Verf & Leem
Wandafwerking
Isolatie
Hout & Bamboe
Vloeren
Montage & Gereedschap
Dak & Balkon
Energiebesparing
Zonne-energie
Accu & Zonneladers
Verlichting
Verwarming & Koeling
Gasloos
Water
Meubel & Apparaat
Woonaccessoires
Keuken
Schoonmaken
Huishouden
Kantoor & Bedrijf
To-Go
Tuinaarde & Mest
Zaden & Planten
Tuingereedschap
Tuindecoratie
BBQ
Dieren
Ongedierte
Verzorging voor HAAR
Verzorging voor HEM
Mondverzorging
Sporten
Spa & Wellness
Overige cosmetica
Kleding & Access
Baby
Kind
Eten & Drinken
Speelgoed
Tekenen & Knutselen
School
Hobby
Lifestyle
Kado’s
Thema's
Reizen
Koken
In 2030 moet de wereldwijde ontbossing stoppen, dat is afgesproken op de Klimaattop in Glasgow. Maar stoppen met kappen is niet voldoende: we hebben méér groen nodig. Om CO2 vast te leggen, steden te verkoelen en de biodiversiteit te verhogen.
Daarom planten wij met Meer Bomen Nu één miljoen bomen en struiken in vijf maanden tijd.
Afgelopen weekend zijn we gestart. In het hele land verzamelen vrijwilligers jonge boompjes en struiken op plekken waar ze niet welkom zijn, of in overdaad aanwezig zijn. We hebben (in vier dagen tijd!) plek gevonden voor één miljoen van deze bomen, bij 1.100 boeren en burgers. Zo kunnen veel van de boompjes gelijk weer de grond in, op hun nieuwe plek waar ze welkom zijn.
Eén miljoen bomen: daar hebben we heel wat extra hulp bij nodig. Doe je mee? De hele komende winter kun jij helpen door je aan te melden bij Meer Bomen Nu om een dagje handen uit de mouwen te steken, een oogstlocatie aan te melden, bomen te chauffeuren, of te helpen met het enthousiasmeren van gemeenten en boswachters. Iedereen die een dagje komt helpen oogsten, mag zelf ook een boom mee naar huis!
BOMENPLANNER
De Bomenplanner is een nieuwe online tool om Nederland sneller, goedkoper en socialer te vergroenen! Boswachters, groenbeheerders, gemeenten en landgoedeigenaren kunnen zelfstandig aan de slag en samen met vrijwilligers, burgers en boeren de vraag en aanbod van zaailingen lokaal en regionaal op elkaar afstemmen.
‘Bomenhubs’, plantlocaties en oogstbegeleiders kunnen zelf evenementen aanmaken zoals oogst-, plant- of doneer-een-zaailing-dagen, waar vrijwilligers zich op kunnen inschrijven. Ook kunnen zij onderling contact leggen. Een plantlocatie kan dan de bomen en struiken direct ophalen, een bomenhub kan vrijwilligers regelen voor een uitdeeldag en boswachters kunnen rechtstreeks met vrijwilligers schakelen over spades, vervoer en kruiwagens.
De Bomenplanner wordt mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van het ministerie van LNV.