Isovlas Dakelementen


De dakelementen van Isovlas zijn isolerende platen gemaakt van natuurlijke vlasvezels. Vlas heeft hele goede thermische eigenschappen en is daardoor zeer geschikt als duurzaam isolatiemateriaal. Het is milieuvriendelijk én circulair: vlas groeit relatief snel en het materiaal is herbruikbaar

Waarom kiezen voor Isovlas dakelementen?

Het isoleren van het dak kan een slimme keuze zijn als je nadenkt over het verduurzamen van je woning en het besparen van energie. Als het dak niet goed geïsoleerd is gaat er een hoop warmte verloren, het kost dan meer energie (en dus ook geld) om je huis te verwarmen en op temperatuur te houden. Daarnaast helpt dakisolatie van natuurlijk materiaal ook je huis koel te houden in de zomer.

Met de dakelementen van Isovlas kies je voor een duurzaam en efficiënt dakisolatiesysteem. De elementen zijn gemaakt van natuurlijke vlasvezels, vlas heeft uitstekende isolerende eigenschappen. Met Isovlas kies je voor isolatie die bijdraagt aan het comfort van je woning terwijl je het milieu minimaal belast. 

Isovlas dakelementen worden op basis van jouw wensen en woonsituatie op maat gemaakt. De dakelementen kunnen in diverse varianten worden geleverd: in bijvoorbeeld multiplex, houtspaanplaat en houtspaanplaat wit. Door de grote overspanningsmogelijkheden kun je een mooie ruimtelijke binnenaftimmering creëren.

 

De voordelen van Isovlas dakisolatie

✔ Gemaakt van hernieuwbare, biologisch afbreekbare vlasvezels
✔ Zorgt voor een gezond binnenklimaat
✔ Op maat gemaakt
✔ Verschillende afwerkingsmogelijkheden

 


✔ Lagere energiekosten
✔ Isoleert akoestisch, geluidswerend
✔ Lichtgewicht, makkelijk te installeren
✔ Isoleert tegen kou én warmte


Hoe worden Isovlas dakelementen gebruikt?

De dakelementen van Isovlas worden op maat gemaakt zodat ze precies aansluiten bij het dakoppervlak dat je wilt isoleren. De elementen worden voorzien van gootplanken waardoor ze snel en eenvoudig te plaatsen zijn. 

Je kan kiezen voor enkelschalige of dubbelschalige elementen. De enkelschalige elementen heeft aan één zijde een onderplaat (12 mm) en aan de andere zijde een waterkerende, dampopen folie. Deze elementen zijn lichter van gewicht en zijn gemakkelijker te hanteren tijdens de installatie. Dubbelschalige dakelementen hebben een nog hogere isolatiewaarde dankzij de onderplaat (12 mm) en bovenplaat (12 mm). De onder- en bovenplaten zijn meestal gemaakt van houtspaanplaat of multiplex. 

De dubbelschalige elementen bieden extra sterkte en stabiliteit, waardoor ze geschikt zijn voor grotere overspanningen en zwaardere belastingen. Ze isoleren nog beter dan de enkelschalige dakelementen dankzij de extra isolatielaag.

Enkel- of dubbelschalige elementenMilieuvoordelen Isovlas dakelementen

Isovlas is dé ideale temperatuurregulerende dakisolatie. Het voordeel van de volledig biobased isolatie van Isovlas is dat het niet alleen de kou buitenhoudt in de winter, maar ook beschermt tegen hitte in de zomer. Doordat Isovlas dakelementen dampopen zijn, zorgen ze voor een gezond binnenklimaat. Dampopen wil zeggen dat het materiaal 'ademt', waterdamp kan ontsnappen en er vindt hierdoor geen condensatie plaats. De vochthuishouing wordt beter gereguleerd en dit maakt ook de kans op schimmelvorming een stuk kleiner.

De vlasvezels die gebruikt worden voor de dakelementen worden samengeperst om een isolerende laag te vormen. Vlas is een heel duurzame plant die in zijn geheel kan worden verwerkt. Het groeit snel en kan tijdens de groei al CO2 opnemen. De biobased dakelementen van Isovlas zijn herbruikbaar en hebben een hele lange levensduur.


Downloads

Bekijk hier alle documenten

Overspanningstabellen