Overhemd met statiegeld

Overhemd met statiegeld
 Concept
In haar vak als kostuumontwerpster is de zoektocht naar een klassiek wit overhemd niet altijd eenvoudig. Er is altijd wel een aspect dat niet klopt; de lengte van het hemd, de vorm van de kraag of de manchetten, het afwerkingsniveau, de knoopjes en bovenal heel vaak het materiaal.
Een klassiek wit overhemd
Als acteurs voor hun rol een wit overhemd dragen, zoek ik, ook vaak op hun verzoek, naar de stof die fris en fijn aanvoelt; het overhemd dat strak gestreken, zacht wordt bij het dragen en een frisse, droge uitstraling heeft. Klassiek, niet “fashionable”. Daarom ben ik de uitdaging aangegaan om deze klassieker zelf te gaan ontwerpen. Terug naar eenvoud, gemaakt met vakmanschap. Een overhemd dat door zijn uitstraling altijd kan. Onder een pak (met of zonder das) en zowel zakelijk als casual. Het is niet mijn doel om aan de kledingkast van de Nederlandse man het meest trendy overhemd toe te voegen. cees n co streeft er wel naar om in die kast en daarbuiten het favoriete, klassieke overhemd te zijn.
Duurzaam
Het verduurzamen van de producten is noodzakelijk en een grote opgave voor alle producenten. Niet alleen de aard van grondstoffen speelt hierin een rol, maar ook de levensduur is daarbij van groot belang. Daarom zag ik het als een grote opgave om een overhemd te ontwikkelen dat niet modieus was, maar wel graag en tot het einde toe met plezier gedragen zou worden. Het favoriete overhemd waar je eigenlijk geen afscheid van kunt nemen en dat comfortabel zit totdat het tot op de draad versleten is. “The perfect white shirt” moest ook “Your favourite white shirt” worden.
Het atelier dat de overhemden produceert is een sympathiek en degelijk familiebedrijf in Mumbai. 10 dagen lang heb ik gezien en ervaren hoe ze werken. In hun beleid omtrent maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft dit familiebedrijf de hoogst mogelijke criteria verankerd. Omdat ze in relatief kleine oplages kunnen leveren zijn ze voor cees n co een ideale partner.
Het begrip duurzaam is voor cees n co een oprecht streven. Zo vind ik ook  de mogelijkheid voor hergebruik van groot belang. Daarom kunt u -als u dan toch afscheid neemt van het overhemd- dit weer bij ons inleveren. U ontvangt dan 15 euro statiegeld retour. Bij overhemden die nog geschikt zijn voor de tweedehandsmarkt verwijderen wij alleen de labels. Als het overhemd géén tweede leven gegund is, worden ook de knopen verwijderd en kan uw shirt verwerkt worden als grondstof voor nieuwe producten.
“Laten we zo min mogelijk weggooien en zo veel mogelijk hergebruiken.”
Een goed doel
Als het overhemd niet wordt ingeleverd binnen 3 jaar na de aankoopdatum vervalt het recht op statiegeld en gaat de 15,– die u anders retour zou krijgen naar een goed doel. Op dit moment denken we na over  welk goed doel dat moet worden. Het  door cees n co geselecteerde doel zullen wij hier binnenkort vermelden.
Overhemd met statiegeld