img img

Ovenschaal met handgrepen - emaille - 45 cm

Merk: Riess

€ 81,84 per stuk incl. btw
Aantal
Maak een keuze
Gratis verzonden!

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Oostenrijk
Land van herkomst: Oostenrijk

keurmerken_recyclebaar.jpg

  • CO2-neutraal
  • Duurzame kwaliteit

Bekijk hier meer producten van het merk RiessRiess logo
Artikelnummer : 9003064250252

Met deze prachtige ovenschaal kan je op een fraaie manier je gerechten bereiden en presenteren. de ovenschaal met de kleurzwart heeft een maat  45/22 cm  Mooi emaillen ovenschaal met een tijdloos uiterlijk en verkrijgbaar in verschillende prachtige kleuren.
 
Het oppervlak is zeer glad en niet poreus waardoor het geen stoffen afgeeft. Hierdoor blijft het voedsel zuiver en de smaak puur. Riess pannen worden duurzaam geproduceerd.

Het materiaal
Eigenlijk is email niets anders dan een soort glas dat bij 840°C is vastgesmolten op een basis van ijzer. De emaillen pannen hebben een zeer glad, niet poreus oppervlak dat geen stoffen afgeeft, waardoor het voedsel zuiver blijft en de smaak puur.
 
Een emaillen pan is niet alleen de eerste keus voor iemand met een nikkelallergie, maar ook de groenste manier van koken…
Bij de productie worden natuurlijke minerale bronnen gebruikt zoals staal, kwarts, klei, veldspar, borax en soda. Zonder kunstmatige elementen is email dus 100% recyclebaar!   Het bakproces geeft email zijn prachtige, heldere kleuren evenals een hard, niet poreus en kras- en snijbestendig oppervlak.

De voordelen
Email bestaat uit natuurlijke materialen en heeft vele prachtige kenmerken. Tien voordelen van de premium email van Riess:
  • CO2-neutraal
  • Geschikt voor inductie en alle andere warmtebronnen
  • Snij- en krasbestendig
  • Makkelijk te reinigen en antibacterieel
  • Gezonder en energiebesparend koken
  • Geur neutraal
  • Hittebestendig tot 450 °C - aanbevolen maximale temperatuur 220 °C
  • Langdurig houdbaar indien goed behandeld
  • Verkrijgbaar in vele kleuren en modellen
  • Volledig recyclebaar

Product info

Tips voor het gebruik
  • Verwijder voor het eerste gebruik etiketten met bakolie.
  • Kies voor uw pannen een kookplaat met de juiste diameter om energieverlies te voorkomen.
  • Verhit emaillen pannen nooit zonder inhoud (water, olie, boter) en zorg ervoor dat de vloeistof nooit helemaal verdampt. Dit kan leiden tot oververhitting en schade aan uw pan. De aanbevolen maximale temperatuur voor koken en braden is 220 °C.
  • Kook met minder warmte dan anders. Email geleidt de warmte snel in bodem en wanden. Uw gerechten worden zacht gekookt, behouden de voedingstoffen en verbeteren van smaakervaring. Bovendien voorkomt u zodoende het risico van aanbranden, vermindert u het energieverbruik en verlengt u de houdbaarheid van de pannen.
  • Verlaag de temperatuur tijdig, het kookproces in acht nemend. Bij het koken met hete olie/bakvet is een risico van ontsteking aanwezig.
  • Laat geen kleine kinderen zonder toezicht in de buurt van fornuizen en hete pannen.
  • Pak handgrepen en deksels altijd met een droge doek vast. De kern is gemaakt van ijzer en verwarmd snel. De meeste van onze producten hebben handvatten en deksels van email en kunnen ook worden gebruikt in de oven.
  • Email is erg hard. De impact van harde voorwerpen op het grondvlak, harde stoten of krachtige tikken met metalen keukengerei tegen de rand kunnen echter leiden tot het barsten van het glasoppervlak.
  • Indien, ondanks alle zorg, de verflaag aan de buitenkant afbladdert dan is dat slechts visueel storend. U kunt uw gerechten nog steeds met het product bereiden. Wanneer het email aan de binnenkant afbladdert raden wij u aan om het product te vervangen omdat optimale hygiëne niet langer is gegarandeerd.
  •  
Het onderhoud
Het glasoppervlak van email remt niet alleen bacteriën, maar is ook zeer eenvoudig te reinigen. Riess pannen zijn geschikt voor de vaatwasser, op een licht glasprogramma geeft het beste resultaat. Toch raden wij u aan de pannen met de hand te wassen voor langdurige stralende glans.
 
Handmatige reiniging
Vul de pan met water terwijl deze nog warm is na het koken en legen. Na slechts een korte tijd, kunnen de zacht geworden etensresten moeiteloos worden verwijderd. Extreem vast op of verbrande etensresten kunnen worden gereinigd met kokend water en afwasmiddel. Vervolgens reinigen met de gladde kant van een spons of een zachte borstel.
 
Reiniging met de vaatwasser Verwijder etensresten of verbrand voedsel (zie ‘Handmatige reiniging’) en spoel de pan na met warm water voordat u uw pan in de vaatwasser plaatst. Gebruik het lichte glasprogramma van uw vaatwasser.
 
Schoonmaakproducten en hulpmiddelen
We raden u aan te reiniging met licht schuurmiddel en zachte sponzen of zachte borstels. Vermijd het gebruik van harde hulpmiddelen zoals staalborstels, staalwol, schuurmiddelen op basis van zand, en het sponzen met keramische deeltjes. Deze kunnen krassen achterlaten op het oppervlak. Wanneer het oppervlak krassen vertoont te wijten aan het gebruik van verkeerde schoonmaakmiddelen of hulpmiddelen, dan vermindert de glans van de pan. Echter kan de pan nog zonder problemen worden gebruikt. Zwarte vlekken of grijze strepen zijn vaak afkomstig van roestvrij stalen bestek en kan moeiteloos worden verwijderd met een mild schuurmiddel of het speciale email schoonmaakmiddel van Riess.
 
Correct opbergen
Bewaar emaillen pannen goed droog, net zoals glas. Water vlekken kunnen moeiteloos worden verwijderd met azijn water.
 
Tips voor Koken op Inductie

De warmte geleiding van Riess emaillen pannen is extreem snel. Gelieve rekening te houden met de volgende instructies, zodat het kookgerei en voedsel niet oververhit raken. Oververhitting kan zelfs de basis van een zware pot en pan vervormen.
 
Houd u aan de gebruikersinstructies van de kookplaat met betrekking tot het vermogen van de schakelstappen (Watt).
Hierbij een aantal richtlijnen:
  • Kokend water bij 100 °C = 500 Watt
  • Het braden op 180 °C = ong. 1.700 Watt
  • Zorg ervoor dat de diameter van de pan en kookplaat zoveel mogelijk overeenkomen.
  • Begin altijd met een laag warmtevermogen en verhoog stap voor stap naar het gewenste vermogen.
  • Gebruik NOOIT de boost-functie (met uitzondering van grote hoeveelheden vloeistof vanaf 6 liter).
  • Houd het kookproces voortdurend in de gaten. De automatische uitschakeling door middel van de temperatuursensoren reageren vaak niet snel genoeg in het geval van oververhitting.
  • Raak het keramische oppervlakte van de kookplaat niet aan na het koken. Het kan zeer heet zijn als gevolg van de verwarmde panbodem.KOKEN OP INDUCTIE
  • De warmte geleiding van Riess emaillen pannen is extreem snel. Gelieve rekening te houden met de volgende instructies, zodat het kookgerei en voedsel niet oververhit raken. Oververhitting kan zelfs de basis van een zware pot en pan vervormen.
Houd u aan de gebruikersinstructies van de kookplaat met betrekking tot het vermogen van de schakelstappen (Watt). Hierbij een aantal richtlijnen:
  • Kokend water bij 100 °C = 500 Watt
  • Het braden op 180 °C = ong. 1.700 Watt
  • Zorg ervoor dat de diameter van de pan en kookplaat zoveel mogelijk overeenkomen.
  • Begin altijd met een laag warmtevermogen en verhoog stap voor stap naar het gewenste vermogen.
  • Gebruik NOOIT de boost-functie (met uitzondering van grote hoeveelheden vloeistof vanaf 6 liter).
  • Houd het kookproces voortdurend in de gaten. De automatische uitschakeling door middel van de temperatuursensoren reageren vaak niet snel genoeg in het geval van oververhitting.
  • Raak het keramische oppervlakte van de kookplaat niet aan na het koken. Het kan zeer heet zijn als gevolg van de verwarmde panbodem.

Milieu informatie

Een porseleinen servies is niet alleen de eerste keuze voor iedereen met een nikkelallergie, maar ook de groenste manier van koken. Er wordt namelijk enkel gebruik gemaakt van exclusieve puur natuurlijke mineralen, zoals ijzer, kwarts, klei, veldspar, borax, soda en potas. Ter vervaardiging worden slechts kleine hoeveelheden metaaloxiden gebruikt. Er zijn geen kunstmatige elementen, wat betekent dat het porselein 100% recyclebaar is mits gescheiden ingeleverd bij schroot.

Extra info

Riess  Gechiedenis
In geschreven bronnen uit 1350 wordt al melding gemaakt van pannenmakers op de plek in Ybbsitz in Oostenrijk waar nu de fabriek van Riess staat. De fabriek waar de pannen van Riess gemaakt worden, bestaat al sinds 1550. Destijds nog een werkplaats waar pannen en ketels met grote hamers werden gevormd.
 
De werkplaats en latere fabriek is sinds 1800 in het bezit van de familie Riess. In 1922 begon de fabriek met het produceren van porseleinemaille. Met de overgang naar de twintigste eeuw en de industriële revolutie, heeft de overgrootvader van de huidige eigenaar machines aangeschaft waarmee men uit staalplaten vormen kon maken, de basis van de geëmailleerde pannen.
 
Vanaf 1951 heeft de fabriek zich uitgebreid met steeds meer nieuwe machines en betere productiemethodes en een vollediger productielijn, van basis tot eindproduct.
 
Sinds de jaren 1980 is Riess de laatst overgebleven emailleerfabriek in Oostenrijk, nadat drie andere hun deuren hebben gesloten. Sinds 2001 wordt de fabriek geleid door de zesde generatie Riess. De energie die nodig is voor dit traditionele familiebedrijf, komt van drie eigen waterkrachtcentrales en de gemotiveerde personeelsleden.
 
Vele generaties Riess en hun team hebben zich ingezet voor kwaliteit en duurzaamheid. Belangrijk voor de regio en het milieu.




Andere uitvoeringen

Ovenschaal - emaille - 32 cm
Ovenschaal - emaille - 32 cm
Uitvoering: zonder handgreep - 32 cm
39,99

Ovenschaal met handgrepen - emaille - 26 cm
Ovenschaal met handgrepen - emaille - 26 cm
Uitvoering: met handgreep - 26 cm
37,85

Ovenschaal met handgrepen - emaille - 33 cm
Ovenschaal met handgrepen - emaille - 33 cm
Uitvoering: met handgreep - 33 cm
45,54

Ovenschaal - 29 x 18 cm - Chocolade Pistache
Ovenschaal - 29 x 18 cm - Chocolade Pistache
Uitvoering: Met handgreep - 29 cm
47,08

Ovenschaal - 33 x 20 cm - Crème Pruim
Ovenschaal - 33 x 20 cm - Crème Pruim
Uitvoering: met handgreep - 33 cm
54,78

Riess

De vele generaties van Riess hebben zich jarenlang ingezet voor kwaliteit en duurzaamheid. De energie die nodig is voor dit traditionele familiebedrijf, komt van drie eigen waterkrachtcentrales. Die kracht zorgt voor prachtige, eigenwijze emaillen pannen. De pannen zijn glad en geven geen stoffen af zodat het voedsel zuiver en puur van smaak blijft.

Riess
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwen



Pagina 1 van 0

Ovenschaal met handgrepen - emaille - 45 cm

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: