Natuurrubber waar komt het vandaan

Natuurrubber waar komt het vandaan

HEVEA is een Deens merk dat zich specialiseert in het ontwerpen, ontwikkelen, produceren en verkopen van mooie, veilige, niet-giftige producten van natuurlijk rubber. Hevea Brasiliensis, beter bekend als de rubberboom, staat aan de basis van Hevea producten, en dus vechten wij actief tegen klimaatverandering en voor een betere wereld. Vandaag kijken we naar bomen, plantages en productie.

 

NATUURRUBBER – WAAR KOMT HET VANDAAN?


Natuurrubber komt van rubberbomen. Deze bomen groeien over hun volledige levensduur wel 23 meter, en de volgroeide bomen kunnen een diameter hebben van wel 90 centimeter.

Op de plantages staan miljoenen bomen die elke dag vroeg in de ochtend worden afgetapt door vaardige vaklui. Vaardigheid en oefening zijn genoodzaakt om een boom goed af te tappen en de levensduur ervan te verlengen.

Rubber aftappen is het proces waarbij het latex wordt verzameld uit de rubberboom. Er wordt een snee gemaakt in de bast van de boom, waaruit dan het sap stroomt. Rubber aftappen is een milieubewuste manier van landgebruik. Rubber kan duurzaam uit de bomen gewonnen worden voor ongeveer 35 jaar. Tijdens deze periode neemt de boom ongeveer 20 kg CO2 op uit de lucht. Op deze manier gaan HEVEA producten de opwarming van de aarde tegen.

Rubber bomen groeien in tropische klimaten over de hele wereld. Het rubber dat wij gebruiken komt uit bomen in Zuidoost-Azië en heeft de hoogste kwaliteit. We werken nauw samen met producten om goede werkomstandigheden op plantages en in fabrieken te verzekeren. Als je voor HEVEA-producten kiest, kies je niet alleen voor goede spullen voor je baby of peuter, je kiest ook voor producten die goed zijn voor het milieu.

 

IS RUBBER BIOLOGISCH AFBREEKBAAR?


JA! Natuurlijk rubber is biologisch afbreekbaar wanneer het wordt blootgesteld aan zonlicht, vocht en frisse lucht. Door natuurlijk rubber te gebruiken in plaats van synthetisch rubber, siliconen of plastic, wat allemaal gemaakt wordt van olie of petroleum,  gaan we klimaatverandering tegen. Er worden namelijk meer bomen voor geplant, en minder fossiele brandstof gebruikt.

Groenfeitje: Wist je dat het minder dan tien jaar kost om een rubberen speeltje te laten vergaan, terwijl dit bij plastic wel 500 tot 1000 jaar duurt? Dit is waarom wij van HEVEA houden.

 

 

Natuurrubber waar komt het vandaan