Milieuvriendelijk en duurzaam keukengerei
Verantwoord koken is meer dan groene stroom en weinig water gebruiken om je maaltijden te bereiden. Ook met milieuvriendelijke pannen, tafeldecoratie, machines en keukengerei verklein je je ecologische voetafdruk. Bekijk hier ons brede assortiment aan duurzaam keukengerei in een modern jasje en zonder schadelijke stoffen. Zo geniet je nog meer van (de bereiding van) je voeding.
Als je het belangrijk vindt om gezond te eten, wil je je gerechten uiteraard in gezondheidsvriendelijke (en milieuvriendelijke) pannen bereiden. Emaillen pannen zijn een van de meest milieuvriendelijke opties. Emaillen pannen bestaan uit ijzer met een emaillelaag, ofwel een glaslaag. Dit soort pannen zijn daardoor hygiënisch, onbrandbaar en duurzaam. Er kunnen geen stoffen van de pan in het voedsel trekken, waardoor je echt kunt genieten van voedsel met een pure smaak.
Biologisch afbreekbaar servies van bamboe en maïs
“Aan tafel!” Gezellig met z’n allen eten aan een kleurrijk gedekte tafel. Dat kan met het milieuvriendelijke servies van Zuperzozial. Alle producten van Zuperzozial zijn gemaakt van bamboe- en maïsvezels en zijn daarmee 100% biologisch afbreekbaar. De tafeldecoratie en het servies zijn stevig en gaan lang mee. Bijkomend voordeel: de producten zijn ook vaatwasserbestendig.
Vegan producten bestellen
In het kader van Verspilling is Verrukkelijk en omdat we houden van heerlijk veganistisch eten, hebben we hier de lekkerste vegan producten voor je op een rij gezet. Denk aan granola, een set om je eigen zuurkool te maken, ketchup en verfrissende drankjes met of zonder alcohol.
Kookboeken met aandacht voor het milieu
Als je ervan houdt om in de keuken te staan, wil je zo nu en dan inspiratie opdoen voor nieuwe gerechten. Wil je jezelf (en eventuele eters) verrassen met de smaken van milieuvriendelijke bereidde gerechten? Kies dan voor een van onze drie kookboeken.
In het boek De Kleine Eetbare Tuin leer je hoe je kunt genieten van groenten, fruit, kruiden en bloemen van eigen bodem. Of je nu een grote moestuin hebt, of een klein balkon.
In het boek Circular Chefs leer je hoe je klimaatvriendelijk moet koken. De vijf pijlers ‘plantaardig’, ‘het onbeminde’, ‘schil tot pit, kop tot staart’, ‘restjes gebruiken’ en ‘circulair koken in het algemeen’ staan centraal.
In De Nomadische keuken van Raïnaraï neem je een kijkje in de keuken van Laurant Med Khallout. Hij neemt je mee op een inspirerende reis door de nomadische keuken van Algerije.