img

Massieve Plint Caramel SP

Merk: Moso bamboe vloer

€ 11,50 per stuk incl. btw
€ 5,75 per meter

Afmetingen per stuk lxbxh:
200cm x5cm x15mm
Totaal per stuk:
2 meter
Aantal
Maak een keuze
Dit product wordt apart verzonden door
Moso

bezorgkosten
Voor de producten van deze leverancier worden aparte verzendkosten berekend van
€ 49,- gratis vanaf € 500,-

Levertijd: 3 werkdagen

China
Land van herkomst: China

Bekijk hier meer producten van het merk Moso bamboe vloerMoso bamboe vloer logo
Artikelnummer: 2700000003602

Massieve plinten passend bij MOSO bamboe vloeren. Wanneer online besteld, krijgt u standaard side pressed plinten. Bij onduidelijkheid of voor het bestellen van plain pressed plinten, graag contact opnemen.

Product informatie

Technische specificaties:

Type
BS-H250 L (Side Pressed) BS-H350L (Plain Pressed)
Hardheid
ca. 4,0 N / mm2 (Brinell)
Krimp coëfficiënt
0,14% per 1% verandering vochtgehalte
Evenwichtsvochtgehalte
10% bij 20 ºC en 65% relatieve luchtvochtigheid
8% bij 20 ºC en 50% relatieve luchtvochtigheid
Dichtheid
700 kg / m³
Brandnorm
B1Zwitserse norm CH 5,3;Britse norm BS 476 deel 7;      klasse A3 Belgische norm NBN
Warmtegeleidingcoëfficiënt
0,17 W/ (m-k)
Warmteweerstand
N.v.t.
Emissienorm
0,01 mg/m3 (E1 norm:max. 0,124 mg/m3

Legwijze

Vooraf

 • Bamboeparket dient tenminste 48 uren te acclimatiseren in de ruimte waarin de vloer wordt geplaatst. Het parket dient vlak te liggen, in de(afgesloten) verpakking, bij een temperatuur van 18°-20°C (45-65% luchtvochtigheid).
 • De ondervloer waarop het parket zal worden geplaatst moet een minimum temperatuur van 18°C hebben. De ondervloer moet vlak, zonder scheuren, droog en schoon zijn.
 • Een te hoog vochtgehalte heeft een negatieve invloed op het parket. De maximale toelaatbare vochtgehalten van de ondervloeren zijn: Zandcement 1,8%, Spaanplaat 7-9%, Anhydriet 0,3%

Let op

 • Bamboe is een natuurproduct! Variaties in kleur en structuur binnen een levering zijn mogelijk. Bij het leggen dienen altijd meerdere delen uit verschillende dozen te worden gemengd!
 • Wij adviseren u het materiaal voor het leggen te controleren op vochtgehalte, maat- en kleurafwijkingen en beschadigingen. Eventuele klachten hierop worden niet meer in behandeling genomen nadat het materiaal is geïnstalleerd of verder verwerkt.
 • Het leggen van de parketvloer moet in principe altijd het laatste werk zijn in een project, om beschadiging van het oppervlak te voorkomen. Pas op met het gebruik van tape, omdat dit mogelijkerwijs de lak kan beschadigen.
 • Meubilair en stoelen dienen te worden voorzien van vilt om beschadiging van het parketoppervlak te voorkomen.
 • Ter bescherming tegen stof en zand dient voor en achter de ingangsdeur een schoonloopmat te worden geplaatst.

Ideale omstandigheden

 • Kamertemperatuur 18-20°C en luchtvochtigheid 50 - 65%
 • Tijdens de wintermaanden wordt de lucht in de ruimte erg droog. Om een constante luchtvochtigheid te bewerkstelligen kunnen luchtbevochtigers aan de radiatoren worden geplaatst. Voor grotere ruimten zijn elektrische luchtbevochtigers benodigd. In de zomer en herfst, als de luchtvochtigheid hoog is, moet de ruimte goed geventileerd worden. Als er te grote klimaatveranderingen in de ruimte optreden, bestaat de kans dat er schoteling, krimp of kromming in het materiaal ontstaat. Controleer de luchtvochtigheid m.b.v. een hygrometer.

Verlijming

 • Deze parketsoort dient direct op de ondervloer worden verlijmd, indien deze voldoende vlak, droog, schoon en trekvast is. Eventueel kan een onvlakke ondervloer worden uitgevlakt d.m.v. een tussenvloer (bv. spaanplaat).
 • Voor het vol verlijmen van het parket aan de ondervloer is specialistische kennis en materiaal nodig en dit dient dus door een vakman te worden uitgevoerd!
 • Aanbevolen lijmsoort: 2-componenten polyurethaan. Bij fabrieksafgewerkte vloeren dient voorzichtig met dit type lijm te worden omgegaan: de uitgeharde lijm kan alleen maar mechanisch worden verwijderd. Dit kan tot beschadiging van de afwerking leiden
 • Bij poreuze tussen- / ondervloeren zijn waterarme dispersielijmen of kunstharslijm (mits toegestaan) geschikt.
 • Elastische 1-Componenten-polyurethaan-lijmen en silaan-lijmen kunnen slechts worden gebruikt, indien: -Shear strength Ts > 1.4 N/mm2 (bij 3 dagen climatisering 23 graden Celsius / 50% RLV) -Shear elongation y >= 0.5 (bij 3 dagen climatisering 23 graden Celsius / 50% RLV) Laat u hierover informeren door uw lijmleverancier.

Afwerking onbehandeld bamboe

 • Nadat de lijm is uitgehard kan de vloer worden geschuurd en gevuld (met mengsel van voegenkit en schuurstof - korrel 80).
 • Onbehandelde bamboevloeren kunnen worden behandeld met olie, lak of met impregneer/was. Voor olie: houdt u er rekening mee dat bamboe een erg dichte oppervlaktestructuur heeft; brengt u daarom de olie dun aan en laat het goed drogen voordat een volgende laag wordt aangebracht.

Onderhoud

 • Eerste onderhoud: Al het fabrieks geoliede resp. gelakte parket dient meteen na het leggen een eerste onderhoudsbehandeling te krijgen. Vraag uw leverancier naar de details.
 • Reiniging en onderhoud: De levensduur van de vloer zal flink worden verlengd als de juiste reinigings- en onderhoudsmiddelen worden gebruikt. Vraag uw leverancier naar de details.

Vloerverwarming

Plaatsing op vloerverwarming wordt niet aangeraden. 

Belangrijk

De leginstructie heeft als doel de toepassingsmogelijkheden zo goed mogelijk te omschrijven. Echter omdat individuele omstandigheden (specifieke toepassing, ondergrond en verwerking) buiten onze invloed liggen, kan deze instructie niet bindend zijn. In geval van twijfel Kunt u alijd contact met ons opnemen.

Milieu informatie

Bamboe, het alternatief voor hardhout

Eén van de grootste bedreigingen van de mensheid is ongetwijfeld de ongelimiteerde exploitatie van de natuurlijke hulpbronnen op aarde. Eén van die bronnen is het hardhout, met name de tropische houtsoorten.
Bamboe biedt hiervoor een zinvol alternatief: geen boom, maar een "grassoort", dat verhout en razendsnel groeit. In het groeiseizoen groeit de "reuzenbamboe" 30 cm tot 50 cm per dag en kan uiteindelijk 15 tot 30 meter hoog worden, met een stamomtrek van 35 cm of meer. Wereldwijd bestaan er meer dan 1500 bamboesoorten: de "reuzenbamboe" kan men echter alleen vinden in (sub-)tropische klimaatzones.

's-Werelds belangrijkste bamboereservoir bevindt zich in China. Hier groeit de "reuzenbamboe" Phyllostachys pubescens, ook wel MOSO genoemd. Door haar fijne structuur is deze bamboesoort uitermate geschikt voor decoratieve toepassingen, zoals vloeren en meubels. De Phyllostachys pubescens groeit in uitgestrekte oerbossen, maar ook op, door boeren beheerde, plantages. Jaarlijks kan ongeveer een derde van het aantal bamboestammen worden gekapt, zonder dat het bosbestand in omvang gereduceerd wordt.

De grondstof
De milieuvriendelijkheid van een product bepalen is vaak niet zo eenvoudig. Voor bamboe is de milieubalans zonder twijfel positief. De kap- en groeiwijze zijn belangrijke milieu-argumenten. Elk jaar maakt de moederplant meerdere nieuwe stammen aan, zodat in een volwassen plantage na 5 jaar de stammen kunnen worden geoogst, zonder dat de omvang van het bos afneemt. De groeikracht van het bamboebos wordt zelfs versterkt door geregeld te kappen. Deze werkwijze zorgt voor een nóg grotere aanwas van nieuwe scheuten en staat borg voor een perfecte kwaliteit van de volgende kap.

Verwerking
Ook in de verdere verwerking kiest MOSO voor een milieuvriendelijke werkwijze. Zo wordt de benodigde energie in de fabriek voor een groot deel geleverd door verbranding van zaagsel en bamboe afval. De door MOSO gebruikte lijmen voldoen ruimschoots aan de E1 norm.

Panda vriendelijk
De pandabeer leeft in het middengebergte in centraal China. De panda trekt al etend naar plaatsen waar de lagere bamboesoorten goed bereikbaar zijn. De Moso bamboe, Phyllostachys pubescens, heeft geen bladgroei op de eerste 5 meter van de stam en is daarom voor de panda geen voedselbron. Tevens gebruikt MOSO alleen bamboe afkomstig van.
Andere uitvoeringen

Massieve Plint
Massieve Plint
Uitvoering: Onbehandeld
5,00 per meter

Moso bamboe vloer

Bamboevloeren zijn milieuvriendelijk, super sterk en nog heel fraai ook. Een bamboe bos groeit in 6 jaar uit tot een kaprijp paradijs en de prachtige planken voor een vloer gaat minstens 10 jaar mee. Kortom duurzamer kan niet.

Moso bamboe vloer
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Vloerenleggers

Totaal 4 vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 1
Al Decor
Al Decor is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leggen van parketvloeren, met name in bamboeparket in al zijn variëteiten. Door de diversiteit en hoogstaande kwaliteit en het feit dat het e.. Bekijk profiel pagina

Flierveld 67
2151 LE Nieuw Vennep
0252531903
JustIN Parketvloeren
JustIN Parketvloeren, een jong en ervaren bedrijf met een vakkundige, gediplomeerde parketlegger. Wij zijn gespecialiseerd in het werken met bamboe, hier hebben wij jaren ervaring in, in al .. Bekijk profiel pagina

Gaffelstraat 42
1445 HS Purmerend
0299-406748
LEKA Parket
LEKA Parket is specialist in het leggen van houten vloeren (tevens traditionele vloeren), schuren, renoveren en onderhoud van diverse houten vloeren. Met jarenlange ervaring in vloermontage kan LEKA P.. Bekijk profiel pagina

Pijlspits 5
6034 PD Nederweert Eind
Van t Pad Woning- en Projectstoffering
Ruim 8 jaar is van ’t Pad Woning- en Projectstoffering al gevestigd in IJsselstein.  Wij werken voor particulieren en bedrijven. Onze vloeren liggen onder andere in hotels, scholen, kantoo.. Bekijk profiel pagina

Ringoven 38
3402 SC IJsselstein
030 751 96 04

Massieve Plint Caramel SP

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Kies een kleur

Deze verfkleuren worden gemaakt met natuurlijke pigmenten. Afhankelijk van de gebruikte pigmenten kan de prijs verschillen.

Klik op de kleur om deze te bestellen en de prijs te zien.Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit