Krimpfolie 50cm Transparant Bio-based

Merk: Eco-Import

€ 19,99 per stuk incl. btw
Aantal

- Verwacht artikel -

Ontvang een email wanneer het product weer leverbaar is
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 2,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

  • Beste alternatief
  • Duurzame kwaliteit

Bekijk hier meer producten van het merk Eco-ImportEco-Import logo
Artikelnummer : 8719325674125

Duurzame stretchfolie, gemaakt van ten minste 50% suikkerriet
 
Steeds meer verpakkers en transporteurs zoeken naar middelen om hun ecologische voetdruk te verlagen. In het geval van stretchfolies voor palletstabillisatie was dit tot voor kort een lastig verhaal. Men moet er immers altijd vanuit kunnen gaan dat de kwaliteit van palletontwikkeling (letterlijk) overeind blijft. 
 
Na vele testkilometers zijn wij van mening dat we nu een Bio-based rekfolie kunnen leveren die zich in sterkte kan meten met de allerbeste rekwikkelfolies. Deze stretchfolie is dermate goed en stabiel van kwaliteit. 
 
T.o.v. de standaard wikkelfolies kan ook nog eens een materiaalreductie tot 50% bereikt worden! Dat is dus een dubbel milieuvoordeel zonder extra kosten. 
 
Wat is er dan zo duurzaam aan bio-based folie?
Bio-based stretchfolie is vervaardigd van minstens 50% granulaat (green PE) dat is gewonnen uit biomassa, ni dit geval suikerriet (sugar cane). Uiteraard is deze folie ook weer 100% recyclebaar. Circulair, hernieuwbaar en van natuurlijke oorsprong zijn de termen die op deze folie toepasbaar zijn. De grote winst hier is de verlaging van het gebruik van fossiele brandstoffen. De suikerrietplantages zorgen bovendien voor extra CO2 opname. U bent dus milieubweust bezig! 
 
Bio-based wil in dit geval niet zeggen dat het ook vanzelf verdwijnt als het in de natuur terecht komt, helaas. Het breekt weliswaar sneller af dan normale folie maar u dient deze stretchfolie op de normale wijze aan te bieden in de plastic-afvalstroom. Deze folie is niet composteerbaar, bio-degradable of biologisch afbreekbaar. Het mag dus niet in de GFT-bak. Dit is ook de reden waarom deze folie gewoon transparant wit van kleur is. 
 
Is bio-based stretchfolie duurder dan standaard folie?
Nee, om de beste kwaliteit te garanderen wordt gebruik gemaakt van de hoogwaardige Coex-Blown folie techniek (meerlaagse, geblazen folie). Deze techniek is complexer en dus duurder dan de standaard cast-techniek (getrokken folie) wat resulteert in een hogere rolprijs. Echter, door die hoge kwaliteit is de rekbaarheid en de scheurvastheid veel hoger dan de standaard folie. Ter vergelijking: bij 5 wikkelingen om een pallet met een standaard 20my folie gebruikt u ca. 168 gr folie, bij Fixstretch-biobased 12my gebruikt u slechts 68 gram. Dit komt omdat u de folie veel verder kunt uitrekkken en natuurlijk dunner is. De stabiliteit van de pallet is minstens even goed. Dat is dus een materiaalreductie van ruim 50%. Dit is dus uiteindelijk ook een reductie in de kosten per palletontwikkeling. Ook hier is dus weer milieuvoordeel uit te halen: omdat u minder folie gebruikt produceert u ook minder afval!
 
Daarnaast is het zogeheten rekgeheugen beter dan standaard foloie, zodat de folie altijd strak om de pallet blijft bij bewegingen van de palletlast tijdens transport. 
 
 


Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Krimpfolie 50cm Transparant Bio-based

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: