img

Toilet papier Satino Black pak van 4rol

Merk: Satino

€ 3,90 per pak incl. btw

Totaal per pak:
4
Aantal
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 2,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

keurmerken_fsc.jpg keurmerken_eu.jpg keurmerken_c2c.jpg

 • Gerecyclede grondstoffen
 • CO2-neutraal
 • 100% Biologisch afbreekbaar

Bekijk hier meer producten van het merk SatinoSatino logo
Artikelnummer: 8710561004837

Groen verkoopt niet en daarom heet het meest duurzame toiletpapier dat sinds deze week te koop is Satino Black. Ook geen fotografie van lieve boomblaadjes, maar een bokser 

Maar waarom niet de kleur groen? de producent: "Zwart is een van de meest milieuvriendelijke kleuren die er zijn: het kan gemaakt worden van natuurlijke grondstoffen." 
 
 • Toiletpapier 2-lagig
 •  100 % hoogwaardig Recyclingpapier
 •  CO2-neutral geproduceerd

Product informatie

Satino_sanitair_papier1.pdf

 • 2-laags voor het nodige comfort
 • Van gerecycled papier
 • Helemaal composteerbaar
 • 4 Rollen in een pak
 • 400 vellen in een pak
 • Wit !!!!

De rollen zijn een flink stuk groter dan gangbare rollen, en gaan daarom een stuk langer mee.  per 4 stuks te koop .

Satino kreeg als eerste het Cradle-to-Cradle certificaat voor toiletpapier toebedeeld. Bij de Cradle-to-Cradle-filosofie worden grondstoffen van producten oneindig hergebruikt of biologisch afgebroken en teruggegeven aan de natuur. Zo is het mogelijk de spiraal van uitputting van natuurlijke voorraden, van verspilling en van vervuiling te doorbreken.

Milieu informatie

 Cradle to Cradle is een keurmerk van MBDC, het bureau van Michael Braungart en William McDonough. De kern van deze ?loso?e is dat afval voedsel is, waar grondstoffen van producten, vrij van schadelijke chemicaliën, oneindig worden hergebruikt of biologisch afgebroken en teruggegeven aan de natuur. Het keurmerk geeft de garantie dat de spiraal van uitputting van natuurlijke voorraden en van vervuiling doorbroken wordt.

De kern van de Cradle to Cradle filosofie is dat afval voedsel is, waar grondstoffen van producten, vrij van schadelijk chemicaliën, oneindig worden hergebruikt (de technische kringloop) of biologisch afgebroken en teruggegeven aan de natuur (de biologische kringloop). Het keurmerk geeft de garantie dat de spiraal van uitputting van natuurlijke voorraden en van vervuiling doorbroken wordt.
 
Met deze gedachten hebben wij ons hele productieproces en alle stoffen die we daarin gebruiken doorgelicht op de effecten op mens en milieu en het bestaan van alternatieven. Hieruit is Satino Black ontstaan, ’s werelds eerste en enige toilet- en handdoekenpapier dat het Cradle to Cradle certificaat mag dragen.
 
Satino Black is het logische gevolg van onze focus op de balans tussen People, Planet en Profit. Hiermee maken we het voor andere organisaties mogelijk om op een eenvoudige manier duurzaamheidsdoelstellingen te behalen en betrokkenheid bij bezoekers en medewerkers te creëren.
 
Het Satino Black concept is een totaaloplossing voor toiletruimtes: het brengt organisaties eenvoudig een stuk dichter bij hun duurzaamheidsdoelstellingen. Naast toiletpapier bestaat het Satino Black concept ondermeer uit papieren handdoekjes, handzeep, foamzeep, dispenser­systemen en een uitgebreid pakket aan dienstverlenende en communicatieve ondersteuning.
 
Onze langetermijnambitie is om een volledig Cradle to Cradle bedrijfsvoering te realiseren. Hiervoor hebben we een Cradle to Cradle roadmap ontwikkeld. 
 
Satino Black producten zijn gemaakt door de duurzaamste papierfabriek te wereld; in Nederland! Van 100% gerecycled papier en alle hulpstoffen zijn 100% biologisch afbreekbaar. Satino Black draagt drie strenge milieu certificeringen, FSC, recycled, Europees Eco-label, Cradle-to-Cradle en Co2 neutraal.
 

 


Satino

Bij Satino bepaalt een natuurlijk en diep gevoeld respect voor mens en milieu de gehele bedrijfsvoering. Deze visie op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) brengen ze in de praktijk met een evenredige aandacht voor People, Planet en Profit. Dit milieuvriendelijke wc-papier veegt jouw billen af met aandacht voor milieu, poep en dier.

Satino
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Algemene vraag


Is de verpakking van Satino Black biologisch afbreekbaar?

Suzanne Zuidema
Heel Goed

Satino meldt hierover zelf het volgende: ''Onze verpakkingen worden recyclebaar of biologisch afbreekbaar''

Noor

Heel Goed


Het is heel goed, het staat zelfs in mijn scheikunde boek als voorbeeld van groene chemie

HK99
Reactie


Beste Birgit, het is niet verkrijgbaar in andere kleuren. Verder weet ik niet hoelang het duurt voordat het papier volledig is afgebroken, dit is erg afhankelijk van temperatuur, vocht etc. Door het te begraven gaat het in elk geval het snelste en dan maakt het ook niet meer uit dat het wit is ;) Bart

Eco-Logisch
Algemene vraag


Bestaat het 100% afbreekbaar toiletpapier ook in de kleuren groen, terrarood, beige - zodat het minder opvallend is na gebruik in de natuur. Persoonlijk vind ik niet ondergedolven WIT papier in de natuur erg storend. Hoe veel tijd gaat erover wanneer het papier afgebroken wordt in de natuur terwijl het bloot ligt bij warm weer; vb in een bos?

Birgit
Heel Goed


goed product, stevig. grote verpakkingen wel handiger voor ons.

tsw posthuma
Heel Goed


Prima manier om zelfs met WC papier blijk te geven van duurzaam ondernemen / leven. Van Houten Roermond (producent van Satino) mijn complimenten. En Black Satino, wat een prima naam voor een wc rol.

Kees Lafeber
Heel Goed


Gewoon lekker veel papier strak op de rol waardoor je er lang mee doet. Fijn in het gebruik en fijn te weten dat de milieubelasting beperkt is. Mag van mij ook in grotere verpakkingen dan 4 rollen per pak, al is 24 dan wel weer erg veel.

L.vd.heuvel

Toilet papier Satino Black pak van 4rol

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Kies een kleur

Deze verfkleuren worden gemaakt met natuurlijke pigmenten. Afhankelijk van de gebruikte pigmenten kan de prijs verschillen.

Klik op de kleur om deze te bestellen en de prijs te zien.Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit