img

Toilet papier Satino Black pak van 4rol

Merk: Satino

€ 3,75 per pak incl. btw

Totaal per pak:
4
Aantal
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 2,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

keurmerken_fsc.jpg keurmerken_eu.jpg keurmerken_c2c.jpg

  • Gerecyclede grondstoffen
  • CO2-neutraal
  • 100% Biologisch afbreekbaar

Bekijk hier meer producten van het merk SatinoSatino logo
Artikelnummer : 8710561004837

Groen verkoopt niet en daarom heet het meest duurzame toiletpapier dat sinds deze week te koop is Satino Black. Ook geen fotografie van lieve boomblaadjes, maar een bokser 

Maar waarom niet de kleur groen? de producent: "Zwart is een van de meest milieuvriendelijke kleuren die er zijn: het kan gemaakt worden van natuurlijke grondstoffen." 
 
 

Product info

Satino_sanitair_papier1.pdf

  • 2-laags voor het nodige comfort
  • Van gerecycled papier
  • Helemaal composteerbaar
  • 4 Rollen in een pak
  • 400 vellen in een pak
  • Wit !!!!

De rollen zijn een flink stuk groter dan gangbare rollen, en gaan daarom een stuk langer mee.  per 4 stuks te koop .

Satino kreeg als eerste het Cradle-to-Cradle certificaat voor toiletpapier toebedeeld. Bij de Cradle-to-Cradle-filosofie worden grondstoffen van producten oneindig hergebruikt of biologisch afgebroken en teruggegeven aan de natuur. Zo is het mogelijk de spiraal van uitputting van natuurlijke voorraden, van verspilling en van vervuiling te doorbreken.

Milieu informatie

 Cradle to Cradle is een keurmerk van MBDC, het bureau van Michael Braungart en William McDonough. De kern van deze filosofie is dat afval voedsel is, waar grondstoffen van producten, vrij van schadelijke chemicaliën, oneindig worden hergebruikt of biologisch afgebroken en teruggegeven aan de natuur. Het keurmerk geeft de garantie dat de spiraal van uitputting van natuurlijke voorraden en van vervuiling doorbroken wordt.

De kern van de Cradle to Cradle filosofie is dat afval voedsel is, waar grondstoffen van producten, vrij van schadelijk chemicaliën, oneindig worden hergebruikt (de technische kringloop) of biologisch afgebroken en teruggegeven aan de natuur (de biologische kringloop). Het keurmerk geeft de garantie dat de spiraal van uitputting van natuurlijke voorraden en van vervuiling doorbroken wordt.
 
Met deze gedachten hebben wij ons hele productieproces en alle stoffen die we daarin gebruiken doorgelicht op de effecten op mens en milieu en het bestaan van alternatieven. Hieruit is Satino Black ontstaan, ’s werelds eerste en enige toilet- en handdoekenpapier dat het Cradle to Cradle certificaat mag dragen.
 
Satino Black is het logische gevolg van onze focus op de balans tussen People, Planet en Profit. Hiermee maken we het voor andere organisaties mogelijk om op een eenvoudige manier duurzaamheidsdoelstellingen te behalen en betrokkenheid bij bezoekers en medewerkers te creëren.
 
Het Satino Black concept is een totaaloplossing voor toiletruimtes: het brengt organisaties eenvoudig een stuk dichter bij hun duurzaamheidsdoelstellingen. Naast toiletpapier bestaat het Satino Black concept ondermeer uit papieren handdoekjes, handzeep, foamzeep, dispenser­systemen en een uitgebreid pakket aan dienstverlenende en communicatieve ondersteuning.
 
Onze langetermijnambitie is om een volledig Cradle to Cradle bedrijfsvoering te realiseren. Hiervoor hebben we een Cradle to Cradle roadmap ontwikkeld. 
 
Satino Black producten zijn gemaakt door de duurzaamste papierfabriek te wereld; in Nederland! Van 100% gerecycled papier en alle hulpstoffen zijn 100% biologisch afbreekbaar. Satino Black draagt drie strenge milieu certificeringen, FSC, recycled, Europees Eco-label, Cradle-to-Cradle en Co2 neutraal.
 

 

Extra info

Groen verkoopt niet en daarom heet het meest duurzame toiletpapier dat sinds deze week te koop is Satino Black. Ook geen fotografie van lieve boomblaadjes, maar een bokster die zo in de Kamerbankjes van Wilders kan plaatsnemen. Maar wel graag op het toilet het allerzachtste toiletpapier wenst. Een heel opmerkelijke campagne van Van Houtum papier. En dat voor een product dat geïntroduceerd wordt in de natuurvoedingswinkels van Nederland en in de webshop van eco-logisch. Nick op den Buijsch van Van Houtum legt uit waarom hij denkt dat deze aanpak in de consumentenmarkt nodig is. De MVO-manager verklaart: "De groene consumentenmarkt is niet groter dan 5 procent. Daarmee ga je nooit het verschil maken. Van Cradle to Cradle heeft geen consument ooit gehoord." Maar hij vertelt ook hoe hij inkopers en MVO-managers in de professionele markt helpt om de collega-medewerkers te tonen dat het de onderneming menens is met het duurzaamheidsbeleid.Eerst maar eens over de duurzame claims. Een pak Satino Black staat vol met labels. "Het enige echte duurzame toiletpapier ter wereld dat CO2-neutraal geproduceerd voert als de keurmerken FSC recycled, Europees Ecolabel en Cradle to Cradle mag voeren." 
Vooral dat laatste is bijzonder, want zo gek veel producten die de goedkeuring van Michael Braungart (EPEA) hebben gekregen, zijn er op de consumentenmarkt nog niet te vinden. Er zijn tot nu toe slechts enkele bureaustoelen en tuinpaaltjes. De meeste producten blijven voor burgers "onzichtbaar" in het business to business-segment.
 
De toiletrollen zijn dus gemaakt van 100 procent gerecycled papier. Tijdens het productieproces wordt op geen enkele wijze gebruik gemaakt van schadelijke chemicaliën. "Dat was best een karwei voor ons", zegt Opdenbuijsch. "Maar boven alles zijn er onze eigen kwaliteitsnormen. We willen geen papier op de markt brengen waar de gebruikers van denken: dat is grauw. Satino Black is wit, zonder gebleekt te zijn. Dat is trouwens verboden in Europa, om te bleken. Het is bovendien zacht. We doen dus ook geen concessies aan het comfort."
 
Maar waarom niet de kleur groen? Van Houtum: "Zwart is een van de meest milieuvriendelijke kleuren die er zijn: het kan gemaakt worden van natuurlijke grondstoffen."
 
Alle duurzaamheidslabels staan niet op het toiletpapier zelf gedrukt. Hoe maakt Op den Buijsch dan aan kantoorklanten duidelijk dat zijn papier zo bijzonder is? "We leveren er een tegeltje bij, ter grootte van een echte tegel. Die kun je naast de handdoek hangen, om te lezen wanneer je je handen droogt. Een duurzame inkoper kan daarmee ook aan zijn collegae bewijzen wat hij aan het doen is."
 
Waarom hangt dat tegeltje eigenlijk niet in het toilet zelf? Dat is toch een plek om eventjes te peinzen. Ook als je bokser bent.
 
Eerste echt biologisch afbreekbaar wc-papier
 
Toiletpapier "grootste exces van deze tijd"
 
Cradle to Cradle is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen, die naar voren is gebracht in het boek Cradle to Cradle: Remaking the Way We Make Things (2002) van William McDonough en Michael Braungart. Duurzame ontwikkeling is in 1987 door de commissie-Brundtland (in het Brundtland-rapport) gedefiniëerd als de ontwikkeling waarbij de huidige generatie in haar noden voorziet, zonder de mogelijkheden daartoe voor de volgende generatie te beperken. Het streven van de cradle to cradle (C2C) visie gaat verder; het voorzien in onze eigen noden en de toekomstige generaties van meer mogelijkheden voorzien. Probeer in plaats van minder slecht, goed te zijn. (Wikipedia)


Satino

Bij Satino bepaalt een natuurlijk en diep gevoeld respect voor mens en milieu de gehele bedrijfsvoering. Deze visie op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) brengen ze in de praktijk met een evenredige aandacht voor People, Planet en Profit. Dit milieuvriendelijke wc-papier veegt jouw billen af met aandacht voor milieu, poep en dier.

Satino
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Heel Goed


Het is heel goed, het staat zelfs in mijn scheikunde boek als voorbeeld van groene chemie

HK99 1-6-2016 20:35:34
Reactie


Beste Birgit, het is niet verkrijgbaar in andere kleuren. Verder weet ik niet hoelang het duurt voordat het papier volledig is afgebroken, dit is erg afhankelijk van temperatuur, vocht etc. Door het te begraven gaat het in elk geval het snelste en dan maakt het ook niet meer uit dat het wit is ;) Bart

Eco-Logisch 22-7-2013 12:35:47
Algemene vraag


Bestaat het 100% afbreekbaar toiletpapier ook in de kleuren groen, terrarood, beige - zodat het minder opvallend is na gebruik in de natuur. Persoonlijk vind ik niet ondergedolven WIT papier in de natuur erg storend. Hoe veel tijd gaat erover wanneer het papier afgebroken wordt in de natuur terwijl het bloot ligt bij warm weer; vb in een bos?

Birgit 19-7-2013 21:19:25
Heel Goed


goed product, stevig. grote verpakkingen wel handiger voor ons.

tsw posthuma 10-10-2012 14:16:30
Heel Goed


Prima manier om zelfs met WC papier blijk te geven van duurzaam ondernemen / leven. Van Houten Roermond (producent van Satino) mijn complimenten. En Black Satino, wat een prima naam voor een wc rol.

Kees Lafeber 3-6-2012 09:15:04
Heel Goed


Gewoon lekker veel papier strak op de rol waardoor je er lang mee doet. Fijn in het gebruik en fijn te weten dat de milieubelasting beperkt is. Mag van mij ook in grotere verpakkingen dan 4 rollen per pak, al is 24 dan wel weer erg veel.

L.vd.heuvel 17-6-2011 09:29:17

Toilet papier Satino Black pak van 4rol

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: