img

Kam met steel vloeibaar hout

Merk: Croll en Denecke

€ 3,50 per stuk incl. btw
Aantal
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 1,95
Gratis verzonden vanaf € 35,-

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Duitsland
Land van herkomst: Duitsland

Bekijk hier meer producten van het merk Croll en DeneckeCroll en Denecke logo
Artikelnummer : 4009463601294

Vloeibaar hout is een  100% organische biokunststof, gemaakt van hout. Het verandert van vorm en stolt als plastic. Dit wordt geproduceerd met natuurlijke harsen, linnen en andere plantaardige vezels. Op deze manier wordt een massa gecreëerd die kan bestaan uit spuitgietproces in vrijwel elke matrijs.
Dit maakt vloeibaar hout net zo duurzaam en flexibel als kunststof en tegelijkertijd even duurzaam als Hout.  De vloeibare houtproducten van Croll & Denecke worden in Duitsland geproduceerd en zijn volledig biologisch afbreekbaar.

Hoe wordt het gemaakt?
Vloeibaar hout wordt gemaakt van een deel van de bomen dat ongebruikt blijft tijdens de papierproductie proces - meer dan 100 miljoen kilo en is daardoor het belangrijkste ingrediënt van vloeibaar hout, Het  blijft over van het proces van de bestaande pulp- (papier-)industrie. Dit restant wordt gecombineerd met natuurlijke harsen, vlas en vezels die in schimmels kunnen worden geïnjecteerd.

Kortom:
we hebben het over de precisie, flexibiliteit en duurzaamheid van kunststof .... met de 100% recyclebare, hernieuwbare, tastbare en esthetische voordelen van hout, in één nieuw materiaal.
De vloeibare houtproducten van Croll & Denecke worden in Duitsland gemaakt, zijn biologisch afbreekbaar en bevatten geen plastic

Extra info

Sinds enige tijd ben ik overgestapt van shampoo en douchegel naar plastic-vrije alternatieven zoals douche en haarzeep. Thuis zijn beide prima mogelijkheden, maar met de vakantieperiode kwam de vraag op: Wat is de beste manier om natte zeep te vervoeren en op te slaan tijdens het reizen? Een plastic zeepkistje was voor mij uit den boze, een glas leek niet splintervrij genoeg. Toen ontdekte ik een zeep doosje van vloeibaar hout. Ik had nog nooit van vloeibaar hout gehoord en mijn interesse was gewekt.
Wat is vloeibaar hout?
 
Ieder van ons had toch zeker ooit vloeibaar hout in handen - papier wordt immers gemaakt van pulp van cellulose en water, bijna vloeibaar hout. Tijdens de papierproductie blijft er nog een ander bestanddeel van het hout over: lignine. Dit zorgt voor de sterkte van het hout en is daarom geschikt voor de productie van stabiele producten.
 
De lignine moet eerst worden gereinigd. Vervolgens wordt het gemengd met natuurlijke vezels zoals vlas of hennep, verhit en verwerkt tot een granulaat. Dit granulaat wordt vervolgens weer vloeibaar gemaakt zodat de gewenste producten door middel van spuitgieten kunnen worden vervaardigd.
Voor welke producten is vloeibaar hout geschikt?
 
Vloeibaar hout kan geheel of gedeeltelijk petroleumhoudende kunststoffen in producten vervangen. Badkamergerei van vloeibaar hout lijkt het meest gebruikelijk: Tandenborstelbeker, zeepkist, kam, enz. Zo zijn er bijvoorbeeld koptelefoons en luidsprekers waarin een onderdeel van vloeibaar hout het onderdeel vervangt dat gewoonlijk van plastic is gemaakt. De eerste covers voor mobiele telefoons bestaan volledig uit dit materiaal. De autofabrikant Ford onderzoekt al zo'n tien jaar hoe vloeibaar hout zinvol kan worden gebruikt in het interieur van voertuigen. Ook na de dood kunt u vertrouwen op vloeibaar hout, want nu kunt u er ook urnen van kopen.
 
Er zijn dus weinig grenzen aan het gebruik van vloeibaar hout. Maar u moet uw kleurkeuze een beetje beperken. De bruine basiskleur van het materiaal maakt momenteel geen transparante en witte producten van vloeibaar hout mogelijk.
Hoe ga ik op de juiste manier om met vloeibare houtproducten?
 
Op een bepaald moment bereikt een product van vloeibaar hout ook het einde van zijn levenscyclus. Als het product alleen uit dit materiaal bestaat, kan het eenvoudigweg worden gecomposteerd  of verbrand worden . Volgens de experts van Waldhilfe komt er slechts zoveel CO2 vrij als voorheen door de planten tijdens hun groei werd opgenomen.
 
Markus von Willert, een geschoolde bosbouwwetenschapper en projectmanager bij wald-wird-mobil.de-gGmbH, zegt: "De mogelijkheden die in de klimaatvriendelijke grondstof hout schuilen, zijn even veelzijdig als fascinerend. Vloeibaar hout, dat net als conventioneel plastic in elke denkbare vorm kan worden gevormd, maar het gebruik van fossiele grondstoffen vervangt, is hier een bijzonder interessant voorbeeld van.
Het kan er dus toe bijdragen dat iedereen steeds meer plastic vervangt door natuurlijke alternatieven - is het, door bij de nieuwe aankoop aandacht te besteden aan het materiaal waaruit een product wordt vervaardigd; is het, door het leveren van duurzame grondstoffen
 


Croll en Denecke

Het bedrijf Croll & Denecke werd in 1897 opgericht door Gustav Croll en Theodor Denecke. Het familiebedrijf, dat is gespecialiseerd in de verwerking van ruwe natuurlijke sponzen uit de Middellandse Zee en het Caribisch gebied, is nu in de 3e en 4e generatie van Peter en Nina Hankiewicz

Croll en Denecke
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Kam met steel vloeibaar hout

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: