Waterstofperoxide Natrium Percarbonaat

Merk: La droguerie Ecologique

€ 5,99 per stuk incl. btw

Totaal per stuk:
1 kg
Aantal
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 2,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Frankrijk
Land van herkomst: Frankrijk

  • Herwinbare grondstoffen
  • Milieuvriendelijke of gerecyclede verpakking

Bekijk hier meer producten van het merk La droguerie Ecologique
La droguerie Ecologique logo
Artikelnummer: 3760138831460

Bekijk alles van La droguerie Ecologique >
Bekijk meer: Zelf maken >

Natrium-percarbonaat, ook wel vast waterstofperoxide genoemd, wordt van oudsher toegepast als bleekmiddel, vlekken- en geurverwijderaar voor de was en het schoonmaken van witte voegen in de badkamer .

Natrium-percarbonaat is een verbinding van de stoffen waterstofperoxide en natriumcarbonaat, die vrijkomen in water boven e 40°C. Het is de ideale aanvulling op wasnoten voor uw wasgoed. Het bevat geen chloor of optisch blauwsel en het wordt vervaardigd uit niet-giftige grondstoffen.
 
Dankzij de vele andere, minder bekende eigenschappen van dit product, kunt u het niet alleen als huishoudproduct, maar ook als onderhoudsproduct gebruiken.

Mensen met een gevoelige huid kunnen er veel profijt van hebben, door hun kleding te gaan wassen met wasnootschalen en percarbonaat . Ook voor baby's met hun tere huidje is dit enorm aan te raden...Het toenemen van het aantal mensen met een gevoelige huid is enorm deze hangt samen met de toename van milieuverontreiniging en het gebruik synthetische stoffen zoals: optische witmakers die in wasmiddelen zitten, wasverzachters etc. met andere woorden door oa. 
 
Door de opkomst van petrochemie (olie) als bron voor allerlei stoffen. Denk alleen maar aan optische witmakers die in de meeste wasmiddelen voorkomen. Deze optische witmakers hechten zich aan het wasgoed, en zijn synthetische stoffen die de was witter doen lijken dan deze in feite is. Ze dragen op geen enkele manier bij aan de reinigende werking van het wasmiddel, en zorgen enkel voor optisch bedrog. Neem daarom alleen Percarbonaat of Zuurstofbleekmiddel(op basis van actieve zuurstof) als bleekmiddel 

Wist je dat:
Je met een simpele test optische witmakers eenvoudig kunt opsporen? Doe een beetje (wit)waspoeder van een gangbaar merk op je vinger en houd deze onder een blacklight. Je zult zien dat je vinger fluoresceert. Veel zorgwekkender is echter dat je vinger ook na een goede wasbeurt blijft oplichten. Pas nadat je huid zichzelf na verloop van tijd op natuurlijke wijze heeft vervangen, ben je van de optische witmaker verlost. Al met al geen prettig idee als je bedenkt dat je huid via je kleren en lakens vrijwel continu met optische witmakers in contact komt. 

Hoe natriumpercarbonaat gebruiken
Natriumpercarbonaat met warm water is zeer geschikt voor toepassingen voor het schoonmaken, het verwijderen van vlekken, en in de was, om een tapijt te reinigen machine, of om de vloer dweilen.
 
Natriumpercarbonaat is zeer geschikt voor het reinigen en desinfecteren zoals het schoonmaken van de kattenbak, het vogelbad, ondersteken ...
Mix natriumpercarbonaat in heet water, vul je (lege) kattenbak of birdbath of bedpan, en geef het tijd om in te werken. Net zoals waterstofperoxide, natriumpercarbonaat moet de tijd hebben om zijn werk te doen. De voorgestelde hoeveelheden hiervoor zijn meestal klein - dus een of twee lepels (2 eetlepels per keer) is waarschijnlijk voldoende om geheel kattebak (gevuld met water), of een geheel birdbath (gevuld met water) te reinigen. Gebruik warm water.
 
  • Mengen tot een dikke pasta en gebruiken op tegelvoegen.
  • Ontvlekt, wit, desinfecteert en ontgeurt uw was natuurlijkerwijze
  • Behandeling van schimmels
  • Tegen de verkleuring van hout van platen, meubels en tuinterrassen.
  • Als klassiek wasmiddel een tot twee soeplepels, afhankelijk van de vlekken, de was en de hardheid van het water
 
 

Product informatie

 


La droguerie Ecologique

heeft diverse handige ecologisch verantwoorde producten voor in de keuken, zoals natuurlatex keukenhandschoenen, groente- en fruitzakjes van katoen, schoonmaaksoda en katoenen boodschappentasjes. Alles net wat duurzamer dan de rest, maar net zo effectief om je keuken schoon te houden en je eten vers.

La droguerie Ecologique
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer*: Gewenste hoeveelheid*: Indicatie leverdatum: Bericht:

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Algemene vraag


Mag dit ook voor de gekleurde was gebruikt worden om nare geuren te verwijderen (net als vanish)? Of is het alleen voor de witte was?

Katharina
Reactie

Het mag wel, maar door de blekende werking van dit product durf ik niet te beloven dat je geen wittere vlekken op de gekleurde was krijgt.

Eco

Heel Goed


Een heel fijn product, inzetbaar voor de witte was, als hardnekkige vlekkenverwijderaar, maar ook bijv. als schimmeldodend papje in de badkamer etc. Heel blij mee. EErst gebruikte ik als wittewaspoeder Klok, omdat ik dacht dat het milieuvriendelijk was, maar mijn man vond uit dat daar toch optische deeltjes in zitten, en die kunnen nasty zijn. Ik ben toen resoluut overgegaan op deze combi van waterstofperoxide en natriumpercarbonaat, tot volle tevredenheid. FYI: mijn man en zoon lopen in kostuum voor zijn werk, elke dag 2 overhemden, die smetteloos wit moeten zijn. Ik ben dus een goede referentie.

Valentine
Goed


Prima spul, hetzelfde als Vanish maar dan zonder geurtje.

René
Heel Goed


Super handige ontvetten!

Roeliene
Heel Goed


Voeg bij de was met vlekken 2 lepeltjes toe. Geeft prima resultaat!

Willy
Heel Goed


Een fijn product. Ik probeer bewuster te leven en daar houd ook rekening houden met de natuur bij. Ik maak mijn eigen zeep/ shampoo bar en ook zeep als basis voor wasmiddel. Eerder al geprobeerd met soda maar dat was niet fijn. Nu de natrium percarbonaad geprobeerd en dat is erg prettig. Geen geurtjes maar gewoon een schone en zachte was.

Sylvia
Reactie


Hallo Ger , Geen idee… mensen gebruiken het voor tal van doeleinde maar hoe en wat weet ik niet

Rob Bos
Algemene vraag


als ik dit koop, hoeveel gram per wasbeurt kleding in wasmachine. Waar in doen, voorwasbakje, hoofdwasje,en mag ik de door u aangegeven dosering toevoegen aan het wasmiddel

ger

Waterstofperoxide Natrium Percarbonaat

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit21