Ecobouwers Opendeur: dat is gratis binnenkijken in duurzame, bio-ecologische of passieve woningen

Ecobouwers Opendeur: dat is gratis binnenkijken in duurzame, bio-ecologische of passieve woningen

Ecobouwers Opendeur: dat is gratis binnenkijken in duurzame, bio-ecologische of passieve woningen. Enthousiaste eigenaars tonen hoe zij te werk zijn gegaan. Geen verkooppraatjes, maar échte ervaringen over hoe energiezuinig bouwen verloopt in de praktijk.

De datums van de Opendeur 2022 zijn bekend: Op 5, 6, 11, 12 en 13 november 2022 kan je in heel Vlaanderen en Brussel terecht voor de Ecobouwers Opendeur.
De inschrijvingen voor een bezoek starten op 3 oktober!

Wat is Ecobouwers Opendeur?
Bond Beter Leefmilieu organiseert elk jaar in het najaar het evenement Ecobouwers Opendeur. Ecologisch en duurzaam bouwen zit in de lift, en verandert razendsnel. Tijdens de Opendeurdagen, leer je welke stappen je kan ondernemen om futureproof te bouwen, zonder te wegen op onze planeet. 

Wat is de Ecobouwers Opendeur precies? 

Tijdens Ecobouwers Opendeur kan je gratis binnenkijken in tientallen nul-energiewoning, passiefhuizen, bio-ecologische woningen en diepgaande energetische renovaties. Geen verkooppraatjes, maar echte ervaringen over hoe duurzaam en energiezuinig bouwen verloopt in de praktijk. De eigenaars van de woningen verzorgen, al dan niet samen met hun architect, aannemer of installateur, de rondleiding. Zij tonen de bezoekers welke technieken tot energiebesparing leiden, hoe ze deze zelf hebben toegepast en vanuit welke filosofie ze dit gedaan hebben. Zij geven uitleg over het energieconcept, de isolatie en de verwarming. Je hoort ook alles over de gebruikte materialen en de samenwerking met de bouwpartners.

Wat mag je als bezoeker verwachten?

Je krijgt in kleine groepjes gedurende één tot twee uur een warm welkom bij de mensen thuis. Geen vrijblijvend binnen en buiten lopen, maar een gemoedelijke babbel met andere milieubewuste kandidaat (ver)bouwers. Je kan kiezen uit een brede waaier van woningen: bio-ecologische strobalenwoningen, passieve nul-energiewoning of diepgaande renovaties in de stad. Wil je een houtskelet in opbouw bekijken of binnen kijken en vragenstellen in een afgewerkt passief appartement? Er is altijd een interessant bouwproject in jouw buurt dat de deuren openstelt.

  • Bekijk de openstellers van dit jaar Bekijk welke woningen dit jaar openstellen! 
  • Stel zelf je woning open! Vul het formulier in om je woning open te stellen. 
  • Ontvang gratis tips en informatie over duurzaam bouwen
Ecobouwers Opendeur: dat is gratis binnenkijken in duurzame, bio-ecologische of passieve woningen