Vlonderplank Convex 4,2 m

Merk: ModiWood

€ 28,10 per plank incl. btw
€ 6,69 per meter

Afmetingen per stuk lxbxh:
420cm x14,2cm x26mm
Totaal per plank:
4,20 meter
Aantal

- Uit het assortiment -

Dit product wordt apart verzonden door
Modiwood

bezorgkosten
Voor de producten van deze leverancier worden aparte verzendkosten berekend van
€ 75,- gratis vanaf € 850,-

Levertijd: 3 werkdagen

Nederland
Land van herkomst: Nederland

keurmerken_pefc.jpg

  • Beste alternatief
  • Duurzame kwaliteit

Bekijk hier meer producten van het merk ModiWoodModiWood logo
Artikelnummer : 8711253618424

Convex vlonderplanken met uniek profiel dat er voor zorgt dat water goed afgevoerd wordt. Vuil en algen beïnvloeden het daardoor minder, wat er voor zorgt dat het hout lang mooi blijft.

De vlonderplanken worden bevestigd met speciale clips die in de groeven aan de zijkant komen, waardoor montage bijna niet zichtbaar is. 

ModiWood is een uitstekend alternatief voor de geijkte tropische houtsoorten. Het bestaat uit Europees zachthout (afkomstig uit verantwoord beheerde bosplantages; PEFC gecertificeerd) dat wordt blootgesteld aan een proces dat enerzijds bestaat uit gecontroleerde verhitting en anderzijds uit afkoeling. Hierdoor verandert de celstructuur van het hout. Deze veranderde celstructuur is verantwoordelijk voor een aantal bijzondere eigenschappen van het hout vergelijkbaar met die van hardhout, zoals

  • een hoge duurzaamheid
  • een prachtige door-en-door bruine kleur
  • zeer lage vochtopname waardoor het hout praktisch niet gaat "werken"

Het hout is verder volledig recyclebaar en het kan ook normaal worden verbrand (zie tabblad 'Milieu' waarom dit bij gangbaar verduurzaamd hout niet het geval is). De uiterlijke kenmerken die we normaal in hout aantreffen, zoals scheurtjes, kwasten en pitten, zijn ook bij gemodificeerd hout nog aanwezig. Het hout is namelijk door het proces als het ware enkele honderden jaren verouderd. Op ModiWood zit maar liefst 10 jaar garantie tegen houtrot en KOMO attest-met poductcertificaat.

Product info

Modiwood_Techinfo.pdf
Modiwood_Garantiecertificaat.pdf

Milieu informatie

Bij de vervaardiging van ModiWood wordt uitsluitend helder en schoon water(damp) gebruikt en geen enkel soort chemicaliën. En wat het hout betreft wordt er uitsluitend hout gebruikt afkomstig uit bossen waar herbeplanting plaats vind. Denk daarbij aan naaldhout (vuren) en loofhout (berken). 

Dat hout verduurzaming op deze manier mogelijk is staat in scherp contrast tot het met wolmanzouten geïmpregneerd hout, welke misschien wel een van de meest ernstige milieubedrijgingen van dit moment is. Zie onderstaande links/video. ModiWood is het bewijs dat hout met een hoge duurzaamheidklasse niet ten koste van tropische hardhoutbossen hoeft te gaan.


ModiWood

ModiWood is snel en eenvoudig te monteren, onderhoudsarm en zeer milieuvriendelijk. Met ModiWood krijgt jouw gevel een krachtige en natuurlijke uitstraling.

ModiWood
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Reactie


De referenties in Nederland over die vlonderdelen zijn niet onverdeeld positief. Het schijnt dat er nog veel problemen zijn met schotelen (hol trekken in de breedte van de delen) en veel krimp en uitzetting in de lengte van de delen. Wij hebben ze om die reden (nog) niet in het assortiment.

Jeroen 6-4-2011 08:30:03
Algemene vraag


Beste mensen, zouden van die lelijke geperste planken van oud rubber niet duurzamer zijn? Iemand daar een idee over, en verkopen jullie die ook? Groet, Hans

Hans 5-4-2011 13:38:26
Goed


Mooie planken. We hadden er een paar (2 van de 16) met vrij forse scheuren, maar niks dat de constructieve waarde zou beinvloeden. We hebben de planken na enige twijfel toch maar bewerkt met UV-werende olie en dat ziet er goed uit. Verder gemakkelijk te verwerken.

Jilles 13-4-2010 13:45:43
Algemene vraag


Ben ik helemaal mee eens. Het liefst zou ik dergelijke gegevens communiceren op de website, maar sommige gegevens zijn heel moeilijk aan te komen. Producten worden geleverd via een agent, importeur en groothandel waar ik allemaal geen direct contact mee heb. Je zal dus in enige mate moeten vertrouwen op gegevens die verstrekt worden. Daarnaast zijn natuurlijk keurmerken een redelijke maatstaf(ook niet ideaal). Ik denk dat overheid hier een veel duidelijkere rol in moet spelen door producten met keurmerken te belonen o.i.d. Wij kunnen de overheid alleen maar laten zien dat de vraag vanuit de consument er in elk geval is!

Eco-Logisch 22-3-2010 12:10:51
Reactie


Beste Bart, Ik geef je aan een kant gelijk over de zonnepanelen. Maar de 1e generatie zou naar ijn idee niet meer geproduceerd moeten worden, maar wel de nieuwere (te herkennen aan hun dunnere en soms flexibele uiterlijke kenmerken) een hun veel hogere rendement. Daarmee is het omslagpuntnaar werkelijke duurzaamheid namelijk veel dichterbij. Zonnepanelen bestaan nu als zolang dat van de 'oude' soort gesteld kan worden dat zij die termijn van 30 jaar niet zullen halen. Als je dan bewust doorgaat met het produceren en leveren van zo'n product ben je niet duurzaam bezig. De overheid zou dit kunnen sturen door de subsidie alleen op zorgvuldig geselecteerde nieuwe HR-typen te verstrekken zoals dit ook bij zonneboilersystemen het geval is. Zie hiervoor de site van Senter Novem. Wat betreft de houtbewerking vind ik het belangrijk dat een fabrikant hierover informatie verstrekt die onafhankelijke organisaties bij ze moegen toetsen. Anders kan iedereen beweren dat hij/zij iets duurzaams of milieuvriendelijks verkoopt, terwijl dit in feite niet zo is. Overigens zijn die berekeningen niet zo ingewikkeld. De energieverbruiksberekening maakt onderdeel uit van de bedrijfsvoering en streven naar winst. Het bedrijf zal deze cijfers zonder veel moeite moeten kunnen produceren. Als zij in het verleden op een andere wijze een dergelijk produkt hebben geproduceerd, zijn daar ook cijfers van. Met plussen en minnen kan men een reeële schatting geven van hun "duurzaamheidsvoordeel". Van een bedrijf die dergelijke vragen afdoet als lastig, moeten haar motieven en beweringen niet het voordeel van de twijfel krijgen. Een bedrijf dat hier echter moeite voor wil doen en openheid van zaken durft te geven, mag op meer vertrouwen van de potentieële cliëntele rekenen. Getuige het succes van uw website!

Steven 22-3-2010 11:50:57
Reactie


Hallo Steven, hier is geen informatie over beschikbaar. Dit zijn natuurlijk ook lastige berekeningen. Een opstart probleem, zoals bij de zonnepanelen is bijna niet te voorkomen. Zou je de zonnepanelen helemaal klimaatneutraal willen produceren, dan worden de panelen onbetaalbaar en nooit gekocht. Op deze manier gebeurt er dus nooit wat. Ik denk dat je er anders tegenaan moet kijken. Je moet producten kopen voor de visie die erachter zit. Dat een product de intentie heeft milieuvriendelijk te zijn. Als er vervolgens een manier komt om de producten nog milieuvriendelijker te produceren, zal dat vanzelf gebeuren. Je zal dus meer op de langer termijn moeten kijken, dit is de enige manier om producten langzamer milieuvriendelijker te krijgen en betaalbaar te houden. Groet Bart

Eco-Logisch 22-3-2010 11:15:07
Reactie


Is dat proces dat bestaat uit "gecontroleerde verhitting en anderzijds uit afkoeling" niet ontzettend energieintensief? M.a.w.: Na hoeveel jaar is dit CO2-neutraal? Geeft de fabrikant daar ook informatie over? Ter informatie: de voorlaatste (en nog steeds massaal verkochte) generatie zonnepanelen is helaas ook pas na 30 jaar gebruik echt duurzaam. Dit komt doordat het fabricageproces erg milieuvervuilend is. Wel goed voor onze bewustwording, maar in feite moeten we in CSP-installaties in het buitenland investeren om echt snel een omslag naar duurzame energieopwekking te gebruiken. Zie www.zonisdetoekomst.nl

Steven 20-3-2010 13:57:01
Gaat wel


Deze planken hoeven niet meer behandeld te worden. Dat is reeds in de fabriek gebeurt.

Eco 21-7-2008 16:05:18
Goed


Moeten deze planken na een aantal jaar niet geschilderd worden?

Freddy 21-7-2008 16:03:33
Heel Goed


Bijzonder mooi resultaat en gaat jaren mee zonder extra behandeling.

Andy 21-7-2008 16:01:21

Vlonderplank Convex 4,2 m

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: