Duurzaam alternatief kinder surprise 'Beste bio product 2020'

Duurzaam alternatief kinder surprise 'Beste bio product 2020'

23 januari 2020

Duurzaam alternatief kinder surprise 'Beste bio product 2020'PLAYin CHOC, het duurzame, vegan alternatief voor de kinder surprise is gisteren op de Bio-beurs verkozen tot ‘Biologisch product van 2020’. De jury noemde het kinder chocolaatje de terechte winnaar, gezien de enorme winst ten opzichte van de bestaande variant. Veganistisch, biologisch, allergenen vrij en gemaakt van slechts 3 natuurlijke ingrediënten: cacaobonen, kokosnoot en vanille. Bezoekers van de beurs konden op 24 nieuwe biologische producten stemmen, de vakjury koos het winnende product.“Een product dat we heel goed begrijpen en aan ons hart gaat. Als je (klein)kinderen hebt, dan weet je wat het product dat dit gaat vervangen teweegbrengt. Waar het van gemaakt is en hoe snel dat speeltje dat erin zit in de prullenbak beland.” De vakjury, bestaande uit trendwatcher Anneke Ammerlaan, Peter Hermsen van Hallo Boer en Matthijs Jaspers van HappyActivist beoordeelde op kansrijkheid in de markt, duurzaamheid in het productieproces en innovativiteit. In elk doosje zitten twee vegan biologische chocolaatjes van 10 gram, een 3D puzzel van een dier en een informatief verhaaltje over het dier. Volledig gemaakt van 100% gerecycled karton, plantaardige inkt en composteerbaar plastic.Nederlandse ondernemers Erik van Gangelen, Gertjan Kruijk, Dirk Schnellen zagen het product in Engeland en benaderde productontwerpen om PLAYin CHOC in de Benelux te mogen introduceren: “Als papa’s van samen 7 kids weten hoe ongezond het bekende chocolade ei is en hoeveel plastic het de wereld in slingert met een jaarlijks verkoop van 1,4 miljard stuks. Ook wij willen onze kinderen iets geven wat leuk én goed is. Waar zij, wij én de wereld blijer van worden.” Een win – win – win situatie, zoals ze het zelf noemen.   

 

PLAY in CHOC komt uit Engeland waar Maya Simler, moeder en ontwerpster, haarzelf de uitdaging gaf om een goed alternatief voor haar kinderen te bedenken. Doordat zij haar kinderen zag opgroeien, ging ze bewuster nadenken over hoe ze de wereld voor hen achter wil laten. Dat motiveerde haar om een duurzaam, speels, leuk, lekker en vooral milieubewust kindercadeautje te ontwerpen. PLAYin CHOC is online verkrijgbaar op Eco-logisch en bij een aantal biologische speciaalzaken. Meer informatie vind je op www.playinchoc.com.

 

De Bio-productverkiezing

Elk jaar komen er een schat aan nieuwe biologische producten op de markt die de wereld duurzamer schoner of eerlijkere maken. Om nieuwe biologische producten te ondersteunen en extra onder de aandacht te brengen heeft Bionext, brancheorganisatie van de biologische sector, de productverkiezing in het leven geroepen. De Bio-productverkiezing kent twee categorieën: food en non-food. De productverkiezing wordt gesponsord door HalloBoer.

 

     


Duurzaam alternatief kinder surprise 'Beste bio product 2020'