Artikelnummer: 7433606912935
Bekijk alles van RotPot >
Bekijk meer: DIY Etenswaren >
RotPot - Fermentatie Set - Kimchi
Complete kit om zelf kimchi te maken. De RotPot Kimchi wordt geleverd met een pittige kruidenmix.
RotPot is een complete doe-het-zelf kit waarmee je thuis de lekkerste smaakvolle kimchi maakt door middel van fermentatie. Ferme…wat? Fermenteren! Een oude bereidingstechniek, waarbij gisten en bacteriën de natuurlijk aanwezige suikers omzetten in milde zuren. De pot is steeds opnieuw te gebruiken. Door de los verkrijgbare add-ons kan worden geëxperimenteerd met verschillende recepten en ingrediënten.
Kimchi is een Koreaans gefermenteerd, pittig bijgerecht op basis van Chinese kool. In West-Europa is Kimchi inmiddels mateloos populair geworden. Je komt het product steeds vaker tegen in food trucks en restaurants.
Met de RotPot maak je hem eenvoudig zelf. Alles wat je nodig hebt zit in de doos. Alleen de verse groenten voeg je zelf toe. En dan heb je nog maar een klein beetje geduld nodig want jouw zelfgemaakte kimchi is al na een kleine week klaar om gegeten te worden.
Wat zit er in de doos?
- Een glazen Weckpot
- een waterslot
- twee deksels
- zout en kruidenmix
Ingrediënten Kimchimix: peperpoeder, suiker, gember en knoflook.
Artikelomschrijving
|
Fermentatie Set - Kimchi
|
Artikelnummer
|
7433606912935
|
Uitvoering
|
Kimchi
|
Land van herkomst
|
Nederland
|
Duurzaam kenmerk
|
Uitleg
|
|
Do-It-Yourself
|
Geschikt om zelf iets mee te maken.
|
|
Herbruikbaar
|
Kan meerdere keren gebruikt worden en draagt bij aan minder afval.
|
Fermentatie is de omzetting van organisch materiaal door bacteriën, gisten en schimmels. Veel bekende voedingsmiddelen zijn ontstaan door fermentatie. Denk bijvoorbeeld aan koffie, cacao, droge worst, olijven, kaas, yoghurt, zuurkool. Met de RotPot kan je het gerecht op de juiste smaak brengen zodat jij optimaal geniet.
Lekker, Gezond en Zero Foodwaste
Thuisfermentaties zijn niet alleen heel smaakvol, maar zitten ook nog eens barstensvol vriendelijke melkzuurbacteriën die kunnen bijdragen aan een gezonde darmflora. Bovendien is fermenteren een handige manier om groenterestjes en zuivel langer houdbaar te maken, waardoor verspilling wordt voorkomen.
Het verhaal achter RotPot
RotPot is een creatie van Sanne Zwart, de fermentatie-expert achter Keukenboeren Workshops. Sanne is jaren geleden gefascineerd geraakt door de enorme mogelijkheden en voordelen van fermentatie en heeft als missie iedereen aan het fermenteren te krijgen.
RotPot wordt samengesteld en verpakt door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiervoor wordt samengewerkt met een nabijgelegen sociale werkplaats met een speciale HACCP-afdeling voor voedselproducten. De kruiden en specerijen zijn waar mogelijk van Nederlandse afkomst en duurzaam geteeld. De materialen worden zorgvuldig gekozen op basis van herkomst, met zo min mogelijk impact op het milieu en zijn geschikt voor langdurig gebruik.