Biosil wit 5L

Merk: Keim

€ 54,99 per blik incl. btw
€ 11,00 per liter

Totaal per blik:
5 liter
Aantal
Maak een keuze
Gratis verzonden!

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

keurmerken_blauwe_engel.jpg keurmerken_recyclebaar.jpg keurmerken_tuv.jpg

  • Herwinbare grondstoffen

Bekijk hier meer producten van het merk KeimKeim logo
Artikelnummer: 4014362108614

MINERALE BINNENMUUR­ VERF OP SILIKAATBASIS VOOR EEN GEZOND LEEF­KLIMAAT

Anti-Schimmel - Hypo allergeen - Natuurlijke basis - Damp open
Keim Biosil is een muurverf op natuurlijke basis en zeer verantwoord voor het milieu, zowel voor de productie en verwerking, als voor gebruikers en bewoners. Biosil is hypo allergeen en daarom zeer geschikt voor ruimten met intensief gebruik zoals slaapkamers, scholen, ziekenhuizen, overheidsgebouwen etc.

KEIM Biosil® is een universele, hoogdekkende minerale binnen­verf op silikaatbasis, (voldoet aan DIN 18363, 2.4.1) geschikt voor toepassing op zowel geschilderde als ongeschilderde ondergronden.

KEIM Biosil® is een verf op natuurlijke basis en zeer verant­woord voor het milieu, zowel qua productie en in de ver­werking. Biosil is hypo allergeen en daarom zeer geschikt voor ruim­ten met intensief gebruik zoals slaapkamers, scholen, ziekenhuizen, overheidsgebouwen etc. KEIM Biosil® is zeer damp open : de waterdampdoorlaatbaarheid van het verfsysteem ligt boven de 95 %. Deze damp openheid is belangrijk voor een aangenaam woonklimaat :
In een ruimte geproduceerd vocht kan door de wand eenvoudig worden opgenomen en eventueel naar buiten worden getranspor­teerd. Vochtige wanden, muffe binnenlucht en schadelijke schimmelgroei  worden voorkomen, zodat er  langdurig sprake blijft van een hygiënisch binnenklimaat. KEIM Biosil® is TUV gecertificeerd voor toepassing in de levensmiddelenindustrie en gezondheidszorg en beschikt over een TUV milieu- certificaat.

 

Product info

KEIM_Biosil.pdf
KEIM_Fixatief.pdf
KEIM_Speciaal-Fixatief.pdf
kleurkaart_Natuursteen.pdf
Kleurkaart_Monochrome.pdf
Kleurkaart_Historische_Editie.pdf
Kleurkaart_Exclusief_Palette.pdf
Kleurkaart_Avantgarde.pdf
Veiligheidsblad Biosilgrond_SDB_1004___NL_.pdf
Veiligheidsblad Biosil_SDB_1004__NL_.pdf

Toepassingen
De eigenschappen van KEIM Biosil® maken het product zeer geschikt voor toepassing in woonhuizen, overheidsgebouwen , kerken, scholen etc. KEIM Biosil® is geschikt voor alle normale ondergronden in gebruiksruimten, woonruimten, keukens, badkamers, trappenhuizen en kelders,

Voorbehandeling
De ondergrond moet droog, schoon, stof- en vetvrij zijn. Normaal zuigende ondergronden als spachtel, beton, kalkzandsteen, geschilderd weefsel en goed hech­tende oude verflagen hebben doorgaans geen voorbehandeling nodig. Sterk zuigende ondergronden of poederende ondergronden moeten worden voorbehandeld met KEIM Biosil® Grond ( verbruik ca. 0,2 L/m2) of KEIM Speciaal Verdunning ( 1:1 met water verdund).

Gipshoudende ondergronden of reparaties op basis van gips dienen te worden voorbehan­deld met KEIM Speciaal Verdunning ( 1:1 met water verdund).

Verwerking en opbouw van de verflaag
KEIM Biosil® kan met kwast, roller of verfspuit aangebracht worden. Standaard wordt de verf in 2 lagen opgebracht met een droogtijd van minstens 4 uur tussen de 2 lagen. Voor normaal zuigende en niet-zuigende ondergronden:
•eerste laag KEIM Biosil® verdund met ca. 30% KEIM Speciaal Fixatief

  • tweede laag KEIM Biosil® onver­dund.

Voor sterk of onregelmatig zuigen-de ondergronden:

  • eerste laag KEIM Biosil®Grond verdund met ca. 10% KEIM Speciaal Fixatief
  • tweede laag KEIM Biosil® onverdund.

Sterk vervuilde (bijv. roet en nico­tine aanslag) ondergronden:

  • oppervlak voorstrijken met KEIM Isoleergrond, na ca. 12 uur gevolgd door
  • eerste laag KEIM Biosil®, ver­dund met ca. 30% KEIM Speciaal Fixatief
  • tweede laag ( na 12 uur) KEIM Biosil® onverdund

Gemiddeld verbruik
Bij een 2-laags systeem KEIM Biosil® op een normaal zuigende,gladde ondergrond bedraagt het verbruik ca. 0,3 Um2, exclusief verdunning. Bij een 2-laags systeem op een sterk zuigende ondergrond is het verbruik van 1 laag KEIM Biosil®Grond ca. 0,2 Um2 en het verbruik van 1 laag KEIM Biosil® ook ca. 0,2 L/m2 Ontdek de warme uitstraling van KEIM Biosil® muurverf

Bescherming

Tijdens de verwerking van KEIM Biosil®, de niet te schilderen ondergrond goed afdekken en of afschermen. Gereedschap na gebruik met ruim schoon water reinigen.

Kleuren:

KEIM Biosil® is verkrijgbaar in 250 standaardkleuren van de KEIM kleurenwaaier zie pdf hieronder ( kleurgroepen 1 en II), kleuren uit andere kleurenwaaiers op aanvraag.

Houdbaarheid:

Ca. 12 maanden houdbaar , indien goed gesloten, koel maar vorstvrij, opgeslagen.

- GEZOND LEEFKLIMAAT SCHIMMELVRIJ
- GEEN OPLOSMIDDELEN MILIEUVRIENDELIJK ADEMEND
- ONBRANDBAAR
- HOGE LICHTREFLECTIE HYPO-ALLERGEEN
- TUV CERTIFICERING
 
Andere uitvoeringen

Biosil - Kleurgroep l
Biosil - Kleurgroep l
Uitvoering: 5L kleur1
72,73

Biosil - Kleurgroep ll
Biosil - Kleurgroep ll
Uitvoering: 5L kleur2
76,97

Biosil - Kleurgroep lll
Biosil - Kleurgroep lll
Uitvoering: 5L kleur3
105,10

Biosil - Kleurgroep lV
Biosil - Kleurgroep lV
Uitvoering: 5L kleur4
107,53

Biosil wit 12,5 L
Biosil wit 12,5 L
Uitvoering: 12,5L wit
126,-

Biosil - Kleurgroep l 12,5 L
Biosil - Kleurgroep l 12,5 L
Uitvoering: 12,5L kleur1
116,43

Biosil - Kleurgroep ll - 12,5 L
Biosil - Kleurgroep ll - 12,5 L
Uitvoering: 12,5L kleur2
124,90

Biosil - Kleurgroep lll - 12,5 L
Biosil - Kleurgroep lll - 12,5 L
Uitvoering: 12,5L kleur3
14,49 per liter

Biosil - Kleurgroep lV - 12,5 L
Biosil - Kleurgroep lV - 12,5 L
Uitvoering: 12,5L kleur4
186,01

Keim

Natuurlijke grondstoffen zijn samen de basis voor de unieke kwaliteit van de ontbrandbare Keim mineraalverven. Door Keim's hoge waterdampdoorlatendheid worden schimmels voorkomen. Keim is het beste voor ieder verfproject.

Keim
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Heel Goed


De vochtbestendige gipsplaten wanden in de badkamer na voorstrijk met de roller Biosil opgebracht. Na 2 lagen een uitstekende dekking. Wel een ietwat korrelig resultaat wat best mooi staat. Oppassen dat je de randen langs plafond ed na opbrengen met de kwast meteen nog even met de roller na rolt voor zover mogelijk want je blijft de streken van de kwast anders zien. Biosil vloeit niet doordat de verf dikker is dan gewoonlijk.

Ilse Bergmans
Reactie


Nee 5 liter is de kleinste verpakking, de emmer op zijn kop bewaren helpt maar niet voor jaren.

Rob Bos
Algemene vraag


Is deze verf ook in een kleinere hoeveelheid te verkrijgen? Ik heb een kleine badkamer en maar 7mx50cm nodig...

Corien Neleman
Reactie


Is dat geval kun je het best Keim Soldalan gebruiken. Deze versteend met de muur en kan dus niet loslaten! Wellicht is het een goed idee om een afspraak te maken met een adviseur van Keim, voor een goed verf advies. Groet Bart

Eco-Logisch
Algemene vraag


Ik ben in het bezit van een waterhuis, heeft tijdens oorlog in zeewater gestaan, waardoor stuuk en verf geregeld loslaten. Is keim de oplossing voor dit probleem?

levina
Reactie


Dankjewel! Zodra ik er aan toe ben, ga'k m bestellen!

Grytsje
Reactie


Beste Grytsje, je kan de wand schoonmaken (met schimmelverwijderaar van Auro bijvoorbeeld, of soda) en vervolgens schilderen. Wanneer de schimmel niet zo heel erg is, kun je zelfs de Keim er direct overheen schilderen (soms 2-3 lagen). De keim verf 'vreet' de schimmel die er nog zit op en zorgt ook dat er geen nieuwe schimmel komt!

Eco-Logisch
Algemene vraag


Lijkt een goede optie voor onze badkamer. 7 Jaar geleden heb ik mijn badkamer geverfd met Aquamarijn muurverf, wat 6 jaar lang goed ging (lang voor dit complex, waarvan de badkamers vrijwel alle vochtigheids- en schimmelproblemen hebben). Dit laatste jaar is nu toch schimmel aan het ontstaan. Vraag: Hoe voorbehandelen? (om daarna met Keim te werken)

Grytsje
Heel Goed


Ja dat kan.


Algemene vraag


Is de KEIM Biosil ook te gebruiken over een ander type voorstrijk? (Aquamarijn maril voorstrijk op gipsplaat)

Marije
Reactie


Waar komt die salpeterzuur aanslag vandaan ? Als het nog steeds vochtig is moet je even bellen dan kunnen we een afspraak maken met een specialist. Als het droog is goed borstelen Keim fixatief er overheen en schilderen met Biosil als er nog steeds kans is op schimmel of als er mooi licht binnen valt schilderen met Optil.

Rob Bos
Heel Goed


Hallo, ik moet bij klanten de keldermuren repareren en schilderen. Mijn verfleverancier uit Eemnes, raadde mij keim verf aan. Goed idee opzich, maar de muren zitten vol met wolken salpeterzuuruitslag.Wat is een goede werkwijze,volgens jullie?

az verfman
Goed


Goed te verwerken maar let op i.c.m. Fermacell platen, Keim pakt heel erg slecht op de Fermacell lijm die gebruikt wordt om de platen aan elkaar te verbinden. Dus erg secuur lijmen en lijmresten meteen verwijderen anders blijf je schilderen.

Daan Verhaar
Goed


Prima mee te werken, ruikt aangenaam, dekt goed

Yvonne Sanders
Goed


Biosil ziet eruit als gewone latex verf. Geen korrels te ontdekken zoals de specificaties op internet aangeven. Het lijkt wat op yoghurt. Als het nat wordt of je gaat er weer overheen schilderen dan zie je weer de ondergrond erdoor heen, maar dit droogt erg dekkend op als het droog is (dag).Nu nog even afwachten hoe schrobbestendig het werkelijk is. En weet nog niet goed of het waterdicht is.

J. de Jong
Reactie


Zie voor deze gegevens de technische bladen onder het tabblad 'product info'. Groet Bart

Eco-Logisch
Heel Goed


hoezo staat de diffusieweerstand er niet op dat hoort erbij !!!!!

ali
Reactie


Waterafstotend is dit product niet, maar het is wel uitstekend te gebruiken in een badkamer. (het is vocht regulerend en schimmelwerend)een andere optie is bijvoorbeeld leem finish. Dit is niet waterdicht, maar zeker spatwater bestendig en misschien beter voor de opbouw die jij voorstelt.

eco-logisch
Heel Goed


welke afwerking kan men toepassen in een badkamer bij: pavaterm+wandverwarming+basisleem met stro. Welke afwerking gaat men het beste waterafstotend zijn? gaat Biosil waterafstotend genoeg zijn om spordadische waterspatten tegen te houden?

walter vaes
Reactie


Biosil is een muurverf en is hier niet voor bedoelt. Het kan wel, maar de kans is groot dat de dekking en hechting slecht is.

eco-logisch
Algemene vraag


is Biosil toepasbaar op houten ondergronden, bijv. multiplex?

han morsink
Reactie


Keim Biosil is uitermate geschikt voor de badkamer!


Algemene vraag


Is deze verf geschikt om te gebruiken in de badkamer? Zo nee, welke verf zou daar dan het meest geschikt voor zijn?

Tamara
Heel Goed


KEIM BIOSIL is een hoogwaardige silicaatverf voor binnen. Het is raadzaam het materiaal te verdunnen met ca. 15-20% schoon leidingwater. Zeer geschikt voor ruimtes met hoge luchtvochtigheid zoals bijvoorbeeld kelders. Bij applicatie dient de ondergrond droog te zijn! Eigenschappen: Zeer dampopen ca. 99% Hoge lichtreflectie Zeer mat uiterlijk Hypo-allergeen

Peter Schuil
Heel Goed


Prima verf ik heb er wanden en plafonds meegedaan bij een vriendin thuis prima verf niets mis mee.

Robert van Leeuwen

Biosil wit 5L

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: