Eenmans gipsvezelplaat - Greenline - 10 mm !!Uitlopend artikel!!

Merk: Fermacell

€ 11,69 €16,70per plaat incl. btw
€ 7,79 per m2
Aanbieding: 30% Korting

Afmetingen per stuk:
150cm x100cm x10mm
Totaal per plaat:
1,50 m2

Zakelijk afnemer? Meld je aan voor de groothandel: eco-bouwers.nl
Aantal
Maak een keuze
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 75,00
Gratis verzonden vanaf € 500,-

Levertijd: 3 werkdagen

Duitsland
Land van herkomst: Duitsland


Bekijk hier meer producten van het merk Fermacell
Fermacell logo
Artikelnummer: 2700000033227

Bekijk alles van Fermacell >
Bekijk meer: asn >

De Fermacell Gipsvezelplaten zijn toepasbaar op veel gebieden en onderscheiden zich van normale gipsplaten door hun uitstekende geluidsisolerende eigenschappen, brandwerendheid en stootvastheid. Het is een afbouwplaat, brandwerende plaat en een plaat voor vochtige ruimtes tegelijk. Licht in gewicht, eenvoudig te plaatsen en snel opgeleverd voor verdere afwerking. 

Uitstekende kwaliteit 

Fermacell bereikt de beproefde kwaliteit door een overtuigend totaalconcept, dat bij de productie begint. fermacell Gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels die beide worden gewonnen uit een recyclingsprocedé van afvalmaterialen. Een homogeen mengsel van deze twee natuurlijke grondstoffen wordt op een computerbestuurde productiestraat na toevoeging van water – zonder andere bindmiddelen – onder hoge druk tot stabiele en reukneutrale platen geperst, gedroogd en op maat gesneden. Dit is een innovatief en ecologisch verantwoord productieproces met uiterst strenge kwaliteitscontroles (o.a. KOMO/ KIWA). 

Verwerking 

De platen moeten aan de zijkanten aan elkaar vastzitten om minieme verschuivingen te voorkomen, dit in tegenstelling tot normale gipsplaten. Anders zouden er scheuren in bijvoorbeeld stucwerk kunnen ontstaan. Voor het vastzetten kan voegenlijm of voegengips gebruikt worden. Bij de toepassing van voegengips moeten de platen ietsje van elkaar af bevestigd worden zodat het gips de kiertjes kan opvullen. 

Ideaal – 10 redenen voor jou om voor Fermacell te kiezen

 1. Voorbehandeling niet nodig – De platen zijn in de fabriek al gereed gemaakt, dus de platen kunnen bij jou thuis direct worden bewerkt. Dat scheelt veel werk!
 2. Licht van gewicht – De platen wegen ongeveer 17 kg per stuk, waardoor ze makkelijk te dragen zijn. Door de afmetingen vormen ook smalle trappen geen probleem.
 3. Stevig en stabiel – de platen vormen een stevige ondergrond of wand om kamers te scheiden.
 4. Vochtigheid is geen probleem – veel wandbekledingen zijn niet bestand tegen woonvocht zoals in de badkamer. De Fermacell platen wel. Ze zijn vochtbestendig en stabiel, dus ze kunnen in wisselend vochtige en droge ruimtes prima gedijen.
 5. Heerlijke thermische isolatie – Je huis lekker warm houden.
 6. Brandwerend - De Fermacell Gipsvezelplaten zijn als niet brandbaar bouwmateriaal (brandklasse A2-s1d0) ingedeeld.
 7. Geluidsisolerend – Handig als iemand op het drumstel wil oefenen en jij er geen last van wil hebben. Diverse testen hebben de uitstekende geluidsisolatie van de platen bevestigd.
 8. Geschikt voor ieder schilderwerk – op de platen kunnen alle algemeen gebruikelijke verfsoorten worden aangebracht. Volg altijd de aanwijzingen van de fabrikant op.
 9. Behangen is geen probleem – alle soorten behang, behalve vinyl, kunnen met gebruikelijke behanglijm gemakkelijk worden aangebracht. Voor vinyl is speciale lijm nodig.
 10. Tegels zetten. Er kunnen zelfs keramische tegels worden aangebracht.

 

Product informatie

Handleiding Fermacell Gipsvezelplaat.pdf
Algemene informatie Fermacell.pdf
veiligheidsblad_gipsvezelplaat_s1.pdf
FC_greenline_wohlfuehlen.pdf
Urkunde-Greenline Fermacell.pdf

Toepassing
 • Scheidingswanden (niet dragend met stalen of houten onderconstructie)
 • Scheidingswanden (dragend met stalen of houten onderconstructie)
 • Woningscheidende wanden (dragend en niet dragend)
 • Brandwerende wanden (dragend en niet dragend)
 • Geluidsisolerende wanden (dragend en niet dragend)
 • Prefab gevelpuien (dragend en niet dragend met houten onderconstructie)
 • Buitenwanden (dragend met houten onderconstructie)
 • Voorzetwanden/ schachtwanden
 • Wandbekledingen
 • Brandwerende en geluidsisolerende plafonds
 • Plafondbekledingen
 • Zolderafwerking (bekleding van plafonds, schuine daken en drempels)

Specificaties
 • Warmtegeleiding λR= 0,32 W/mK
 • Diffusieweerstand μ = 13
 • Bij zeer dunne afwerkingen kan een finishlaag benodigd zijn
 • Eco-logisch verantwoord productieproces

Milieu informatie

Fermacell gipsvezelplaten bestaan uit gips en papiervezels die beide gewonen worden uit een recyclingsprocedé van afvalmaterialen. Een homogeen mengsel van deze twee natuurlijke grondstoffen wordt op een computerbestuurde productiestraat na toevoeging van water – zonder andere bindmiddelen – onder hoge druk tot stabiele en reukneutrale platen geperst, gedroogd en op maat gesneden. Dit is een innovatief en ecologisch verantwoord productieproces met uiterst strenge kwaliteitscontroles (o.a. KOMO/KIWA).

Fermacell is zeer goed te recyclen. De twee ’ingrediënten’ oud-papiervezels en gips kunnen na recycling weer worden opgenomen in het productieproces. Zaagresten kunnen bij de fabriek in een speciaal daarvoor bestemde stortkoker worden gedeponeerd. De zaagresten mogen niet ‘verontreinigd’ zijn met metaaldelen, isolatiemateriaal of houtvezelplaat, zoals dat onder bepaalde typen vloerelementen zit. In de stortkoker mogen dus alleen 100% zuivere gipsvezelplaatresten verdwijnen.

Films


Fermacell

Fermacell wil haar bijdrage leveren aan een duurzame wereld door het ontwerpen en ontwikkelen van gipsvezelplaten en vloerelementen op basis van volledig herbruikbare materialen. Nog belangrijker: de platen zijn veilig door hun hoge brandwerendheid en dragen bij aan een gezond milieu in jouw huis.

Fermacell
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer*: Gewenste hoeveelheid*: Indicatie leverdatum: Bericht:

Eenmans gipsvezelplaat - Greenline - 10 mm !!Uitlopend artikel!!

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit21