We zijn alleen geopend voor Click & Collect - Verf en de Showroom is op afspraak. Lees hier meer
img

Bamboo Solida density caramel - quartz white

Merk: Moso bamboe vloer

€ 93,39 per pak incl. btw
€ 63,00 per m2

Afmetingen per stuk lxbxh:
183cm x13,5cm x14mm
Aantal stuks per pak:
6
Totaal per pak:
1,48 m2
Aantal

- Uit het assortiment -

Dit product wordt apart verzonden door
Moso

bezorgkosten
Voor de producten van deze leverancier worden aparte verzendkosten berekend van
€ 49,- gratis vanaf € 500,-

Levertijd: 3 werkdagen

China
Land van herkomst: China

  • CO2-neutraal
  • Duurzame kwaliteit

Bekijk hier meer producten van het merk Moso bamboe vloerMoso bamboe vloer logo
Artikelnummer : 2700004591228

MOSO Bamboo Solida is zo hard als steen, maar zo mooi als hout. Die enorme hardheid maakt Bamboo Solida zo bijzonder. De vloerdelen bestaan voor 100% uit bamboevezels en zijn daardoor een zeer ecologische keuze voor een prachtige vloer. 

Bamboo Solida bestaat volledig uit onder zeer hoge druk samengeperste bamboestrips. Deze manier van persen, zogeheten Density, maakt het materiaal extra hard. Daarna zijn verschillende oppervlakte behandelingen uitgevoerd met een wals of zaag in ultieme combinatie met lak (transparant of kleur) voor een ware houtuitstraling. Zo wordt bijgedragen aan een veelzijdigheid aan stijlen. Het totale parket bestaat uit een 3 mm bamboe toplaag, een HDF (High Density Fiber) middenlaag en een onderlaag van populierenhout. 

Bamboo Solida is de ideale vloer voor iedereen die graag de uitstraling van een houten vloer wil, maar voor de voordelen van bamboe kiest: een vloer nog harder dan eiken, en volledig CO2-neutraal. De vloer is dankzij het clicksysteem eenvoudig zelf te leggen en is geen lijm nodig.

 Specificaties:

  • Type: bf-ds261w-12
  • Randen: klik-systeem
  • Kanten: microvelling, 4x
  • Legwijze: zwevend
  • Geschikt voor vloerverwarming: nee
  • Afwerking: kleurlak quartz white
  • Afmetingen: 1850 x 135 x 14mm

Product info

Productinfo-Solida.pdf
Leginstructie_BambooSolida_NL_LQ.pdf

Over MOSO:

Met 20 jaar ervaring in de relatief jonge bamboe industrie, kan MOSO met recht pionier genoemd worden in de ontwikkeling van innovatieve bamboe oplossingen voor binnen en buiten. Dankzij de focus op duurzaamheid, product kwaliteit en innovatie wordt MOSO wereldwijd gezien als het A-merk in bamboe. Er is geen enkel ander bedrijf wereldwijd met een vergelijkbaar breed – en nog steeds uitbreidend – assortiment in hoge kwaliteit bamboeproducten, wereldwijd leverbaar vanuit voorraad.

Ook in de verdere verwerking kiest MOSO voor een milieuvriendelijke werkwijze. Zo wordt de benodigde energie in de fabriek voor een groot deel geleverd door verbranding van zaagsel en bamboe afval. De door MOSO gebruikte lijmen voldoen ruimschoots aan de E1 norm. De plantages van MOSO zijn in de provincies Zhejiang, Fujian, Anhui en Jiangxi. Deze provincies zijn ver verwijderd van de leefgebieden van de panda’s

Milieu informatie

Bamboe van MOSO heeft vele voordelen:

Hoewel reuzenbamboe formeel een gras is en geen hout, bezit deze wel uitstekende hardhout eigenschappen, waaronder een grote hardheid en duurzaamheid. Hierdoor kunnen bamboevloeren, bamboe platen en bamboe terrasdelen worden toegepast in zware projecttoepassingen. Omdat de bamboeproducten bestaan uit individuele strips, vertonen ze minder werking (krimp & zwel) dan massief hout waardoor een zeer stabiele oplossing ontstaat.

Reuzenbamboe is een onuitputtelijke grondstof. Het groeit sneller dan welke plant dan ook: tot één meter per dag. Aangezien elk jaar de 4-5 jaar oude stammen worden geoogst, krijgen de jonge stammen meer ruimte om te groeien voor een nog grotere opbrengst zonder dat de omvang van het bos afneemt. Tijdens de groei neemt MOSO bamboe meer CO2 op dan dat er wordt uitgestoten tijdens productie. Hierdoor zijn alle massieve MOSO bamboe producten gegarandeerd CO2-neutraal over de hele levenscyclus.

Daarnaast zijn de MOSO bamboeproducten anti-allergisch en antistatisch en zorgen hierdoor voor een gezond binnenklimaat (lage emissies). En natuurlijk worden de MOSO bamboeproducten geroemd om hun unieke schoonheid en uitstraling.


Moso bamboe vloer

Bamboevloeren zijn milieuvriendelijk, super sterk en nog heel fraai ook. Een bamboe bos groeit in 6 jaar uit tot een kaprijp paradijs en de prachtige planken voor een vloer gaat minstens 10 jaar mee. Kortom duurzamer kan niet.

Moso bamboe vloer
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Bamboo Solida density caramel - quartz white

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Bamboe, het alternatief voor hardhout 

Eén van de grootste bedreigingen van de mensheid, is ongetwijfeld de ongelimiteerde exploitatie van de natuurlijke hulpbronnen op aarde. Eén van die bronnen is het hardhout, met name de tropische houtsoorten. Bamboe biedt hiervoor een zinvol alternatief: geen boom, maar een grassoort dat verhout en razendsnel groeit. In het groeiseizoen groeit de bamboet; 30 cm tot 50 cm per dag en kan uiteindelijk 15 tot 30 meter hoog worden, met een stamomtrek van 35 cm of meer.

Wereldwijd bestaan er meer dan 1500 bamboesoorten: de reuzenbamboe kan men echter alleen vinden in (sub-)tropische klimaatzones. 's-Werelds belangrijkste bamboereservoir bevindt zich in China. Hier groeit de reuzenbamboe; Phyllostachys pubescens, ook wel MOSO genoemd. Door haar fijne structuur is deze bamboesoort uitermate geschikt voor decoratieve toepassingen, zoals vloeren en meubels. De Phyllostachys pubescens groeit in uitgestrekte oerbossen, maar ook op, door boeren beheerde, plantages. Jaarlijks kan ongeveer een derde van het aantal bamboestammen worden gekapt, zonder dat het bosbestand in omvang gereduceerd wordt.

De grondstof
De milieuvriendelijkheid van een product bepalen is vaak niet zo eenvoudig. Voor bamboe is de milieubalans zonder twijfel positief. De kap- en groeiwijze zijn belangrijke milieu-argumenten.
Elk jaar maakt de moederplant meerdere nieuwe stammen aan, zodat in een volwassen plantage na 5 jaar de stammen kunnen worden geoogst, zonder dat de omvang van het bos afneemt. De groeikracht van het bamboebos wordt zelfs versterkt door geregeld te kappen. Deze werkwijze zorgt voor een nóg grotere aanwas van nieuwe scheuten en staat borg voor een perfecte kwaliteit van de volgende kap.

Verwerking

Ook in de verdere verwerking kiest MOSO voor een milieuvriendelijke werkwijze. Zo wordt de benodigde energie in de fabriek voor een groot deel geleverd door verbranding van zaagsel en bamboe afval. De door MOSO gebruikte lijmen voldoen ruimschoots aan de E1 norm. Panda vriendelijk De pandabeer leeft in het middengebergte in centraal China. De panda trekt al etend naar plaatsen waar de lagere bamboesoorten goed bereikbaar zijn. De Moso bamboe, Phyllostachys pubescens, heeft geen bladgroei op de eerste 5 meter van de stam en is daarom voor de panda geen voedselbron. Tevens gebruikt MOSO alleen bamboe afkomstig van, door boeren beheerde, plantages in de provincies Zhejiang, Fujian, Anhui en Jiangxi. Deze provincies zijn ver verwijderd van de panda-regio.

Van stam tot vloer


Verschillende vloeren