Energy Ball V100

Merk: Weggestemd

0,- per stuk incl. btw
Aantal
Maak een keuze

- Weggestemd! Niet meer leverbaar -

Verzendkosten op aanvraag

Levertijd: afhankelijk van leverancier

Nederland
Land van herkomst: Nederland

Bekijk hier meer producten van het merk Weggestemd
Weggestemd logo
Artikelnummer: 2700000004012

Bekijk alles van Weggestemd >


De EnergyBall
 
Een zeer stille windturbine, die in staat is om rond de 10-15% van de jaarlijkse elektriciteitsbehoefte op te wekken van een gemiddeld huishouden. Wordt geleverd Incl. omvormer en bedrading.

Voordelen:

  • zeer geluidsarm
  • hoge opbrengst bij lage windsnelheid
  • goede acceptatie in stedelijke gebieden
  • aantrekkelijk ontwerp
  • gedegen constructie met hoge betrouwbaarheid
Alegemene gegevens:
 
Totale opbrengst per jaar (in NL)
150 – 400 Kwh
Afmeting EnergyBall
1m. doorsnede
Gewicht  (excl. bevestiging)
40 kg.
Extra stroomgroep nodig
Nee
Zelf te installeren
Nee
Vergunning
gemeente afhankelijk
Subsidie
Ja, alleen in Amsterdam
 
 
Uw besparing per jaar:  80-125 euro.
 
Let op! Bovenstaande prijs is zonder bevestigingsmateriaal (mastconstructie, platdakbevestiging, gevelbevestiging) deze zijn los te bestellen in de webwinkel.
 
EnergyBall Algemeen:
Kenmerk van deze mooie en zeer stille windturbine is dat de efficiënte boogvormige rotorbladen met beide kanten aan de rotornaaf met geïntegreerde generator zijn bevestigd. Wanneer de rotor van de EnergyBall draait lijkt deze op een bol, waarbij als kenmerkende eigenschap, de wind parallel aan de rotor-as, en door de rotor stroomt. Dit in wezenlijk kontrast tot de klassieke bolvormige Darrieus turbines. Als gevolg van de buitengewone aërodynamische eigenschappen van de Energy Ball, ontstaat er een windstroom patroon die eerst convergeert en vervolgens accelereert door de rotor -zoals de stroomversnellingen in een rivier. Dit vertaald zich in hogere aërodynamische efficiency in vergelijking tot conventionele windturbine ontwerpen. Dit zogenaamde Ventury effect geeft een beduidend hoger rendement dan traditionele windmolens. De EnergyBall® heeft een lage stilstandtijd, dus draait ook bij weinig wind, en is draaiend nagenoeg doorzichtig. (veroorzaakt hierdoor geen slagschaduw)

Productspecificaties Energy Ball V100

Digitale folder Energyball.pdf
Afmetingen EnergyBall.pdf
Technische gegevens V100.pdf
Montagehandleiding EnergyBall.pdf
Geluidsrapport V1001.pdf
Testresultaten kleine windturbines.pdf

De opbrengst van de Energyball:

 

Gem. windsnelheid
Opbrengst / jaar
[m/s]
[Beaufort]
[kWh]
7,5 m/s
4,5
650 kWh
7 m/s
4,5
500 kWh
6 m/s
4
350 kWh
5 m/s
3,5
200 kWh
4,5 m/s
3
150 kWh
4 m/s
3
100 kWh

 

Voor de gemiddelde windsnelheid bij U in de buurt, zie het tabblad foto's voor de windkaart van Nederland.
 

Technische gegevens V100

 

Minimale windsnelheid
2 m/s
Maximale windsnelheid
40 m/s
Rotor snelheidsregeling
niet nodig
Maximale rotatie snelheid bij 40 m/s
2100 rpm
Aantal rotorbladen
6
Type rotor blad
Glasvezel versterkt polyester
Rotor diameter
1,1 m
Draai oppervlak
1 m2
Rotor volume
1 m3
Rem systeem
Geen - niet nodig
Transmissie
Geen - Direct Drive
Elektrische aandrijving
3 fasen 12 polig borstelloos
Generator type
Permanent Neodium magneet generator
Net voltage
230VAC / 50 Hz

 

Plaatsing van de Energy Ball V100

De Energy Ball V100 wordt bij voorkeur op een mast in de tuin geïnstalleerd, maar het is ook mogelijk om de Energy Ball op een platdak te bevestigen.
 
De Energy Ball V100 wordt op het lichtnet aangesloten door middel van de meegeleverde omvormer (inverter). De opgewekte elektrische energie gaat direct de omvormer in, deze maakt de energie vervolgens geschikt om door middel van een simpele stekker in het stopcontact aan het net toe te voegen. Er zijn dus geen aanpassingen aan de bestaande elektrische installatie nodig.
 
Plaatsing en in gebruik stelling gebeurt altijd door en in nauw overleg met een erkende installateur.  

Milieu-informatie over Energy Ball V100

Het opwekken van energie m.b.v. windenergie is een duurzame manier van energie opwekking.

Duurzame energiebronnen
Duurzame energiebronnen veroorzaken geen extra CO2 uitstoot en dragen niet bij aan de opwarming van de aarde. Duurzame energiebronnen maken gebruik van onuitputbare energiebronnen en richten het milieu geen schade toe.  Voorbeelden zijn:  zonne-energie, waterenergie, windenergie, biobrandstoffen.   

Koolstofdioxide ( Co2 ) in het kort
Co2 is één van de belangrijkste broeikasgassen en mede verantwoordelijk voor de opwarming van de aarde. Co2 komt o.a. vrij bij verbranding van fossiele brandstoffen.

Fossiele brandstoffen
Dit zijn brandstoffen die bestaan uit zeer oude organische resten zoals planten en dieren. Deze resten zijn in miljoenen jaren door hoge druk en warmte in aarde gevormd tot brandstoffen die wij kennen als aardolie, aardgas en steenkool.

Verbranding van fossiele brandstoffen
Bij de verbranding van fossiele brandstoffen komt Co2 vrij dat zit opgeslagen in de oude planten- en dierenresten waaruit fossiele brandstoffen bestaan. Deze hoeveelheid Co2 maakt geen deel uit van de Co2 kringloop en zorgt hierdoor voor een verschuiving in de co2 balans.

Gevolg van extra Co2 in de lucht
Co2 is een broeikasgas. Broeikasgassen houden warmte van de aarde vast, waardoor de aarde zijn warmte niet kwijt kan en de temperatuur zal stijgen. Dit heeft zeer grote gevolgen voor de natuur zoals overstromingen.
 

Films


Weggestemd

Sommige producten zijn nogal soep. Ze werken soms slecht, hebben een te hoge terugverdientijd of zijn eigenlijk helemaal niet handig. In Weggestemd worden al die producten voor jullie verzameld. Voor de leuk, maar ook gewoon omdat je eerlijk moet zijn over niet zo goede producten.

Weggestemd
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:

Bedrijfsnaam: Voornaam*: Achternaam*: E-mail adres*: Telefoonnummer*: Gewenste hoeveelheid*: Indicatie leverdatum: Bericht:

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Slecht


http://www.lowtechmagazine.be/2008/07/energy-ball.html

ikke
Slecht


Hallo, Met enige schroom moet ik toegeven dat ik ook de trotse bezitter was van een Energy Ball V100 tot ik er een kWh-meter op zette. Ik heb dit tesamen gedaan met een meter op de 2 PV panelen van 170 Wp (340 Wp), januari 2008. Tot op heden, 1 nov, hebben deze panelen mij 289 kWh opgebracht en de molen 2,7 kWh???? Lees: honderdvoudige opbrengst voor de helft van de investeringskost!! Plaatsing van de molen kan wel beter, maar een klein kind kan zien dat dat de opbrengst niet gaat verhonderdvoudigen. Windmolenverkopers spelen graag in op je gemoed en proberen de kinderdroom in ieder naar boven te halen, maar laat je daaraan niet vangen. Ik kan er mij amper mee scheren. Qua investering zijn er wel betere alternatieven, had ik het geweten dan had ik nu 6 pv panelen liggen. Laat de wind maar voor de grote molens en koop voor dat geld beter aandelen in een windmolen park.

ikke
Geen mening


Is er ook informatie over de Proven Windmolen, of zijn er mensen die hiermee ervcaring hebben. mvg.ielke


Geen mening


Goed product met helaas een slechte prijs. Ik wil graag wat voor het milieu doen, iets op het dak zetten zou een optie kunnen zijn en deze is inderdaad aardig mooi in vergelijking tot de andere windturbines. De prijs is echter een drama voor wat je ervoor terug krijgt geleverd qua watt. Als ik wou showen en geld over had nam ik hem. Ik ben echter niet zo'n kakker in een villa ;-) Tip de Swift is ook fluisterstil en levert meer Watt op. Ik ga zelf maar bij zonnepanalen kijken...is dan toch effectiever.....

MV
Reactie


Ik heb ook interesse in de energyball maar vind hem ook nog te duur. ik pruts op dit moment nog wat met een windmolen,heb daar bij ook nog 4 zone panellen. dus energie bewust. Theo

Theo Peelen
Reactie


ha, we zijn reeds 2 jaar verder en ze zijn nog altijd de ontwikkelingskosten aan het terugverdienen of dat ding verkoopt niet of ze rekenen tot hun studies vanaf de lagere school bij in de ontwikkelingskosten of ze kloppen geld uit ons, euh... jullie, zakken

den Danny
Heel Goed


Ik sluit me aan bij de velen die dit een goed initiatief vinden. Ook heb ik "http://home.planet.nl/~windsh/Kleinemolens.html" bezocht, reactie van E.Y.v.d Weerdt 12/02/2009 10:57:29, dit geeft ook wel helderheid lijkt me. De prijs moet omlaag dan schaft bijna iedereen die een groen hart heeft en voldoende wind om zijn huis een Ball aan. De ontwikkelingskosten zijn dan ook sneller terug verdient. Verkoop die dingen tegen kostprijs (arbeid en materiaal 4% winst). Dan loopt de verkoop op totdat je het werk niet meer aankan. Iedereen blij. Ps. Ik wil wel helpen bij het aanvragen van evt. vergunningen, ik ook weer blij. :o) www.archidix.nl wellicht kan dat gewoon een standaard bouwaanvraag formulier zijn met een kleine schets van de woning en de windmolen. Met vriendelijke groet en iedereen succes met de groene vingers.

Egbert Boertien
Gaat wel


Al jaren van plan me meer wind en zon aan te schaffen. LOS van dat net. Maarrrrr, om een besparing te realiseren van 50euro per jaar voor een windmolentje dat alles bij elkaar misschien wel ruim het 100voudige kost.. Dat is me toch echt TE GORTIG. Kortom omlaag met die prijzen

Mars
Slecht


http://www.eco-logisch.nl/forum/topic.asp?TOPIC_ID=266 Dit is een linkje naar ons forum/vragen-eco rapporten-windmolens. Helaas Helaas wat jammer geen van de molens in de test levert genoeg op

rob bos
Slecht


Dat iedereen er mee bezig is vind ik goed. Ik vind de opbrengst zeer matig voor zijn afmeting. voor het dubbele bedrag heb je er ook een met een opbrengst van 5 keer zoveel en hij weegt ook nog minder.. Liegt de aanbieder dan lieg ik ook. Ik ben er niet op uit uw af te kraken want milieu technisch bent u goed bezig. kijk maar eens bij energie-labelmakelaar. Ik persoonlijk vind die beter klinken.

Mol
Slecht


http://home.planet.nl/~windsh/Kleinemolens.html

E.Y.v.d Weerdt
Reactie


Gemeente Laarbeek (N-Br.) heeft er 1 geplaatst bij elk sportpark. Naar ik meen is de ontwikkeling van de Energy Ball ook (mede) vanuit een bedrijf/persoon in Laarbeek tot stand gekomen.

Bero
Reactie


Hallo Peko, Omdat hij nagenoeg niet verkocht wordt is van massa produktie geen sprake en nu ligt er ook nog het probleem van de opbrengst die niet helemaal..of helemaal niet conform opgave fabrikant zijn. Dit maakt het product natuurlijk niet sterker ,dus ook niet goedkoper.vr.gr. Rob Bos

rob bos
Algemene vraag


Een reactie op een door de "Rob Bos" geplaatst stuk d.d. 14/07/2007 13:46:06 ---------- Reactie Ook wij vinden het niet goedkoop, maar je moet ergens beginnen. Deze molen is de eerste en enige stille, hij mag in stedelijk gebied en maakt geen lawaai. 200 euro is natuurlijk onzin een nieuwe Iphone zonder abbonement is al ruim 800,--. Je moet eens naar de winkel komen daar staat het prototype (het kastje waar je het over hebt zit er trouwens bij) De molen heeft een doorsnee van ruim een meter en in december komt de 2.50m versie. vr.gr. rob bos -------- Rob geeft hierboven een commentaar in 2007. Dan is mijn wedervraag. Waarom is de prijs van de energie ball V100 dan niet gedaald zoals de Iphone wel in prijs is gezakt sinds 2007 ? Groet, Peko

peko
Heel Goed


Ik benheel benieuwd hoe de stand vanzaken is wat betreft het collectief aanschaffen van de Windball?

Ton
Heel Goed


Beste Pieter, In de stedelijke omgeving is altijd sprake van turbulentie mbt de kleine windmolens. Om het probleem te omzeilen raden wij ook een plaatsing aan op een vrijstaande mast ongehinderd door obstakels en geplaatst op het zuidwesten.Gevelbevestiging en de bevestiging aan schoorstenen raden wij dan ook af om twee redenen: de turbulentie en mogelijke beschadiging aan de bestaande woning (waarschijnlijk oude foto's). Gr Steven

Home Energy
Algemene vraag


Hoe is het gedrag van de V100 met wind turbulentie boven schuine daken. Wij hebben een Lakota 1000 staan, een geweldig ding. Hij staat met regelmaat 900-1100 watt te produceren. Echter bij sommige windrichtingen kunnen we behoorlijk last hebben van opstuwende turbulentie van de schuine daken uit onze directe omgeving. We gaan de molen nu ook verplaatsen. Bij heelveel foto’s en voorbeelden van de V100 zie je dat ding aan een gevel of op een schoorsteen staan. Hooguit 2 meter boven een schuin hellend dak. Ondervind deze molen geen hinder van opstuwende wind onder vandaan?

Pieter
Reactie


Hallo David, U had begin juli gevraagd of er mensen zijn die interesse hebben aan een gezamenlijke aankoop als de prijs dan ook naar beneden kan. Nou ik heb interesse. Wat is van de actie terecht gekomen. Kan de prijs naar beneden? Hoe kijkt de leverancier daar tegen aan? Hoe groot moet het bestel- / productievolumen zijn om de prijs bijv. onder de € 1.000 te drukken? Het kip ei dilemma moet toch opgelost kunnen worden. Ik zou er graag werk van willen maken. Rainer

Rainer
Heel Goed


Mooi ontwerp, er staat een ontwerp in Hoogkerk (Groningen). Ik wil veel voor de natuur doen, mentaliteitsverandering heb ik al ondergaan. Wil graag een windmolen aanschaffen, maar ook ik vind de prijs te hoog. Dat vind ik erg jammer. Groet, Vincent van de Ploeg

Vincent van de Ploeg
Heel Goed


Leuk toestel, ziet er goed uit. Vraagje! Op welke gronden weigert de gemeente de vergunning? De molen heeft slechts een diameter van ruim 1 meter en is mooi om te zien. Mensen hangen toch ook (lelijke) schotel -antennes van dit soort afmetingen aan hun gevels. Dit moet gewoon zonder vergunning kunnen lijkt mij. Ga trouwens uitzoeken of voor een schotel wel een vergunning nodig is. Groet, Dirk van Impe

Dirk van Impe
Geen mening


Allen, Ik heb dit jaar 1500 KWh bespaart door bewust na te denken over mijn stroom consumptie. Ook ben ik overgestapt op een A++ vriezer. Onnodige apparaten uitgeschakeld etc. En hier is geen zuchtje wind aan te pas gekomen....dus mijn devies: eerst besparen en dan opwekken indien nodig.... Groet, Jeroen

Jeroen
Heel Goed


Heel mooi ontwerp. Indien iemand meer informatie heeft over dergelijke windmolens in omgeving van Frankrijk, Aix en Provence, dan ben ik u zeer dankbaar. Mvg, Rutger PS: Jammer dat er zoveel typisch Nederlandse klagers, mopperaars zijn.

Rutger
Reactie


Op Vlieland draaien al enkele energyballs op de jachthaven. De havenmeesters waren eerst heel sceptisch, maar zijn nu zeer enthousiast. Geen lawaai en geen hinderlijke schaduw van de wieken. Hebben recent een storm van windkracht 8 prima doorstaan. Ik woon zelf op Terschelling en heb nav de duurzame energiebeurs hier ook een energy-ball aangevraagd. Werd een gewone bouwaanvraag voor een bouwwerk geen gebouw zijnde. Helaas kwam de conservatieve cultuurhistorische vereniging op Terschelling in opstand en nu hebben de ambtenaren bedacht dat ze eerst beleid gaan maken. Dus voor Terschelling kan het nog wel even duren voor de eerste energy-ball hier draait. Remi Hoeve

Remi Hoeve
Gaat wel


Realistische opbrengst is 100 tot 200 kWh per jaar (gebaseerd op een gemiddelde windsnelheid van 4,3 m/s per jaar). En dan gaa ik er voor het gemak maar vanuit dat het apparaat op een dak oid wordt geplaatst zodat de wind vrij spel heeft. In de bebouwde kom zal die 4,3 m/s (gemiddeld) waarschijnlijk nog iets lager liggen. Voor het gemak toch maar een positief getal van 150 kWh per jaar opbrengst nemen. Uitgaande van een gemiddeld huishouden dat 3400 kWh per jaar verbruikt, is de opbrengst ongeveer 4,4%, dus niet 10-15%... pas bij gemiddelde windsnelheden van 6+ m/s gemiddeld zal de opbrengst rond de 10% zitten. Ik begrijp dat u het apparaat positief wilt brengen, maar het is wel zo netjes om de juiste getallen te gebruiken.

Batavier
Heel Goed


Perfect, dit product zocht ik al een tijd! Doe mij er maar 5, ik zet ze her en der op mijn huis en landje. Als meer mensen dat doen, is Nederland binnen de kortste keren van de olie af! O wacht, ze kosten 3000 euro per stuk? Het zijn geen zelfbouwpakketten? En ik heb een bouwvergunning nodig en krijg die misschien niet? Vergeet het dan maar. En dan ook maar niet meer zeuren over lifestyle en mentaliteitsverandering. De enige die een mentaliteitsverandering moet ondergaan is de overheid. Geef dit product vrij voor zelfbouw en -installatie, dan zakt de prijs ook snel. Dan pas komt de Ball aan het rollen, zogezegd.

Land
Heel Goed


de provincie zeeland is bezig met een 2 jarige test van kleine windmolens. ook de enegy ball wordt getest. zie hiervoor: http://provincie.zeeland.nl/milieu_natuur/windenergie/kleine_windturbines/index

vincent
Heel Goed


Er is hoop, maar het is inderdaad duur. En er zitten nog onzichtbare meerkosten aan. Dat is geen reden om erover door te denken. Het ontwerp ziet er erg klinisch uit. Ik kan me voorstellen dat je een Energy Ball-versie maakt die gemakkelijk de integreren in in een kunstwerk in je tuin. Ik bedoel meer een donkere metalen versie gemonteerd op een hoge taps toelopende artistieke sokkel. Wie roept? H. Dirix,

Dirix
Reactie


Lijkt mij een prima plan. Het zal niet makkelijk zijn om zoveel mensen als het lukt moet er vast iets te regelen zijn. Ik ben benieuwd, groet Bart

eco-logisch
Algemene vraag


Ik ben ook op zoek naar een energy ball. Ook om iets terug te doen voor het milieu. Ben van mening dat de aanschafprijs ook te hoog is om het voor veel mensen bereikbaar te maken. Maar wat als we nu eens 50 of 100 mensen bij elkaar kunnen vinden die dit product aan willen schaffen. Wellicht dat de prijs dan wel gehalveerd kan worden. Ik wil dat gesprek best aangaan met de importeur/leverancier en zien wat ik kan bereiken. Collectief inkopen moet mogelijk zijn en zo doen we samen wat aan het milieu. Wie oh wie ondersteunt dit idee! reacties mogen naar: info@familiebeers.nl Groet, David

Beers
Reactie


Reactie op Klaas-Jan (2berichten hierboven) Zover mij bekend heb je dan wel een omvormer nodig, alleen dan een ander type. De omvormer zorgt ervoor dat de juiste spanning voor de accu's geleverd word en zorgt ervoor dat het hoogste rendement uit de energyball gehaald wordt. Een omvormer voor een windmolen verschilt met die voor een zonnepanelen. Dit heeft te maken met het feit dat een windmolen belast moet worden om ernergie te kunnen leveren. Dit is vergelijkbaar met de dynamo van een fiets. Als deze niet belast wordt rijd de fiets even soepel als zonder dynamo, (los van de wrijvingsverliezen) Zodra je de dynomo belast met een lampje, trapt de fiets zwaarder omdat deze nu stroom moet gaan leveren. Oftewel, zonder belasting levert een windmolen geen energie. Er is een speciale omvormer verkrijgbaar voor het laden van een accu. groet Bart

eco-logisch
Reactie


Wat een prachtig mooi huis, en helemaal zelf gebouwd. Wat bterft de energyball denk ik dat er wel een oplossing is te verzinnen voor zelf het zelf installeren in het buitenland. Immers een installateur laten overkomen lijkt mij wel heel overdreven. De showroom is in ieder geval open. groet Bart

eco-logisch
Goed


We hebben een huis in Zuid-Frankrijk, www.vesenca.nl , en willen daar graag een groene energieoplossing. De Energie Ball V100 of de V200 zou een prima oplossing zijn. Maar na het lezen van alle reacties denk ik dat de producent toch echt iets meer naar de markt moet kijken. In ons geval willen we kopen maar zelf (Zuid-Frankrijk)installeren. Dat gaat al niet. Daarnaast is het voor ons belangrijk genoeg om groene energie te gebruiken, neemt niet weg dat de investering behoorlijk is. We gaan wel binnenkort in de showroom kijken en hopen dan dat er mogelijkheden voor ons zijn. Zou het...?

Alex
Heel Goed


Een erg goede ontwikkeling deze geluidloze windmolen. Wordt altijd erg onrustig als ik in de buurt van windmolentjes kom. Ik woon op een historisch bedrijfsvaartuig en het lijkt mij wel wat om naast de reeds aanwezige zonnepanelen ook deze windmolen in de mast te hangen. In mijn geval heb ik geen behoefte aan een omvormer omdat ik de energie zal opslaan in de accus. Wat is de uitgangs spanning? Wat is de prijs zonder omvormer? Klaas Jan

klaas Jan
Reactie


Wat betreft de installatie zien wij dit ook liever anders. Van koppelverkoop is (bij ons) geen sprake, omdat wij de energy ball laten instaleren door een extern bedrijf en deze offerte direct aan de klant doorsturen. Zelf intstalleren lijkt ons ook een goede oplossing om de prijs te laten dalen, risico is dan natuurlijk wel voor de klant. Het is echter een voorwaarde van de producten om de energieball te laten installeren door een gecertificeerd bedrijf. Zonnepanelen zijn momenteel inderdaad rendabeler dan windenergie, zeker met de huidige subsidie.

eco-logisch
Gaat wel


Ik heb een paar maanden geleden een offerte aangevraagd maar het is veel te duur en dat heeft niets te maken met mentaliteit. Tevens mag je hem niet zelf installeren maar moet dit door een extern bedrijf gebeuren (koppelverkoop ) waardoor dit product onnodig duur wordt. Dit was voor mij de hoofdreden om niet over te gaan tot aanschaf. Niet iedereen heeft immers het IQ van een garnaal en met een goede handleiding kan men dit product best zelf installeren. Daarnaast, 2 zonnepanelen ( 200 WP stuk ) leveren al 360 KW op jaarbasis. De kosten daarvan zijn veel goedkoper, je hebt geen gezeur over installatie en je krijgt ook nog eens subsidie.

WijnandSchouten
Heel Goed


Inderdaad, het is tijd voor een mentaliteitsverandering !!!

Jeroen Kolman
Heel Goed


Ik vind het heel erg knap dat er inmiddels diverse mensen hebben gereageerd met de stelling dat dit veels te duur is; dat het voor 200 Euro te koop aangeboden zou moeten worden. Dat het pas bij 50% korting rendabel wordt ect ect. Dat geblaat wordt absoluut niet onderbouwd en vind ik hier ook niet op zijn plaats. We leven in een tijd dat de mens een mentaliteitsverandering moet ondergaan; wellicht is zon artikel niet snel terugverdiend maar als iemand bijvoorbeeld een huis gaat kopen zouden zulke investeringen meegeteld kunnen worden met de hypotheek als aanpassingskosten/verbouwingskosten. Op de lange duur heb je hier profijt van en het geeft ruimte tot een verbetering van het milieu, wereld, politiek.

Ivo
Reactie


Geld verdienen doe je inderdaad niet met deze windmolen. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet de reden te zijn om er een aan te schaffen... Je moet het meer zien als een onderdeel van een lifestyle. Waarin modern en Bewust bezig zijn met energie een onderdeel van zijn. Geld verdienen doen we al genoeg. Voor dit soort producten is altijd eerst een aantal pioniers nodig, zodat het uiteindelijk kan uitgroeien tot een standaard.

eco-logisch
Heel Goed


Mooi ontwerp, maar veel te optimistisch voorgesteld. Zoals hierboven al vermeld, opbrengst van 500 kWh haal je niet, tenzij aan de kust. Daar kan je 7 m/s halen. In het binnenland is dat gemiddeld 4 m/s en dan is 300 kWh veel realistischer. Dat is dus iets meer dan de helft van wat voorgesteld wordt. Effe serieus blijven, aub. Wat ook dient meegerekend te worden: bladen hebben verwachte levensduur van 10 jaar. Dus effe kostprijs bladen + montage (+ verplaatsing) bijrekenen. Die inverter houdt het ook geen 20 jaar vol, of het zou de eerste moeten zijn. Kostprijs ? Kortom, totale plaatje ziet er veel minder rooskleurig uit. Leuk speelgoed voor mensen met euros op overschot. Jammer.

Luc V
Reactie


De installatiekosten liggen rond de 1500 euro. De ouderwetse meters(niet digitaal) kunnen ook terug draaien. Sommige digitale meters kunnen dit niet. U zal dan contact moeten opnemen met de stroomleverancier. Vergunningen zijn gemeente afhankelijk. Over het algemeen is het geen probleem, omdat deze windmolen geluidloos is. Vaak is een meldidingsplicht voldoende. Windvaan is dan een betere naam dan windmolen...

eco-logisch
Geen mening


Hoe zit het met de aansluitkosten die er nog bijkomen,en de teruglevering aan het net van de netbeheerder in de regio waar je woont. Ook de netbeheerder zal aanpassingen moeten maken alleen al omdat de bestaande meter niet geschikt is. Bovendien moet ook de gemeente soepel meewerken om hiervoor een vergunning af te geven.

Pustjens G
Heel Goed


Alle beschikbare dokumentatie kunt vinden onder het tabblad spec/toepas. Plaatsing gebeurt door een gecertificeerd bedrijf waar wij mee samenwerken.

eco-logisch
Geen mening


ik heb geen ervaring, wel intresse,graag documentatie.

grm van acker
Reactie


Er is geen energyball 500. Ik denk dat je de energyball V100 bedoeld. Deze levert namelijk ca. 500kwh per jaar. Over de V100 is alle info te vinden op onze webiste. Groet Bart

eco-logisch
Heel Goed


Heb intresse voor de energy ball 500 maar kan hem niet meer vinden op de side. wil op curacau gaan wonen en een 500 testen kunt u mij wat documentatie sturen. of wat downlouden.

hellemons
Reactie


Dat klopt ongeveer. 1 Kwh kost gemiddeld 0,23cent.(energie + energietransport) wat een opbrengst van 0,23x500 = 115 euro per jaar oplevert, en dus een terugverdiensttijd van 35 jaar. Dit is overigens zonder installatiekosten. Deze ook meegerekend kom je op een terugverdientijd van: 47 jaar. (in het gunstigste geval.) Subsidie is inderdaad hard nodig. Onbetaalbaar? Een goedkope auto rijd net als een dure mercedes toch ook. Het gaat niet alleen om geld verdienen, maar iets terug doen voor het milieu. En natuurlijk laten zien dat je iets doet voor het milieu. Het is een begin zullen we maar zeggen, duidelijk is wel dat een andere benadering dan alleen geld verdienen hard nodig is. Overigens voor de duidelijkheid: Ook wij zien de prijs van de EnergyBall dalen graag dalen, zodat hij berijkbaarder wordt voor iedereen. Groet Bart

eco-logisch
Reactie


Prijs engergy ball = 2500+840 excl btw = 4041 Euro (21%btw incl) Prijs elec.= 0,13 euro/kWh (21% Btw. incl.) 0,13euro/kwh x 500 kwh = 65 Euro opbrengst op jaarbasis. Terugverdientijd = 4041 / 65 = 62 JAAR terugverdientijd bij maximale opbrengst van 500kWh/jaar... Dus in werkelijkheid wellicht iets minder. Conclusie: zonder subsidie onbetaalbaar...

Weytens Jurn
Reactie


Hallo Jeroen, Je hebt gelijk. De gemiddelde windsnelheid in nederland ligt een stuk lager. tussen de 4 en 6 m/s. Zie de tabel onder het tabblad Spec/toepas. voor de opbrengst. Groet Bart

eco-logisch
Slecht


Beste Bart, ik wil graag de Energy Ball op mijn dak zetten, maar ik vind het jammer dat zowel Home Energy als jij verkeerde info over de windsnelheid en dus de opbrengst geven. Ik begrijp het ook niet, want het is zo bij de KNMI te checken. De gemiddelde windsnelheid voor heel Nederland is slechts 4,3 m/s, op Terschelling 6,3. Alleen als je op het Noordzeestrand woont, dan zou je gem. 7 per jaar kunnen halen. De V100 zal dus niet veel meer dan 300KWu per jaar leveren. Geeft niet, het zou nog steeds 15% van ons huishoudelijk verbruik zijn, en hij ziet er mooi uit! Mvg,

Jeroen Overweel
Heel Goed


Hallo Ko, zie deze link voor de afmetingen van de mast: http://www.eco-logisch.eu/pdf/home_HE_1-2.pdf De V200 met een diameter van 2meter is leverbaar vanaf mei, er wordt op het moment mee getest. Deze is echter vanwege zijn omvang niet geschikt om in een woonwijk te plaasten. Groet Bart

eco-logisch
Reactie


Reactie, inmeer een vraag de paal waar de ball opstaat welke afmetingen heet die,zowel debuiten diameter als de wand dikte.En uiteraard de lengte.Nu hoor ik dat er ook een energie ball is van 2 meter doorsnee.Graag een reactie,Bij voorbaat hartelijkedank. Ko de Jonge. Paviljoenweg 4. 4521RD Biervliet

ko de jonge.
Reactie


Ja, in nederland is de gemiddelde windsnelheid tussen de 7 en 8 m/s. en dus wordt de 500kwh gehaald. Groet Bart

eco-logisch
Heel Goed


is het te verwachten dat op jaarbasis de Gemiddelde windsnelheid 7 m/s gehaald wordt? zodat de v100 500w oplevert? mvg,

sander
Reactie


Voor de subsidieregeling is een bedrag gereserveerd, zodra dit op is, stopt de mogelijkheid tot aanvraag voor de subsidieregeling. Per jaar wordt bepaald welk bedrag er voor de subsidies vrij gemaakt wordt en wat het subsidiebedrag is. Om deze manier is beter in te spelen op de prijs van de grijze stroom. Mocht deze dus stijgen, dan zal de subsidie op teruggeleverde stroom minder worden, en visa versa. Op deze manier blijft de winst die je behaald door het zelf opwekken van stroom ongeveer gelijk. De subsidieaanvraag kan ingedient worden vanaf 1 april, maar het is tot op heden niet bekend hoe de subsidieregeling er exact uit gaat zien, met name voor windenergie. Zodra er meer bekend is, wordt de info op de website geplaast. Aanmelden voor de subsidie gaat overigens via: www.senternowem.nl Groet Bart

eco-logisch
Reactie


Gaat hard met die prijs voor de V200. Ik meen begin verleden jaar gelezen te hebben dat de prijs zo rond de 3200 euro ex BTW zou komen te liggen. Om die reden heb ik dus niet de V100 aangeschaft. Hoe dan ook, de regering geeft subsidie op alle apparaten die groene stroom leveren. Een aanvraag hiervoor moet geloof ik voor 1 april worden gedaan. U voelt m al, de V200 komt pas in april uit. Vormt dit een beletsel voor de subsidie ?

RR
Reactie


Hallo Jan, Dat zijn wij. eco-Logisch, van slingelandtplein 9, 1051 DD Amsterdam. tel: 020-6823707. In onze winkel hebben we een exemplaar van de energyball staan. Groet Bart

eco-logisch
Heel Goed


heb je het adres en de naam of telefoon van de leverancier van de energy ball vriendelijke groeten jan

jan
Reactie


Hallo Van Duijn: Gegevens van de swift: Rotor diameter: 2.1 meter Vermogen tot 2000 kwh, min. effectieve wind snelheid 2.3 m/s Geluid bedraagt minder dan 35 dB voor alle windsnelheden Opgegeven levensduur bedraagt 20 jaar Prijs in mij niet bekend. Hierin zijn een aantal verschillen te zien met de energyball: Deze heeft slechts een diameter van 1m en produceert geen geluid tijdens het draaien. Verder is de horizon vervuiling met de energyball veel minder omdat deze geen buitenste vaste ring heeft. Overigens vanaf april komt de V200 op de markt. Een energyball met een diameter van 2 meter, maar een opbrengst van ca. 2500kwh per jaar. De prijs is ongeveer 4200 euro ex Btw. Groet Bart de Vries

eco-logisch
Heel Goed


Is een Windwall- of Swiftwindturbine niet veel voordeliger qua kosten en de opbrengst? Ik las ergens dat een energieball maar 500 KW/h per jaar opbrengt en 2.500 euro excl. btw kost en een Swift 3.000 KW/H p.j. voor +- 2.200 euro? Klopt deze info? Gr, M. van Duijn

M. van Duijn
Heel Goed


Dit is heel goed mogelijk. Er is hier zelfs een speciale platdakconstructie voor zie: http://www.eco-logisch.eu/pdf/home_HE_3a.pdf Groet Bart

eco-logisch
Algemene vraag


Is het ook mogelijk om de Energy Ball V100 op een korte mast op het dak van een appartementencomples te zetten? Dan heb je al de hoogte, en dus geen vergunning nodig.

GJM Vos
Reactie


Hallo Xander, Een bouwvergunning is gemeente afhankelijk. Het is niet bekend bij welke gemeente de energyball wel geplaatst mag worden zonder toestemming. Het voordeel van deze windball is het feit dat hij geruisloos is, en dus geen geluidoverlast kan veroorzaken. Mede danzij het steeds groter wordende milieubewustzijn zullen veel gemeentes akkoord gaan met de plaatsing van deze "windwijzer". Wat betreft de subsidie, er komt een subsidieregeling, maar hierover is nog steeds heel weinig bekend. Het formulier zoals te downloaden op de website is het voorstel dat aan de kamer is aangeboden. De definitieve uitspraak volgt waarschijnlijk half maart. Zodra er meer bekend is, zal dit zeker op de website verschijnen. Wij werken inderdaad samen met een installateurs door het hele land. Groet Bart

eco-logisch
Gaat wel


Hoi, Het product ziet er goed uit. maar laat eerst de gemeente maar eens over de brug komen met subsidie of even een tijdje wachten totdat de ontwikkelingskosten eruit zijn dmv verkoop van de eerste 1000 exemplaren. Bij mij in de gemeente Heerhugowaard staan er al een paar, ze zijn echt stil gewoon dat is normaal!! Dacht in de eerste instantie dat het kunst objecten waren dit vanwege dat onze gemeente de laatste tijd erg veel op met geld uitgeven aan kunstzinnige dingen... sommigen kunststukken zijn mooi en anderen compleet waardeloos en zonde van het geld. Maar de energy ball vind ik mooi om te zien, het beweegt en levert nog energie ook!! Wat willen we nog meer behalve de prijs naar beneden. En installatie is makkelijk zelf te doen, als je handig bent.

Mark
Heel Goed


Beste mensen, Een paar vragen: is er een bouwvergunning voor nodig en ik zag dat er info over subsidie op jullie website staat. Betekend dit dat er subsidie op te krijgen is. Werken jullie samen met installateurs. Dank Xander van Asperen

Xander van Asperen
Reactie


Hallo Fieke, De prijs zoals vermeld op de website, is inclusief bedrading en omvormer. De energyball levert energie terug aan het lichtnet, opslag is dus niet nodig. Bij de prijs zijn installatie kosten en de benodigde bevestingsmethode(paal,gevel,dak) niet berekend. De prijs hiervoor ligt tussen de 1500-2000 euro. Verschil met andere windmolens: Deze maakt geen geluid tijdens het draaien. Groet Bart

eco-logisch
Algemene vraag


Dit model doet mij aan de eerder aan de markt gepresenteerde windwokkel denken. Kunt u mij zeggen wat ongeveer de bijkomende kosten zullen bedragen voor een aansluiting op het bestaande lichtnet bij een particulier? (opslag, pmvormer, etc.?) Met vriendelijke groet, Fieke Vriesema

Fieke Vriesema
Heel Goed


Ik neem contact met u op via de e-mail. Met vriendelijke groet, Bart de Vries

eco-Logisch
Reactie


Hallo mijn naam is Johan Geeris en heb een bedrijf in Litouwen en ik zou graag een gesprek met u hebben over een dealerschap in de Baltische staten. in afwachting, Johan Geeris

Geeris
Reactie

Reactie


Dat zon product 200 zou kunnen kosten is grote onzin. De materiaal en productie kosten zijn waarschijnlijk nog hoger. Het is geen product dat achter elkaar van de lopende band afrolt. En vergis je niet in de ontwikkelings kosten het kost klauwen met geld om zo een product te ontwikkelen.

cees
Reactie
eco-logisch
Reactie


Reactie op Janno, Vergeet de ontwikkelingskosten niet! Juist de kakkers in de villas met hun groot verbruik schaffen als eerste deze producten aan. En betalen de ontwikkelings kosten. De eerste breedbeeld en LCD TVs waren ook iets duurder. Maar dit komt van zelf. Janno moet gewoon nog ff wachten.

Peter
Slecht


Het is waar dat dit product voor maximaal 200 euries aangeboden kan worden. Dat de prijzen belachelijk hoog worden opgeschroefd heeft alleen te maken met winstbejag. milieu is een hype dus laten we flink onze zakken vullen Overigens zijn er meerdere goedkopere opties maar die worden bewust door de overheid geboycot, want stel je eens voor als de grote olie jongens of energieleveranciers concurrentie krijgen, dan zullen er veel van hen hun villa moeten verruilen voor een rijtjeshuis...

Janno
Reactie


You can find the english product information under this link: http://www.home-energy.com/engels/ebv100.htm

eco-Logisch
Heel Goed


bitte deutsche Produkt info (oder englisch)

Paul Brunner
Algemene vraag


hoe staat het de produktie van een grotere versie dan de v 100. zijn er gegevens bekend. zo ja wilt u die dan doorsturen?

christ van den hoogen
Reactie


Op kinderboerderij/zorgboerderij DIERENDOK , Tegenhouderstraat 92 te Amsterdam noord is een ENERGY Ball geinstalleerd. Hier kan je het geluid (niet) horen. De ENERGY BALL is echt stil.

rinco bakker
Heel Goed


Er staat er bij ons 1 in de winkel Nog stil we zijn met een bouw vergunning bezig ,in zeeland zijn er een stel die al draaien. zie de site van home energie http://www.homeenergy.nl voor meer info. Subsidie nog niet maar wat ik uit de pers begrijp zijn ze er mee bezig

rob bos
Heel Goed


Staat er al ergens een operationeel exemplaar? Wil graag zien en horen hoe deze windball functioneert. Hoe zit het met subsidie-mogelijkheden voor particulieren. In het nieuws wat dat het Rijk de subsidiekraan weer gaat openen.

Jan V
Reactie


Ook wij vinden het niet goedkoop, maar je moet ergens beginnen. Deze molen is de eerste en enige stille, hij mag in stedelijk gebied en maakt geen lawaai. 200 euro is natuurlijk onzin een nieuwe Iphone zonder abbonement is al ruim 800,--. Je moet eens naar de winkel komen daar staat het prototype (het kastje waar je het over hebt zit er trouwens bij) De molen heeft een doorsnee van ruim een meter en in december komt de 2.50m versie. vr.gr.

rob bos
Heel Goed


Schandalig duur, kostprijs misschien met een beetje engineerinkosten misschien 200 Euries, wie denken ze nu dat zoiets gaat kopen, daarbij hoe ga je terugleveren aan het energiebedrijf, ik zie nergens een inverter, die kosten komen er nog eens bij, kortom ziet er leuk uit, is goed gevonden, leuke ontwikkeling maar veel en veel te duur, voor rond de 750 euro is dit een goed apparaat, en vertel er dan wel bij wat de kosten voor terugleveren zijn

pietje puk
Reactie


Je hebt gelijk ,maar je moet ergens beginnen.Bij alle nieuwe spullen zijn de eerste het duurste maar als ze eenmaal draaien en modern gevonden worden zijn we al een heel eind.

rob
Reactie


Zoals telefonisch reeds besproken is de windmolen nog in ontwikkelings fase en is 12 july de dealer dag. Er komt dan waarschijnlijk meer info, die wij hier zullen plaatsen.

rob bos
Geen mening


Hoi, Vele mensen willen zo een ding hebben, maar niet voor die prijs. De (onnodige) dure prijs kan je niet verkopen als zichzelf terugbetalend vind ik dan. er zijn nog altijd de onderhouds en installatiekosten waar je geen beeld over hebt. Een kale versie van dit toestel om enkel wat warm water in een boiler op te warmen lijkt mij ook een gat in de markt, bij wijze van alternatief voor dure en omslachtige zonnepanelen. Maar goed, zelfde verhaal hier ook dus: 50% goedkoper en ik sta morgen aan uw deur. groetjes, Bart

Bart
Algemene vraag


wij hebben een prospectus gehad van van tintelen uit tiel en zijn geinteresseerd in deze manier van energie opwekken het is alleen jammer dat hij te weinig capaciteit heeft om je hele huis van stroom te voorzien volgens gert van tintelen zou er omstreeks augustus een zwaarder model komen 2500 kwh kunt u mij vertellen hoe zwaar of dit model ongeveer gaat worden. ik heb ook contacten in polen bent u daar al voorzien van een importeur/distributeur zo ja dan zou ik graag naam en adres van u ontvangen zodat ik het aan kennissen in polen door kan geven deze hebben de info gezien en zijn hier ook in geinteresseerd heeft u daar nog niemand dan kan ik misschien iets voor u betekenen ik heb daar in verschillende landen hele goede contacten . u kunt mij bellen op 06.29.50.27.21 of via mijn e mail met vriendelijke groet bert jager laageinde 21 a 4191 nr geldermalsen

bert jager
Heel Goed


Als de politiek goed zijn werk doet krijg je investering terug. Spaar ze groet rob bos

rob bos
Heel Goed


eindelijk kan ik ergens een windmolentje kopen voor op het dak !! Nu eerst even sparen.

Sigrid
Algemene vraag


Als prijs hier het enige issue is heb je gelijk,maar volgens mij moeten we af van het denken dat dit soort dingen een snelle terug verdien tijd nodig hebben. Het kan ook gewoon leuk ,modern of interessant zijn. Over de auto praten we ook niet over terugverdienen (sneller kun je je geld niet kwijt raken dan een auto rijden geloof ik) . Veel goedkoper zullen ze niet worden denk ik want wat nog niet op de site staat zijn de kosten om hem neer te zetten en de vergunningen aan te vragen , dit wordt nu uitgerekend maar zal zeker rond de duizend euro uitkomen ,dat komt er dus nog boven op . We zullen zien hoe zich dit allemaal ontwikkelt maar willen er toch graag als een van de eerste bij zijn. Het kan alleen maar beter worden en dat is toch wat we met onze winkel en webwinkel willen bereiken. PS: een kleine bouwvergunning voor de energie ball op ons dak is door de gemeente al geweigerd het moet een grote echte bouwvergunning worden m.a.w. eerste slag verloren. vriendelijke groet rob bos

rob bos
Goed


wanneer de prijs 50% daalt is het systeem rendabel

louis godschalk

Energy Ball V100

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit