Moduleplaat 104 - 200x31,2cm

Merk: Variotherm

57,96 per plaat incl. btw
€ 96,60 per m2

Afmetingen per stuk:
200cm x30cm x18mm
Totaal per plaat:
0,60 m2

Zakelijk afnemer? Meld je aan voor de groothandel: eco-bouwers.nl
Aantal
Maak een keuze
Dit product wordt apart verzonden door
VarioTherm

bezorgkosten
Voor de producten van deze leverancier worden aparte verzendkosten berekend van
€ 92,44 gratis vanaf € 500,-

Levertijd: 1 week

Nederland
Land van herkomst: Nederland

Bekijk hier meer producten van het merk Variotherm
Variotherm logo
Artikelnummer: 2700010008799

Bekijk alles van Variotherm >
Bekijk meer: Wandverwarming >

Voordelen wandverwarming

 • Gewicht: Door droogbouw kan de gehele constructie lichter uitgevoerd worden, dus lichtere draagbalken en fundering. Daarnaast is met wandverwarming een lagere opbouwhoogte van het pand mogelijk. Dit alles maakt een woning meer courant.
 • Droogbouw: Doordat de buis al standaard in de platen is gevreesd is een compleet droge afwerking mogelijk. Hierdoor geen wachttijden i.v.m. droging. Tevens kan het vorstverlet beperkt worden doordat met droogbouw en prefab veel langer doorgewerkt kan worden. Platen mogen volgens bouwbesluit, dit in tegenstelling met gips, geniet worden, dus zeer snelle verwerking.
 • Epc-verlaging: Lage temperatuur verwarming heeft als voordeel dat het de EPC-waarde van woning verlaagd. Wandverwarming is mooi, radiatoren behoren tot het verleden.
 • Aansluiting op CV: Met een pers- of schroef verbinding worden de buizen op de verdeler van het CV – systeem aangebracht. Aansluiten zoals vloerverwarming. Super simpel dus.
 • Opgebouwd uit Fermacell: Exact dezelfde verwerking als het vertrouwde en duurzame Fermacell. De 100% zuurstofdichte buizen zijn voorgemonteerd in de platen.
 • Hoger comfort: Geen luchtstroming en geen tocht zoals bij radiatoren, maar een gezonder leefklimaat door directe warmte.
 • Meer leefruimte: Vanwege het niet plaatsen van radiatoren ontstaat meer bruikbare woon/werkruimte. Wandverwarming geeft een mooi ruimtelijk luxe beeld aan woning of bedrijfspand.
 • Natuurlijke koeling: De meeste woningen hebben meer koelvraag nodig dan warmtevraag. Met wandverwarming is koelen perfect mogelijk. Airco is niet nodig. Geen droge lucht. Perfect leefklimaat!
 • Energie-besparing van 15-20%: Wandverwarming vraagt een aanvoer temperatuur van maximaal 55 0C. Dit voldoet aan de eisen van Lage Temperatuur Verwarming (LTV). Omdat een CV ketel minder hoog stookt bespaart LTV 15-20% ten op zichtte van een conventioneel ingeregelde stalen radiator.
 • Comfortabele stralingswarmte: Wandverwarming produceert stralingswarmte. Maar hoe kan stralingswarmte worden omschreven? Bijvoorbeeld als volgt: Stralingswarmte voelt intens warm en is in die zin te vergelijken met de warmte van de voorjaarszon. Heerlijke comfortabel. Verdwijnt de zon achter een wolk dan is het direct koud, echter de temperatuur is niet gewijzigd, maar de stralingswarmte is verdwenen. Dit is stralingswarmte.

 

 • Lagere thermostaattemperatuur: Wandverwarming geeft stralingswarmte. Deze energie wordt direct afgegeven waardoor de thermostaat 1,5 – 2 0C lager kan worden ingesteld.

Product informatie

modulewandverwarming algemeen.pdf
Bepaling vermogen en montage.pdf
digitale folder16.pdf
montagehandleiding.pdf

Specificaties

Met de 4 verschillende wandverwarmingsplaten wordt aan bijna alle bouweisen voldaan. Omdat de moduleplaten één complete oplossing bieden (wand en verwarming in één!) kunnen ze snel, eenvoudig en zonder veel vuil te maken gemonteerd worden.

wandverwarming en wandkoeling
Wandmodules:

F206
- Breedte: 60 cm
- Hoogte: 200 cm
- Verwarmingsoppervlakte: 120 cm2

F203
- Breedte: 31 cm
- Hoogte: 200 cm
- Verwarmingsoppervlakte: 62 cm2

F206V
- Breedte: 60 cm
- Hoogte: 200 cm
- Verwarmingsoppervlakte: 72 cm2

F106V
- Breedte: 60 cm
- Hoogte: 100 cm
- Verwarmingsoppervlakte: 42 cm2

Lijm
- Per tube benodigd per 8-10 m2

Perskoppelingen Z1610 (aanvoer en retour koppelingen)
- Maat: 11.6 x 16 mm
- Per maximaal 6m² is één aanvoer en één retour koppeling nodig (dit zijn 5 gekoppelde platen)

Perskoppelingen Z1600 (onderlingen plaatkoppelingen)
- Maat: 11.6 x 11.6 mm
- De platen worden onderling gekoppeld met koppeling Z1600

Perstang
- Voor deze perskoppelingen heeft u een perstang nodig deze perstang is zowel te huur als te koop.

Aansluiting

Met een pers- of schroef verbinding worden de buizen op de verdeler van het CV – systeem aangebracht. Aansluiten zoals vloerverwarming.

- Module Wandverwarmind 2006
- Folder met het overzicht van alle Variotherm producten
- Wandmodule specificaties

- Tijdsduur richtlijnen
- Schematische bepaling moduleplaten (excel sheet)
- Warmte afgifte en koelvermogen
- Montagehandleiding Modulewandplaten
- Calculatie benodigde moduleplaten verkorte Uitleg montage
- Beschrijving drukverlies te berekenen/pomp dimensioneren
- Koeling met moduleplaten afgiftetabellen en grafieken

Milieu informatie

Lager energieverbruik met wandverwarming

Bij wandverwarming is het gebruikelijk 1-2 graden lager te stoken dan bij radiatoren of convectoren. Daarnaast ervaart men een groter gevoel van behaaglijkheid. Dit vanwege de stralingswarmte. 
 
Lager stoken levert 12-15% energiebesparing op! De lage kamer-luchttemperatuur heeft ook een fysiologisch voordeel, namelijk dat de zuurstofopname verhoogd wordt. 
 
Dankzij de grote wandoppervlakken kan met lage temperaturen gestookt worden. Wandverwarming is daarom ideaal bij gebruik van lage temperatuur-energiebronnen zoals HR-verwarmingsketels, de warmtepomp en zonnecollectoren.
 
Al met al kan met wandverwarming een energiebesparing tot 30% bereikt worden (in vergelijking met radiatoren en traditioneel gestookt).
 • 12-15% Energiebesparing!
 • tot 30% energiebesparing in combinatie met een Zonneboilersysteem 
 • Gezondere omgeving, hogere zuurstof opname mogelijk
 • Behaaglijk en weldadig gevoel
 • Warme muren
 •  

 

Films


Variotherm

De vloerverwarming van Variotherm kenmerkt zich door een mooie gelijkmatige verdeling van het buizensysteem zodat de kamer geleidelijk aan in alle hoekjes lekker warm wordt. Sinds 1979 specialist in lage temperatuur verwarming en koeling. Bewezen kwalitatieve. Ervaring sinds 1979 Totaal assortiment met o.a. Klimaatplafonds, wandverwarming en. Verwarmen én koelen

Variotherm
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.

Bedrijfsnaam*: Voornaam*: Achternaam*: E-mail adres*: Telefoonnummer*: Gewenste hoeveelheid*: Indicatie leverdatum: Bericht:

Verwarmings installateurs

Totaal 1 vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 1
Xavi Natural Building
Xavi Eco Natural Building is sinds 2006 in Amsterdam gevestigd. Het bedrijf dat is opgericht en gerund wordt door Xavi Rodriguez (Vigo, Spanje, 1970) heeft zich volledig toegewijd tot duurzame bouwpr.. Bekijk profiel pagina

Balistraat 116
1094JV Amsterdam

Moduleplaat 104 - 200x31,2cm

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit