Koffiedik als grondstof, dit kan je er allemaal mee!

Koffiedik als grondstof, dit kan je er allemaal mee!

Hou je ook van een lekkere kop koffie? Zo ja, samen met jou heel veel andere mensen. Want in Nederland wordt er elke dag zo’n 6,5 miljoen liter koffiegedronken. Al die liters koffie zorgen jaarlijks voor 120 miljoen kilogram aan koffiedik dat nu vaak wordt weggegooid, maar wist je dat het heel goed hergebruikt en zelfs gerecycled kan worden?

Schrijven en je handen wassen met koffiedik
Het begint bij je koffiedik gescheiden inzamelen en regelmatig laten ophalen. Dan blijft de kwaliteit goed en kan je het goed hergebruiken! Het koffiedik wordt eerst gedroogd en daarna worden de olie en de kleurstoffen eruit gehaald voor cosmetica en het verven van kleding. Het gedroogde koffiedik die je overhoudt, is een goede plastic vervanger en gaat naar de hiervoor geschikte fabrieken die nieuwe producten produceren. Denk hierbij aan allerlei kantoorartikelen, bekers, plantenpotten, sokken en zepen. Het grappige is dat veel van deze producten ook naar koffie ruiken!

Van oesterzwam naar lekkere snacks
Het restant van het koffiedik wordt naar de kweker van oesterzwammen gebracht. De oesterzwammen worden na het oogsten verwerkt in allerlei lekkere snacks, zoals bitterballen, kroketten, ragout broodjes en burgers. Allemaal 100% vegetarisch (goedgekeurd door de Vegetariërsbond) en ze bevatten geen onnatuurlijke E-nummers. Daar fleurt iedere lunchpauze én de vrijdagmiddagborrel gegarandeerd van op!

Lekker warme drank meenemen voor onderweg? Hoe makkelijk is het om dat in een afsluitbare lekvrije beker te doen. De Circular Cup is hiervoor dé oplossing. In allerlei leuke kleurtjes, maar op veler verzoek nu ook geheel in het zwart!

De ideale to go beker, morsen is verleden tijd

De Circular Cup is beschikbaar in 227ml en 340ml en neem je eenvoudig mee in je tas of je bekerhouder in de auto voor een drankje onderweg. Maar je kan hem natuurlijk ook prima op school of kantoor gebruiken! Moet je een sprintje trekken om je bus te halen of naar een andere locatie voor je vergadering? Je klikt de beker met één hand eenvoudig dicht, morsen is verleden tijd. De beker is geïsoleerd, zo kan je hem goed vasthouden zonder je handen te verbranden en koelt je warme drank minder snel af. Ben je zelf aan het rijden, dan moet je natuurlijk op de weg letten. Bij de Circular Cup heb je geen drinkgaatje, maar kan je door de 360 graden drinkrand via de hele bovenkant drinken. Ben je weer thuis dan kan je hem gewoon in de vaatwasser doen. Hoe makkelijk is dat!

Circular Cup in geheel zwart
Circulaire beker gemaakt van gerecyclede koffiebekertjes
Naast dat de beker praktisch gezien heel veel voordelen heeft is de Circular Cup ook nog eens heel duurzaam! Haal jij je koffie to go? Dan krijg je het doorgaans in een kartonnen koffiebeker met een plastic dekseltje met een drinkgaatje erin. Maar hoe mooi is het als je al deze kartonnen bekertjes en plastic dekseltjes kan vervangen door één herbruikbare beker die ook nog eens gemaakt is van oude kartonnen koffiebekertjes en plastic dekseltjes! Daarnaast kan je de beker zeker 10 jaar gebruiken en is hij na de levensduur weer 100% recyclebaar.

Neem jij je koffie to go voortaan ook mee in de Circular Cup?  Hierbij de link - Zelf Paddenstoelen kweken hier is de link naar de growkit oesterzwammen

 

 

Koffiedik als grondstof, dit kan je er allemaal mee!

Koffiedik als grondstof, dit kan je er allemaal mee!