Zakelijke klant?

Klik dan hier!
Met de Geo energiemeter krijg je inzicht in je Energiegebruik. De handige meter vergelijkt je verbruik met je budget, zodat je gemakkelijk in de gaten kunt houden of je binnen je budget blijft. Als je zonnepanelen hebt, laat de Trio II direct zien wanneer en hoeveel elektriciteit je teruglevert aan het net.
In dit artikel lees je of de GEO energiemeter geschikt is voor jouw woning en kun je antwoord vinden op veelgestelde vragen. 


Geo Trio II energiemonitor

De Trio II is een makkelijk, zelf te installeren, energiedisplay die in duidelijke kleuren het gas- en elektriciteitsverbruik weergeeft van dat moment. Zo kan je altijd zien hoeveel energie je huishouden gebruikt. 
 
De monitor toont 100% accurate actuele verbruiksgegevens, maar ook historische informatie (verbruik gespreid over de dag, week, maand en jaar). Met de Trio II kan je energie verbruik in kaart brengen en verlagen. 

Het display maakt draadloos verbinding met een zender in de meterkast die je aansluit op de P1 poort van de slimme meter.
 

Energiedisplay GEO TRIO II € 124,99
Bekijk product

Hoe werkt het precies?

De energiemonitor is een zelfstandig functionerend product, waarvoor geen verbinding met internet nodig is. Dit geeft 100% zekerheid dat je gedetailleerde energieverbruiksdata binnenshuis blijven. Indien gewenst kunnen updates van de software ontvangen worden via een (tijdelijk) te activeren wifi-module.

Is je slimme meter geschikt?

 

De TRIO II is te gebruiken bij alle slimme meters vanaf 2014. Je kan het jaartal zien op de slimme meter. Slimme meters die ourder zijn gebruiken een ander protocol, en zijn helaas niet te gebruiken in combinatie met de Geo trio. 

Controleer dus altijd je slimme meter voor dat je een Display aanschaft. Bekijk de pdf met een lijst van slimme meters die getest zijn en werken met de TRIO II.

Kan je de P1-poort niet vinden? Bekijk dan even dit document. 




Belangrijkste kenmerken

  •  Weergave in kleur van: gas en elektriciteit
  • Snel en eenvoudig zelf te installeren
  • Geschikt voor aansluiting op de nieuwe generatie slimme meters
  • 100% accurate gegevens - live en historisch
  • Volg uw prestaties tegen een budget
  • Werkt voor woningen met zonnepanelen
  • Het is niet nodig om een stopcontact in de buurt van uw meter te hebben. Werkt op de stroom van de slimme meter

Downloads

Veelgestelde vragen

Bij Instellingen>Wizard, kun je de tarieven veranderen en bij Instellingen>Instellingen wissen, de overige instellingen wissen en opnieuw invoeren. De opgebouwde historie wordt hiermee echter niet gewist en kan een gekke overgang gaan vertonen.

Het is wel mogelijk om ook de historie te wissen door de display helemaal terug te zetten naar de fabrieksinstellingen via de volgende stappen:
1. Resetten naar fabrieksinstellingen: Instellingen > Extra > Monteur. Voer de pincode in: 163005 en kies voor fabrieksinstellingen. Dit zal de hele historie wissen, maar het zal ook de koppeling met de meterzender wissen.
2. De meter en zender opnieuw verbinden (houd de zender en display dicht bij elkaar) met behulp van dit filmpje https://youtu.be/H5F6dnUviZk 
Wanneer de GEO niet direct verbind met de zender, wanneer de verbinding is uitgevallen of wanneer de meetwaardes afwijken, kan het helpen om de verbinding tussen de zender en de GEO opnieuw tot stand te brengen. In het filmpje hieronder wordt stap voor stap uitgelegd hoe je deze verbinding kunt resetten

 
Deze versie van de display is eigenlijk niet ontworpen om steeds te wisselen van adres.

Het is wel mogelijk om alle instellingen te wissen. Bij Instellingen>Wizard, kun je de tarieven veranderen en bij Instellingen>Instellingen wissen, de overige instellingen wissen en opnieuw invoeren. De opgebouwde historie wordt hiermee echter niet gewist en kan een gekke overgang gaan vertonen.

Het is wel mogelijk om ook de historie te wissen door de display helemaal terug te zetten naar de fabrieksinstellingen via Instellingen>Extra>Monteur. Vervolgens heb je de monteurscode nodig om de display terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. De monteurscode is 163005. Na het terugzetten naar de fabrieksinstellingen is het ook nodig opnieuw een koppeling aan te brengen tussen de meterzender en de display.
Wanneer het scherm niet goed reageerd, kan je deze kalibreren. Doorloop hiervoor de volgende stappen:

- Ga naar het menu - klik op instellingen
- Ga onderaan in het menu naar: Extra's 
- Klik nu op 'Kalibreren'

De Geo Trio geeft nu een aantal punten weer op het scherm. Door deze naukeurig aan te klikken, wordt het scherm gekalibreerd en zal het beter reageren. 
Standaard staan zonnepanelen uitgeschakeld. Om deze in te schakelen ga naar de Wizard:

Instellingen - Extra’s - Wizard

Wanneer u meer elektriciteit opwekt dan u afneemt, wordt dit op het display weergegeven als terugleveren.
De schermverlichting heeft zichzelf mogelijk uitgeschakeld om stroom te besparen.

Druk op de bovenste knop of raak het scherm aan om de achtergrondverlichting weer in te schakelen. Deze instelling kunt u wijzigen onder Instellingen. Als het display op batterijen werkt, zijn deze mogelijk leeg. Het batterijpictogram (o) wordt weergegeven als het apparaat op batterijen werkt. De gebruiksduur is ongeveer 4 uur. Sluit de voeding opnieuw aan of vervang de batterijen. We raden aan het display met behulp van de meegeleverde voeding voortdurend van stroom te voorzien.
Wanneer je alles hebt geprobeerd en de Geo werkt niet, dan kun je deze retour sturen. Kijk op deze pagina voor de retour procedure:  Retour sturen
Als er al een apparaat is aangesloten op de P1-poort van de slimme meter en je wilt een tweede apparaat aansluiten, dan kan je dat proberen door het gebruik van een splitter. De dongel die in de P1-poort gaat is echter zeer gevoelig voor het gebruik van de juiste splitter en de fabrikant garandeert de werking ook niet. In de praktijk blijkt een aansluiting met ‘actieve’ 6-pins connector (RJ12) te werken. Bestel de P1 poort splitter hier.
Onder Instellingen - Wizard kun je de tarieven invoeren. Hierbij tik je eerst het getal in (bijv. 21 cent per kWh, tik 21) en erna voeg je een aantal nullen toe om tot €0,21000 te komen.

De tijd wordt overgenomen van de slimme meter. Indien de tijd niet klopt, werkt het om de display uit en aan te zetten (uit het stopcontact halen).

Dit betekent dat de temperatuur hoger is dan de gewenste temperatuur in huis. De gewenste temperatuur is in te stellen via Instellingen-Temperatuur.

Zet de display niet vlakbij een warmtebron, daar is de thermometer gevoelig voor.

In deze versie van de energiedisplay is teruglevering nog niet in de geschiedenis weergegeven. Op momenten van teruglevering wordt het verbruik als 0 in de geschiedenis weergegeven. Dit komt precies overeen met de standen van de slimme meter. Op het overzicht van je energieleverancier zie je ook de stand van het terugleveren apart van het verbruik.

Als de historie is opgebouwd, kun je het exacte verbruik per ‘balkje’ ook aflezen door op het balkje te tikken. Default staat het verbruik of de kosten (afhankelijk van de € of kWh-modus) weergegeven van de hoogste piek.

Bekijk ook


Welke Speedcomfort heb ik nodig?
Lees hier over de verschillende speedcomforts en welke je nodig hebt in jouw situatie!


Op welke manieren kan ik besparen op stroom?
Vind hier handige tips waarmee je je stroomverbruik eenvoudig kunt verminderen!