Tweede pinksterdag zijn wij gesloten. Leveringen hebben hierdoor een kleine vertraging.

Fermacell Slimpanel - gipsvezelplaat 10 mm - 260x60cm

Merk: Fermacell

20,01 per plaat incl. btw

Afmetingen per stuk:
260cm x60cm x10mm
Totaal per plaat:
1,56 m2

Zakelijk afnemer? Meld je aan voor de groothandel: eco-bouwers.nl
Aantal
Maak een keuze

- Voorlopig niet leverbaar -

Ontvang een email wanneer het product weer leverbaar is
Dit product wordt apart verzonden door
Fermacell

bezorgkosten
Voor de producten van deze leverancier worden aparte verzendkosten berekend van
€ 66,55 gratis vanaf € 726,-

Levertijd: 1 week


Bekijk hier meer producten van het merk Fermacell
Fermacell logo
Artikelnummer: 2700000011263

Bekijk alles van Fermacell >
Bekijk meer: Gipsplaten >

Fermacell Slimpanel gipsvezelplaat is een afbouwplaat, een brandwerende plaat en een plaat voor vochtige ruimtes tegelijk. Toepassingen kunnen bijvoorbeeld zijn;

 • Scheidingswanden (niet dragend met stalen of houten onderconstructie)
 • Scheidingswanden (dragend met stalen of houten onderconstructie)
 • Woningscheidende wanden (dragend en niet dragend)
 • Brandwerende wanden (dragend en niet dragend)
 • Geluidsisolerende wanden (dragend en niet dragend)
 • Prefab gevelpuien (dragend en niet dragend met houten onderconstructie)
 • Buitenwanden (dragend met houten onderconstructie)
 • Voorzetwanden/schachtwanden
 • Wandbekledingen
 • Brandwerende en geluidsisolerende plafonds
 • Plafondbekledingen
 • Zolderafwerking (bekleding van plafonds, schuine daken en drempels)

Fermacell bereikt de beproefde kwaliteit door een overtuigend totaalconcept, dat bij de productie begint. Fermacell gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels die beide gewonen worden uit een recyclingsprocedé van afvalmaterialen. Een homogeen mengsel van deze twee natuurlijke grondstoffen wordt op een computerbestuurde productiestraat na toevoeging van water – zonder andere bindmiddelen – onder hoge druk tot stabiele en reukneutrale platen geperst, gedroogd en op maat gesneden. Dit is een innovatief en ecologisch verantwoord productieproces met uiterst strenge kwaliteitscontroles (o.a. KOMO/KIWA).

Op Fermacell gipsvezelplaat kunnen zonder problemen tegels, dun structuurpleisterwerk, verflagen en behang aangebracht worden. Bij zeer dunne afwerkingen kan een finishlaag nodig zijn.

Product informatie

Handleiding Fermacell Gipsvezelplaat.pdf
Algemene informatie Fermacell.pdf
veiligheidsblad_gipsvezelplaat_s1.pdf

 • Uiterst stabiel
 • Extreem belastbaar
 • Brandveilige plaat
 • Geschikt voor toepassing in natte ruimten
 • Geluidsisolerend
 • Gemakkelijk te verwerken
 • Eenvoudige montage
 • Probleemloos voegen
 • Afmetingen: 150 x 100 cm
 • Soortelijk gewicht:   1150 kg / m³
 • Buigtreksterkte (Waarde na droging bij 40°C): Loodrecht op plaatoppervlak ≥ 5,8 N/mm²
 • Treksterkte dwars ≥ 0,3 N/mm²

De samenstelling van het materiaal van Fermacell wordt door het proefrapport van het “Institut für Bautechnik, Berlin (nicht brennbare Baustoffe der Klasse A 2 - Prüfzeichen PA-III 4.6) aangetoond. Door een producttest heeft het “Österreichische Institut für Baubiologie, Wien” de Fermacell gipsvezelplaat als bouwbiologisch aan te raden ingeschaald. Van het “Institut für Baubiologie Rosenheim GmbH” werd op basis van de uitstekende testresultaten aan alle nederzettingen voor het product Fermacell een keurmerk verleend. Ook het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) constateerde dat het gebruik van Fermacell Afbouwplaten vanuit bouwbiologisch en bouwecologisch oogpunt als een bij voorkeur toe te passen product (klasse 1b) aan te merken valt.

Verwerking

De platen moeten aan de zijkanten aan elkaar vastzitten om minieme verschuivingen te voorkomen. Anders zouden er scheuren in bijvoorbeeld stucwerk kunnen ontstaan. Hiervoor kan voegenlijm of voegengips gebruikt worden. Bij de toepassing van voegengips moeten de platen ietsje van elkaar af bevestigd worden zodat het gips de kiertjes kan opvullen. Zie ook het plaatje in het tabblad Foto / Film.

Milieu informatie

Fermacell gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels die beide gewonen worden uit een recyclingsprocedé van afvalmaterialen. Een homogeen mengsel van deze twee natuurlijke grondstoffen wordt op een computerbestuurde productiestraat na toevoeging van water – zonder andere bindmiddelen – onder hoge druk tot stabiele en reukneutrale platen geperst, gedroogd en op maat gesneden. Dit is een innovatief en ecologisch verantwoord productieproces met uiterst strenge kwaliteitscontroles (o.a. KOMO/KIWA).

Fermacell is zeer goed te recyclen. De twee ’ingrediënten’ oud-papiervezels en gips kunnen na recycling weer worden opgenomen in het productieproces. Zaagresten kunnen bij de fabriek in een speciaal daarvoor bestemde stortkoker worden gedeponeerd. De zaagresten mogen niet ‘verontreinigd’ zijn met metaaldelen, isolatiemateriaal of houtvezelplaat, zoals dat onder bepaalde typen vloerelementen zit. In de stortkoker mogen dus alleen 100% zuivere gipsvezelplaatresten verdwijnen.

Films


Fermacell

Fermacell wil haar bijdrage leveren aan een duurzame wereld door het ontwerpen en ontwikkelen van gipsvezelplaten en vloerelementen op basis van volledig herbruikbare materialen. Nog belangrijker: de platen zijn veilig door hun hoge brandwerendheid en dragen bij aan een gezond milieu in jouw huis.

Fermacell
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.

Bedrijfsnaam: Voornaam*: Achternaam*: E-mail adres*: Telefoonnummer*: Gewenste hoeveelheid*: Indicatie leverdatum: Bericht:

Fermacell Slimpanel - gipsvezelplaat 10 mm - 260x60cm

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit