Pickle-pers extra large 3,9 liter

Merk: Peter van Berckel

€ 56,58 per stuk incl. btw
Aantal
Maak een keuze
Gratis verzonden!

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Japan
Land van herkomst: Japan

Bekijk hier meer producten van het merk Peter van BerckelPeter van Berckel logo
Artikelnummer : 971881163121

Een degelijk model pickle-pers in transparant aqua blauw.
De deksel sluit met twee vergrendelingen.
De persdeksel is flexibel en bevat een RVS-veer in het binnenwerk.
 
De inhoud van 3,9 liter is geschikt voor een extra grote hoeveelheid pickles.
Deze persen zijn ook geschikt voor ‘gewone’ fermentaties die langer duren, zoals kimchi. Met dit systeem kun je makkelijk de groente onder de pekel houden, zonder al te veel druk uit te oefenen.
Deze maat is tevens geschikt voor horeca en koks die voor groepen koken.

Tofu-pers
Dit model is ook geschikt als tofu-pers. Het water wordt uit de tofu gedrukt, zodat vervolgens de marinade beter opgenomen wordt. De tofu wordt makkelijker snijdbaar en laat zich knapperig bereiden.
  • 3,9 liter
  • Inclusief gebruiksaanwijzing en basisrecept.

Product info


Extra info

Fermenteren staat momenteel wereldwijd volop in de belangstelling. We zijn weer aan het herontdekken wat het grote belang is van deze smakelijke en vitaliserende voedingsproducten.

Wat is fermenteren?
Fermentatie is de transformatie van voeding met behulp van diverse goedaardige bacteriën, schimmels, gisten en enzymen. We beïnvloeden met deze techniek de smaak, structuur, houdbaarheid en verteerbaarheid van ons voedsel op een gunstige manier.
Fermenteren is zo oud als de mensheid. Door de hele geschiedenis heen. Van de Papoea bevolking op de evenaar tot de Inuit richting Noordpool. Met de komst van de koelkast na de Tweede Wereldoorlog zijn we gestopt met zelf thuis te fermenteren. 
Voorheen was deze conserveringsmethode namelijk noodzaak om niet te verhongeren in de wintertijd wanneer een weinig aanvoer was van verse groentes. Zo nam Kapitein Cook op zijn schepen zuurkool mee om scheurbuik bij zijn bemanning te voorkomen.
Voedingsmiddelen krijgen na fermentatie aanzienlijk meer voedingswaarde. Tevens ontstaan er in dit proces volkomen nieuwe voedingsstoffen. Fermenteren is in feite een vorm van een voorvertering om eiwitten, vetten en koolhydraten waar onze spijsvertering
misschien moeite mee heeft, af te breken in minder complexe en veiliger stoffen waar ons systeem wel mee kan omgaan.
 

Films




Andere uitvoeringen

Pickle-pers small 0,8 liter
Pickle-pers small 0,8 liter
Uitvoering: Small - 800 ml
27,-

Pickle-pers glas 650 ml
Pickle-pers glas 650 ml
Uitvoering: Glas - 650 ml
49,99

Pickle-pers medium 1,7 liter
Pickle-pers medium 1,7 liter
Uitvoering: Medium - 1,7 liter
35,70

Pickle-pers large 3 liter
Pickle-pers large 3 liter
Uitvoering: Large - 3 liter
46,59

Peter van Berckel

Oosterse alchemie in de keuken, met een beetje zout als het magische ingrediënt. In Japan worden tsukémono-pickles bij iedere maaltijd als bijgerecht gegeten. Het zijn gefermenteerde groenten, wat wij in het westen pickles noemen. Deze eeuwenoude methode is eenvoudig thuis toe te passen als toevoeging aan je maaltijd. Door het pickle- proces ontstaat een geconcentreerde smaak en de groenten worden enorm knapperig. Iedereen kan het. Met groente, zout en een pot of een pickle-pers kun je al aan de slag

Peter van Berckel
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwen



Pagina 1 van 0

Pickle-pers extra large 3,9 liter

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: