Bokashi starter 2kg

Merk: EM Bokashi

€ 5,95 incl. btw
Aantal
Maak een keuze
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 2,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

Bekijk hier meer producten van het merk EM BokashiEM Bokashi logo
Artikelnummer : 8717677720040

Bokashi-starter zijn tarwe-zemelen met Effectieve Micro-organismen geactiveerd, die het fermentatie proces starten in de bokashi.

Product is te gebruiken met de Bokashi keukenemmer.

Extra informatie over Effectieve Micro-organismen

De Bokashi emmer waarin we keukenafval fermenteren is het eindproduct van jarenlang onderzoek van de Japanse professor Teruo Higa. Hij ontdekte dat goede bacteriën kunnen worden geactiveerd door het toedienen van Effectieve Micro-organismen. Daarmee neemt hij afstand van de gangbare landbouwtechnieken die erop zijn gebaseerd om met grote hoeveelheden chemicaliën schadelijke micro-organismen te doden. Met Effectieve Microorganismen heeft professor Higa ontdekt dat goede bacterien opleven en de schadelijke bacteriën onderdrukken. EM is gebaseerd op onderzoek en ervaring en wordt wereldwijd gebruikt in de professionele land- en tuinbouw.

Effectieve Micro-organismen zorgen voor evenwicht op het gebied van milieu, gezondheid en voedselvoorziening. EM is een samenstelling van diverse micro-organismen met iedere een specifieke taak. Het gaat ondermeer om gisten en melkzuurbacteriën. Ze komen allen voor in de vrije natuur. Bij EM draait alles om het activeren van de goede bacteriën, in plaats van het doden met chemicaliën zoals gebruikelijk is. In de Bokashi-starter is het hoofdbestanddeel tarwezemelen die zijn gefermenteerd met EM-Actief. Dat is te herkennen aan een zoetzure geur, te vergelijken met het gisten van wijn en bier.

Product informatie

Wat is Bokashi?

Bokashi is het Japanse woord voor "goed gefermenteerd organisch materiaal". De organische materialen worden luchtdicht verpakt. Zo kan een fermentatieproces plaatsvinden waarbij nuttige stofwisselingsproducten van micro-organismen ontstaan. Deze conserveringstechniek behoud de energie in het product. Net als bij zuurkool krijgt de Bokashi een hogere voedingswaarde dan het niet gefermenteerde organische stoffen.

Bokashi is geschikt als bodemverbeteraar en is een voedingsbron voor micro-organismen die in de bodem leven. Deze vestigen zich daardoor definitief in de bodem, vermeerderen zich en domineren over de aanwezige schadelijke bacterien, virussen en schimmels.

Traditioneel gebruikt men in Japan Bokashi om de microbiele diversiteit in de bodem te verhogen en planten te voorzien van bio-actieve voedingsstoffen, zoals groeihormonen, antibiotica, vitamines en aminozuren. Planten krijgen zo meer essentiele energie en een grotere weerbaarheid tegen schadelijke bacterien en schimmels.

De neutrale micro-organismen die in een ziekteverwekkende bodem eerst kozen voor de, tot dan toe, overheersende schadelijke micro-organismen, zullen zich nu aansluiten bij de effectieve micro-organismen van EM. Een ziekte-verwekkende bodem wordt zo een ziekteonderdrukkende bodem.

Binnen de land- en tuinbouw is dit de meest effectieve, duurzame manier om meer profijt uit de bodem te halen.

Bokashi-starter: Basis product voor eigen bodemverbeteraar

Om je te helpen bij het zelf te maken van de unieke bodemverbeteraar is er een basis product ontwikkeld, genaamd Bokashi-starter. Het hoofdbestanddeel hiervan vormt tarwezemelen (een geconditioneerd restproduct uit de industrie), die zijn gefermenteerd met EM Actief. De nuttige micro-organismen uit de EM Actief hebben de zemelen omgezet tot een hoogwaardig gefermenteerd product met een opmerkelijke zoet zure geur.

De Bokashi-starter is een vast product en verdient voor de toepassing van de productie van GFT-Bokashi de voorkeur ten opzichte van de vloeistof EM Actief. Bij EM Actief bestaat de kans namelijk, dat het vochtgehalte van de GFT-Bokashi te hoog wordt. Om deze reden is er dan ook een speciale keukenemmer ontworpen die het teveel aan vocht kan aftappen, de zogenaamde Bokashi Keukenemmer.
Met behulp van Bokashi-starter maak je van je eigen organisch afval dus een bodemverbeteraar die zowel de voeding, de structuur, de water- en luchthuishouding en het leven in de bodem bevordert.

Extra info

Andere uitvoeringen

Bokashi  Keukenemmer - complete set
11% korting
Bokashi Keukenemmer - complete set
Uitvoering: Complete startset
59,96 € 67,-

EM Bokashi

Effectieve micro-organismen, de natuurlijke oplossing voor een mooiere tuin, lekkerdere groenten, meer energie, een grotere oogst, gezonder vee en zuiverder eten. De micro-organismen bevorderen namelijk de groei van de juiste bacteriën en onderdrukken die van de slechte.

EM Bokashi
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam (optioneel): Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenst aantal: Bericht:

Tuin

Totaal 11 vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 1
Addink Tuinen
  Bekijk profiel pagina

Kerkstraat 31
4247 EK Kedichem
0624656346
Den Daas BV
groethandel in terracotta aardewerk Bekijk profiel pagina

aalsmeerderdijk 281
1436 bd aalsmeerderbrug
0206533670
Ecologisch Hoveniersbedrijf Plantaardig
Plantaardig - Ecologische Hoveniers Plantaardig is een hoveniersbedrijf dat tuinen ontwerpt, aanlegt en onderhoudt voor particulieren en bedrijven. Plantaardig is een ecologisch hoveniersbedrijf. Dit.. Bekijk profiel pagina

Dorpsstraat 66
1531 HN Wormer
Forest@Design
Forest@Design adviseert en begeleidt projecten die bijdragen aan een gezonde en duurzame wereld. Een wereld waar zorgvuldig wordt omgesprongen met onze natuurlijke grondstoffen. Forest@Design werkt v.. Bekijk profiel pagina

Veerstraat 122
6701 DZ Wageningen
06 28976909
Klavertje vier
Bekijk profiel pagina

Midden 47
8351HC Wapserveen
0620340364
LOKAALHOUT B.V.
LOKAALHOUT BV wil dat we in ons land meer en veelzijdiger met Nederlands hout gaan werken. Omdat Nederland prachtige bomen heeft die een goede kwaliteit hout kunnen produceren en het beter i.. Bekijk profiel pagina

Oranjeweg 12
1241 XS Kortenhoef
+31 646106321
Meulenbroek hoveniers
Tuinaanleg en onderhoud Bekijk profiel pagina

Jan van zuthpenstraat 31
3201 ac Spijkenisse
0651930903
pépétu
Ik ben Jonathan Vanhaelst en graag hep ik u uw tuin mooi, productief en ecologisch te maken. Ik werk samen met u mo een onderhoudsvriendelijke,d uruzame, verantwoorde en boeiende tuin te maken en te o.. Bekijk profiel pagina

d'hoyestraat 34
9870 olsene
+32499628938
Randijk Bamboe en Hoveniers
Bamboe, bamboe en nog eens bamboe. Biologische bamboeplanten, woekerend en niet-woekerend. Plaatsen, begrenzen, verzorgen en verwijderen van bamboe. Alle soorten en maten bamboepalen en stokken. B.. Bekijk profiel pagina

Laapeerseweg 1A
3831 SB LEUSDEN
033-4320501
WONDERTUINEN
Wij werken voornamelijk in Groot Amsterdam. Onze benadering kenmerkt zich door een creatieve aanpak van de tuin. Ons werkgebied omvat aanleg, renovatie en onderhoud van de tuin. Van ecologis.. Bekijk profiel pagina

Bellamystraat 103-D
1053 BJ Amsterdam
020-6128958
Yamadori
  Bekijk profiel pagina

Driesstraat 81
9506 Idegem (Geraardsbergen)
0032489202504

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Heel Goed


Ik heb de afgelopen week een Bokashi set geleend en gebruikt. Fantastisch! Ben er erg blij mee, omdat het de enige manier blijkt te zijn om mijn balkon fruitvlieg-vrij te houden omdat het geen insecten aantrekt. Ik vind het ook een prettig idee dat het organische materiaal opnieuw gebruikt kan worden. Maar... omdat ik zelf geen tuin heb weet ik niet wat ik met de resten moet doen. In de zomer kan ik het wellicht nog kwijt bij de Volsktuinen in de buurt, maar wat moet / kan je doen met de resten? Iemand een idee? IK woon in Amsterdam waar geen GFT afval word opgehaald.

Jenneke 27-7-2018 13:08:07
Reactie


Bokashi-starter wordt vacuüm verpakt en is hierdoor erg lang houdbaar. Bewaard buiten direct zonlicht en temperatuurs wisselingen. Als het meer dan een jaar onaangebroken bewaard blijft kunnen de zemelen wat donkerder worden en wat naar rogge ruiken. Geen probleem, werking blijft goed.

Rob Bos 29-8-2016 15:30:36
Algemene vraag


Hoe lang is de starter houdbaar?

L.Gielen 29-8-2016 15:29:59
Reactie


Ik weet het niet, gevoelsmatig zou ik zeggen niet doen.

Rob Bos 7-6-2016 09:49:40
Heel Goed


Kan ik katoenen watjes ook in de emmer doen?

WS 5-6-2016 22:06:44
Geen mening


Heel Goed De emmers begin dit jaar gekregen (keurig en snel geleverd) en in maart de eerste emmer door de aarde in de bakken van mijn dakterras gedaan. De planten doen het heel goed, maar ik loop tegen iets anders aan: de tomaten, pepers en Meloen of pompoenzaden die ik als afval in de emmer had gedaan, begonnen ook te ontspruiten. Ik heb dus door de hele tuin met name tomatenplantjes als 'onkruid'. Is het normaal dat de zaden in de emmer gewoon kunnen ontkiemen? Minke 8/9/2013 11:10:41 PM - See more at: http://www.eco-logisch.nl/Bokashi-EM-Bokashi---starter-1363#sthash.fec8ZCrK.dpuf ik wil graag reageren op dit bericht want hoe zit het dan met wortels van planten zoals de winde of de paarde bloem groeten (dus je kunt er geen omkruid in gooien ? johan visser

johan 4-1-2015 15:11:51
Heel Goed


We gebruiken de bokashi nu een jaar of drie. De grond wordt er zichtbaar beter van. We gebruiken ongeveer 2 zakken bokashi-starter per jaar. Altijd een snelle levering.

Lilianne 11-12-2014 11:09:28
Heel Goed


prima, de eerste emmer is ingegraven, ik kan niet wachten om over een week te kijken wat er in de grond is gebeurd. Het 'sap' lijkt de planten goed te doen.

Lucie Luijckx 3-4-2014 16:03:51
Reactie


Hoi Minke, er is slechter onkruid te verzinnen! :) Ja het zou goed kunnen dat de zaden gaan ontkiemen. Niet in de emmer, maar wel wanneer de zaden weer in de grond gaan. Ik denk niet dat daar veel tegen te doen is, behalve onkruid wieden of natuurlijk tomaten eten! Bart

Eco-Logisch 12-8-2013 08:39:33
Heel Goed


De emmers begin dit jaar gekregen (keurig en snel geleverd) en in maart de eerste emmer door de aarde in de bakken van mijn dakterras gedaan. De planten doen het heel goed, maar ik loop tegen iets anders aan: de tomaten, pepers en Meloen of pompoenzaden die ik als afval in de emmer had gedaan, begonnen ook te ontspruiten. Ik heb dus door de hele tuin met name tomatenplantjes als 'onkruid'. Is het normaal dat de zaden in de emmer gewoon kunnen ontkiemen?

Minke 9-8-2013 23:10:41
Heel Goed


Bijzonder snelle levering. Bedankt daarvoor.

l. w. 3-8-2013 17:34:07
Heel Goed


wij gebruiken nu al 2 jaar de bokashi emmer en het bevalt prima! DE planten en vooral ook de rozen doen het geweldig. Voor ons ook een stukje groener leven. Snelle levering en bedankt voor het regelen van een nieuw kraantje op de emmer.

Gerrie Loman 1-8-2013 10:18:35
Heel Goed


bedankt voor de snelle levering van de bokashi-starter. nu kan ik weer even vooruit. het werkt ongelofelijk goed!!

Riekie 26-7-2013 15:57:57
Algemene vraag


Nee dat gaat helaas niet dat is teveel van 1 soort (korrels) en te weinig groen afval

Rob Bos 21-5-2013 08:30:22
Algemene vraag


Kan Bokashi ook gebruikt worden om kattebakvulling + uitwerpselen + urine te composteren? (kleikorrels en/of houtzaagsel)

Ingrid 20-5-2013 19:14:40
Heel Goed


het doet wat het moet doen = prettig

N. Muntz 26-4-2013 11:59:29
Heel Goed


Bevalt prima! We gebruiken dit product 2 jaar met goed resultaat,krijgen er prima compost van en de groencontainer hoeft bijna niet meer geleegd!

Gerrie Loman 16-3-2013 15:22:01
Heel Goed


Het was ook heel snel afgeleverd - dank!

katharine Hone 7-12-2012 10:30:35
Goed


snelle levering. gebruik de bokahi emmer 1.5 jaar . Planten in de tuin doen het er prima op. Geur van vocht uit de emmer niet altijd even fris. Leeg de emmer op de composthoop of direct in de tuin, bij nieuw plantgoed

Gerrie Loman 15-9-2012 11:44:00
Heel Goed


Ik fermentier sinds de herftst mijn keuken afval met bokashi. Hoe het uitendelijk in de tuin gaat werken weet ik nog niet,(tot nu toe alleen maar ingegraven), maar de zakken bokashi van uw bedrijf zijn volgens mij heel vers en zuinig in gebruik (van een ander verzendbedrijf was het material droog -en duurder)ook snel geleverd. ik ben tevreden!

Julia Bielefeldt 28-2-2012 11:43:38
Heel Goed


Ik gebruik dit product nu alweer een jaar of drie met veel succes. Het is effectief, van constante goede kwaliteit.

A. Kohnhorst 15-2-2012 18:06:09
Goed


Het product is goed, de levering was snel. Binnen 3 dagen had ik de bestelling in huis.

Froukje Strik 27-10-2011 10:49:54
Reactie


Het is 2 kilo, ongeveer gelijk aan 2,5 liter. Het aantal 'behandelingen' dat je er mee kunt doen is lastig aan te geven, omdat dat afhankelijk is van de hoeveelheid afval. De emmers zijn van plastic en het is ons niet bekend hoe het qua productie met de duurzaamheid is gesteld.

Jeroen 25-10-2011 10:39:36
Algemene vraag


Vraag: Hoeveel zit er in een zak bokashi starter hoe groot (ltr) is een emmer en hoeveel emmers kan je met een zak bokashi 'behandelen'. Is de wijze van produktie van bokashi en emmer biologisch en duurzaam verantwoord? hartelijke groet Tineke

T.Hertsenberg 23-10-2011 11:42:21
Heel Goed


Mijn ervaringen met eco-logisch zijn zonder uitzondering heel goed geweest. Dat de transportkosten van een zending bokashi-starter bijna even hoog zijn als de prijs van een 2kg zak, is niet aan hen te wijten.

A. Kohnhorst 21-10-2011 11:14:31
Heel Goed


Heel goed product zeker omdat ik in een flat woon en het compost kan meenemen naar mijn moestuin die ik dichtbij huis heb. Ook een snelle levering.

Marielle de Kleine 24-9-2011 15:19:57
Reactie


Goede tip, ik geef het door aan de web-manager!

Jeroen 23-8-2011 16:50:28
Heel Goed


Erg goed produkt. Ik heb al ongeveer een jaar geen 'nat' afval moeten weggooien. En het zou nuttig zijn om het pakket op jullie site te omschrijven: hoe zwaar, hoeveel liter? hoe groot is de zak. Dank

kristien 20-8-2011 21:00:51
Heel Goed


goed product en snelle levering

Koos 3-5-2011 10:26:38
Heel Goed


prachtige starter zodat ik weer verder kan met de bokashi-emmer en mijn zanderige moestuin meer zal gaan opleveren.

edith 24-5-2010 16:34:40
Heel Goed


Ik gebruik het om het composteren te versnellen.

Petra Vaes 30-3-2010 08:44:56

Bokashi starter 2kg

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: