img

Kurkvloer kliksysteem - compact onbehandeld

Merk: Qualy Cork

€ 53,86 per pak incl. btw
€ 28,50 per m2

Afmetingen per stuk lxbxh:
90cm x30cm x10mm
Aantal stuks per pak:
7
Totaal per pak:
1,89 m2
Aantal
Maak een keuze
Dit product wordt apart verzonden door
Quallycork

bezorgkosten
Voor de producten van deze leverancier worden aparte verzendkosten berekend van
€ 75,- gratis vanaf € 850,-

Levertijd: afhankelijk van leverancier

Portugal
Land van herkomst: Portugal

 • Herwinbare grondstoffen
 • CO2-neutraal
 • Duurzame kwaliteit
 • Deels biologisch afbreekbaar
 • Plantaardig

Bekijk hier meer producten van het merk Qualy CorkQualy Cork logo
Artikelnummer : 2700000038093

Onbehandelde zwevende kurkvloeren in 64 kleuren. Na te vernissen maar niet geschikt voor badkamer of sauna. 

Klikvloeren of zwevende kurkvloeren - ook wel kurklaminaat genoemd - zijn de meest akoestisch dempende vloeren in hun soort. Daarbij voelen ze steeds comfortabel en zacht aan waardoor de vloer steeds aangenaam aanvoelt en de gewrichten spaart. Door de handige klikverbinding zijn deze vloeren eenvoudig en erg snel geplaatst. Reeds afgewerkte vloeren kunnen ze direct na plaatsing in gebruik genomen worden.

QualyCork vloerkurk kan overal in de woning toegepast worden door een zeer grote keuze uit een oneindig aantal combinaties van structuur, kleur en formaat. Kurk is antistatisch, het trekt daarom geen stof aan. Beter nog, kurk stoot het stof af. Hieruit volgt dat kurk zicheenvoudig droog (vliesdoekje, stofzuiger) of vochtig (zuiver water met een dopje Averclea) laat reinigen. Kurk is dus de ideale bekleding voor slaapkamers, maar zeker ook voor andere woonruimten. Kurkisolatie verzekert een aangenaam thermisch en akoestisch comfort.

Voordelen van een kurkvloer

Kurk is een natuurproduct dat bestaat uit veerkrachtige cellen waarvan er duizenden in een kubieke centimeter zitten. De kurkschors wordt om de 9 jaar geoogst zonder de kurkeik enige schade toe te brengen.

 • Kurk is warmte-isolerend en voelt bijgevolg steeds aangenaam aan.
 • Kurk is anti-statisch wat het zeer makkelijk maakt in onderhoud.
 • Kurk werkt klankverbeterend, het absorbeert de heersende geluiden.
 • Kurk is geschikt voor badkamers en saunaruimtes.
 • Kurk is veerkrachtig en spaart de gewrichten
 • Kurk is een natuurvriendelijk product, het is niet milieuverslindend.
 • Kurk is onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te vernieuwen.

 

Product info

QualyCorkclicNederlands.pdf
Leginstructies klikvloeren in kurk1.pdf

QualyCork klik zwevende kurkvloeren zijn voorzien van de revolutionaire UNICLIC-verbinding. Deze laat toe de panelen makkelijk en zonder lijm in elkaar te klikken op een vlakke, stabiele ondergrond.

Voorverniste QualyCork klikvloeren werden reeds voorzien van een beschermlaag voor normaal gebruik en kunnen met stofzuiger, vliesdoekjes of een goed uitgewrongen dweil onderhouden worden. Indien deze producten geplaatst worden in intensiever gebruikte ruimten als woonkamer, kantoor, keuken of speelkamer kunnen deze na de plaatsing voorzien worden van extra vernislagen voor intensief gebruik.

Om tegemoet te komen aan hoge eisen m.b.t. thermische of akoestische isolatie kan bovenop het dampscherm een ondervloer uit kurk of rubberkurk op rol (2 tot 4 mm) geplaatst worden. Deze zorgt samen met de dempende kurklaag op het klik-paneel voor een optimale demping van contact- en leefgeluiden.

Specificaties

 • Kan geverfd worden
 • Bij te vernissen na plaatsing
 • Slijtvastheid naargelang afwerking met vernis
 • Contactgeluidreductie (EN 140): 16-19 dB
 • Motief: kurk
 • Diktes: 10 mm
 • Afmetingen: 900x300 mm

Extra info

 • Al enige tijd is ‘groen’ het thema dat naar voren komt in verschillende trends. Zo ook in de woonmode. Meubelen van gerecycled materiaal zijn steeds meer in opkomst, maar denk ook eens aan de bekleding van wanden en vloeren. Kurk biedt op dit gebied wellicht een mooie oplossing.
 • Kurkvloeren en -wanden worden gemaakt van de bast van de kurkeik. Elke 9 jaar wordt de kurkeik van zijn schors ontdaan, zonder dat dit de groei van de boom belemmert. In de maanden van mei tot en met augustus is de temperatuur precies goed om de bomen te kunnen 'oogsten''
 • Kurk vermindert CO2
 • Kurkeiken geven zuurstof af en absorberen CO2 die anders zou bijdragen tot de opwarming van de aarde. Geschat wordt dat de 60 miljoen Portugese kurkeiken de jaarlijkse CO2-uitstoot met ruim 4,8 miljoen ton per jaar verminderen, dit komt overeen met de jaarlijkse CO2-uitstoot van meer dan 830.000 auto’s.
 • Niet alleen kurkbomen, maar ook kurkvloeren zorgen voor een reductie van de CO2-uitstoot, zij het indirect. De vloeren houden warmte vast en isoleren het huis, waardoor de thermostaat al gauw een tandje lager gezet kan worden. Uit onderzoek van Milieu Centraal blijkt dat men gemiddeld 5% CO2-uitstoot reduceert op de verwarming van het huis wanneer men de thermostaat slechts één graad lager instelt.
 • Kurkwouden als ecosysteem
 • De uitgestrekte montado’s, wouden van kurkeiken, zijn onmisbaar voor onze planeet en vormen een uniek ecosysteem. Kurkeiken fungeren als een natuurlijke dam tegen de oprukkende woestijnen. Ook beschermen ze de biodiversiteit als thuishaven voor vele bijzondere en bedreigde diersoorten, zoals de Iberische lynx en de keizerarend.
 • Ruim de helft van alle flora die het Middellands Zeegebied rijk is - zo’n 25.000 plantensoorten- zijn terug te vinden in de Portugese kurkeikwouden Kurk is 100% natuurlijk en milieuvriendelijk. Daarbij komt dat het natuurlijke product volledig biologisch afbreekbaar en recyclebaar is.
 • Met een kurkvloer gaat men dus voor een natuurlijk en verantwoord interieur. Het groene aspect is echter slechts één van de vele voordelen van de duurzame vloeren. De vele verschillende designs en mogelijkheden zorgen ervoor dat iedereen een groen interieur kan vinden dat bij hem of haar past.
Andere uitvoeringen

Kurkvloer kliksysteem - compact gelakt
34,39 per m2

Kurkvloer kliksysteem - compact gelakt
32,50 per m2

Kurkvloer kliksysteem - compact gelakt
32,50 per m2

Kurkvloer kliksysteem - compact gelakt
32,50 per m2

Kurkvloer kliksysteem - compact gelakt
32,50 per m2

Qualy Cork

Deze zwevende kurkvloeren zijn de meest akoestisch dempende vloeren in hun soort. Ze voelen comfortabel en zacht aan waardoor de vloer steeds aangenaam aanvoelt en de gewrichten spaart. Door de handige klikverbinding zijn deze vloeren eenvoudig en erg snel geplaatst.

Qualy Cork
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Kurkvloer kliksysteem - compact onbehandeld

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Kurk wordt gemaakt van de bast van de boom. Het verwijderen van de bast is een ambacht dat door de eeuwen heen van generatie op generatie is overgebracht. Na het oogsten wordt de kurk gekookt. Door het koken wordt het kurk gezuiverd,meer elastisch gemaakt en een grotere dichtheid bereikt. Na het koken moeten de kurkplaten stabiliseren om daarna verder verwerkt te kunnen worden.
 
Kurk en milieu 
Kurkeiken produceren zuurstof en absorberen CO2. CO2 zorgt voor de opwarming van onze aarde. Naar schatting verminderen de 60 miljoen kurkeiken de jaarlijkse uitstoot van CO2 van het land met 5% . Dit is ruim 4,8 miljoen ton per jaar.
 
Door het verwijderen van de schors van de kurkeik (Quercus suber) wordt het niet alleen mogelijk gemaakt om vele mooie producten te maken zoals wijnstoppen, vloeren, wanden en mode-items maar bovendien is de boom, door het verwijderen van zijn bast, in staat om 3-5 keer meer CO2 te absorberen dan kurkeiken die niet geoogst worden. Een kurkeik kan tot 200 jaar oud worden. Dit komt overeen met gemiddeld zo'n 16 oogsten.
 
Impact van kurk 
Economisch en sociaal kent kurk een sterke impact. Het beheer van de kurkwouden draagt bij tot een duurzame ontwikkeling van de landelijke mediterrane gebieden. Meer dan 100.000 mensen in de 7 kurkproducerende landen rond het Middellandse Zeegebied zijn rechtstreeks of zijdelings afhankelijke van de kurkeconomie.
 
Duurzaam kurk 
Kurk is 100% natuurlijk, volledig biologisch afbreekbaar, milieuvriendelijk, en recycleerbaar zonder giftige afvalstoffen te produceren. Kurk kent als vernieuwende en duurzame bron geen afval. De schors kan volledig gebruikt worden: niet alleen voor wanden, vloeren en kurkstoppen maar ook voor niet alledaagse toepassingen als in de ruimtevaart, mode, en muziekinstrumenten.
 
Kurkbossen 
De uitgestrekte montado's zijn onmisbaar voor onze planeet. Kurkbossen vormen een werelduniek ecosysteem. Ze vormen een natuurlijke dam tegen de oprukkende verwoestijning en ze beschermen de thuishaven van heel wat unieke en bedreigde diersoorten. De meest tot de verbeelding sprekende zijn de Iberische lynx en de Keizerarend. Ruim de helft van alle flora van het Middellandse zeegebied bevindt zich in de Portugese kurkwouden.