Duurzame rietjes

Totaal 11 productenPagina 1 van 1

Rietjes van glas - geknikt

Ah!Table!

8,49

Rietjes van glas - recht

Ah!Table!

8,29

Rietjes RVS - 25 st. - 15 cm

Eco-Brotbox

37,95

Rietjes RVS - 25 st. - 22cm

Eco-Brotbox

44,95

Rietjes RVS - set van 4

Eco-Brotbox

8,95

Rietje RVS Opvouwbaar

Ecosavers

10,95

Rietjes - RVS - Zwart - 2 Stuks

Klean Kanteen

9,95

RVS rietjes gebogen - 4st

La droguerie ecologique

8,99

RVS rietjes recht - 4st

La droguerie ecologique

8,49

Rietjes - Biologisch Afbreekbaar - 50 stuks

ReShape

14,98

Rietjes - Bamboe 4st. met borstel

The Humble Co.
5,99 4,19

Duurzame rietjes kopen?

Plastic, maar ook papier is verleden tijd als het gaat om rietjes. Ben je op zoek naar duurzame alternatieven voor plastic of papieren rietjes? Bekijk ons assortiment!

Jaarlijks worden er miljarden rietjes weggegooid na eenmalig verbruik. Zonde! Al dit materiaal wordt verspild en komt op de afvalhoop, of zelfs in oceanen terecht. Plastic rietjes verbrokkelen en vormen microplastics. Dit komt bij mens en dier in het lichaam terecht, en dat is niet de bedoeling. Ook papieren rietjes blijken niet zo ideaal te zijn als eerst gedacht werd. Het materiaal wordt snel slap en verbrokkelt in de mond. Kinderen krijgen kleine propjes in hun keel, wat het risico op verstikking vergroot. Tijd voor echt goede alternatieven!

Rietjes van RVS

Roestvrij staal (of roestvast staal) is een hoogwaardig en voedselveilig alternatief op de gangbare rietjes. Het is vrij van schadelijke stoffen, stevig (niet kapot te krijgen) en geeft geen smaak af. Na gebruik kan je RVS rietjes eenvoudig schoonmaken in de vaatwasser of met de hand. Vaak wordt hier een borsteltje bij meegeleverd. RVS rietjes zijn in meerdere maten beschikbaar en recht of geknikt te koop. Ook is het mogelijk RVS rietjes te kopen met siliconen mondstukken. Dit maakt ze een zachtere en kindvriendelijke optie. Beschikbaar in zwart of gekleurd voedselveilig siliconen.

Rietjes van glas

Het staat classy en is een bewuste keuze: glazen rietjes. Glas is een circulaire grondstof en daarmee een duurzame optie. De rietjes zijn oneindig opnieuw te gebruiken en eenvoudig schoon te maken met een borsteltje. Glazen rietjes zijn gemaakt van sterk glas, waardoor ze niet zomaar kapot zullen gaan. Blijf wel opletten wanneer kinderen deze rietjes gebruiken voor de zekerheid. In combinatie met kleurrijke drankjes, zoals smoothies, zien de rietjes er prachtig uit! De rechte en geknikte rietjes zijn een luxe toevoeging aan je interieur.

Herbruikbare rietjes van bamboe

Bamboe is een milieuvriendelijk materiaal, omdat deze plant snel groeit en er geen sprake is van ontbossing. Rietjes van bamboe zijn herbruikbaar, vrij van schadelijke stoffen en stevig. Maak de rietjes na gebruik schoon met een borsteltje. Is het vuil wat hardnekkig? Dan kan je de bamboe rietjes schoonkoken in water met een eetlepel azijn. Na het drogen in de zon zijn ze weer gloednieuw!

Biologisch afbreekbare rietjes

Dit is misschien wel dé oplossing voor rietjes in horeca: rietjes van rijstzetmeel en tapioca. Deze biologisch afbreekbare rietjes zijn eenmalig te gebruiken in koude dranken. Ze zullen na ongeveer een half uur wat buigen, maar dit heeft geen invloed op het drinkgemak. Het materiaal is veilig voor inname: je zou ze zelfs kunnen eten (maar dit is niet per se een aanrader). Met deze rietjes kan je zorgeloos genieten van je smoothies, sapjes en limonade. De biologisch afbreekbare rietjes zijn beschikbaar in een mix van meerdere vrolijke kleuren, gemaakt van natuurlijke kleurstoffen. 

Rietjes kopen bij Eco-Logisch

Er is een ruim aanbod in rietjes bij Eco-Logisch: er zit altijd wel wat voor je tussen! Bekijk de verschillende opties en ontdek welke rietjes bij jou passen.