Bamboo X-treme Terrastegel 5 planks - 595x595x36- olie

Merk: Moso Outdoor

76,96 per stuk incl. btw
€ 217,37 per m2

Afmetingen per stuk:
59,5cm x59,5cm x36mm
Totaal per stuk:
0,35 m2

Zakelijk afnemer? Meld je aan voor de groothandel: www.eco-bouwers.nl
Aantal
Maak een keuze
Dit product wordt apart verzonden door
Moso plaat

bezorgkosten
Voor de producten van deze leverancier worden aparte verzendkosten berekend van
€ 105,- gratis vanaf € 850,-

Levertijd: 4 werkdagen


PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

China
Land van herkomst: China

FSC.png

 • 100% natuurlijk
 • Biobased
 • Formaldehyde-vrij
 • Natuurinclusief
 • Vos-vrij

Bekijk hier meer producten van het merk Moso Outdoor
Moso Outdoor logo
Artikelnummer: 2500000149412

Bekijk alles van Moso Outdoor >
Bekijk meer: Vlonders >

MOSO Bamboo X-treme Terrastegels 595x595x36mm - geolied duurzaam en milieuvriendelijk

MOSO® Bamboo X-treme® Terrastegel is een massieve, Thermo-Density vlondertegel, gemaakt van gecomprimeerde bamboestrips. Een speciaal thermisch proces bij 200°C geeft MOSO® Bamboo X-treme de hoogst haalbare duurzaamheidsklasse binnen de EU wetgeving (zie technische kenmerken hieronder) en verhoogt de hardheid en stabiliteit. Deze terrastegels zijn zeer geschikt voor commerciële of residentiële dakterrassen, Balkons en tuinen en pleinen. Ook op oneffen oppervlakken (inclusief gescheurde betonnen terrassen) presteren deze tegels zeer goed.

De MOSO® Bamboo X-treme® Terrastegel is een natuurproduct, dat kan variëren in kleur, structuur en uiterlijk. Afhankelijk van de onderhoudsfrequentie en klimaatcondities kan de kleur snel veranderen van donkerbruin, naar bruin tot uiteindelijk grijs.

Kleine scheurtjes en splinters op het oppervlak en op de rand van de terrastegels kunnen ontstaan door de verschillende drogingseigenschappen van het oppervlak en kopse kanten. Het oppervlak wordt na verloop van tijd ook ruwer. Dit fenomeen is normaal voor de meeste hardhoutsoorten en is voor dit product geminimaliseerd door de unieke ‘Thermo-Density®’ productiemethode. Scheurtjes aan de de rand van de Terrastegels kunnen verder worden geminimaliseerd door het aanbrengen van een sealer.

Splinters en ruwheid van de terrastegels kan worden beperkt door het terras schoon te maken met de speciale silicium carbid bezem of machine met silicium carbid schijf welke MOSO ook in het assortiment heeft.
Vervorming en/of schotelen van de planken kan optreden na de installatie. Dit verschijnsel is normaal voor de meeste hardhoutsoorten en is geminimaliseerd voor dit product door de unieke “Thermo-Density®” methode.

Let-OP tegeldragers niet meegleverd ( link tip)

Productspecificaties Bamboo X-treme Terrastegel 5 planks - 595x595x36- olie

NL-InstallatieInstructie_BambooXtreme-Terrastegels-2021_LQ.pdf

Voor de installatie
 • Waterophoping onder de terrastegels moet vermeden worden. Zorg ervoor dat het te bedekken oppervlak een gepaste waterafvoer mogelijk maakt.
 • Bij installatie op harde grond, gras, zand of grind, moet u ervoor zorgen dat de ondergrond relatief vlak en goed verdicht is. Plaats een worteldoek om te voorkomen dat er onkruid onder de terrastegels groeit.
 • Op vaste oppervlakken, zoals op balkons of daken, moet voor een goede waterafvoer worden gezorgd.
 • Installeer de terrastegels op in hoogte verstelbare stelvoeten of tegeldragers.
 • Installeer de terrastegels met een afschot van 1-2%, zodat het water van het oppervlak kan aflopen. De terrastegels kunnen ook zonder afschot worden gelegd, maar omdat het water dan langer op het oppervlak blijft staan, is het mogelijk dat er meer oppervlakkige scheuren ontstaan. Bij plaatsing zonder afschot zal er meer reiniging nodig zijn.
 • Wanneer het oppervlak of de grond onder de terrastegels niet snel drogend is, moet er ten minste 100 millimeter afstand zijn tussen de tegels en het oppervlak eronder.
Plaatsing
 • Zorg voor een goede ventilatie door minstens 20 mm afstand te houden van muren en andere voorwerpen en voorkom het afsluiten van het terras aan de zijkanten.
 • In het algemeen is bevestiging van de terrastegels aan de ondergrond niet nodig vanwege de hoge dichtheid en stabiliteit van Bamboo X-treme. Op sommige plaatsen, zoals hoogbouw en gebieden met hoge windsnelheden, kan bevestiging van de terrastegels inclusief onderdelen echter verplicht zijn.
 • Het is raadzaam om in ieder geval de stelvoeten aan de buitenrand aan het onderliggende oppervlak vast te maken, om eventuele beweging van de stelvoeten tot een minimum te beperken. In gebieden waar windopstuwing een probleem is, moeten alle stelvoeten worden vastgezet.
 • De tegels hebben cirkelvormige sleuven op elke hoek. Sommige leveranciers van stelvoetsystemen leveren speciale schijven of sluitringen die in deze sleuven kunnen worden geschoven en vervolgens aan de onderliggende stelvoet kunnen worden bevestigd om de tegels van het terras volledig te beschermen tegen opwaartse beweging.
 • De schijven/sluitringen dienen een maximale diameter van 60 mm te hebben en een maximale dikte van 4 mm.
Op maat zagen
 • De tegels kunnen op maat worden gezaagd om te passen in kleineopeningen of om ze rond palen of langs randen aan te brengen.
 • Plaats de tegel met de steunlatten naar boven.
 • Verwijder eventuele schroeven binnen het zaagpad.
 • Zaag de tegel op de gewenste grootte en vorm.
 • Als een of twee steunlatten zijn afgezaagd na het afkorten, zet de tegel dan opnieuw in elkaar met een steunlat van het zojuist afgezaagde deel.
 • Lijn de steunlatten uit op de afgezaagde rand van het te installeren deel.
 • Gebruik de bestaande gaten in de steunlatten om gaten voor te boren.
 • Zorg voor een gelijkmatige afstand tussen de steunlatten.
 • Voorkom te diep boren waardoor de terrastegel wordt doorboord.
 • Bevestig de steunlatten opnieuw met de eerder verwijderde schroeven en zet ze vast in de voorgeboorde gaten.
 • Het is sterk aan te bevelen om alle kopse kanten te behandelen met een sealer, om vochtopname via de nieuwe kopse kanten te minimaliseren. 

Films
Andere uitvoeringen

Moso Outdoor

Een speciaal gepatenteerd thermisch proces op 200°C zorgt ervoor dat Bamboo X-treme® de hoogste duurzaamheidsklasse bereikt binnen de EU wetgeving. Bamboe is milieuvriendelijk, super sterk en nog heel fraai ook. Een bamboe bos groeit in 6 jaar uit tot een kaprijp paradijs en de prachtige planken voor een vloer gaat minstens 10 jaar mee.

Moso Outdoor
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.Bamboo X-treme Terrastegel 5 planks - 595x595x36- olie

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit