Zelf limonade maken

Zelf limonade maken

Hoe warmer de dagen worden, hoe koeler we van drankjes houden. Maar alleen water is op de lange termijn veel te eentonig. Wat vind je van deze 3 limonade recepten die je gemakkelijk zelf kunt maken? En zelfgemaakte limonade smaakt ook veel beter.

Zelfgemaakte limonades zijn verfrissend en smakelijk tegelijk en er zijn geen smaakversterkers, kleurstoffen of kunstmatige aroma's voor nodig. U bepaalt zelf de ingrediënten en neemt de kwaliteit in eigen hand met behulp van zorgvuldig geselecteerde producten. De meeste recepten suggereren bijvoorbeeld industriële suiker. Maar als je het een beetje gezonder vindt en de donkere kleur niet erg vindt, kun je ook ruwe rietsuiker gebruiken. Vermijd echter hele rietsuiker, die veel zoeter is en de smaak verandert.

Recept framboos - maak je eigen limonade: fruitig en lekker.

Deze eenvoudige limo is een fruitige - frisse klassieker. U kunt de frambozen ook ruilen voor een ander type bes of gemengde bessen gebruiken. Bevroren fruit werkt net zo goed. Vergeet niet om de heerlijke vruchten op tijd te ontdooien.
Ingrediënten:

 •  8 - 9 citroenen
 • Minstens 200 g frambozen.
 • 200 g (ruw rietsuiker) - suiker
 • 1 liter gekookt water
 • Sparckling water naar behoefte

Voorbereiding

Giet net genoeg water over de frambozen zodat ze allemaal bedekt zijn en pureer ze of doe ze in een blender samen met wat water. Pers de citroenen uit en voeg het sap samen met de suiker en 1 liter kokend water toe aan de gepureerde bessen. Laat het vocht een beetje afkoelen en giet het door een fijne zeef van lauw tot koud. Als u wilt, kunt u nu wat bruisend water of suiker toevoegen.

Linde - gember - je eigen limoen maken: het beste voor warme dagen.

Deze Limo is een echte vitaminebom en door de zuurtegraad van de limoen en de scherpte van de gember ontwikkelt zich een unieke smaakervaring. Vooral op warme dagen zorgt het voor een heerlijke verfrissing. Als u geen limoenen bij de hand heeft, kunt u ook citroenen gebruiken.
Ingrediënten:

 • 2 limoenen
 •  1 duimgrote stuk gember
 • 4 eetlepels (riet) - suiker
 • 1,5 liter bruisend water

Voorbereiding

Knijp eerst de limoenen uit en doe ze in een grote pot. Schil de gember en snijd hem in fijne stukjes, die je in een theezakje doet en in de pot hangt. Roer de suiker door het limoensap en voeg het mineraalwater langzaam en voorzichtig toe - het kan zeer sterk schuimen. Zet de limonade minstens twee uur op een koele plaats en verwijder het theezakje met de gember voor het opdienen. Als je niet van limoenvruchtvlees houdt, kun je de limoen weer door een fijne zeef gieten.

Weergave

Recept basilicum - zelfgemaakte limonade: De frisheidskick

Iedereen kent pepermunt in Limonanden, maar ook basilicum mag niet onderschat worden. Zodra de basilicum gepureerd en gemengd is met de andere ingrediënten, laat de groene puree naast zijn intense kleur ook een smaakvolle kik achter, die verrassend goed harmonieert met de andere ingrediënten.
Ingrediënten:

 • 1 handvol basilicumblaadjes
 • 1 limoen of citroen
 • 1 shot appelsap
 • 1 liter bruisend water
 • Indien nodig wat honing of Agavendicksaft.

Voorbereiding

Doe een glas sprankelend mineraalwater samen met de basilicumblaadjes in een hoge bak of blender en pureer de blaadjes zo fijn mogelijk. Pers de limoen of citroen uit en voeg het sap samen met het resterende water toe aan het basilicumwater en de puree. Voeg tot slot wat appelsap en andere zoetstoffen zoals honing of agavestroop toe.

Veel plezier en geniet van je dorstlessers!

Quellen: Bilder: Depositphotos/poznyakov, bhofack2, romanivma, margostock, Text: Jasmine Barendt

Zelf limonade maken

Zelf limonade maken