Ecoegg

 
Ecoegg maakt producten die zowel vriendelijk voor de aarde zijn, als voor de gevoelige huid. De speciaal ontwikkelde waseieren en droogeieren van Ecoegg zijn herbruikbaar en maken wegwerpplastic overbodig. Ze zijn een duurzaam en huidvriendelijk alternatief voor gewoon wasmiddel en wasverzachter. 

Toon alle filter opties

Totaal 31 productenPagina 1 van 1

Bamboe - schoonmaakdoekjes - op rol - 20 stuks

Ecoegg

12,95

Navulling - British Blooms - 50 Wasjes

Ecoegg
British Blooms

6,99

Navulling - Fragrance Free - 50 Wasjes

Ecoegg
Fragrance Free

6,99

Navulling - Fresh Linen - 50 Wasjes

Ecoegg
Fresh Linnen

6,99

Navulling - Jasmine - 50 Wasjes

Ecoegg
Jasmine

6,99

Navulling - Orange Blossom - 50 Wasjes

Ecoegg
Orange Blossom

6,99

Navulling - SpongeBob - Tropical Burst - Sensitive - 60 Wasjes

Ecoegg
Refill - Sensitive

11,99

Navulling - SpongeBob - Tropical Burst - Universal - 60 Wasjes

Ecoegg
Refill - Universal

11,99

Navulling - Spring Blossom - 50 Wasjes

Ecoegg
Spring Blossom

6,99

Navulling - Tropical Breeze - 50 Wasjes

Ecoegg
Tropical Breeze

6,99

Navulling - Wasdrogerballen - Fresh Linen - 4 Stuks

Ecoegg
Fresh Linen

9,50

Navulling - Wasdrogerballen - Spring Blossom - 4 stuks

Ecoegg
Spring Blossom

9,50

Navulling voor witte was – Fresh Linen – 50 wasjes

Ecoegg
Refill Fresh Linen

5,99

Navulling voor witte was - Spring Blossom - 50 wasjes

Ecoegg
Refill Spring Blossom

5,99

Reiniging wasmachine en vaatwasser

Ecoegg

5,99

Vlekkenverwijderaar - Spray - 500ml

Ecoegg

8,99

Wasbal - British Blooms - 70 wasjes

Ecoegg
British Blooms

13,99

Wasbal - Fragrance Free - 70 wasjes

Ecoegg
Fragrance Free

13,99

Wasbal - Fresh Linen - 70 Wasjes

Ecoegg
Fresh Linen

13,99

Wasbal - Jasmine - 70 wasjes

Ecoegg
Jasmine

13,99

Wasbal - Orange Blossom - 70 Wasjes

Ecoegg
Orange Blossom

13,99

Wasbal - SpongeBob - Tropical Burst - Sensitive - 60 Wasjes

Ecoegg
Sensitive

15,99

Wasbal - SpongeBob - Tropical Burst - Universal - 60 Wasjes

Ecoegg
Universal

15,99

Wasbal - Spring Blossom - 70 wasjes

Ecoegg
Spring Blossom

13,99

Wasbal - Tropical Breeze - 70 wasjes

Ecoegg
Tropical Breeze

13,99

Wasbal voor witte was - Fresh Linen - 50 wasjes

Ecoegg
Fresh Linen

9,99

Wasbal voor witte was - Spring Blossom - 50 wasjes

Ecoegg
Spring Blossom

9,99

Wasdrogerballen - Fresh Linen - 2 stuks

Ecoegg
Fresh Linen

15,-

Wasdrogerballen - Geurvrij - 2 stuks

Ecoegg
Fragrance Free

15,-

Wasdrogerballen - SpongeBob - Gary & Mary - Geurvrij - 2 stuks

Ecoegg
SpongeBob - Gary & Mary

14,99

Wasdrogerballen - Spring Blossom - 2 stuks

Ecoegg
Spring Blossom

15,-


Waarom Ecoegg?

Heb je een gevoelige huid of last van allergieën? Dan is het goed om eens stil te staan bij het wasmiddel dat je gebruikt. Veel wasgoed komt namelijk in direct contact met je huid. Ingrediënten in wasmiddelen kunnen huidirritatie en allergieën veroorzaken en verergeren.

De oprichter van Ecoegg, Dawn, worstelde zelf met eczeem en wilde daarom een wasmiddel ontwerpen zónder schadelijke stoffen. Zo ontstonden de Ecoegg wasmiddelkorrels! Deze korrels hadden nog wel een duurzaam huisje nodig: het herbruikbare Laundry Egg, een speciaal was-ei. De Laundry Eggs zijn een duurzaam, huidvriendelijk alternatief voor gewoon wasmiddel. Beter voor je huid én het milieu.


De voordelen van EcoEgg waseieren

  • Hypoallergeen & dermatologisch getest
  • Kostenbesparend
  • Eenvoudig in gebruik
 
 
  • Herbruikbaar
  • Biologisch afbreekbaar en navulbaar
  • Maakt wegwerpplastic overbodig

Welke producten maakt Ecoegg?

Ecoegg heeft dus speciale was-eieren ontworpen. Een Laundry Egg is een 2-in-1 vervanging voor wasmiddel en wasverzachter. Dat werkt als volgt: je vult het was-ei met de Ecoegg waskorrels. Deze 2 typen korrels (‘pellets’) verwijderen vuil uit je textiel en reinigen je was. Niet alleen de korrels, maar ook het ei zelf draagt bij aan het reinigen van je was. De speciale vorm van het was-ei zorgt ervoor dat je wasgoed schoon en zacht wordt. De waskorrels doen het grootste werk en de waseieren zijn een handige assistent. Er zijn verschillende soorten waseieren in verschillende geuren, maar ook geurloze varianten. Het was-ei kun je jarenlang blijven gebruiken, je kunt 'm steeds opnieuw gebruiken met de refill verpakkingen van Ecoegg.

Daarnaast zijn er speciale eieren die geschikt zijn voor de droger: Dryer Eggs. Deze eieren zijn kleiner, hebben een andere vorm en je gebruikt er 2 per keer. De vorm zorgt ervoor dat je was sneller en efficiënter droog wordt – wat de droogtijd zo’n 28% korter maakt. 

Behalve was- en droogeieren, maakt Ecoegg ook detoxtabletten (om je wasmachine en vaatwasser mee te reinigen), vlekkenverwijderaars, schoonmaakdoekjes en diverse navulverpakkingen. 

Hoe werkt het?

Stap 1: Detoxen
Als je voor het eerst een was-ei gebruikt, zorg er dan voor dat je je wasmachine eerst reinigt met een Ecoegg detox tablet. Haal één tablet uit de verpakking, plaats deze in de trommel van je lege machine en draai vervolgens je heetste en langste wascyclus, bij voorkeur op 90 graden. Doe geen kleding in de machine tijdens de detoxcyclus. Het is aan te raden om je machine elke maand te detoxen. Dit zorgt ervoor dat de leidingen van je wasmachine schoon blijven.

Stap 2: Was-ei vullen
Een was-ei gebruiken is eigenlijk heel eenvoudig. Je klikt hem open en vult hem met de waskorrels. Er zijn twee types minerale waskorrels: wit en zwart. De witte korrels zorgen voor de reiniging en de zwarte korrels verhogen de werking van de witte korrels door de oppervlaktespanning van het water te verminderen en het vuil eruit te trekken. Je vult het ei met drie zakjes korrels (2 zakjes witte en 1 zakje zwarte korrels). Met een gevuld ei kun je zo'n 70 keer wassen.
Stap 3: Wassen
Vervolgens sluit je het ei en stopt hem dan direct in de wasmachine, in de trommel, bovenop je kleding. Het is belangrijk dat je wasmachine niet te vol zit, zodat het was-ei en de was ruimte hebben om te circuleren. De twee types minerale waskorrels die zich in het ei bevinden, gaan aan het werk en produceren een krachtig (maar natuurlijk) reinigend schuim. Je kan met het was-ei wassen op 15°C tot 60°C.

Stap 4: Drogen
Zodra je was klaar is, laat je het ei aan de lucht drogen. Het is belangrijk dat het ei wat ademruimte heeft en het niet vochtig blijft. Met een was-ei kan je zo’n 70 wasjes draaien zonder bij te hoeven vullen. Daarna kan je hem opnieuw vullen met de refill verpakkingen van Ecoegg.

Je kan ook een Ecoegg Dryer Egg gebruiken. De droogeieren zijn ook gemakkelijk in gebruik. Je plaatst de 2 eieren bovenop je was in de droger. De droogeieren scheiden je kleding en gaan heen en weer zodat het vocht er sneller uitgaat. In het droogei kan je een hypoallergeen geurstaafje van Ecoegg doen, maar je kunt ze ook zonder geurstaafje gebruiken.

SpongeBob lijn 

SpongeBob staat bekend om zijn vrolijke onderwateravonturen. Om de kwetsbare onderwaterwereld te beschermen gaan EcoEgg en SpongeBob SquarePants samen met Operation Sea Change de strijd aan tegen plasticvervuiling in de oceanen! Elk jaar overspoelt maar liefst 11 miljoen ton plastic het onderwaterleven. Door de handen ineen te slaan, streven ze ernaar bewustzijn te vergroten en verandering teweeg te brengen.

De producten van Ecoegg zijn microplasticvrij, verpakt in karton en herbruikbaar. Je bespaart dus enórm veel plastic door met Ecoegg te wassen! De Spongebob lijn heet Tropical Burst en bevat een heerlijke, tropische geur.De milieuvoordelen van Ecoegg


Het is schrikbarend, maar veel gewone wasmiddelen en wasverzachters bestaan grotendeels uit chemische stoffen, zoals fosfaten, optische witmakers en synthetische geur-, kleur- en conserveringsmiddelen. Deze schadelijke chemicaliën komen in het riool terecht en uiteindelijk ook in onze oceanen. De wasproducten van Ecoegg bevatten géén schadelijke ingrediënten, zoals chloorbleekmiddelen, fosfaten, palmolie, SLS/SLES of parabenen. Ze zijn niet op dieren getest en geschikt voor veganisten.

Naast dat de producten dus veel beter zijn voor milieu en dieren, zijn ze ook mild voor de huid. De producten zijn dermatologisch getest en geschikt voor de gevoelige huid. Daarnaast is een was-ei herbruikbaar, waardoor wegwerpplastic overbodig wordt.