Geld verdienen met douchesensor van Eco-logisch

Geld verdienen met douchesensor van Eco-logisch

1 APRIL!

"Een zegen voor mijn waterverbruik"

"Jullie zijn totaal gestoord"

"Benieuwd om te testen met een tiener in huis"

"Confronterend, maar wel effectief volgens mij"

"Wordt het water in je hele huis afgesloten, zodat je ook het toilet niet meer kunt doorspoelen?"

Zomaar een paar reacties op ons nieuwsbericht van een paar dagen terug, waarin we onze speciale douchesensor aankondigden. "Als je kort doucht kun je geld verdienen, maar douche je te lang? Dan wordt je 2 uur afgesloten van het waternet. Aii..."

Door de vele positieve reacties zouden we haast overwegen om de douchesensor echt te gaan ontwikkelen. Maar (helaas)… 1 april!

De cijfers zijn overigens niet gelogen. Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt jaarlijks écht 29.000 liter water en 224 m3 gas om te douchen. Die 400 kg CO2-uitstoot die we daarmee per huishouden per jaar veroorzaken, mogen we wel wat inperken.

Dit kan helaas niet met onze speciale douchesensor. Maar wel met de Hydrao Douchekop met app (ja, die bestaat wel echt) of een van onze andere douchecoaches.

De mensen die de douchesensor bij ons hebben aangevraagd, ontvangen uiteraard een kortingscode voor al onze waterbesparende producten.

—————————PERSBERICHT—————————

Amsterdam – Duurzaam online warenhuis Eco-logisch heeft een douchesensor met app ontwikkeld, waarmee huishoudens inzicht krijgen in hun water- en energieverbruik. Wanneer een gebruiker meer dan 30 liter water per douchebeurt gebruikt, wordt het huishouden gedurende 2 uur afgesloten van het waternet. Daartegenover staat dat voor iedere kilogram CO2-uitstoot die tijdens het douchen wordt bespaard ten opzichte van een gemiddeld huishouden, gebruikers twee euro ontvangen om uit te geven aan producten op de webshop Eco-logisch.nl. 

 

Een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikt jaarlijks 29.000 liter water om te douchen. Voor het verwarmen van deze hoeveelheid water is 224 m3 gas nodig. Daarmee veroorzaakt een Nederlands huishouden alleen al met douchen zo’n 400 kg CO2-uitstoot per jaar.
 
Om de milieubelasting van douchen te verminderen heeft Eco-logisch in samenwerking met Hydrao en diverse waterleveranciers speciale douchesensoren voor op douchekoppen ontwikkeld. De douchesensor meet de douchetijd, de hoeveelheid water en de temperatuur van het water. Deze gegevens worden doorgestuurd naar de Hydrao App, waarin de gebruiker, Eco-logisch en de desbetreffende waterleverancier inzicht krijgen in het water- en energieverbruik van het huishouden.
 
Wanneer een gebruiker te lang doucht, en meer dan 30 liter water per douchebeurt gebruikt (gemiddelde douchebeurt kost 40 liter water), wordt het huishouden gedurende 120 minuten afgesloten van het waternet. “Dit klinkt misschien als een harde maatregel, maar alleen zo weten we zeker dat aanvragers van de douchesensor het milieu serieus nemen. En juist deze groep willen we als extra motivatie producten uit onze webshop cadeau doen”, aldus Rob Bos, eigenaar van Eco-logisch.

Door korter te douchen kan de gebruiker dus niet alleen geld besparen door een vergroot bewustzijn van het water- en energieverbruik. Eco-logisch vergelijkt tevens het verbruik met dat van huishoudens in dezelfde samenstelling. En voor iedere gecalculeerde kilogram CO2-uitstoot minder ontvangt de gebruiker €2,00 om uit te geven aan duurzame producten op Eco-logisch.nl.
  
Eco-logisch heeft de sensor reeds bij 500 huishoudens getest. Testgebruikers zijn positief over de nieuwe douchesensor en de resultaten zijn veelbelovend. Sophie uit Amsterdam vertelt: "Ik heb wel al twee keer met mijn haren in de shampoo zonder water gestaan. Dat is vervelend. Maar je denkt wel meteen aan het milieu en daar doe je het toch voor." Joost uit Middelburg vult lachend aan: "Herkenbaar! Ik had een regendouche en met de sensor werd ik na 2 minuten douchen al afgesloten. Inmiddels heb ik een nieuwe douchekop aangeschaft en werkt de sensor top. Ik heb al €35 voor duurzame producten bij elkaar gespaard."

Eco-logisch is inmiddels in gesprek over een subsidie, waarmee dit concept op grote schaal kan worden uitgebouwd in samenwerking met alle Nederlandse waterleveranciers. Dit zou betekenen dat ieder huishouden in Nederland een gratis douchesensor kan aanvragen.

 

Download hier het persbericht

 

logo Eco