Delhi Wallet

Merk: Ragbag

€ 24,99 per stuk incl. btw
Aantal
Maak een keuze
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 1,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

India
Land van herkomst: India

keurmerken_fairtrade.jpg


Bekijk hier meer producten van het merk RagbagRagbag logo
Artikelnummer : 2700000036914

Ragbags zijn upcycle, eerlijke, modieuze tassen en accessoires gemaakt op verschillende plekken in India. Ze worden gemaakt van gerecyclede plastic zakjes, grote theezakken en / of gerecycled katoen. Dat wordt verzameld, schoongemaakt en gefabriceerd tot nieuwe producten door ‘ragpickers’ in de buitenwijken van Delhi en Calcutta en in een dorpje in Tamil Nadu.

Ragbag’s zijn gemaakt van overgebleven materiaal, Hierbij wordt het concept ‘upcycling’ gebruikt: afval wordt her-gefabriceerd tot nieuwe producten met een hogere waarde.

Ragbag is een merk dat de tien principes van de World Fair Trade Organization (WFTO) volgt. Onze productiepartners zijn leden van het Fair Trade Forum India (FTF-India). We betalen een eerlijke prijs voor de ‘ragpickers’ en medewerkers, waardoor zij en hun familie kunnen leven met betere levensomstandigheden.

Het ontwerp van de tassen is gemaakt door getalenteerde Nederlandse ontwerpers, gestudeerd op de Rietveld academie en de Design academie.

Product informatie

De portemonnee is verkrijgbaar in verschillende kleurstijlen. Er zijn vakjes voor pasjes, brief- en kleingeld, en het materiaal is water resistent en sterk.
  • Materiaal: Gerecyclede plastic zakjes uit de straten van Delhi
  • Afmeting: 12 x 8 x 2 cm

From Rag to Bag

In de buitenwijken van Delhi, de twee na grootste stad van India, worden plastic zakjes verzameld door 'ragpickers'. Hiervan worden uiteindelijk nieuwe tassen en andere accessoires gemaakt in een lokaal bedrijfje.

Onze productie partner in Delhi betaald ‘ragpickers’ een eerlijke loon, zo’n drie keer meer dan dat ze zouden verdienen voor hetzelfde werk op een andere plek. Dit zorgt ervoor dat ze een beter leven hebben. Het plastic dat wordt verzameld, wordt gewassen, gedroogd (zie foto) en gesorteerd op kleur. Er worden geen kleurstoffen of andere chemische stoffen toegevoegd aan het productieproces. Hierna, wordt het plastic samengeperst tot grote, flexibele, sterke en waterbestendige platen. Deze platen worden gefabriceerd tot tassen en andere accessoires.

Door dit project zijn er meer dan 60 ‘ragpickers’ aan het werk. Kijk naar het filmpje onderaan de pagina om te zien wat Ragbag doet voor de ‘ragpickers’ in Delhi

Milieu informatie

Gemaakt van gerecyclede plastic zakjes of grote theezakken. Er worden geen kleurstoffen of andere chemische stoffen toegevoegd aan het productieproces.

Extra info

Delhi:

Lakham woont in Delhi en is 40 jaar oud. Hij was vroeger drugsverslaafde, niet geschoold en toen altijd op zoek naar werk. Nu werkt hij voor Ragbag en verdient daarmee zo’n 70 dollar per maand. Dit is bijna drie keer zoveel dan het ergens anders zou verdienen met hetzelfde werk. Van dat geld gaat 30 dollar naar zijn huis, het overgebleven geld kan hij gebruiken om op zijn familie te passen.
Prijzen:

  • ‘Brands with a conscience’ Award in 2009
  • Genomineerd voor ‘German Design Award’ in 2007
  • Eerste prijs ‘Ei van Columbus’ in 2006
  • ‘European Business Award for the Environment’ in 2006
  • Genomineerd voor ‘Nederlandse Design Prijzen’ in 2006
  • Tweede prijs ‘Business in Development’ in 2005
Oprichting:

Ragbag is het initiatief van Siem Haffmans. In 2005 heeft hij Ragbag opgericht, nadat hij naar Delhi was geweest voor een conferentie over duurzaam design. Daar heeft hij Anita Ahuja ontmoet, die een proces heeft ontworpen van het samenpersen van plastic zakjes waardoor kleurrijke platen ontstaan. Hierna vroeg hij ontwerpsters om tassen te ontwerpen. Binnen korte tijd was de eerste Ragbag gemaakt. De kleurrijke combinaties verbazen hem soms, maar: “Dat geeft een Indiaas gevoel aan het product. Ik wil de producenten ruimte geven voor nieuwe ideeën”. Ragbags collectie is inmiddels uitgebreid met agenda’s en portemonnees.

Films


Ragbag

Diverse mooie tassen, portemonnees, agenda's en hoesjes voor je smartphone, dat zijn de Ragbags. Gemaakt van gerecyclede theezakjes en plastic. Zo help je het milieu en de mensen in Delhi die de tassen nog met de hand maken.

Ragbag
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Delhi Wallet

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: