img img img img img

Bamboo Forest - Nodien

Merk: Moso bamboe vloer

€ 101,56 €119,49 per pak incl. btw Aanbieding: 15% Korting
€ 67,15 per m2

Afmetingen per stuk lxbxh:
121cm x12,5cm x1,8mm
Aantal stuks per pak:
10
Totaal per pak:
1,51 m2
Aantal
Dit product wordt apart verzonden door
Moso

bezorgkosten
Voor de producten van deze leverancier worden aparte verzendkosten berekend van
€ 49,- gratis vanaf € 500,-

Levertijd: 3 werkdagen

China
Land van herkomst: China

Bekijk hier meer producten van het merk Moso bamboe vloerMoso bamboe vloer logo
Artikelnummer : 2700000020302

MOSO Bamboo Forest is de meest authentieke bamboevloer denkbaar. Voor dit unieke product wordt de ronde bamboestam middels een speciaal proces vlak gemaakt en toegepast als toplaag in een massieve drie-lagen bamboeplank.Hij is zowel zwevend te leggen met een mes en groef verbinding of te verlijmen op de ondervloer.

Het resultaat is eenzeer robuuste vloer met de natuurlijke schoonheid en uitstraling van de bamboeplant.De oppervlakte van deze vloer bestaat uit de keiharde buitenschil van de bamboestam.Deze is zo hard en slijtvast dat afwerking met olie of lak niet nodig is en de vloer zelfs geschikt is als winkelvloer.

Product info

Samenvatting leginstructie (volledige versie beschikbaar onder het tab blad verwante info)
• Controleer de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte (temp. 18-20°C, luchtvochtigheid 50-65%).
• Controleer de ondervloer: deze moet vlak, zonder scheuren en schoon zijn. Het vochtgehalte mag niet te hoog zijn (bv. max 1.8% bij zand-cement).
• De vloer moet vol verlijmd worden aan de ondervloer (voor lijmvereisten zievolledige versie leginstructie). Eventueel kan de vloer ook zwevend worden gelegd (max. breedte 5m, max. lengte 12m, voorzien van zwelruimte rondom).
• Dit vloertype kan niet op vloerverwarming worden geplaatst.
• Na plaatsing: zorg voor juiste reiniging en onderhoud. De oppervlakte vande MOSO Forest bestaat uit de schors van de bamboestam is en is erg hard en duurzaam. Om een extra bescherming te geven kan een was-laag worden aangebracht, vooral om de vellingranden af te sluiten.
 
• Opbouw: 3 lagen; toplaag ca. 5mm
• Hardheid: ca. 8,1 kg/mm² (Brinell)
• Krimpcoëfficiënt: 0,14% per 1% verandering vochtgehalte
• Evenwichtsvochtgehalte: 10% bij 20°C en 65% relatieve
luchtvochtigheid 8% bij 20°C en 50% relatieve luchtvochtigheid
• Dichtheid: 850 kg/m3
• Emissie formaldehyde: <0,025 mg/m³ (E0 norm)
• Brandklasse: EN13501-1: Cfl-s1

Milieu informatie

Bamboe, het alternatief voor hardhout

Eén van de grootste bedreigingen van de mensheid is ongetwijfeld de ongelimiteerde exploitatie van de natuurlijke hulpbronnen op aarde. Eén van die bronnen is het hardhout, met name de tropische houtsoorten.
Bamboe biedt hiervoor een zinvol alternatief: geen boom, maar een "grassoort", dat verhout en razendsnel groeit. In het groeiseizoen groeit de "reuzenbamboe" 30 cm tot 50 cm per dag en kan uiteindelijk 15 tot 30 meter hoog worden, met een stamomtrek van 35 cm of meer. Wereldwijd bestaan er meer dan 1500 bamboesoorten: de "reuzenbamboe" kan men echter alleen vinden in (sub-)tropische klimaatzones.

's-Werelds belangrijkste bamboereservoir bevindt zich in China. Hier groeit de "reuzenbamboe" Phyllostachys pubescens, ook wel MOSO genoemd. Door haar fijne structuur is deze bamboesoort uitermate geschikt voor decoratieve toepassingen, zoals vloeren en meubels. De Phyllostachys pubescens groeit in uitgestrekte oerbossen, maar ook op, door boeren beheerde, plantages. Jaarlijks kan ongeveer een derde van het aantal bamboestammen worden gekapt, zonder dat het bosbestand in omvang gereduceerd wordt.

De grondstof
De milieuvriendelijkheid van een product bepalen is vaak niet zo eenvoudig. Voor bamboe is de milieubalans zonder twijfel positief. De kap- en groeiwijze zijn belangrijke milieu-argumenten. Elk jaar maakt de moederplant meerdere nieuwe stammen aan, zodat in een volwassen plantage na 5 jaar de stammen kunnen worden geoogst, zonder dat de omvang van het bos afneemt. De groeikracht van het bamboebos wordt zelfs versterkt door geregeld te kappen. Deze werkwijze zorgt voor een nóg grotere aanwas van nieuwe scheuten en staat borg voor een perfecte kwaliteit van de volgende kap.

Verwerking
Ook in de verdere verwerking kiest MOSO voor een milieuvriendelijke werkwijze. Zo wordt de benodigde energie in de fabriek voor een groot deel geleverd door verbranding van zaagsel en bamboe afval. De door MOSO gebruikte lijmen voldoen ruimschoots aan de E1 norm.

Panda vriendelijk
De pandabeer leeft in het middengebergte in centraal China. De panda trekt al etend naar plaatsen waar de lagere bamboesoorten goed bereikbaar zijn. De Moso bamboe, Phyllostachys pubescens, heeft geen bladgroei op de eerste 5 meter van de stam en is daarom voor de panda geen voedselbron. Tevens gebruikt MOSO alleen bamboe afkomstig van, door boeren beheerde, plantages in de provincies Zhejiang, Fujian, Anhui en Jiangxi. Deze provincies zijn ver verwijderd van de panda-regio.

Extra info

Leginstructie MOSO® FOREST
 
Bamboeparket dient tenminste 48 uren te acclimatiseren in de ruimte waarin de vloer wordt geplaatst. Het parket dient vlak te liggen, in de (afgesloten) verpakking, bij een
temperatuur van 18°-20°C (50-65% luchtvochtigheid).
De ondervloer waarop het parket zal worden geplaatst moet een minimum temperatuur van 18°C hebben. De ondervloer moet vlak, zonder scheuren, droog en schoon zijn.
 Een te hoog vochtgehalte heeft een negatieve invloed op het parket. De maximale toelaatbare vochtgehalten van de ondervloeren zijn: Zand-cement 1,8%, Spaanplaat 7-9%,
Anhydriet 0,3%.

Let op
MOSO FOREST is een natuurproduct! Kleurverschillen, hoogteveschillen, scheurtjes in de oppervlakte, voegen tussen de planken zijn voor dit product normaal.
Bij het leggen dienen altijd meerdere delen uit verschillende dozen te worden gemengd!
Wij adviseren u het materiaal voor het leggen te controleren op vochtgehalte, maat- en kleurafwijkingen en beschadigingen. Eventuele klachten hierop worden niet meer in behandeling genomen nadat het materiaal is geïnstalleerd of verder verwerkt.
Het leggen van de parketvloer moet in principe altijd het laatste werk zijn in een project, om beschadiging van het oppervlak te voorkomen. Pas op met het gebruik van tape,omdat dit mogelijkerwijs de lak kan beschadigen.
Meubilair en stoelen dienen te worden voorzien van vilt om beschadiging van het parketoppervlak te voorkomen.
Ter bescherming tegen stof en zand dient voor en achter de ingangsdeur een schoonloopmat te worden geplaatst.
I d e a l e o m s t a n d i g h e d e n
Kamertemperatuur 18-20°C en luchtvochtigheid 50 - 65%
Tijdens de wintermaanden wordt de lucht in de ruimte erg droog. Om een constante luchtvochtigheid te bewerkstelligen kunnen luchtbevochtigers aan de radiatoren worden
geplaatst. Voor grotere ruimten zijn elektrische luchtbevochtigers benodigd. In de zomer en herfst, als de luchtvochtigheid hoog is, moet de ruimte goed geventileerd worden. Als
er te grote klimaatveranderingen in de ruimte optreden, bestaat de kans dat er schoteling, krimp of kromming in het materiaal ontstaat. Controleer de luchtvochtigheid m.b.v. een
hygrometer.
De v e r l i j m i n g
Deze parketsoort kan direct op de ondervloer worden verlijmd, indien deze voldoende vlak, droog, schoon en trekvast is. Het is vaak raadzaam een tussenvloer (bv. spaanplaat,
multiplex) te plaatsen om problemen met de ondervloer te ondervangen.
Voor het vol verlijmen van het parket aan de ondervloer is specialistische kennis en materiaal nodig en dit dient dus door een vakman te worden uitgevoerd!
Eventueel kan de vloer zwevend worden gelegd, maar de maximale breedte van de vloer is in dat geval ca. 5 meter en de lengte maximaal ca. 12 meter. Zwelruimte ca. 10-15mm.
Aanbevolen lijmsoort: 2-componenten polyurethaan. Bij fabrieksafgewerkte vloeren dient voorzichtig met dit type lijm te worden omgegaan: de uitgeharde lijm kan alleen maar mechanisch worden verwijderd. Dit kan tot beschadiging van de afwerking leiden
Bij poreuze tussen- / ondervloeren zijn waterarme dispersielijmen of kunstharslijm (mits toegestaan) geschikt.
Elastische 1-Componenten-polyurethaan-lijmen en silaan-lijmen kunnen slechts worden gebruikt, indien:
-Shear strength Ts > 1.4 N/mm2 (bij 3 dagen climatisering 23 graden Celsius / 50% RLV)
-Shear elongation y >= 0.5 (bij 3 dagen climatisering 23 graden Celsius / 50% RLV)
Laat u hierover informeren door uw lijmleverancier.
 
Afwerking onbehandeld parket
De oppervlakte van de MOSO FOREST bestaat uit de schors van de bamboestam is en is erg hard en duurzaam. Om een extra bescherming te geven kan een was-laag worden
aangebracht, vooral om de vellingranden af te sluiten.
 
Onderhoud en reiniging
De levensduur van de vloer zal flink worden verlengd als de juiste reinigings- en onderhoudsmiddelen worden gebruikt. Gebruik nooit teveel water en gebruik geen agressieve
reinigingsmiddelen.
 
Vloerverwarming
Plaatsing op vloerverwarming is voor dit vloertype niet mogelijk.
 
Belangrijk
De leginstructie heeft als doel de toepassingsmogelijkheden zo goed mogelijk te omschrijven. Echter omdat individuele omstandigheden (specifieke toepassing, ondergrond en
verwerking) buiten onze invloed liggen, kan deze instructie niet bindend zijn. In geval van twijfel dient u zich tot uw leverancier te wenden.


Moso bamboe vloer

Bamboevloeren zijn milieuvriendelijk, super sterk en nog heel fraai ook. Een bamboe bos groeit in 6 jaar uit tot een kaprijp paradijs en de prachtige planken voor een vloer gaat minstens 10 jaar mee. Kortom duurzamer kan niet.

Moso bamboe vloer
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Reactie


Zo weinig mogelijk water gebruiken in je dagelijks onderhoud is altijd mijn devies. Gewoon goed stofzuigen en af en toe dweilen met lauw water met "niet alkalische zeep" ( groene zeep bijv ). Na het dweilen altijd vloer droog na-wrijven. Als er wat krasjes in de vloer zitten kun je overwegen een was-houdend onderhoudsmiddel te gebruiken. Conditioner van Lecol, Oliefris van Renotec, of de Finilim van Rigostep bijvoorbeeld. Zoals ons productblad ook aangeeft bestaat de plank uit drie lagen bamboe, waarbij de bovenkant bestaat uit de schil van de originele stam. Deze schil is sterk genoeg voor normaal gebruik, maar als er kleine krasjes inkomen kan dit weggepoetst worden met een vloeibare was. Verkleuring door uv straling van ons zonlicht zal er ook toe leiden dat de vloer wat bleker van kleur

rob bos 25-7-2019 16:15:17
Algemene vraag


heeft U een onderhoud advies voor deze vloer

rob bos 25-7-2019 16:14:24

Bamboo Forest - Nodien

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Bamboe, het alternatief voor hardhout 

Eén van de grootste bedreigingen van de mensheid, is ongetwijfeld de ongelimiteerde exploitatie van de natuurlijke hulpbronnen op aarde. Eén van die bronnen is het hardhout, met name de tropische houtsoorten. Bamboe biedt hiervoor een zinvol alternatief: geen boom, maar een grassoort dat verhout en razendsnel groeit. In het groeiseizoen groeit de bamboet; 30 cm tot 50 cm per dag en kan uiteindelijk 15 tot 30 meter hoog worden, met een stamomtrek van 35 cm of meer.

Wereldwijd bestaan er meer dan 1500 bamboesoorten: de reuzenbamboe kan men echter alleen vinden in (sub-)tropische klimaatzones. 's-Werelds belangrijkste bamboereservoir bevindt zich in China. Hier groeit de reuzenbamboe; Phyllostachys pubescens, ook wel MOSO genoemd. Door haar fijne structuur is deze bamboesoort uitermate geschikt voor decoratieve toepassingen, zoals vloeren en meubels. De Phyllostachys pubescens groeit in uitgestrekte oerbossen, maar ook op, door boeren beheerde, plantages. Jaarlijks kan ongeveer een derde van het aantal bamboestammen worden gekapt, zonder dat het bosbestand in omvang gereduceerd wordt.

De grondstof
De milieuvriendelijkheid van een product bepalen is vaak niet zo eenvoudig. Voor bamboe is de milieubalans zonder twijfel positief. De kap- en groeiwijze zijn belangrijke milieu-argumenten.
Elk jaar maakt de moederplant meerdere nieuwe stammen aan, zodat in een volwassen plantage na 5 jaar de stammen kunnen worden geoogst, zonder dat de omvang van het bos afneemt. De groeikracht van het bamboebos wordt zelfs versterkt door geregeld te kappen. Deze werkwijze zorgt voor een n&oacute;g grotere aanwas van nieuwe scheuten en staat borg voor een perfecte kwaliteit van de volgende kap.

Verwerking

Ook in de verdere verwerking kiest MOSO voor een milieuvriendelijke werkwijze. Zo wordt de benodigde energie in de fabriek voor een groot deel geleverd door verbranding van zaagsel en bamboe afval. De door MOSO gebruikte lijmen voldoen ruimschoots aan de E1 norm. Panda vriendelijk De pandabeer leeft in het middengebergte in centraal China. De panda trekt al etend naar plaatsen waar de lagere bamboesoorten goed bereikbaar zijn. De Moso bamboe, Phyllostachys pubescens, heeft geen bladgroei op de eerste 5 meter van de stam en is daarom voor de panda geen voedselbron. Tevens gebruikt MOSO alleen bamboe afkomstig van, door boeren beheerde, plantages in de provincies Zhejiang, Fujian, Anhui en Jiangxi. Deze provincies zijn ver verwijderd van de panda-regio.

Van stam tot vloer


Verschillende vloeren