GFT zakje -Tasje Bioplastic 500st.

Merk: Eco Inkoop

€ 121,- per pak incl. btw

Totaal per pak:
500 st.
Aantal
Gratis verzonden!

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

keurmerken_compostable.jpg keurmerken_recyclebaar.jpg

 • Herwinbare grondstoffen
 • 100% Biologisch afbreekbaar

Bekijk hier meer producten van het merk Eco Inkoop
Eco Inkoop logo
Artikelnummer: 8719325675146

Bekijk alles van Eco Inkoop >
Bekijk meer: Boodschappen >

Onze tassen en zakken zijn biobased en composteerbaar EN13432 gecertificeerd en kunnen gebruikt worden als speciale gft-zak thuis in de keuken voor organisch afval. Ze helpen dan om meer en beter afval te scheiden (duaal gebruik) en houden de gft-bak schoon.
 
De composteerbare bioplastic draagtassen zijn qua draagkracht en treksterkte vergelijkbaar met polyethyleen gebruikt in een plastic draagtas en meerdere malen te gebruiken. Alle door ons geleverde bioplastic draagtassen zijn gecertificeerd met het kiemplant logo (seedling) of OK compost logo of het OK compost HOME logo. Alleen producten die conform de strenge Europese norm EN 13432 voor composteerbaarheid geproduceerd zijn mogen deze keurmerken en logo's gebruiken. Reeds sinds het jaar 2000 stelt deze Europese norm de criteria waaraan biologisch afbreekbare of composteerbare verpakkingen moeten voldoen. Zo weet u dat u een betrouwbaar product in huis haalt.
 
Bioplastics hebben dezelfde eigenschappen en voordelen als conventioneel plastic. Een bioplastic draagtas ziet er ook hetzelfde uit als een traditionele draagtas. Daarnaast is de bioplastic draagtas net zo sterk en stevig met dezelfde draag- en treksterkte. Hét grote verschil is de milieuvriendelijke afbraak van het restafval en de CO2-neutrale impact van de gebruikte biomassa. Onze aangeboden tassen zijn 100% composteerbaar. Dat maakt uw keuze voor een bioplastic draagtas Natuurlijk bio & logisch!
 
Bewaarinstructies In een droge donkere omgeving met normale temperaturen zijn de draagtassen van Natural probleemloos twee jaar te bewaren. Houd hierbij de volgende bewaarinstructies in acht:
 • Niet in direct zonlicht plaatsen;
 • Niet in een te warme omgeving plaatsen (op kamertemperatuur bewaren);
 • In een overdekt magazijn bewaren;
 • Niet in een vochtige omgeving plaatsen;
 • Houd de dozen zo lang mogelijk gesloten;
 • Gebruik de draagtassen bij voorkeur binnen de 12 maanden volgend op de productiedatum (zie etiket op de verpakkingsdoos). 
De voordelen van een bioplastic tas:
 • Onderdeel van de oplossing, niet van de vervuiling!
 • Kwalitatief hoogwaardige bedrukkingen
 • Al onze producten zijn 100% composteerbaar en biologisch afbreekbaar
 • Al onze biobased plastic tassen zijn EN13432 gecertificeerd
 • Het productieproces van een bioplastic tas is energiezuiniger en vriendelijker voor het milieu dan voor plastic tassen waardoor er minder CO2 uitstoot is
 • Al onze producten worden gemaakt van jaarlijks hernieuwbare grondstoffen: bijvoorbeeld maïsresten, stro, bagasse of plantaardig zetmeel
 • Vermindert de plastic soep

Product informatie

Bioplastics
Voordelen van bioplastics zijn groot: door het gebruik maken van biomassa (o.a. maïszetmeel) bespaart u op fossiele brandstoffen (olie is de grondstof van ouderwets fossiel plastic), verlaagt u CO2-uitstoot en draagt u bij aan de realisatie van een circulaire economie. Bioplastics worden toegepast in de verpakkingsindustrie, de foodservice, de land- en tuinbouw, de medische wereld, consumentenelektronica en in de automotive industrie.
 
Beheersing van plastic afval (o.a. plastic soup) kan grotendeels opgelost worden door de inzet van composteerbare en biodegradeerbare materialen. De restanten kunnen worden gebruikt in de land- en tuinbouwsector. De door Natural angeboden draagtassen van bioplastics zijn 100% composteerbaar en biologisch afbreekbaar, gecertificeerd volgens Europese Norm EN 13432.
Plastic daarentegen doet er heel lang over om af te breken en is schadelijk voor het milieu. Draagtassen gemaakt van bioplastics hebben als basis-ingrediënt granulaat gemaakt van hernieuwbare grondstoffen zoals onder andere maiszetmeel, distels, suikerriet, suikerbiet, plantaardig zetmeel en biologisch afbreekbare polymeren (biopolymeren). 
 
Een bijkomend voordeel van het gebruik maken van hernieuwbare grondstoffen is dat er géén op oliebasis (fossiele brandstoffen - basis van regulier plastic) bestanddelen gebruikt worden en er géén bomen gekapt hoeven te worden. De gebruikte biomassa is hernieuwbaar, van uitputting is dus geen sprake. Vanwege de korte koolstofcyclus wordt biomassa als CO2-neutraal gekenmerkt. Bovendien is het productieproces van een bioplastic draagtas energiezuinig in vergelijking met productie van reguliere plastic- of papieren tassen waardoor er minder CO2 vrijkomt. Een lagere CO2-uitstoot leidt tot minder broeikasgas, belangrijk voor het streven de opwarming van de aarde tegen te gaan en te verminderen.
 
De gebruikte mais voor de productie van het granulaat voor de bioplastics in onze producten is gegarandeerd niet genetisch gemodificeerd (GGM vrij).
 
 
WAGENINGEN UNIVERSITY & RESEARCH (WUR)

Wageningen Food & Biobased Research heeft onderzocht hoe composteerbare plastics zich gedragen in het huidige GFT-afvalverwerkingsproces in Nederland en kwam tot de conclusie dat zij prima verwerkt kunnen worden met het GFT. In de compost, het eindproduct van de GFT-afvalverwerking, zijn geen resten van composteerbare plastics terug gevonden. Wel resten van fossiele (niet composteerbare) plastics.
 
 
Composteerbare plastics breken snel genoeg af in de huidige Nederlandse GFT-afvalverwerking.
De milieuwinst zit naast veel minder plasticafval, minder CO2 uitstoot, minder fossiele grondstoffenverbruik in de betere scheiding en inzameling van groenafval zodat dit (natte) afval niet verbrand hoeft te worden. Onze composteerbare zakken/tassen gevuld met groente- en fruitresten zullen voor een verrijking van de compost zorgen.


Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer*: Gewenste hoeveelheid*: Indicatie leverdatum: Bericht:

Tuin

Totaal 11 vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 1
Addink Tuinen
  Bekijk profiel pagina

Kerkstraat 31
4247 EK Kedichem
0624656346
Den Daas BV
groethandel in terracotta aardewerk Bekijk profiel pagina

aalsmeerderdijk
1436 bd aalsmeerderbrug
0206533670
Ecologisch Hoveniersbedrijf Plantaardig
Plantaardig - Ecologische Hoveniers Plantaardig is een hoveniersbedrijf dat tuinen ontwerpt, aanlegt en onderhoudt voor particulieren en bedrijven. Plantaardig is een ecologisch hoveniersbedrijf. Dit.. Bekijk profiel pagina

Dorpsstraat
1531 HN Wormer
Forest@Design
Forest@Design adviseert en begeleidt projecten die bijdragen aan een gezonde en duurzame wereld. Een wereld waar zorgvuldig wordt omgesprongen met onze natuurlijke grondstoffen. Forest@Design werkt v.. Bekijk profiel pagina

Veerstraat 122
6701 DZ Wageningen
06 28976909
Klavertje vier
Bekijk profiel pagina

Midden
8351HC Wapserveen
0620340364
LOKAALHOUT B.V.
LOKAALHOUT BV wil dat we in ons land meer en veelzijdiger met Nederlands hout gaan werken. Omdat Nederland prachtige bomen heeft die een goede kwaliteit hout kunnen produceren en het beter i.. Bekijk profiel pagina

Oranjeweg 12
1241 XS Kortenhoef
+31 646106321
Meulenbroek hoveniers
Tuinaanleg en onderhoud Bekijk profiel pagina

Jan van zuthpenstraat 31
3201 ac Spijkenisse
0651930903
pépétu
Ik ben Jonathan Vanhaelst en graag hep ik u uw tuin mooi, productief en ecologisch te maken. Ik werk samen met u mo een onderhoudsvriendelijke,d uruzame, verantwoorde en boeiende tuin te maken en te o.. Bekijk profiel pagina

d'hoyestraat 34
9870 olsene
+32499628938
Randijk Bamboe en Hoveniers
Bamboe, bamboe en nog eens bamboe. Biologische bamboeplanten, woekerend en niet-woekerend. Plaatsen, begrenzen, verzorgen en verwijderen van bamboe. Alle soorten en maten bamboepalen en stokken. B.. Bekijk profiel pagina

Laapeerseweg 1A
3831 SB LEUSDEN
033-4320501
WONDERTUINEN
Wij werken voornamelijk in Groot Amsterdam. Onze benadering kenmerkt zich door een creatieve aanpak van de tuin. Ons werkgebied omvat aanleg, renovatie en onderhoud van de tuin. Van ecologis.. Bekijk profiel pagina

Bellamystraat 103-D
1053 BJ Amsterdam
020-6128958
Yamadori
  Bekijk profiel pagina

Driesstraat 81
9506 Idegem (Geraardsbergen)
0032489202504

GFT zakje -Tasje Bioplastic 500st.

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit21