img

Kurk op rol - gewafeld 4mm

Merk: Qualy Cork

€ 200,56 per rol incl. btw
€ 8,02 per m2

Afmetingen per stuk lxbxh:
2500cm x100cm x4mm
Totaal per rol:
25 m2
Aantal
Rol van 25m²

De bezorgkosten voor deze producten zijn € 30,00
Gratis verzonden vanaf € 500,-

Levertijd: 3 werkdagen

Portugal
Land van herkomst: Portugal

Bekijk hier meer producten van het merk Qualy CorkQualy Cork logo
Artikelnummer: 2700000018781

Kurk is een natuurproduct dat bestaat uit veerkrachtige cellen waarvan er duizenden in een kubieke centimeter zitten. De kurkschors wordt om de 9 jaar geoogst zonder de kurkeik enige schade toe te brengen.

Kurk biedt de eindgebruiker tal van voordelen:

  • Kurk is warmte-isolerend en voelt bijgevolg steeds aangenaam aan.
  • Kurk is anti-statisch wat het zeer makkelijk maakt in onderhoud.
  • Kurk werkt klankverbeterend, het absorbeert de heersende geluiden.
  • Kurk is geschikt voor badkamers en saunaruimtes.
  • Kurk is veerkrachtig en spaart de gewrichten
  • Kurk is een natuurvriendelijk product, het is niet milieuverslindend.
  • Kurk is onderhoudsvriendelijk en eenvoudig te vernieuwen.

Voor een goede thermische en akoestische isolatie kunnen verschillende types ondervloer gebruikt worden voor de isolatie van vooral parket en zwevende bevloeringen.

Product info

Kurk op rol 'Agglo gewafeld' heeft een hoog persingsgewicht en kan aangewend worden onder zowel harde als zachte bevloeringen. Isoleert door de hobbelige structuur zeer goed de contactgeluiden tussen verschillende woonniveaus.

  • Uitsluitend voor harde bevloeringen zoals parket, laminaat en zwevende vloersystemen
  • Gewafeld om de overdracht van contactgeluiden maximaal te verhinderen


Qualy Cork

Deze zwevende kurkvloeren zijn de meest akoestisch dempende vloeren in hun soort. Ze voelen comfortabel en zacht aan waardoor de vloer steeds aangenaam aanvoelt en de gewrichten spaart. Door de handige klikverbinding zijn deze vloeren eenvoudig en erg snel geplaatst.

Qualy Cork
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Reactie


Mooi verhaal en bedankt hiervoor, ik zal Redupax+ eens bekijken.Dank voor de tip

Rob Bos
Goed


Ik heb dit product toegepast in een ondervloerpakket onder klik laminaat. Opgebouwd uit de gewafelde kurkrol direct op de houtenvloer (los)en hier bovenop Redupax+ platen van Unifloor gelegd. Dit samengestelde pakket met klik laminaat afwerking geeft een geweldig eindresultaat. Niet alleen in de ruimte zelf, maar ook naar de ruimte eronder. Al bij het leggen van de kurk merk je het verschil. Nadeel: dit product heeft een verplichte onder- en boven legzijde. Opzich niet ongebruikelijk, maar de legkant is verkeerd op de rol opgerold, waardoor je rol over de af te snijden baan heet moet tillen. Omdat het product gemakkelijk scheurt is dit niet handig. Tip: Tape de naden onderling met ducktape. PS Jammer dat eco-locgisch geen Redupax+ in haar assortiment heeft, terwijl dit toch een 100% natuurlijk product betreft met een veel beter eindresultaat dan de traditionele groene- of bruine ondervloer platen.

Gertjan
Reactie


Dat kan, mits de fundering helemaal droog is! Verwacht in dit geval geen wonderen op het gebied van warmte isolatie want de Agglo kurk is maar 4mm dik...

Jeroen
Algemene vraag


De fundering in onze kelder is door de vorige bewoner vierkant afgestort (ca 60 cm diep, 60 cm hoog, lengte circa 7 meter) en bekleed met tegels. Wij willen deze bekleden kurk voor warmte en geluidisolatie. Zou dat hiermee kunnen?

Esther

Kurk op rol - gewafeld 4mm

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Schapenwol is en heel bijzonder isolatiemateriaal. Het heeft in alle seizoenen goede isolatiewaardes en kan tot maar liefst 30% van het eigen gewicht aan vocht op kan nemen, zonder dat de isolatiewaarde lager wordt. Ook neutraliseert schapenwol schadelijke gassen, zodat de lucht in je huis vele malen gezonder wordt. Maar buiten de goede vochtbestendige eigenschappen, werkt het met name perfect als warmte- en geluidisolator. Vooral dat laatste maakt schapenwol zeer uniek als isolatiemateriaal, want je bent ineens voorzien van al je isoleer behoeftes. 
 
Schapenwol is wat duurder, maar dat is niet voor niets. Het is brandwerend, makkelijk te verwerken en fijn isolerend materiaal voor een gezond binnenklimaat. Omdat de vacht van een schaap gewoon teruggroeit, wordt het gerekend als hernieuwbare grondstof. Ook vereist het productieproces van vacht tot isolatiemateriaal weinig energie en is het volledig CO2-neutraal, wat schapenwol ook nog eens zeer milieuvriendelijk maakt. Een zogenaamd Biobased isolatiemateriaal. 
 
Kortom: schapenwol is gezond, ecologisch verantwoord en zeer divers omdat het warmte en geluid zeer goed isoleert en uitermate vochtbestendig is.
 
Luchtzuiverend? Hoe werkt dat?
Schapenwol isolatiemateriaal bevat het dierlijke eiwit keratine. Keratine werkt als een filter: het zuivert vervelende gassen uit de lucht. Omdat een schaap het nooit te warm of te koud mag hebben, zorgt de keratine er ook voor dat het lucht en vocht vast kan houden zodat er altijd een behaaglijk temperatuurtje is. 
 
Montage
Schapenwol is zeer makkelijk te monteren. Je snijdt het makkelijk met een mes door. Omdat Schapenwol damp-open is, is het niet nodig om aan de binnenzijde een folie te plaatsen. Zo creëer je een ademende constructie, die vochtregulerend werkt. 
 
Woolin schapenwol
Het schapenwol van Woolin, komt van schapen die vrij kunnen rondlopen in de bergen van Oostenrijk. Voor het wassen van de schapenwol worden geen chemische middelen of industriële processen gebruikt. Allemaal puur natuur. 
 
Veelgestelde vragen

Is schapenwol vochtregulerend?
Ja. Ongeacht hoeveel vocht het schapenwol heeft opgenomen, blijft het prima isoleren. Er is geen damprem of extra folie tegen vocht nodig. Daarom is het ook zulk fantastisch materiaal voor een land als Nederland, waar temperatuur en vochtigheid erg wisselen per maand. 

Kan ik last gaan krijgen van muizen?
Het is waar dat muizen en ander ongedierte het snelst afkomen op natuurlijke isolatiematerialen omdat ze het zien als lekker eten en een veilig nestplekje. Daarom wordt schapenwol behandeld met een zoutoplossing. Dat vinden muizen erg smerig, dus daar willen ze niets meer mee te maken hebben. Veel andere isolatiematerialen worden behandeld met andere muiswerende stoffen, maar dat kan weer slecht zijn voor de eigen gezondheid en het milieu. 

Kan ik allergisch op schapenwol reageren?
Een allergie voor schapenwol is zeer zeldzaam, omdat het puur natuurlijk is. Schapenwol werkt ook voor gevoelige mensen niet irriterend voor de huid of longen, wat bij sommige andere isolatiematerialen wel het geval kan zijn.