img

Fins rabathout XL - Zwart RAL 9005

Merk: ModiWood

€ 292,03 per pak incl. btw
€ 17,38 per meter

Afmetingen per stuk lxbxh:
420cm x18,5cm x18mm
Aantal stuks per pak:
4
Totaal per pak:
16,80 meter
Aantal
Maak een keuze


Dit product wordt apart verzonden door
Modiwood

bezorgkosten
Voor de producten van deze leverancier worden aparte verzendkosten berekend van
€ 75,- gratis vanaf € 850,-

Levertijd: afhankelijk van leverancier

Zweden
Land van herkomst: Zweden

  • Educatief
  • Herwinbare grondstoffen
  • Formaldehyde-arm

Bekijk hier meer producten van het merk ModiWood
ModiWood logo
Artikelnummer: 2500000052750

De basis voor ModiWood Colour is ModiWood; een thermisch behandelde houtsoort van een hoge duurzaamheidsklasse die bovendien 50% minder werkt dan onbehandeld hout. Het is een uitstekend alternatief voor de geijkte tropische houtsoorten, en bestaat uit Europees zachthout (afkomstig uit verantwoord beheerde bosplantages; PEFC gecertificeerd) dat wordt blootgesteld aan een proces dat enerzijds bestaat uit gecontroleerde verhitting en anderzijds uit afkoeling. Hierdoor verandert de celstructuur van het hout. Deze veranderde celstructuur is verantwoordelijk voor een aantal bijzondere eigenschappen van het hout vergelijkbaar met die van hardhout, zoals

  • een hoge duurzaamheid
  • een prachtige door-en-door bruine kleur
  • zeer lage vochtopname waardoor het hout praktisch niet gaat "werken"

Het hout is verder volledig recyclebaar en het kan ook normaal worden verbrand (zie tabblad 'Milieu' waarom dit bij gangbaar verduurzaamd hout niet het geval is). De uiterlijke kenmerken die we normaal in hout aantreffen, zoals scheurtjes, kwasten en pitten, zijn ook bij gemodificeerd hout nog aanwezig. Het hout is namelijk door het proces als het ware enkele honderden jaren verouderd. Op ModiWood zit maar liefst 10 jaar garantie tegen houtrot en KOMO attest-met poductcertificaat.

Product informatie

Modiwood_Techinfo.pdf
Modiwood_Garantiecertificaat.pdf
ModiWood_Verwerkingskaart4.pdf

De toepassingen van hout als bijvoorbeeld gevelbekleding heeft nog altijd veel aantrekkingskracht. Echter de vraag is vaak groter dan het aanbod met de juiste kwaliteit. Ook is het milieu zeer belangrijk en met deze belangrijke punten in gedachte is ModiWood ontwikkeld. Dit is geheel ecologisch verantwoord en milieuvriendelijk duurzaam hout. Met ModiWood haalt u de natuur dichter bij huis! ModiWood (colour) is PEFC gecertificeerd.

Bijzonder is dat de houtnerf bij ModiWood Colour is geaccentueerd. Daardoor zijn alle delen uniek en krijgt het hout een krachtige natuurlijke uitstraling. Dankzij een combinatie van technieken is de coating perfect verankerd in het oppervlak. Dat, en het feit dat gemodificeerd hout 50% minder werkt dan onbehandeld hout, zorgt voor een perfecte basis voor een lange levensduur van de coating.

De vervaardiging van ModiWood is een buitengewoon milieuvriendelijk proces. Er wordt namelijk alleen gebruikgemaakt van geselecteerde houtsoorten. Houtsoorten die afkomstig zijn uit (bijv. PEFC gecertificeerde) bossen waar herbeplanting plaatsvindt. Denk daarbij aan naaldhout (vuren, grenen). Tijdens de productie wordt er uitsluitend schoon water gebruikt en geen enkel soort chemicaliën. Het hout wordt bloot gesteld aan een proces dat enerzijds bestaat uit verhitting en anderzijds uit afkoeling. Hierdoor verandert de celstructuur van het hout. Deze veranderde structuur is verantwoordelijk voor een aantal bijzondere eigenschappen van het hout. Eigenschappen die vergelijkbaar zijn met die van tropisch hardhout, zoals een hoge duurzaamheid, een prachtige, door en door bruine kleur. Daarnaast “werkt” het hout veel minder dan niet gemodificeerd hout. En ook de oppervlakte van het hout wordt harder en de isolatie kenmerken verbeteren.

ModiWood Colour is uit voorraad leverbaar in de kleuren wit (RAL 9001), zwart (RAL 9005, groen (RAL 6009) en Oxyderood (RAL 3009). Andere RAL kleuren zijn op bestelling leverbaar. Tot slot wordt gebruik gemaakt van een ijzersterke coating die zich in de praktijk en onder de zwaarste omstandigheden reeds heeft bewezen.

ModiWood Colour is standaard verkrijgbaar in een Zweeds- en een unieke Fins-rabat uitvoering. Het Fins-rabat is bijzonder omdat het zowel horizontaal als verticaal kan worden toegepast. De werkende maat voor beide modellen is 130 (+2) mm.

Toepassingen

  • Gevelbekleding
  • Tuin- en Recreatiehuizen
  • Schuttingen

Hout er rekening mee dat door de veranderde structuur de constructieve waarde ca 5 tot 15% (afhankelijk van de houtsoort) lager ligt. ModiWood is daardoor minder geschikt voor dragende toepassingen. Indien dit toch gewenst is, dient advies van een constructeur te worden ingewonnen.

Milieu informatie

Bij de vervaardiging van ModiWood wordt uitsluitend helder en schoon water(damp) gebruikt en geen enkel soort chemicaliën. En wat het hout betreft wordt er uitsluitend hout gebruikt afkomstig uit bossen waar herbeplanting plaats vind. Denk daarbij aan naaldhout (vuren) en loofhout (berken). 

Dat hout verduurzaming op deze manier mogelijk is staat in scherp contrast tot het met wolmanzouten geïmpregneerd hout, welke misschien wel een van de meest ernstige milieubedrijgingen van dit moment is. Zie onderstaande links/video. ModiWood is het bewijs dat hout met een hoge duurzaamheidklasse niet ten koste van tropische hardhoutbossen hoeft te gaan.


 

Films
Andere uitvoeringen

Zweeds rabathout XL - Zwart
Zweeds rabathout XL - Zwart
Uitvoering: Zweeds rabathout XL
17,31 per meter

Zweeds rabathout - Zwart
Zweeds rabathout - Zwart
Uitvoering: Zweeds rabathout
11,65 per meter

Fins rabathout - Zwart - RAL 9005 -
Fins rabathout - Zwart - RAL 9005 -
Uitvoering: Fins rabathout
11,79 per meter

Retoucheerverf - Zwart
Retoucheerverf - Zwart
Uitvoering: Verf
21,60

Aluminium buitenhoek voor gevelbekleding - Zwart
59,50

Kleurkopnagels - Zwart - 200 st.
Kleurkopnagels - Zwart - 200 st.
Uitvoering: Kleurkopnagels
33,-

ModiWood

ModiWood is snel en eenvoudig te monteren, onderhoudsarm en zeer milieuvriendelijk. Met ModiWood krijgt jouw gevel een krachtige en natuurlijke uitstraling.

ModiWood
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Fins rabathout XL - Zwart RAL 9005

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Kies een kleur

Deze verfkleuren worden gemaakt met natuurlijke pigmenten. Afhankelijk van de gebruikte pigmenten kan de prijs verschillen.

Klik op de kleur om deze te bestellen en de prijs te zien.Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit