Fix leemfixatief

Merk: Tierrafino

88,10 per stuk incl. btw

Totaal per stuk:
5 liter

Zakelijk afnemer? Meld je aan voor de groothandel: eco-bouwers.nl
Aantal
Gratis verzonden!

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Milieukeur.png

  • Composteerbaar

Bekijk hier meer producten van het merk Tierrafino
Tierrafino logo
Artikelnummer: 8717371490195

Bekijk alles van Tierrafino >
Bekijk meer: Stucbenodigdheden >

Tierrafino Fix dient als versteviging van Tierrafino Leemfinish óf van poreuze ondergronden en ondergronden die pas gestuukt zijn. Tierrafino Fix kan ook aangelengd worden met pigmenten, zo kan een sluiereffect op de Tierrafino Leemfinish verkregen worden.

Tierrafino Fix is na de volledige droogtijd nagenoeg kleurloos, mat en transparant. Tierrafino Fix kan met water verdund worden. Het product is dampopen en vochtregulerend.

Productspecificaties Fix leemfixatief

Tierrafino Fix dient ter versteviging van Tierrrafino leemfinish, om een zo veeg- en stootvaste afwerking te verkrijgen. Ook kan Tierrafino Fix worden ingezet als voorstrijkmiddel op een sterk absorberende ondergrond en vers afgewerkte pleisters. Fix wordt tevens gebruikt in combinatie met pigmenten om sluiertechnieken uit te voeren op Tierrafino leemfinish. Tierrafino Fix wordt op dezelfde manier verwerkt als verf.

Eigenschappen
Tierrrafino Fix is een wittte vloeistof. Na opdrogen is Tierrafino Fix kleurloos, mat en transparant. Tierrafino Fix moet worden verdund met water.

Toepassingsgebieden
Voor het verstevigen van Tierrafino leemfinish.

Als herstelmiddel van artistieke sluiertechnieken in combinatie met Tierrafino pigmenten in diverse kleurnuances.Wanneer beton op bijvoorbeeld cellenbeton wordt aangebracht, kan de cellenbeton eerst worden voorgestreken met
Tierrafino Fix, zodat de betonlaag langzamer uitdroogt waardoor deze sterker wordt, en zeker niet verbrand.

Gebruiksaanwijzing bij versteviging van Tierrafino leemfinish
Tierrafino Fix kan op 3 manieren worden verwerkt in combinatie met Tierrafino leemfinish:

Mengen in de kuip
Meng 1 liter Tierrafino Fix met 4 liter water, goed roeren. Voeg aan dit mengsel de 25 kg Tierrafino leemfinish toe en roer het goed door tot er een smeerbare pasta is ontstaan. Verwerk deze leemfinish vervolgens zoals beschreven op de verwerkingspagina van leemfinish op deze web site.
 

Bij het schuren met de spons na opzetten

Meng 1 deel Fix met 4 delen water, roer dit goed door in een emmer. Zet Tierrafino leemfinish op als beschreven, na enig opstijven van de stuc op de wand/plafond dient de leem te worden geschuurd met het eerder beschreven mengsel om de stuc te verdelen. Behandel de stuc vervolgens zoals beschreven op de verwerkingspagina van leemfinish op deze web site.
 

Na (gedeeltelijke) afwerking van Tierrrafino leemfinish
Nadat Tierrafino leemfinish is opgezet en afgewerkt kan Fix op de volgende manier worden aangebracht op een later moment: Meng 1 deel Tierrafino Fix met 4 delen lauw warm water. Bevochtig de wand/plafond met een watersproeier met gewoon water totdat een egaal donkere kleur is verkregen, ofwel een verkleuring in de leem. Verzadig de leem niet met water, bevochtig net genoeg om de kleur te veranderen. Neem nu een spons en verzadig deze met het mengsel, knijp deze gedeeltelijk uit en maak ronde bewegingen op de wand door niet te hard te drukken. De structuur dient niet veranderd te worden, u wilt alleen het mengsel op de muur achter laten, veroorzaak echter geen lopers door een te vochtige spons te hanteren. Veeg de muur nu intensief af met een handveger zoals beschreven op de verwerkingspagina van leemfinish op deze web site.

Opmerking: De tweede manier (na opzetten) wordt gerekend tot de meest eenvoudige en efficiënte manier van verwerking.

Andere Verwerkingen
Tierrafino Fix gemengd met Tierrafino pigmenten kunnen worden aangebracht ment een kwast om sluiertechnieken te verkrijgen. Met een spons wordt een minder transparant oppervlak gecreërd.

Dosering
Voor het verstevigen van Tierrafino Leemfinish is ca. 0,2 liter Tierrafino Fix te gebruiken per m2. Voor verdere verfijning van Tierrafino Leemfinish & sluiertechnieken is ca. 0,2 liter Tierrafino Fix ingekleurd met Tierrafino Pigmenten te gebruiken per vierkante meter.

Droogtijd
Afhankelijk van temperatuur, luchtvochtigheid en absorptievermogen van de ondergrond enkele uren laten drogen.

Gereedschap
Voor het gebruik van Tierrafino Fix zijn kwast en rol uitermate geschikt. Deze gereegschappen kunnen na gebruik met water en Tierrafino Zeep schoongemaakt worden.

Houdbaarheid
Afgesloten en koel bewaren. Tierrafino Fix is in combinatie met water, pigmenten of Tierrafino Leemfinish meteen verwerkbaar.

Samenstelling
Cellulose, alcoholester, kieselgur, silicaten, klei, water, ca. 0.1% synthetische conserveermiddel

Veiligheidsadvies
Tierrafino Fix is niet brandbaar. Tierrafino Fix buiten bereik van kinderen bewaren.
 


Tierrafino

Tierrafino is een Nederlandse producent, die diversen leemproducten levert, zoals leemstuc en leemverf. Door de natuurlijke samenstelling geeft leem een prachtig natuurlijk en rustiek resultaat, met kleuren die alleen de natuur kan maken.

Tierrafino
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Reactie


Per vierkante meter heb je 0,2 liter Fix nodig. Een can van 5 liter is dus goed voor 25 m2.

Jeroen
Algemene vraag


Ik zie mijn vraag hierboven al staan, maar niet het antwoord: Hoeveel liter fix is nodig per vierkante meter (op gips en behangklaar opgeleverd beton)? Groet,

Van't Oever
Reactie


De contact Fine vind je hier: http://www.eco-logisch.eu/Details.asp?ProductID=1684&category=25

Jeroen
Reactie


Hallo Marjan, daar moet je geen Fix voor gebruiken maar Contact of Contact Fine. Contact is de primer voor leemstuc (Finish), en Contact Fine is de primer voor I-Paint, T-Paint en Lustro. Het heeft een dekkende werking voor de onregelmatigheid in kleur en ook voor de beschadigingen, mits ze niet te groot zijn. Succes!

Jeroen
Heel Goed


wat kan ik beter gebruiken op een muur net ontdaan van behang en onregelmatig van kleur/iets beschadigd? Terrafino Fix of juist Terrafino Contact? Is het handig om voor de Ipaint/Tpaint de muur wit te maken en waarmee kan dat het beste?

marjan
Reactie


Ja dat kan, zolang je je maar aan de juiste mengverhouding houdt: maximaal 1 liter Fix op 4 liter water per 25 kg leem.

Bart
Algemene vraag


kun je fix ook door basisleem mengen?

mascha
Algemene vraag


Hoeveel liter fix is nodig per vierkante meter? (op gips en behangklaar opgeleverd beton)

Fedor
Reactie


Tierrafino Fix vernieuwd!!! Tot onze vreugde kunnen wij jullie mededelen dat het ons gelukt is om na jaren onderzoek onze Tierrafino fix totaal wateroplosbaar te maken en toch alle kwaliteiten, zoals stofvrij en veegvastheid te behouden. Dit betekent dat de Finish, ook na opbrengen van de fix opnieuw te verwerken en te repareren is. Om dit heuglijke feit te vieren hebben wij eveneens nieuwe etiketten laten drukken zodat het duidelijk is dat het de nieuwe samenstelling betreft.

rob bos

Fix leemfixatief

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit