img img

Hamam handdoek - 170 x 100 - dark gray

Merk: Ottomania

€ 24,95 per stuk incl. btw
Aantal
Maak een keuze
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 1,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Turkije
Land van herkomst: Turkije

keurmerken_allergy.jpg keurmerken_ecocert.jpg


Bekijk hier meer producten van het merk OttomaniaOttomania logo
Artikelnummer: 2700000045312

Een hamam katoenen handdoek is een onmisbare handdoek die over kwam waaien vanuit Turkije. Turkse badhuizen zijn erg warm en vochtig. Daarom heb je daar handdoeken nodig die licht van gewicht zijn, goed absorberen en ook erg snel drogen. En daar ontstond de hamam handdoek. Deze handdoek weegt ruim 60% minder dan normale badhandoeken. Doordat de handdoek goed absorbeert, is hij minder dik van stof en neemt hij minder ruimte in zodat je hem makkelijk kan oprollen en meenemen in je tas en wat heel belangrijk is hij is GOTS gecertificeerd

Hamam handdoeken zijn door hun sneldrogende, goed-absorberende en lichtgewicht kwaliteiten overal voor te gebruiken. Uiteraard als handdoek voor de sauna, maar ook als sjaal op het strand, een zomerjurkje, picknickkleedje en tafeldecoratie.

Door de manier van weven houden ze minder stofjes vast, wat ideaal is als je gevoelig bent voor stof of zelfs allergisch. Wat nog fijner is aan deze handdoeken, is dat het materiaal steeds zachter en soepeler wordt als je het vaker gebruikt, zonder dat het afdoet van de kwaliteit. 

Deze hamamdoeken zijn 100% gecertificeerd organisch katoen. Zowel de stof als de kleur zijn gemaakt van gecertificeerde organische producten en GOTS-gekeurd. De handdoeken zijn prachtig van kleur, ogen fris in het oog en zijn dus ook goed voor het milieu!

Specificaties:
  • 170 x 100 cm
  • 100% organisch & gecertificeerd katoen
  • Droogt snel
  • Weegt bijna niets
  • Zacht van stof
  • Robuust en duurzaam
  • Te gebruiken voor van alles: sjaal, kleed, handdoek... noem maar op! 

Product informatie

Tips voor eerste keer wassen:
Voor de eerste keer wassen van hamamdoeken alle knoopjes van de franje even extra goed aantrekken, zodat ze bij het wassen niet los kunnen gaan.

Voor het eerste gebruik de hamamdoek indien mogelijk eerst ongeveer 12 uur in KOUD water zetten, eventueel met azijn indien het om gekleurde doeken gaat. Dit is niet noodzakelijk, maar komt de stevigheid van de vezels ten goede, evenals de vocht opname. De doek zal er ook minder door krimpen. De hamamdoek daarna wassen op 40 graden.

Gekleurde hamamdoeken de eerste keren apart of met gelijke kleuren wassen. De hamamdoek kan op 60 graden gewassen worden en kan in de wasdroger.

Het gebruik van wasverzachter kan ervoor zorgen dat hamamdoeken minder goed vocht opnemen. Beperk daarom het gebruik van wasverzachter of gebruik het niet (immers beter voor het milieu!). Strijken vermindert de vocht opname. Daarom adviseren we hamamdoeken niet te strijken, tenzij ze niet als handdoek gebruikt worden.


Over Ottomania:
Zoals Ottomania, de naam van onze winkel al zegt, zijn onze producten afkomstig uit de landen en gebieden uit het voormalige Ottomaanse Rijk. Wij, Maarten ten Böhmer en Tara Strategier zijn met veel betrokkenheid en plezier eigenaar van Ottomania. Wij reizen zelf en indien mogelijk, het liefst zoveel mogelijk met onze kinderen, door de landen waar onze spullen vandaan komen en zoeken daar naar mooie producten, inspiratie en ambachtslieden.

Toen Tara in 1986 als veertienjarige voor het eerst kennismaakte met Turkije, was haar passie direct geboren. Samen met haar liefde voor vormgeving, Ottomaanse architectuur en levensstijl bleef haar dit boeien en bezighouden in de jaren die volgden. Gelukkig waren na die eerste reis haar ouders ook direct geboeid, dus werd vanaf dat moment ieder jaar een reis naar Turkije gemaakt. Altijd naar onbekende en niet toeristische delen, al was in die tijd Turkije nog nauwelijks toeristisch te noemen. Jaren later volgde Tara een korte studie Turks in Istanbul en tijdens haar studie museologie deed zij zoveel mogelijk projecten die te maken hadden met haar passie voor Turkije en het Nabije Oosten. Mooie dingen meenemen uit Turkije deed Tara als kind al. Inpakpapier, mondgeblazen theeglaasjes, stoffen... Met Maarten als partner en latere echtgenoot (en een echte ondernemer) was de eerste reis samen naar Turkije natuurlijk heel spannend: zou hij deze passie begrijpen? Gelukkig werd ook hij geboeid en vele reizen naar Turkije, ook naar de buurlanden zoals Syrië en Libanon, volgden...

Al in 1997, nog tijdens de studie, zijn we begonnen met een groothandel met spullen uit Turkije. Vanuit de woonkamer. Het waren vooral huishoudelijke spullen, traditionele doeken, hammamdoeken en een aantal ambachtelijke producten. Het was tamelijk kleinschalig allemaal en de schoonheid van de producten werd nog niet door iedereen op waarde geschat. Maar het idee voor een winkel met de echt mooie, bijzondere, sierlijke spullen uit Turkije lonkte. Een winkel waar dat allemaal écht tot zijn recht zou kunnen komen... Toen in het jaar 2000 onze plannen serieuzer waren geworden maakten we, hoogzwanger van onze oudste zoon, onze eerste reis om contacten te leggen en producten te verzamelen voor Ottomania. In de zomer van 2001 zijn we begonnen met opknappen van ons tamelijk vervallen winkelpand en hebben we met een bevriende meubelmaker onze zelfontworpen meubels geplaatst. Op 10 november 2001 openden we onze deuren. Ottomania is in Nederland een unieke winkel met een heel eigen sfeer en stijl, puur vanuit onze passie ontstaan.

Milieu informatie

GOTS (Global Organic Textile Standard) is ontwikkeld om biokatoen en andere biologisch geteelde vezels verder te produceren tot een duurzaam kledingstuk of textiel. De standaard stelt bijvoorbeeld eisen aan fabrieken omtrent het gebruik van schadelijke chemicaliën. Daarnaast hebben fabrieken de verplichting om een duurzaam afvalwatersysteem te gebruiken en zuinig met water en energie om te gaan. GOTS omvat ook criteria wat betreft arbeidsomstandigheden, die gebaseerd zijn op de normen van de International Labour Organization, zoals het recht op vakbondsvrijheid en het recht op veilige en gezonde werkomstandigheden. De GOTS standaard wordt ketendiep toegepast in de verwerking van biologische vezels. Bepaalde erkende standaarden en certificaten voor biologische landbouw zijn door GOTS toegestaan, vervolgens begint certificering op basis van GOTS bij de eerste stap in de verwerking.

GOTS wordt beheerd door de International Working Group (IWG), die bestaat uit vier organisaties, namelijk: International Association Natural Textile Industry (IVN) in Duitsland, Soil Association (SA) in Engeland, Organic Trade Association (OTA) in Amerika en de Japan Organic Cotton Association (JOCA). Een controleorganisatie gaat na of aan de eisen wordt voldaan. Control Union voert bijvoorbeeld controles uit en daarnaast zijn er andere organisaties die deze controles mogen uitvoeren nadat zij een goedkeuring hebben gekregen van de IWG. Deze organisaties staan op de website van GOTS vermeld.
Andere uitvoeringen

Hamam handdoek - 170 x 100 - greek blue
24,95

Hamam handdoek - 170 x 100 - light blue
24,95

Ottomania

"Zoals Ottomania, de naam van onze winkel al zegt, zijn onze producten afkomstig uit de landen en gebieden uit het voormalige Ottomaanse Rijk. Wij, Maarten ten Böhmer en Tara Strategier, zijn met veel betrokkenheid en plezier eigenaar van Ottomania. Wij reizen zelf zoveel mogelijk met onze kinderen door de landen waar onze spullen vandaan komen en zoeken daar naar mooie producten, inspiratie en ambachtslieden"

Ottomania
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Hamam handdoek - 170 x 100 - dark gray

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Kies een kleur

Deze verfkleuren worden gemaakt met natuurlijke pigmenten. Afhankelijk van de gebruikte pigmenten kan de prijs verschillen.

Klik op de kleur om deze te bestellen en de prijs te zien.Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit