Paal vierkant 66x66

Merk: ModiWood

€ 33,46 per stuk incl. btw
€ 11,15 per meter

Afmetingen per stuk lxbxh:
300cm x6,6cm x66mm
Totaal per stuk:
3 meter
Aantal
Maak een keuze
Dit product wordt apart verzonden door
Modiwood

bezorgkosten
Voor de producten van deze leverancier worden aparte verzendkosten berekend van
€ 75,- gratis vanaf € 850,-

Levertijd: 3 werkdagen

Bekijk hier meer producten van het merk ModiWoodModiWood logo
Artikelnummer: 8711253616048

ModiWood is een uitstekend alternatief voor de geijkte tropische houtsoorten. Het bestaat uit Europees zachthout (afkomstig uit verantwoord beheerde bosplantages; PEFC gecertificeerd) dat wordt blootgesteld aan een proces dat enerzijds bestaat uit gecontroleerde verhitting en anderzijds uit afkoeling. Hierdoor verandert de celstructuur van het hout. Deze veranderde celstructuur is verantwoordelijk voor een aantal bijzondere eigenschappen van het hout vergelijkbaar met die van hardhout, zoals

 • een hoge duurzaamheid
 • een prachtige door-en-door bruine kleur
 • zeer lage vochtopname waardoor het hout praktisch niet gaat "werken"

Het hout is verder volledig recyclebaar en het kan ook normaal worden verbrand (zie tabblad 'Milieu' waarom dit bij gangbaar verduurzaamd hout niet het geval is). De uiterlijke kenmerken die we normaal in hout aantreffen, zoals scheurtjes, kwasten en pitten, zijn ook bij gemodificeerd hout nog aanwezig. Het hout is namelijk door het proces als het ware enkele honderden jaren verouderd. Op ModiWood zit maar liefst 10 jaar garantie tegen houtrot en KOMO attest-met poductcertificaat.

Afmetingen

 • Bruto maat: 75 x 75mm (de maat voor verwerking)
 • Netto maat: 66 x 66 mm (de maat na verwerking)
 • Verkrijgbare lengte: 3 meter

NB: De netto maat is de maat die daadwerkelijk geleverd wordt, maar in de houtsector worden over het algemeen nog altijd de bruto maten aangeprezen.

Product info

Modiwood_Techinfo.pdf
Modiwood_Garantiecertificaat.pdf

Toepassingen

 • Tuin- en Recreatiehuizen
 • Schuttingen
 • Terrassen en Dekdelen
 • Tuinmeubels
 • Meubels en Tafels

Geschikt om onbehandeld buiten toe te passen (behalve voor permanent grond- of watercontact). Voor het bevestigen van Modiwood wordt aangeraden RVS-schroeven te gebruiken. De weerstand tegen schimmels verbetert zich tot 10 keer t.o.v. de waarde van onbehandeld hout (volgens EN 113). Het “werken” van het hout is bij ModiWood 40 - 50% lager dan bij onbehandeld hout. Ook is de warmtegeleiding beduidend kleiner (ergo, het isoleert beter). ModiWood is namelijk harder dan het oorspronkelijke hout (gemiddelde Brinell hardheid is 15 +/- 2 Mpa).

Hout er rekening mee dat door de veranderde structuur de constructieve waarde ca 5 tot 15% (afhankelijk van de houtsoort) lager ligt. ModiWood is daardoor minder geschikt voor dragende toepassingen. Indien dit toch gewenst is, dient advies van een constructeur te worden ingewonnen.

Door de thermische behandeling krijgt het hout een donkere kleur en is het harsvrij. ModiWood kan zonder afwerking worden toegepast. Het zal dan onder invloed van weer en wind op natuurlijke wijze verweren zonder dat de duurzaamheid wordt aangetast. Bij niet afwerken dient men rekening te houden met verwering van het houtoppervlak. Dit komt tot uiting als het vergrijzen van het hout, een mogelijk vlekkerig aanzien, extra vuilaanhechting en grotere kans op “raising grain” (ergo delaminatie tussen vroeg en laathout). Let op: wordt het hout zonder afwerking toegepast vervalt de 10 jarige garantie tegen houtrot. Om de mooie uitstraling te behouden, wordt het aangeraden om ModiWood alzijdig (incl. kopse kanten) te behandelen met een (semi-) transparante niet-filmvormende UV-bestendige afwerklaag (bv oliën of beits). Wij raden het onderstaande product van Auro aan.

Milieu informatie

Bij de vervaardiging van ModiWood wordt uitsluitend helder en schoon water(damp) gebruikt en geen enkel soort chemicaliën. En wat het hout betreft wordt er uitsluitend hout gebruikt afkomstig uit bossen waar herbeplanting plaats vind. Denk daarbij aan naaldhout (vuren) en loofhout (berken). 

Dat hout verduurzaming op deze manier mogelijk is staat in scherp contrast tot het met wolmanzouten geïmpregneerd hout, welke misschien wel een van de meest ernstige milieubedrijgingen van dit moment is. Zie onderstaande links/video. ModiWood is het bewijs dat hout met een hoge duurzaamheidklasse niet ten koste van tropische hardhoutbossen hoeft te gaan.

Klik hier voor het artikel door Pamela Hemelrijk over het verduurzamen van hout 

Filmpje van 8 minuten - oordeel zelf en discussieer eventueel mee op het forum:


ModiWood

ModiWood is snel en eenvoudig te monteren, onderhoudsarm en zeer milieuvriendelijk. Met ModiWood krijgt jouw gevel een krachtige en natuurlijke uitstraling.

ModiWood
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Heel Goed


"Hallo, mooi artikel! Ik maak kaarsen van ecologische sojawas, zie de website van de fabrikant http://www.ngielements.com/ Ben heel benieuwd hoe eco je deze fabrikant vindt. Naar mijn onderzoek is dit de beste ecologische sojawas die er te krijg is. Laat het aan me weten? En mocht je enthousiast zijn, ik heb ruimte voor wederverkopers..."

Danielle Klinkenberg
Heel Goed


Het lijkt me het oogst/verdien model uit het begin van de industriële revolutie en toen dat samen dingen doen en spullen delen uit de mode raakte, kwamen de opkopers die gingen doorverkopen. Alles beter dan opslaan in Shurgard of andere opslagplekken.

rob bos

Paal vierkant 66x66

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: