We zijn alleen geopend voor Click & Collect - Verf en de Showroom is op afspraak. Lees hier meer

Vloerlijm - Grinkol - tapijt en PVC

Merk: KeraKoll

€ 100,25 per stuk incl. btw
Aantal
Voor groothandel prijzen neem contact op

- Uit het assortiment -

Gratis verzonden!

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Italie
Land van herkomst: Italie

Bekijk hier meer producten van het merk KeraKollKeraKoll logo
Artikelnummer : 8021704037590

De producten van Kerakoll worden vervaardigd met de beste mogelijke milieuvriendelijke grondstoffen, zijn ontworpen door bouwingenieurs die van woonbiologie weten, en worden ondersteund door de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten en -centra die focussen op technologieën die de milieu-impact beperken, dan wel uitsluiten. Kerakoll poogt duidelijk de gezondheid en de kwaliteit van leven te verbeteren. Met meer dan 1.700 eco-vriendelijke artikelen en een productie van ruim 950.000 ton per jaar is Kerakoll een belangrijke fabrikant van groene materialen waarmee men kan ontwerpen, bouwen en wonen met respect voor het milieu en het woonwelzijn.

Naar aanleiding van een toenemende bezorgdheid over de kwaliteit van leven heeft Kerakoll een bouwfilosofie opgezet genaamd GreenBuilding. Een zoektocht naar naar eco-vriendelijke materialen die geen vervuilende stoffen kunnen vrijgeven, die de muren vrij laten ademen. Vaak gaat het om het herontdekken van natuurlijke mortels, pleisters, verf, etcetera.

Volgens schattingen van de Wereldgezondheidsorganisatie wordt 20% van de westerse bevolking getroffen door het Sick Building Syndrome (SBS), ofterwel het Ziek-door-gebouwen-syndroom (hoofdpijn, misselijkheid, irritaties enz.) dat onder andere terug te voeren is op de slechte kwaliteit van de bouwmaterialen van chemische oorsprong en de geringe luchtdoorlaatbaarheid van gebouwen. De kwaliteit van de lucht in huis kan 2 tot 3 keer slechter zijn dan de buitenlucht. Het microbinnenklimaat, samen met chemische vervuiling, heeft een belangrijke invloed op de kwaliteit van de omgeving waarin men leeft en dus op het welzijn van mensen.

De producten die hier worden aangeboden zijn een resultaat van een jarenlange grondige speurtocht, met als resultaat dat de oplossingen in het kader van het GreenBuilding concept van Kerakoll nadrukkelijke voordelen bieden voor de leefomgeving buitens- en binnenshuis, en dus de gezondheid van de bewoners..

 • Vermindering van de emissie van schadelijke stoffen in de lucht
 • Een constant toenemend gebruik van gerecyclede grondstoffen
 • Vermindering van de benodigde energie voor de werking van gebouwen

 

Product info

Eco-vriendelijke organische minerale lijm voor het leggen van stabiele vinylvloeren op absorberende en niet-absorberende ondergronden, ideaal voor GreenBuilding.

 • Op waterbasis
 • Van minerale oorsprong
 • Zonder oplosmiddelen
 • Veilig voor de gezondheid van de gebruikers
 • Voor vloeren en wanden binnenshuis
 • Lange open tijd
 • Hoge tack
 • Geschikt voor vloeren met vloerverwarming

Slc® Eco Grinkol garandeert een lange 'open tijd' en een grote kleverigheid voor het zeker leggen van stabiel PVC en tapijt op absorberende en niet-absorberende ondergronden.

Verbruik:

Ongeveer 300-400 g/m2

Milieu informatie

 

GreenBuilding Rating
Eco 5 - Categorie organische mineralen

 

GreenBuilding Rating

Bij gebrek aan een gemeenschappelijk evaluatiesysteem op Europees niveau, heeft Kerakoll een innovatieve methode ontwikkeld om op de nieuwe eisen in te spelen waar de bouwsector aan moet voldoen in het kader van behoud van het milieu: GreenBuilding Rating. Het geleidelijk vervangen van chemische producten die in de bouw toegepast worden door een nieuwe generatie materialen met een lagere milieu-impact is bedoeld om de bouwmarkt te veranderen, meer respect voor de natuur en de gezondheid van de legger te tonen. Het succes van een dergelijk keurmerk heeft een sterke invloed op het ontwerp van nieuwe gebouwen en op de herwaardering van het bestaande onroerend goed. Op die manier wordt er ruim baan gemaakt voor nieuwe partners en hogere standaards ten aanzien van de milieubelasting en dit levert voortdurend nieuwe voordelen op.

GreenBuilding Rating is het eerste professionele evaluatiesysteem om het milieu-effect van bouwmaterialen te meten en te verbeteren, en is gebaseerd op objectief meetbare criteria van ecologische houdbaarheid. Met deze nieuwe methode kunnen ontwerpers, toepassers en eindgebruikers de producten vergelijken en de beste oplossing kiezen op basis van het gedrag van het product in in het mileu.

De rating gaat van 1 tot 5. Dit product heeft rating 5. Zie de downloadbare brochure (12 MB) voor de de specifieke ecologische kenmerken van GreenBuilding.


KeraKoll

Kerakoll is bekend geworden door zijn betrokkenheid met de natuur en het Greenbuilding project. Negatieve impact op onze prachtige aarde moet beperkt worden. Met hun milieuvriendelijke vloerlijm lukt dat zeker.

KeraKoll
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Vloerlijm - Grinkol - tapijt en PVC

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: