Stockholmer teer

Merk: Lacq

153,50 per blik incl. btw
€ 30,70 per liter

Totaal per blik:
5 liter

Zakelijk afnemer? Meld je aan voor de groothandel: eco-bouwers.nl
Aantal
Maak een keuze
Gratis verzonden!

Levertijd: 3 werkdagen

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

  • Beste alternatief
  • Duurzame kwaliteit
  • Plantaardig

Bekijk hier meer producten van het merk Lacq
Lacq logo
Artikelnummer: 8717853120400

Bekijk alles van Lacq >
Bekijk meer: asn >

Lacq Stockholmer Teer is een traditionele donkerbruine ambachtelijke houtteer van de beste kwaliteit. Het wordt geproduceerd op de traditionele wijze, en is bestand tegen alle weersomstandigheden. Uitermate geschikt om over oude carbolineumlagen aan te brengen en geeft een ademende, impregnerende en beschermende laag die de vochtopname en afgifte niet belemmert.
  • Langzaamdrogend
  • Oplosmiddelvrije
  • Weerbestendig
  • Karakteristieke geur
  • Dampopen
In Scandinavië gebruikt men houtteer al eeuwen ter bescherming van zachte houtsoorten tegen rot, insecten en de weersinvloeden en geeft het hout een natuurlijk aanzien.
 
 

Product informatie

Lacq-Stockholmer-teer-TDS-NL.pdf

Verbruik:
5 a 6 m2 per liter (afhankelijk van de ondergrond)

Waarvoor gebruik ik Lacq Stockholmer teer?
Lacq Stockholmer teer wordt gebruikt ter bescherming van zachte houtsoorten. Voor objecten zoals schuren, loodsen, schuttingen, boten en molens
 
Is Lacq Stockholmer teer schadelijk voor de gezondheid?
In tegenstelling tot koolteer, is Lacq Stockholmer teer een product wat vrijkomt uit het verbranden van pijnhout. De wijze van productie zorgt voor de karakteristieke geur. Dit product is dus niet schadelijk voor de gezondheid.
 
Kan ik Lacq Stockholmer teer over oude teerlagen aanbrengen?
Lacq Stockholmer teer is aan te brengen over oude teerlagen. Het geeft een ademende, impregnerende & beschermende laag die de vochtopname en afgifte niet belemmert.
 
Hoe lang moet Lacq Stockholmer teer drogen?
Lacq Stockholmer teer heeft de eigenschap zeer traag drogend te zijn. Houd rekening met enkele weken.
 

Milieu informatie

Teer is een product dat ontstaat bij het verhitten van plantaardig materiaal zoals hout (wat bruine teer oplevert) of steenkool (wat koolteer geeft), onder uitsluiting van lucht (pyrolyse). Het is een donkere, stroperige of kleverige taaie substantie met een karakteristieke geur, afhankelijk van de oorsprong. Een bekende teersoort is Zweedse of Stockholmer teer.

[..]

In de volksmond wordt met teer ook vaak asfalt of bitumen bedoeld, de hoogst kokende fracties die overblijven na het verdampen van aardolie. Dit zijn echter andere producten dan de echte teer, die een mengsel is van zeer veel organische stoffen, waarvan een deel ten dele reactief en min of meer giftig.  Teer is ook een belangrijk bestanddeel van sigarettenrook en voor veel van de schadelijke gevolgen daarvan verantwoordelijk.


(Bron; wikipedia)
Andere uitvoeringen

Lacq

Lak- en verfproducten van professionele kwaliteit milieuvriendelijk, biobased. Ambachtelijk samengesteld voor schilders en bewuste klussers. Door de experts van Vliegenthart (sinds 1839) Alle lak- en verfproducten van Lacq worden geproduceerd volgens beproefd recept. Door experts die meer dan 100 jaar geleden pionierden met de beste ingrediënten. Topkwaliteit oliën, harsen en wassen dienen nog altijd als basis en worden op ambachtelijke wijze samengevoegd door hofleverancier Vliegenthart (sinds 1839).

Lacq
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.

Bedrijfsnaam: Voornaam*: Achternaam*: E-mail adres*: Telefoonnummer*: Gewenste hoeveelheid*: Indicatie leverdatum: Bericht:

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Reactie


Waarom denkt U dat dat slecht is? het is een ouderwets product aanpast aan deze tijd maar de reuk is het zelfde gebleven (denk aan Zaanse schans) en afhankelijk van de ondergrond en het weer is onderhoud wel nodig .

Rob Bos
Slecht


Deze 4 jaar geleden aangebracht. De houtskoollucht was nog een jaar lang te ruiken. Na 4 jaar lijkt de laag helemaal weg, er is niets meer van te zien en een nieuwe behandeling is noodzakelijk.

E

Stockholmer teer

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit