Leemplaten

Totaal 3 productenPagina 1 van 1

Leemplaat 16 mm stomp - per pallet

Lemix

33,05 per m2

Leemplaat 22 mm stomp - pallet

Lemix

37,41 per m2

Hechtleem - Terracol

Tierrafino

43,56

Leemplaten

Leem wordt al duizenden jaren, op alle continenten, gebruikt om mee te bouwen. Het is een natuurlijk materiaal dat bestaat uit een mengsel van klei, zand en silt.
En net als andere natuurlijke bouwmaterialen heeft ook leem veel voordelen:

  • Het is damp-open
  • Het slaat warmte op in de winter en beschermt tegen hitte in de zomer
  • Het is vochtregulerend
  • Het is composteerbaar
  • Het is circulair
  • Het zorgt voor een goede akoestiek
  • Het absorbeert geuren
  • Er is weinig energie nodig voor het productieproces
Een met leem afgewerkt huis ademt maar liefst 30 keer meer dan een huis dat gebouwd is met baksteen en beton. En dat heeft weer een positief effect op je binnenklimaat en gezondheid.

Leemplaten aanbrengen

Leemplaten zijn platen die gemaakt zijn van gedroogd basisleem. Je kunt er voorzetwanden, binnenmuren, plafonds en schuine daken mee maken. Gebruik in plaats van een gipsplaat bijvoorbeeld een leemplaat als bekleding van een houten of metalen constructie of als afwerkplaat na het isoleren van een dak of muur. Vervolgens werk je ze af met een laag basisleem, een wapening en bijvoorbeeld leemfinish, leemverf of gekleurde basisleem.

Lemix leemplaten

De leemplaten die je bij ons in het assortiment vindt, zijn van het Duitse merk Lemix. We verkopen ze in diktes van 16 en 22 mm, en zowel als losse plaat als per pallet van 60 platen per pallet. De platen zijn onbrandbaar (brandklasse A1), absorberen geuren en zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes.

Leemplaten te koop bij Eco-Logisch

Ben jij helemaal overtuigd van de voordelen van leemplaten? Bij Eco-Logisch kun je terecht voor leemplaten van het merk Lemix in verschillende diktes. Bestel je producten in onze webshop of haal ze op in Amsterdam.

Eerst nog een vraag? Vul dan ons contactformulier in en we komen binnen 48 uur (maar vaak veel sneller) bij je terug). Je kunt ook een keer langskomen in onze showroom in Amsterdam om onze leemplaten in het echt te bekijken.

Veelgestelde vragen

Leemplaten zijn een duurzaam alternatief voor gipsplaten. Gipsplaten worden gemaakt van gips, bindmiddel en lagen karton, terwijl leemplaten een 100% natuurlijk product zijn. De milieu-impact van leemplaten is dus een stuk lager dan die van gipsplaten.
De Lemix leemplaten van 16 mm kosten 25,65 euro per stuk (32,83 euro per m2) en 1.331 euro per pallet (28,39 euro per m2). De platen van 22 mm zijn 27,65 euro per stuk (35,39 per m2) en 961,95 euro per pallet (30,78 per m2).
Leemplaten hebben een brandklasse van A1 op een schaal van A (onbrandbaar) tot en met F (zeer brandbaar). Leemplaten zijn dus niet brandbaar.