Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden
Reactie
Hier is een speciaal Pompverdeelstation voor nodig. Deze kunnen wij opnemen in de offerte
Floor
Algemene vraag
Hebben huis met stadsverwarming ( lage temperatuur) kan het systeem daar ook op aangesloten worden? En dan radiatoren eruit?
Lidwien
Reactie
Naar alle waarschijnlijkheid wel. Er moeten wel genoeg groepen vrij zijn op de verdeelunit of die moet uit te breiden zijn.
Jeroen
Algemene vraag
Aanvullende vraag:
Kan de wandverwarming aangesloten worden op de pompverdeler van de vloerverwarming op de begane grond (daar staat ook de cv)?
Jorna
Reactie
De berekening van het benodigde verwarmde wandoppervlak is van veel verschillende factoren afhankelijk. Het is dan ook te kort door de bocht om uit te gaan van 50% van het vloeroppervlak. Om een goede berekening te krijgen kun je ons het beste een goede tekening van de te verwarmen ruimte mailen. De leverancier maakt dan de berekening en geeft exact aan wat het benodigde materiaal is en wat de kosten zijn.
Jeroen
Algemene vraag
Hoi, Ik vind nergens hoeveel m2 wand ik precies met de platen moet bedekken. Elders vind ik de vuistregel van een wand verwarming van circa 50% van het vloeroppervlak. Klopt dat ook hier voor? De plaat van 60x100 heeft 60x70 effectieve verwarming. Dus moet ik dat als opp aan wandverwarming nemen en dan aan de helft van de vloer opp zien te komen?
Alex
Reactie
Hallo Frank, dit moet volgens mij kunnen. Je zou de open ruimte nog kunnen opvullen met een isolatiemateriaal om te voorkomen dat er warmte richting douche gaat. Aansluiten op de vloerverwarming moet geen probleem zijn gezien de kleine ruimte. Hou wel rekening met de hoeveelheid buis die je max kunt aansluiten per verdeelgroep, i.v.m. drukverlies in het systeem. Hoe het precies zit met verloopjes en aansluitingen weet ik niet. De wandmodulebuis is 11,6mm. Groet Bart
Eco-Logisch
Heel Goed
Ik zit (net zoals Nico) ook te denken om wandverwarming in mijn badkamer te plaatsen. Ik ben van plan de module-wandverwarming te plaatsen in een 9 cm houtskeletwand van mijn douche-nis. De warmtekant komt dan aan de buitenkant. De opbouw van de wand is dan alsvolgt;
Tegel-Wandverwarmingmodule-Open ruimte in de wand van 7cm-Gipsplaat-Tegel vd doucheruimte.
Kan dit? Waar moet ik rekening meehouden? En kan ik de module aansluiten op de vloerverwarming van Uponor? Alvast bedankt voor de moeite en advies. Dat stel ik zeer op prijs.
Groet,
Frank
Frank
Reactie
Hallo Nico, in de directe doucheruimte wordt het afgeraden. De platen kunnen wel in de badkamer gebruikt worden mits betegeld. Voor het betegelen wel de platen eerst primeren zodat deze waterdicht worden. Groet Bart
Eco-Logisch
Heel Goed
Ik heb een vraagje, kunnen de moduleplaten met wandverwarming ook in de douche verwerkt worden? Oftewel, in de natte ruimte, betegeld natuurlijk, dat wel.
Graag uw antwoord.
M.vr.gr.
Nico Janssen
Nico
Reactie
Nee dit kan niet. De wandverwarming heeft een aanvoer temp. van ongeveer 30 graden, max 50 graden, terwijl radiatoren een temperatuur van ca. 90 graden hebben. Er zal dus een pompverdeelstation tussen moeten, wat zowel het water rondpompt als de aanvoer temperatuur van de cv-ketel mengt tot ca. 30 graden voor de wandverwarming. De radiatoren en wandverwarming kunnen dus wel tegelijk gebruikt worden. Het gebruik van de leiding zelf is verder geen probleem, nadeel is alleen vaak dat de leiding een stuk van de wand uit de vloer/plafond of wand komt en je dus een oplossing zal moeten vinden om dit netjes weg te werken. Groet Bart
Eco-Logisch
Gaat wel
Beste Eco-logisch
Volgende vraag
kan deze moduleplaat op een cv-leiding / ketel worden aangesloten waarop ook normale radiatoren zijn aangesloten. (ivm de lagere temperatuur).
Met dank
Anja
Anja
Reactie
Hoi Anja, de platen worden via een pompverdeler aangesloten op de CV. De pompverdeler regelt de temp. en pompt het water rond.
De plaat is 20mm dik, de latjes ca. 35mm. De verdeler komt naast de CV te hangen. De gipsplaten kunnen direct worden geschilderd of behangen. Een laagje stuc is ook mogelijk. Zie voor alle informatie + richtprijzen:
http://www.eco-logisch.nl/Details.asp?ProductID=1884
Eco-Logisch
Algemene vraag
Beetje dom misschien, maar kan deze moduleplaat gewoon in plaats van een radiator aan de cv-leiding worden aangesloten?
Kan aanvoertemperatuur dan probleem worden (lagetemperatuurverwarming)?
En hoe dik is de moduleplaat + latjes?
En waar komt de verdeler, hoe dik is die?
En kan er direct op de gipsplaat geverfd worden, of is andere afwerking nodig?
Alvast bedankt,
Anja
Anja
Reactie
U dient de groepen afzonderlijk door te spoelen met water.
Hierdoor zal de lucht uit de leidingen worden gedrukt.
U kunt hiertoe de verdeler (aanvoer) aansluiten op de waterleiding, en een slang bevestigen aan de retour die het water weer afvoeren zal.
Dit wordt net zo lang gedaan totdat de waterstroom uit de retour een constante stroom zonder lucht bevat. Nu is het gehele systeem ontlucht.
Het systeem wordt dus niet natuurlijk ontlucht, maar geforceerd door de waterdruk.
Frans Heijnis
Heel Goed
Algemene vraag
Hoi,
Omdat de platen verticaal staan moet er toch lucht in de bochten van slangen komen lijkt me. Hoe krijg je deze er weer uit ?
groeten,
Marc
Marc
Moduleplaat 121 V300 - 60x100cm 18mm
Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.
Maak een keuze*:
Naam*:
E-mail adres*:
Reactie*: