Biobased krimpfolie - 300m

Merk: Eco-Import

€ 24,99 per stuk incl. btw
Aantal
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 2,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

  • Beste alternatief
  • Duurzame kwaliteit

Bekijk hier meer producten van het merk Eco-Import
Eco-Import logo
Artikelnummer: 8719325674125

Bekijk alles van Eco-Import >
Bekijk meer: Verpakkingsmateriaal >

Duurzame stretchfolie, gemaakt van ten minste 50% suikkerriet
 
Steeds meer verpakkers en transporteurs zoeken naar middelen om hun ecologische voetdruk te verlagen. In het geval van stretchfolies voor palletstabillisatie was dit tot voor kort een lastig verhaal. Men moet er immers altijd vanuit kunnen gaan dat de kwaliteit van palletontwikkeling (letterlijk) overeind blijft. 
 
Na vele testkilometers zijn wij van mening dat we nu een Bio-based rekfolie kunnen leveren die zich in sterkte kan meten met de allerbeste rekwikkelfolies. Deze stretchfolie is dermate goed en stabiel van kwaliteit. 
 
T.o.v. de standaard wikkelfolies kan ook nog eens een materiaalreductie tot 50% bereikt worden! Dat is dus een dubbel milieuvoordeel zonder extra kosten. 
 
Wat is er dan zo duurzaam aan bio-based folie?
Bio-based stretchfolie is vervaardigd van minstens 50% granulaat (green PE) dat is gewonnen uit biomassa, ni dit geval suikerriet (sugar cane). Uiteraard is deze folie ook weer 100% recyclebaar. Circulair, hernieuwbaar en van natuurlijke oorsprong zijn de termen die op deze folie toepasbaar zijn. De grote winst hier is de verlaging van het gebruik van fossiele brandstoffen. De suikerrietplantages zorgen bovendien voor extra CO2 opname. U bent dus milieubweust bezig! 
 
Bio-based wil in dit geval niet zeggen dat het ook vanzelf verdwijnt als het in de natuur terecht komt, helaas. Het breekt weliswaar sneller af dan normale folie maar u dient deze stretchfolie op de normale wijze aan te bieden in de plastic-afvalstroom. Deze folie is niet composteerbaar, bio-degradable of biologisch afbreekbaar. Het mag dus niet in de GFT-bak. Dit is ook de reden waarom deze folie gewoon transparant wit van kleur is. 
 
Is bio-based stretchfolie duurder dan standaard folie?
Nee, om de beste kwaliteit te garanderen wordt gebruik gemaakt van de hoogwaardige Coex-Blown folie techniek (meerlaagse, geblazen folie). Deze techniek is complexer en dus duurder dan de standaard cast-techniek (getrokken folie) wat resulteert in een hogere rolprijs. Echter, door die hoge kwaliteit is de rekbaarheid en de scheurvastheid veel hoger dan de standaard folie. Ter vergelijking: bij 5 wikkelingen om een pallet met een standaard 20my folie gebruikt u ca. 168 gr folie, bij Fixstretch-biobased 12my gebruikt u slechts 68 gram. Dit komt omdat u de folie veel verder kunt uitrekkken en natuurlijk dunner is. De stabiliteit van de pallet is minstens even goed. Dat is dus een materiaalreductie van ruim 50%. Dit is dus uiteindelijk ook een reductie in de kosten per palletontwikkeling. Ook hier is dus weer milieuvoordeel uit te halen: omdat u minder folie gebruikt produceert u ook minder afval!
 
Daarnaast is het zogeheten rekgeheugen beter dan standaard foloie, zodat de folie altijd strak om de pallet blijft bij bewegingen van de palletlast tijdens transport. 
 
 

Milieu informatie

Biobased materialen
 
De term ‘biobased’ zegt enkel iets over de oorsprong van het materiaal en niets over de end-of-life. Met ‘biobased’ worden materialen bedoeld die gemaakt zijn van hernieuwbare grondstoffen zoals zetmeel, suiker, cellulose, melkzuur, eiwitten of via micro-organismen. Nu meestal nog afkomstig uit mais, biet, suikerriet, hout, aardappel, tapiocawortel of bijv. castornoten, maar in de toekomst vooral ook van restmaterialen en afvalstromen. Met de term ‘hernieuwbaar’ wordt over het algemeen een termijn binnen 10 jaar bedoeld. Biobased plastics kunnen composteerbaar of recyclebaar zijn maar zijn dat niet altijd.
 
Onder biobased verpakkingsmaterialen vallen materialen als papier, karton en hout en daarnaast de veel nieuwere biobased kunststoffen. We zullen ons hierbij concentreren op deze laatste groep omdat hierin de meeste ontwikkelingen en innovaties in plaatsvinden.
 
Bioplastics verschillen van conventionele plastics doordat de grondstof van bioplastics van biobased materiaal gemaakt is of dat het materiaal composteerbaar is of beide.
 
Voor de term ‘biobased’: zie hierboven.
 
(N.b. Biobased Packaging.NL richt zich alleen op de biobased plastics.)
 
Bioplastics worden onderverdeeld in drie groepen
 
biobased plastics (of deels biobased) die wél composteerbaar zijn (o.a. PLA, PHA, PBS, zetmeel- of cellulose gebaseerde plastics);
biobased plastics (of deels biobased) die níet composteerbaar zijn (o.a. bio-PE, bio-PET, bio-PA en bio-PTT);
plastics die níet biobased (dus op olie gebaseerd) maar wél composteerbaar zijn (o.a. PBAT, PCL).
Het verschil tussen bioplastics en biobased plastics is dus dat onder bioplastics een extra groep valt: de op olie gebaseerde kunststoffen die wel volledig composteerbaar zijn (mits EN 13432 gecertificeerd).


Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer*: Gewenste hoeveelheid*: Indicatie leverdatum: Bericht:

Biobased krimpfolie - 300m

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit21