img img

Natuleum

Merk: Lacq

€ 21,63 per pak incl. btw

Totaal per pak:
1 liter
Aantal
Maak een keuze
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 2,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

Bekijk hier meer producten van het merk LacqLacq logo
Artikelnummer : 2700000015667

Natuleum is een beproefd middel gemaakt uit 100% zuiver natuurlijke grondstoffen om hout werkelijk lang goed te houden. Natuleum bevat absoluut géén vluchtige bestanddelen zoals oplosmiddelen of water.

Natuleum blijft lange tijd plastisch, penetreert goed in de meeste houtsoorten en heeft een uitstekend vochtwerend vermogen. Het heeft een natuurlijke bruin zwarte kleur, en is toepasbaar op alle houtsoorten als middel tegen inwateren van het hout en rot. Speciaal geschikt als vervanger voor carbolineum en koolteer.

Toe te passen bijvoorbeeld op houten beschoeiingen, schuren, schuttingen, steigers, meerpalen, sluisdeuren etc. Door de natuurlijke bruin zwarte kleur uitstekend geschikt voor het opfrissen of verfraaien van houtwerk b.v. als 'bielzenzwart' en 'molenverf' of voor toepassing op de zo karakteristieke zwarte Zeeuwse schuren. Doordat Natuleum geen vluchtige oplosmiddelen bevat vindt er geen verlies door verdamping plaats en blijft er na verwerking 100% materiaal op het hout achter (maximaal high solid).

Product info

Natuleum droogt langzaam, vooral bij koud weer. Daarom bij voorkeur aanbrengen in de zomer. Bij volle zon trekt Natuleum zeer goed in het hout. De droogtijd is, afhankelijk van de omgevingsfactoren, tussen de 12 en 24 uur. Het hout dient goed droog te zijn en niet voorbehandelt met een afsluitende laag.

Mocht het hout voorbehandelt zijn met een houtverduurzamingsmiddel zoals b.v. carbolineum, dan is dit niet bezwaarlijk. Eventuele laklagen dienen geheel tot op het hout verwijderd te worden alvorens men Natuleum gaat toepassen. Natuleum heeft voor zover bekend, geen irriterende eigenschappen bij verwerking. Natuleum kan men het gemakkelijkst aanbrengen met een kwast of 'bokkepoot'.
  • Soortelijk gewicht:       0,95, 25°C
  • Vaste stof gehalte: 100%
  • Vluchtig bestanddeel: 0%
  • Uitstrijkvermogen:          ca. 6 m² per liter (afhankelijk van de absorberende werking van het hout)
Aantal lagen: bij een eerste behandeling is het nuttig twee lagen aan te brengen, speciaal daar waar de Natuleum erg in het hout trekt. Natuleum nooit verdunnen, doch minimaal bij kamertemperatuur verwerken, dan is het goed dun en kan prima intrekken. De tweede laag pas aanbrengen nadat de eerste laag gedroogd of ingetrokken is. Zelfs bij warm en droog weer moet daar wel een aantal dagen voor gerekend worden.
 
Bijwerken en onderhoud: Natuleum kan gedurende vele jaren laag over laag worden aangebracht zonder kans op barsten of bladderen. Te dik geworden lagen kunnen zonodig weggeschraapt worden. Daarna weer een nieuwe laag aanbrengen. Door vooral de barsten en windscheuren goed met Natuleum te laten vollopen voorkomt men op perfecte wijze rot van binnenuit. Ook na jaren blijft Natuleum elastisch en behoudt het zijn waterafstotende functie.

Milieu informatie

Door de toepassing van uitsluitend natuurlijke grondstoffen is Natuleum bij normale verwerking, voor zover bekend, niet schadelijk voor mens en milieu.
Andere uitvoeringen

Natuleum
Natuleum
Uitvoering: 2,5 liter
50,28

Natuleum
Natuleum
Uitvoering: 5 liter
90,47

Natuleum
Natuleum
Uitvoering: 20 liter
290,40

Lacq

Het beste voor je alle hout, modern en milieuvriendelijk maar met de eigenschappen van vroeger zodat je er optimaal en lang van kunt genieten. Dat zijn de producten van Lacq

Lacq
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Reactie


Jammer dat het tegen valt ! maar het lijkt op: " verkeerd product voor de te behandelen oppervlakken". Natuleum is de milieuvriendelijke vervanger van carboleum. Het is geschikt als bescherming van nieuw hout en blijft lang elastisch dit omdat nieuw hout ook werkt. De volgende lagen in de komende jaren kunnen er zo overheen en dat is vele jaren vol te houden (lekker makkelijk) Voor kozijnen en deuren is dit niet het meest geschikte product , maar voor schutting,houtengevel en tuinhuis is het Top.

Rob Bos 14-9-2016 14:19:00
Reactie


Ik wilde dit product gebruiken voor het hout van onze gevel (kozijnen, deuren, ramen). Dat is niet aan te raden. Heb het nu gebruikt voor een houten balkonvloer. Het droogt langzamer dan vermeld en blijft op sommige plaatsen wekenlang (maandenlang?) plakkerig, hartje zonnige zomer!

Marianne 13-9-2016 10:23:59
Reactie


Daar zou je dit product inderdaad goed voor kunnen gebruiken.

Rob Bos 1-8-2016 11:23:32
Algemene vraag


Is dit geschikt voor muurkanten van houten delen?

Sjoerd 30-7-2016 09:15:43
Heel Goed


Ja zeker

rob bos 8-5-2014 08:49:48
Algemene vraag


Is het ook geschikt voor de tuinpalen die geimpregneerd zijn?

Terra 7-5-2014 13:49:05

Natuleum

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: