Bokashi Keukenemmer - complete set

Bokashi Keukenemmer - complete set
top deal
Merk EM Bokashi
Land van herkomst Belgie
Levertijd: 1 werkdag
Selecteer maat/type
Normaal per set: €  67.00
Aanbieding per set: €  60.50
De Bokashi startset bestaat uit: 2 emmers + toebehoren en 1 zak gratis starter.
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 2,95
Gratis verzonden vanaf € 35
Aantal

Afname niet ingevuld
Vul een geldig aantal in
Minimale afname is 1
 • Product info
 • Verwante info
 • Bijpassende artikelen
 • Offerte aanvragen
 • Reacties (134)
 • Deel product
 • Meer ..

Bokashi Keukenemmer - complete set

Categorie: Interieur - Keuken - Artikelnummer: 2780000000320

Fermenteren in plaats van kompost maken!

Met de Bokashi keukenemmer fermenteer je eigen keukenafval in huis. Door keukenafval te mengen met een beetje Bokashi-starter (dat te koop is) ontstaat er waardevol organisch materiaal. De toegevoegde Effectieve Micro-organismen in de Bokashi-starter zorgen ervoor dat de aanwezige verse GFT-afval gaat fermenteren en dus niet gaat rotten.

Afmetingen van de emmer:   31x27x35cm

Hoe deze keukenemmer gebruiken
Je kan zelf GFT-Bokashi maken van kleingemaakt keukenafval en iedere andere soort plantenresten. Bij een goede fermentatie krijgen rotting en stank geen kans.

Bereiding:

 1. Snij GFT-afval in kleine stukjes.
 2. Verdeel een kleine hoeveelheid Bokashi-starter op de bodem van de keukenemmer.
 3. Breng een laag van verse GFT-afval in de emmer.
 4. Verdeel opnieuw een kleine hoeveelheid Bokashi-starter op de GFT-afval.
 5. Druk de GFT-afval aan.
 6. Sluit de Bokashi-keukenemmer goed af met het deksel.
 7. Herhaal dit proces tot de emmer vol is.
 8. Tap dagelijks het verzamelde sap af.. Dit sap kan gebruikt worden als plantenvoeding voor kamer- en tuinplanten. Verdun het Bokashi-sap met 100 delen water.
 9. Laat de GFT 1-2 weken in de Bokashi keukenemmer fermenteren.
 10. De GFT-Bokashi is klaar wanneer het een zoetzure geur heeft.
 11. Deze kan nu rechtstreeks worden ingewerkt in de bodem van de tuin of opgeslagen worden bij de overige compost, om later in te werken.
 12. Praktisch gebruik van GFT-Bokashi staat verder in deze brochure.

Waarde van GFT-Bokashi
In tegenstelling tot gewone compost blijft in GFT-Bokashi de energie bewaard.

Bokashi zorgt voor een:

 • Goede voeding voor het bodemleven.
 • Ontgiftende werking op de bodem.
 • Goed leefmilieu voor micro-organismen.
 • Snellere beschikbaarheid van de opneembare voedingsstoffen voor de plant.

De Effectieve Micro-organismen die in de Bokashi aanwezig zijn, zorgen voor:

 • De productie van allerlei belangrijke bio-actieve stoffen, zoals enzymen, natuurlijke antibiotica en groeihormonen, vitaminen en anti-oxidanten.
 • Een verschuiving naar een opbouwende ziekteonderdrukkende bodem.
 • Een grotere microbiele diversiteit en activiteit.
Waarom fermenteren i.p.v. komposteren?
Mits goed gedaan:
-Ideaal voor Eco-Mensen met een kleine tuin, terras, daktuin of balkon.
-Geen schimmelontwikkeling.
-Geen ongewenste uitzaaiing van zaden.
-Zelfs hardnekkige plantenwortels kunnen niet opnieuw wortel slaan (bijv. Zevenblad oftewel Aegopodium podagraria).

Product informatie

Digitale brochure5.pdf

BOKASHI

Wat is bokashi?
Bokashi is het Japans woord voor 'goed gefermenteerd organisch materiaal'. De organische resten worden luchtdicht gefermenteerd voor een optimaal fermentatieproces waarbij nuttige stofwisselingsproducten van micro-organisme ontstaan.
Dankzij Bokashi, maak je van je eigen organische resten een optimale bodemverbeteraar.

Waarom Bokashi?
Traditioneel gebruikt men in Japan Bokashi om de microbiële diversiteit in de bodem te verhogen en planten te voorzien van bioactieve voedingsstoffen, zoals natuurlijke antibiotica en groeihormonen, vitamines en aminozuren.
Planten krijgen zo meer essentiële energie en een grotere weerbaarheid tegen schadelijke bacteriën en schimmels.
De neutrale micro-organismen die in een ziekteverwekkende bodem eerst kozen voor de, tot dan toe, overheersende schadelijke micro-organismen, zullen zich nu aansluiten bij de effectieve micro-organismen van EM. Een ziekte- verwekkende bodem wordt zo een ziekte-onderdrukkende bodem.

Hoe maak ik Bokashi?
Je kan zelf GFT-Bokashi maken van kleingemaakte keukenresten en plantenresten.
Start op de bodem van de bokashi emmer met wat bokashi starter te verdelen. Breng je resten altijd in kleine stukjes in de bokashi emmer en druk goed aan. Na iedere laag resten, voeg je nog een kleine hoeveelheid bokashi-starter.
Nadat de keukenemmer vol is, laat je die 2 weken goed afgesloten fermenteren.
Tap dagelijks het bokashi-sap af, dit kan verdund worden 1/100 bij het gietwater of gewoon in de afvoer ter reiniging worden gegoten.
Na 2 weken is de bokashi klaar en kan die in de grond worden ingewerkt.

Hoe weet ik of de Bokashi goed gelukt is?
Na 2 weken mag de inhoud van de Bokashi-emmer verwerkt worden in de tuin. Bij openen bemerk je een zoet zure geur. In sommige gevallen bemerk je ook een soort 'schimmel' op de bovenkant van de resten.
Als de Bokashi onaangenaam ruikt, dan liep het fermentatie proces niet helemaal naar wens.

De Bokashi is klaar, wat kan ik daar nu mee doen?
De gefermenteerde resten kunnen het best in de grond worden ingewerkt. Breng de resten in een putje of een geul in de grond, en bedek af met een kleine hoeveelheid aarde. Op die manier werkt het fermentatieproces verder wat zeer gunstig is voor de bodem.
Vermeng je Bokashi (gefermenteerde resten) in de composthoop. Het grote aantal Effecteive Micro-organismen uit de Bokashi, komen de verwerking van de totale composthoop ten goede.
Bij vriesweer kan er niet worden ingewerkt in de grond, vandaar dat je in die periode de gefermenteerde resten kan bewaren onder een zeil. Wissel de lagen Bokashi ook eventueel af met een laag aarde, en creëer zo tegen de lente een eigen gemaakte, zeer voedzame 'potgrond'.

Er staat schimmel op mijn Bokashi, is dat normaal? 
Een lichte vorm van wat eruit ziet als een schimmel, kan inderdaad voorkomen in de Bokashi-emmer. Dat hoeft op zich zeker geen slecht teken te zijn, in tegendeel.
Gaat de schimmelvorming echter gepaard met een onaangename geur, dan breng je beter de inhoud van de Bokashi-emmer naar de composthoop en begin je opnieuw.

Waarom moet ik bokashi-starter aan de resten in de Bokashi emmer toevoegen?
Door Bokashi-starter aan het organisch materiaal toe te voegen, verdeel je Effectieve Micro-organismen meteen tussen de resten.
De Effectieve Micro-organismen die in de Bokashi aanwezig zijn zorgen voor productie van allerlei belangrijke bio-actieve stoffen, zoals enzymen, natuurlijke antibiotica en groeihormonen, vitaminen en anti-oxidanten.
Ze zorgen teven voor een grotere microbiële diversiteit en activiteit.Milieu informatie

keurmerken_recyclebaar.jpg 


Foto's/Films

bokashi-emmer.jpgVerwante info

Wat is EM?
EM is een mengsel van vrij in de natuur voorkomende Effectieve Micro-organismen en wordt gebruikt om de natuurlijke weerstand van bodem, plant, water, mens & dier te verhogen.

Waaruit bestaat EM?
EM bevat verschillende soorten effectieve micro-organismen. Ieder van deze Effectieve Micro-organismen heeft speciale taken. De micro-organismen bevorderen bovendien elkaars werking.
Deze micro-organismen worden verzameld in de vrije natuur; zijn niet gemodificieerd en gemanipuleerd en worden op een natuurlijke wijze gekweekt. EM bevat volgende Effectieve Micro-organsimen: melkzuurbacteriën, gisten, actinomyceten, fotosynthetiserende bacteriën en schimmels. EM is dus puur natuur.

Hoe werkt EM?
Het bijzondere van EM zit in de combinatie van aërobe en anaërobe micro-organismen. Aërobe betekent "leven met zuurstof" en anaërobe staat voor "leven zonder zuurstof". In de wetenschappelijke wereld werd altijd aangenomen dat deze twee groepen onmogelijk naast elkaar konden leven omdat de omstandigheden waaronder zij leven elkaars tegengestelde zijn. Van nature komen beide groepen ook samen in de bodem voor.
De aërobe en anaërobe micro-organismen hebben gemeen dat zij stoffen kunnen veranderen in anti-oxidanten. Deze hebben een gunstige invloed op de gezondheid van bodem, plant, mens en dier.
Micro-organismen werken volgens het dominantie principe, en herstellen op die manier het microbieel evenwicht.

Wat is het dominantieprincipe?
In de wereld van de micro-organismen zijn er verschillende groepen. Er is een kleine groep dominante 'effectieve' micro-organismen, een kleine groep dominante 'schadelijke' micro-organismen en een grote groep zogenaamde volgelingen. De groep volgelingen werken in de natuur samen met één van bovenvermelde dominante groepen. In de praktijk betekent dit, dat ze aansluiten bij de meest geschikte dominante groep.
Er is een voortdurende machtsstrijd gaande tussen de effectieve en de schadelijke organismen. de "miljarden volgelingen" wachten gewoon af wie van beide groepen de overhand krijgt. Dan passen ze zich aan en volgen of imiteren de overwinnaar.
Als de 'goede jongens', de effeciteve micro-organismen de overhand krijgen, dan oefenen zij hun opbouwende en ziektonderdrukkende invloed uit op allerlei vlakken (vb: lucht, bodem, planten, water, mens, dier,...)
Een juist gebruik van EM in het huishouden, het milieu, de land-en tuinbouw kan overal de toename van effectieve micro-organismen bevorderen.

Hoe werkt EM verder?
EM is een levende stof en werkt niet op dezelfde manier als een antibioticum of een chemisch middel. EM vergroot de populatie van gunstige micro-organismen.
EM doodt niet. Het is geen antibioticum, maar juist een mengsel van levensstimulerende micro-organismen, bekend bij onder meer verschillende voedselbereidingen zoals: bier, wijn, zuurkool,...
EM werkt geleidelijk. Afhankelijk van de toepassing, mag je een effect verwachten tss enkele uren (vb. geurhinder) tot soms enkele jaren (vb; bodemvruchtbaarheid)
De werking van EM is deels gebaseerd op een combinatie van fermentatieve micro-organismen. De stofwisselingsproducten, die bij een fermentatie ontstaan, zijn alom bekend als antioxidanten, vitaminen en enzymen.Bijpassende artikelen

Bokashi starter 2kg

Bokashi-starter zijn tarwe-zemelen met Effectieve Micro-organismen geactiveerd, die het fermentatie proces starten in de bokashi.

Meer info..
Merk: EM Bokashi
Selecteer maat/type:
Prijs incl.btw: € 5.95

EM Boek Micro organisme in de praktijk

Dit praktijkboek beschrijft wat EM is en hoe je het kunt toepassen

Meer info..
Merk: EM Bokashi

Prijs incl.btw: € 19.82

Bokashi Tuin-box

Tuinset voor het onder- houd van een (moes)tuin of gazon. De box bevat verschillende natuurlijke producten voor een optimale bodemvoeding

Meer info..
Merk: EM Bokashi

Prijs incl.btw: € 34.96

EM X Gold Antioxidant

EM-X Gold is een antioxidant (drank) die het zelf herstellende vermogen van het lichaam ondersteunt en het immuunsysteem stimuleert waardoor je je beter gaat voelen

Meer info..
Merk: EM Bokashi

Prijs incl.btw: € 66.15Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden


ecologisch
Reactie

Bladluizen zitten op planten die niet helemaal gezond zijn, zwakke planten dus.
Verdunde Bokashi vocht draagt wel bij de vitaliteit van de plant.

Tegen bladluizen hebben we het product EM5. Dit is op basis van appelazijn en EM. EM5 werkt als een reppellant (binnenkort leverbaar)


Simone  5/23/2017 6:02:24 PM

Algemene vraag

Goedemorgen, kan ik het Bokashi-vocht verdund ook tegen bladluis op jonge struiken gebruiken? hoe is dan de verhouding en hoe vaak moet de behandeling (in welke tijdsafstand) plaatsvinden?
bij voorbaat dank, fijne dag verder
Gelie

Gelie 5/21/2017 9:35:41 AM

ecologisch
Reactie

Je moet het helaas in de tuin begraven en of wat je voorstelt kan? geen idee misschien weet een andere gebruiker een oplossing

Rob Bos 3/23/2017 2:45:11 PM

Algemene vraag

Ik heb even een vraagje.
Ik wil graag deze emmers gaan gebruiken omdat ik op een flat woon en ik anders mijn GFT-afval bij het restafval moet gooien.
Het sap kan ik goed gebruiken als plantenvoedsel.
Maar is dit ook geschikt voor bloemen of echt alleen planten.
En wat doen mensen met alleen een balkon met het eindproduct?
zou ik bijvoorbeeld wat diepe plantenbakken op het balkon kunnen zetten en daar de bokashi met potgrond kunnen mengen ofzo?
Ik wil van de zomer wat planten op het balkon zetten en wellicht wat bakken met kruiden. Dus zou perfect zijn als ik het daarvoor kon gebruiken.

M. 3/19/2017 9:18:18 PM

ecologisch
Reactie

Klopt. Beneden 5 graden Celsius ligt het bodemleven aardig stil.
Kamertemperatuur is uitstekend.


Simone Vos 1/10/2017 11:30:22 AM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Ik heb een vraag.
Werkt het fermentatie proces pas bij een bepaalde temperatuur?
Nu het koud is in mijn serre gebeurt er weinig en komt et geen vocht vrij.
met vriendelijke groet Anne-Marie

anne-marie 1/9/2017 3:13:36 PM

ecologisch
Reactie

Mijn vraag zou zijn waarom steeds op dezelfde plek ingraven? Het is niet heel veel afval wat gestort kan worden en is vaak meer plek dan de omtrek van een emmer.

Rob Bos 11/1/2016 12:34:27 PM

Algemene vraag

We denken erover om een bokashi aan te schaffen, maar nu hoorde ik dat je tuin verzuurd als je het te vaak op een bepaalde plek ingraaft. Klopt dat? Of kan je het wel steeds op dezelfde plekken ingraven?

Irina Simons 11/1/2016 11:12:37 AM

Geen meningAnton Damen 9/8/2016 7:50:12 PM

Algemene vraag

Ik heb vol trots de twee emmers op het balkon neergezet (geen tuin, dus ik hoop dat we er vrienden of familie blij mee kunnen maken) maar durf nog niet te beginnen - ik weet niet of ik eerst de gaatjesbodem in de emmer moet doen of dat ik de starter gelijk op de bodem moet strooien?

erica 1/12/2016 2:13:26 PM

ecologisch
Reactie

Richtlijn is 0,5 – 1 kg Bokashi per m2 per jaar. Als hij Bokashi steeds op dezelfde plek gaat ingraven krijgt hij op den duur te veel bemesting. Dus steeds op een andere plek is beter.
Zuivel en brood kunnen beter niet in de Bokashi-keukenemmer. Verder wel schillen (ook van aardappels, citrusvruchten) en kliekjes. Als het maar vers is, dus geen verrot of beschimmelde zaken.
De Bokashi-keukenemmer kan het beste geheel geleegd worden en met Wipe&Clean gereinigd worden. Restjes kunnen anders wat gaan ruiken.


Simone Vos 4/14/2015 4:31:30 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

ik heb net mijn eerste opbrengst uit de bokashi gehaald, en deze in de grond verwerkt. Geur was zoetzuur, dus dat zou goed moeten komen. Hoop dat er over 3 maanden niets meer van te zien is, zodat ik daar weer nieuwe bokashi kan storten.
wel vroeg ik mij 2 dingen af:
wat kan er wel/niet in de bokashi? alleen GFT, of ook broodresten, rijst en bijv pasta?
moet de bokashi nadat hij geleegd is ook schoongemaakt worden? Of zijn de restanten die er in blijven zitten weer goed voor de volgende laag bokashi die erbij komt?

stijn 4/13/2015 12:12:47 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Werkt prima, heb maar 1 x een mislukte emmer gehad. Ik gooi het op het ogenblik allemaal in de compostbak in de tuin, nadat het een tijd heeft gestaan, tot het voorjaar, dan gaat het als compost in de moestuin.

J. van Dobben 1/23/2015 9:48:15 PM

sterOffsterOnsterOnsterOn
Goed

Interessant systeem. We zijn nu ruim een week bezig en de emmer zit iets meer dan halfvol. Stinkt helemaal niet, maar we moeten nog even kijken hoe het bevalt als we het in de tuin begraven.... Wel elke dag iets extra werk omdat je je restjes moet kleinsnijden, maar dat doe je natuurlijk voor een heel goed doel!

Inge van Ditshuizen 1/19/2015 8:26:14 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Goed product, je kunt al je keukenafval fermenteren. Als het klaar is kan de bokashi als mest gebruikt worden in de moestuin. Maar uitkijken, beesten zijn er dol op, dus graaf het in en bescherm de plekken met draad oid, voor een paar dagen. De planten doen het er goed op. Het water, dat je uit de bak tapt geeft kamerplanten ook de juiste kick. Product doet wat het belooft.

Math 12/14/2014 4:30:34 PM

sterOffsterOffsterOnsterOn
Gaat wel

De emmer en het Bokashi start pakket is erg handig en fijn. Helaas wordt het problematisch als het proces in de emmer klaar (verder composteren in de tuin). Hiervan was ik me niet bewust en nu heb ik een aantal volle emmers Bokashi waar ik niks mee kan!

Debbie 10/20/2014 9:20:49 AM

sterOffsterOnsterOnsterOn
Goed

Heel erg fijn dat het meeste keukenafval bij ons in de emmer kan. We gebruiken de bokasi-emmer nu ruim een jaar. En met alle ander afvalscheiding houden we nauwelijks nog restafval over.
Ik breng het gefermenteerde spul ook aan op de moestuin.
Mijn vraag is: kan het zijn dat al mijn wortels en pastinaken mislukt zijn (alles was pappig in de grond, alsof het in de grond gaar gekookt was) omdat deze niet tegen de gefermenteerde bokasi kunnen.
Ik weet dat wortels niet van pas gemeste of gecomposteerde grond houden. En ik had de bokasi dan ook 8 maanden voordat ik wortels zaaide in de grond verwerkt.
Heeft iemand hier ervaring mee?

Lea

PS Mijn bieten en koolrabie waren supergroot en lekker!Lea 10/7/2014 12:17:29 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Pakket met emmers netjes thuis afgeleverd gekregen. Het maken van bokashi is met de twee emmertjes een koud kunstje. Met een schaar het groenteafval wat klein knippen, aandrukken, wat bokashi starter eroverheen strooien, emmertjes afsluiten en klaar is Kees. En bokashi doet het werkelijk goed als meststof in de moestuin. Ook het sap wat eraf komt en met een handig kraantje is af te tappen werkt prima als plantenvoeding. Ben erg tevreden met het pakket.

Ed Tigchelaar 9/7/2014 6:24:53 PM

sterOffsterOnsterOnsterOn
Goed

de handleiding was een beetje te simpel, er staat niet op, dat compost 2 manden in de grond moet. Maar dank google heb ik deze informatie gevonden.n

Monika 8/12/2014 6:47:24 PM

Reactie

Hoi Manuela,
ik zag je reactie net onder het product, en ik heb meteen even doorgelezen hoe het nou ook alweer allemaal werkt.

waar het denk ik mis is gegaan, is het feit dat je het dóór de aarde moet mengen, en niet er overheen moet strooien.
hierdoor kunnen alle beestjes en micro-organismen in de grond het makkelijker verwerken, en zal het dus veel sneller oplossen in de bodem.

Dus ik hoop dat je de emmers tóch weer wilt gebruiken, de plantjes zullen in iedergeval heel blij met je zijn :)

Vriendelijke groet,
Jip Koster Eco-logisch

Jip van Eco-Logisch 8/4/2014 5:51:29 PM

sterOffsterOffsterOnsterOn
Gaat wel

In het begin leek het me heel handig en was ik blij met het groenteafval dat ik naar mijn moestuin kon brengen. Ik had / heb ook geen last van stank in de keuken, waar ik in eerste instantie bang voor was. Net zoals anderen schrijven werkt het vocht verdund met watr, uitstekend voor de kamerplanten. Eén groot nadeel echter, het afval uit de Bokashi emmer doet er veel te lang over voordat het fermenteert. Stukjes klein gesneden en alle voorschriften gevolgd. Het groenafval in het voorjaar door de grond gespit en eroverheen verstrooid. Na twee maanden lagen de uitgedroogde groenteschillen er nog steeds. Omdat ik dat nogal een bies gezicht vond, ook voor mijn mede tuinders, ben ik nu gestopt met de emmer. Ik vind dit jammer, want het leek mij dé oplossing voor flatbewoner zonder groenbak. Als je een tip hebt graag, want ik gebruik de emmer nu al een half jaar niet meer en eigenlijk wil ik het wel blijven gebruiken.

Manuela  8/3/2014 1:15:51 PM

ecologisch
Reactie

Een paar mogelijkheden waar ik aan denk:
Kan het zijn dat zij een oud model emmer heeft (met platte deksel)? Sommige mensen draaien te hard aan het kraantje en daardoor kan het gaan lekken, komt er zuurstof bij en gaat het vervolgens rotten ipv fermenteren.

De geur houdt ook verband met het soort ingangsmateriaal. Koolbladeren in de Bokashi-keukenemmer geeft bijvoorbeeld een sterke geur.

Verder kan ik alleen maar herhalen wat al op de site staat:
Luchtdicht afsluiten, regelmatig aftappen,
Beginnen met een laagje Bokashi starter, dan laagjes resten en weer de Bokashi Starter (misschien meer Bokashi Starter).
Goed aandrukken om de zuurstof uit de massa te drukken.
Namens Leverancier groet Simone.

Rob Bos 4/22/2014 12:47:34 PM

Algemene vraag

Ik heb nu al drie keer mee gemaakt dat het vreselijk gaat stinken als het kaar is, terwijl ik toch denk dat ik het doe zoals op het filmpje hier op de site! what denkt U dat er miss gaat?

vr.gr.

Jeannette Buijs 4/18/2014 9:22:31 PM

ecologisch
Reactie

Deze kunnen in de emmer maar alleen theezakjes moeten niet van dat speciale spul zijn (plastic) en ik zou ook het nietje eruit halen maar de rest kan er makkelijk in.
Wat overblijft kun je mengen met tuinaarde en twee weken laten staan dan heb je potgrond en we kregen nog een leuke tip : inhoud ruilen voor groente met iemand die een moestuin heeft.

Rob Bos 3/4/2014 12:22:12 PM

Algemene vraag

Mag er ook koffiefilters en theezakjes in en wat kan ik met het afval doen wat overblijft? Wij hebben geen tuin.

Marja Jansen 3/1/2014 9:42:08 AM

Geen mening

Ik heb de emmer nog te kort in gebruik om er nu al een mening over te hebben die op enige ervaring is gebaseerd,zolang onthou ik me van commentaar.
groeten,eveline

Eveline den Boer 2/7/2014 11:41:16 AM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Helemaal super!Precies wat ik hebben moest!

Hendrie  12/18/2013 3:31:58 PM

sterOffsterOnsterOnsterOn
Goed

De Bokashi emmer met starter bevallen erg goed. Het vocht uit de emmer vinden onze plantjes ook erg fijn. De planten binnen fleuren op. Het kraantje van de emmers is kwetsbaar en ik heb ze terug geplaatst met vaseline zodat ze niet meer lekken.
Inmiddels een compost hoop toegevoegd aan onze tuin en na 2 weken legen wij de Bokashi emmers in de compost hoop.
Voor een gezin van 4 personen zijn de emmers aan de kleine kant.

Jeroen Besteman 8/20/2013 9:35:40 AM

Geen mening

Ik kan nog geen reactie geven, omdat we de emmer nog maar 14 dagen in gebruik hebben. Over een maand weet ik meer.

Harry 8/8/2013 7:35:47 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Het resultaat hiervan op planten binnenshuis en in de tuin is echt verbluffend! Planten die vroeger nooit groeiden doen het nu ineens heel goed en zien er veel gezonder uit. Heb getwijfeld of ik dit wel zou doen maar ben er uiteindelijk énorm tevreden van.
Hartelijk dank!!

Bart 6/8/2013 2:49:06 PM

ecologisch
Reactie

Beste, er hoeft alleen iets afgetapt te worden als dat nodig is. Het ligt een beetje aan wat er in de Bokashi emmer gaat. Soms is het vocht meer dan anders, maar dagelijks aftappen is aan te raden. gr. Bart

Eco-Logisch 5/27/2013 9:54:19 AM

Algemene vraag

Volgens de gebruiksaanwijzing zou er dagelijks vocht afgetapt moeten worden. Tot dusver is ewr nog geen druppel uit gekomen. De temperatuur in mijn keuken is permanent >12-15< graden Celcius.
Komt dat wel goed? Of wil ik te snel resultaat van zúlke kleine organismen?
Alvast bedankt voor uw energie.

dhr. van Balen 5/25/2013 10:35:52 AM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Beste Bart, jammer dat de bestelling van een enkele bohashi-emmer niet tot de mogelijkheden behoort. Hierbij doe ik dan ook een oproep aan eenieder die, net als ik, niet genoeg heeft aan twee emmers om gezamenlijk een bestelling te plaatsen.Bart heeft aangeboden om ons met elkaar in contact te brengen. Hoop op een spoedige reactie...
Met vriendelijke groet,

Elsemieke Diederik-van der Tuin 5/24/2013 6:27:33 PM

ecologisch
Reactie

Beste Elsemieke, een losse emmer bestellen gaat helaas niet. Maar wellicht dat je met dit berichtje iemand vind die hetzelfde probleem heeft? Ik breng jullie graag met elkaar in contact, dus reageer! Groet Bart

Eco-Logisch 5/24/2013 3:02:42 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Ik gebruik de bokashi nu ruim een jaar naar volle tevredenheid.Omdat wij kennelijk grootgebruikers zijn van groente en fruit en dus de afval navenant is kom ik structureel een emmer te kort. Nu kan ik mij voorstellen dat wij niet de enige zijn die met dit 'probleem' kampen. Zijn er misschien binnen uw klantenbestand meer mensen die tegen dit euvel aanlopen? Wellicht is het mogelijk om met iemand een bestelling van een complete set te delen of behoort het inmiddels tot de mogelijkheden om slechts één enkele bokashi-emmer plus starter te bestellen? Met vriendelijke groet.

Elsemieke Diederik-van der Tuin 5/21/2013 12:47:55 PM

ecologisch
Reactie

Goed verdund kan het geen kwaad om het vaker te gebruiken

Rob Bos 5/17/2013 3:36:07 PM

sterOffsterOnsterOnsterOn
Goed

dag, nog meer vragen. hoe vaak kun je het sap, in verdunde toestand aan de planten geven?las ik nou ergens eens in de twee weken? ik kan het niet (terug) vinden. groet, rosemin

rosemin 5/16/2013 10:58:29 PM

sterOffsterOnsterOnsterOn
Goed

dag, ik gebruik hem nog niet zo heel lang.. geloof dat het goed is dat er witte schimmel opkomt? ik vroeg me af of ik koffie drap in kan doen.. en, is het afgetapte sap echt maar een dag bruikbaar? bedankt alvast en met groet, rosemin

rosemin hendriks 5/6/2013 11:47:49 PM

Reactie

Het afgetapte vocht kan inderdaad in de vijver. Wel verdunnen 1/100 en dan gelijkmatig gieten.
Verder kan het 1/100 verdund bij de (kamer)planten. Het sap is zuur (lage pH-waarde) en als dat puur aan de planten wordt gegeven kan dat schade/verbranding aan de plant en wortels geven.

Ook kan ter voorkoming van verstoppingen puur door afvoerputjes gegoten worden.


Rob Bos 5/3/2013 2:36:14 PM

sterOffsterOnsterOnsterOn
Goed

Ik gebruik de bakken nu een klein jaar. De bakken werken prima.
Mijn vraag is: wat kan ik doen met het vele vocht? Kan dat bijvoorbeeld in mijn vijver (zonder vissen) om algengroei tegen te gaan? Een verdunning van 1-op-100 haal ik daar wel. En wat gebeurt er als ik het sap veel minder dan 1-op-100 verdun en over de tuinplanten giet?
Hierbij wat tips:
- als de bakken vol zijn en nog niet klaar voor uitstrooien, kan overtollig afval natuurlijk nog steeds gewoon in de bruine GFT-bak.
- als je net als wij, meer bokashi produceert dan je logischerwijs kunt verwerken, zijn er ongetwijfeld buren of wijkplantebakken blij mee
- Verspreid de bokashi in een stadstuin niet rond de planten zonder afdekking. Hoewel de geur niet rot ruikt is die wel heel intens, en komen er vliegen op af. Niet fijn voor de buren, vooral niet op mooie zomeravonden. Ik heb een stadstuin met veel planteborders. Gaten en gleuven graven van voldoende diepte is dan eigenlijk erg lastig, alleen in de lente en herfst spit ik dan niet meteen de planten mee onder.

l. van den Heuvel 4/28/2013 11:11:35 AM

ecologisch
Reactie

Goedemiddag Mieke, Wat betreft uw vragen: Ons advies is vorstvrij bewaren, omdat door vorst microbiologie wordt stilgelegd.
Het is dus niet beslist nodig om de emmer in huis te plaatsen.

Als het fijn gesneden materiaal is werkt het beter. Bacteriën uit Bokashi starter hebben dan makkelijker toegang tot het product. Alle keukenresten kunt u wel gebruiken, belangrijk is dat als er dagelijks iets toegevoegd wordt er ook dagelijks bokashi starter gestrooid wordt.

Er staat geen maximale tijdsduur voor het vullen van de emmer.
Nadat de emmer gevuld is moet deze ongeopend apart gezet worden voordat het de grond in gaat.
vriendelijke groet bokashi
Rob Bos 3/25/2013 3:49:04 PM

Algemene vraag

Ik heb een aantal vragen.
1.Wat is de minimale omgevingstemperatuur voor het fermentatieproces (ivm plaatsing emmers)
2. en zou je dan bijvoorbeeld de emmer koel kunnen zetten in de garage en als deze vol is en afgesloten warm ergens in huis?
3. werkt het even goed als alleen groente en/of fruitafval wordt gebruikt en als dat héél klein gesneden is (in de keukenmachine).
3. Is er een maximale tijdsduur van de eerste laag erin tot de emmer vol is?

Mieke 3/24/2013 3:11:06 PM

ecologisch
Reactie

We hebben niet genoeg ervaring om hier antwoord op te geven, de set zijn 2 emmers en die zijn van een gewone emmer maat maar hoe het gaat met zoveel groente afval weten we niet groet rob

Rob Bos 1/21/2013 12:29:39 PM

Algemene vraag

Wij overwegen de set aan te schaffen. Wij hebben behoorlijk wat afval, omdat wij dagelijks al ca. 1 liter groente-/fruitsap maken. Wat is de inhoud van 1 emmer? Zal fermentatie sneller gaan doordat een groot deel al pulp is? Als je de emmer in ca. 1 week al vol hebt, heeft de inhoud dan genoeg tijd om te "rijpen". Ben benieuwd. Groetjes,
Liesbeth

Liesbeth 1/19/2013 1:11:45 AM

ecologisch
Reactie

Lastig, Lastig voor ons, we willen je graag helpen en ik snap je heel goed en zie ook het nut van vervanging maar wij hebben alleen set`s en 1 showroom model als je ons/ mij belt kan ik je in contact brengen met de importeur misschien hebben zij er 1 los. groet rob


Rob Bos 11/13/2012 10:02:02 AM

sterOffsterOnsterOnsterOn
Goed

Een van mijn emmers is gevallen en kapot, is er een los exemplaar verkrijgbaar? De deksel, handvat en rooster heb ik bewaard.

Hilde 11/12/2012 3:39:11 PM

ecologisch
Reactie

Het proces van Bokashi maken gaat inderdaad wel door.
Dus moet het product een bestemming hebben.
Het kan geen kwaad om dit in te graven in de grond tijdens de winter.
Mocht het niet gaan i.v.m. vorst in de grond dan mag het uitgestrooid worden op de grond.
Andere optie is om de bokashi op een hoop te verzamelen en af te dekken met plastic zodat het in het voorjaar gebruikt kan worden.


Joost Mulder (bokashi) 10/3/2012 2:58:07 PM

Reactie

Ik heb twee bokashi-emmers. Het gaat heel goed, maar nu wil ik vragen hoe het in de winter moet met de inhoud van de emmers, als het bodemleven stilstaat?
Met vriendelijke groet,


Bert M. 10/3/2012 2:21:21 PM

ecologisch
Reactie

Beste Lieke,

Het klopt dat het sap dat u aftapt zuur ruikt. Het moet overigens wel een fris zure lucht zijn.
Zoals u het omschrijft kan het niet fout gaan. Elke keer als u de emmer vult, strooit u een beetje bokashi starter over het materiaal en drukt u het product aan. Fermentatie gebeurt in een zuurstof arme omgeving.
Mocht u nog vragen hebben dan hoor ik dat graag.

Met vriendelijke groet,

Harmke van der Merk
EM Agriton BV


Harmke van der Merk 9/27/2012 2:42:33 PM

Algemene vraag

Ik heb mijn eerste bokashi emmer vol en die staat nu bijna 2 weken.
Mijn vraag is: het vocht dat ik elke dag aftap, ruikt steeds zuurder. Ik doe de emmer dus niet open als het niet nodig is. Is zuur een teken dat de fermentering is voltooid? Ik hoop niet dat het ruikt als het vocht.

Lieke 9/26/2012 4:29:12 PM

sterOffsterOnsterOnsterOn
Goed

Allereerst bedankt voor de supersnelle levering. We zijn meteen begonnen en hebben inmiddels 1 emmer in de tuin verwerkt en de 2e staat nu te rusten. Een keer per dag alle spullen in de emmer, vocht aftappen (dit is meer dan ik kan verwerken dus gaat het nu nog door de afvoer, ben nog op zoek naar een nuttigere verwerking , tips zijn welkom) en klaar. We gaan door tot het begint te vriezen en beginnen weer als de grond vorstvrij is. Het reinigen van de emmer doe ik het liefste buiten met de tuinslang, zo gepiept. De starter heeft een typisch luchtje maar omdat je het maar 1 keer per dag er over strooit is het goed te doen. Wel niet in een blik bewaren maar in een plastic emmer! Ik ben er heel blij mee, geen stinkende gft-container meer en een stuk minder fruitvliegjes.

Anje 9/23/2012 5:02:38 PM

ecologisch
Reactie

Beste Lianne, deze kunnen we los leveren voor € 3,50 euro p/s. Een bestelling kun je plaatsen via de contactpagina. Groet Bart

Eco-Logisch 9/4/2012 1:17:56 PM

Algemene vraag

Ik heb twee bokashi-emmers tweedehands aangeschaft. Bij eentje ontbreekt het kraantje. Is dit los verkrijgbaar?
gr Lianne

Lianne 9/4/2012 12:19:45 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Emmers werden zeer snel toegestuurd inclusief duidelijke instructies. Ben direct begonnen met het verwerken van het groente- en fruitafval. In het begin waren de deksels van de emmers nogal stug maar na enkele dagen ging dat al een stuk soepeler. Geen problemen met lekkende kraantjes e.d. Heb nu voor de 3e keer de inhoud van een volle emmer kunnen gebruiken. Omdat de planten in mijn tuin nogal dicht op elkaar staan heb ik de Bokashi rond de planten gedrapeerd en niet ingegraven. Daardoor kun je de geur van de Bokashi -die ik zeker niet als hinderlijk ervaar- 'n dag of drie te ruiken. Het is nog niet gebeurd dat ik vocht kan aftappen; kennelijk is het afval dat ik gebruik niet vochtig genoeg. Al met al lijken mijn planten positief te reageren op de Bokashi-gift en ben ik blij dat ik mijn gft-afval op een duurzame manier kan recyclen!


Elsemieke Diederik-van der tuin 7/2/2012 8:35:24 PM

ecologisch
Reactie

Het is wel beter om de stukken schil wat kleiner te maken, dan is het fermenterings-proces effectiever.

Jeroen 6/29/2012 3:59:39 PM

sterOffsterOnsterOnsterOn
Goed

Dank voor de snelle levering. Als je eenmaal de beslissing neemt, wil je ook meteen beginnen! Bij ons zijn de bakken snel vol, omdat we elke dag sinaasappels persen. De schillen (halve sinaasappels)heb ik niet klein gesneden. Ook de schillen van tuinbonen niet. Is dit een probleem of maakt het niets uit?

Ineke 6/29/2012 3:43:43 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Ik heb de Bokashi net in huis. De emmer vult alleen niet zo snel omdat wij het meeste eetbare gewoon opeten en zo min mogelijk weggooien. Ik durf tuinafval heb ik in deze periode niet veel. dus ik hoop dat ik ook 4 weken kan nemen om een bak te vullen voor ik hem 2 weken ongestoord wegzet.
Ik ben erg benieuwd naar ervaringen van anderen met het eindproduct. 1 iemand geeft aan dat de bokashi snel verteert in de grond. Doen de planten het ook beter met bokashi dan zonder?

L. van den heuvel 6/3/2012 10:37:22 AM

sterOffsterOnsterOnsterOn
Goed

Sinds een half jaar de emmers in bezit en ben tevreden met de manier van omzetten van GFT afval. Helaas is er een kraantje wat niet goed bevestigd kan worden en lekt daarom ook. Als je dan aftapt draait je de hele kraan en plop toen liet deze zelfs los met gevolg dat al het vocht over de vloer liep. Niet echt smakelijk maar goed.

Janssen 5/17/2012 6:01:59 PM

sterOffsterOnsterOnsterOn
Goed

Emmers zijn degelijk en voor zover ik het nu in kan schatten werkt het systeem voor ons. Geen lekkende kraantjes oid.

De inhoud van de eerste emmer is inmiddels ingegraven in de tuin.

Het enige minpuntje: de emmers passen (bij ons) niet in een keukenkastje. Dit betekent dat je een extra object in je keuken hebt staan.


Nancy 5/7/2012 7:46:26 AM

sterOffsterOnsterOnsterOn
Goed

Ik had het pakket erg snel in huis (ik geloof binnen 2-3 dagen).
Duidelijke uitleg erbij, degelijke emmers.

Jammer genoeg wel te groot voor in het keukenkastje, maar ze hebben inmiddeld een andere goede plek.

Ben nu 14 dagen bezig, de eerste emmer is voor 3/4 vol. Na 10 dagen kon ik het eerste vocht aftappen.

Ben er blij mee. Nog geen ervaring met de ingegraven bokashi en hoe snel het omzetten in aarde gaat.

Nancy 4/6/2012 9:42:05 AM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Het hele pakket kwam vlot thuis en na een week is onze eerste emmer vol. We eten met zijn vieren nogal wat groeten en fruit weg in een week. Na twee dagen kwam er sap uit de tapkraan en de plantjes reageerden er goed op! Geen problemen met kraantjes, lekken of deksels. Als de dooi aanhoudt kan ik straks de eerste lading compost in de tuin verwerken. Ik ben benieuwd wat dat gaat opleveren.

Bart van Leeuwen 2/14/2012 10:15:31 AM

Geen mening

Snelle levering. We hebben de emmer nog niet zo lang, dus kunnen er nog niet goed over oordelen. We vinden de deksel wat lastig sluiten, waardoor het niet echt een makkelijke 'beweging' is om iets weg te gooien. Over een maand of 3 kunnen we beter zeggen of dit voor ons werkt.

Monique 2/13/2012 8:46:09 PM

ecologisch
Reactie

Dat geld ook voor een Bokashi. Het bio-platic is in theorie biologisch afbreekbaar, maar in de praktijk duurt dit veel te lang. Je kunt het daarom het beste bij het normale huisafval gooien. Het bio-plastic wordt dan verbrand, maar gezien het plantaardig is, is deze verbranding niet milieubelasend in vergelijking met echt plastic. Groet Bart

Eco-logisch 1/23/2012 9:50:57 AM

Algemene vraag

ik ga een bokashi set voor mijn verjaardag vragen. fijn om de compost op mijn volkstuin te verrijken. alvast een vraagje: dat composteerbare "plastic" dat vaak om biologische groenten zit, kan dat ook in de bokashi? in een gewone composthoop verteert dat te langzaam.

riemke 1/20/2012 9:34:27 PM

Algemene vraag

Handig zo'n pagina met reacties! Enkele van bovenstaande vragen had ik ook, maar er zijn er een paar onbeantwoord gebleven;
Moet de bak na gebruik worden schoongemaakt?
Kunnen er ook kookresten, kattenbakgrit(afbreekbare) en vleesresten met stukken bot in?
Als je er schillen in doet van bespoten groente/fruit, komt dit dan niet ook in het milieu terecht?
Gaat de bokashi stinken zodra je het zou opslaan?
Alvast hartelijk dank voor de reactie! Mvg Nadine

Nadine 1/5/2012 11:31:07 AM

ecologisch
Reactie

Dat kan zeker. Ik durf niet te zeggen hoelang je het kunt bewaren, maar vermoedelijk lang. Eventuele schimmels die ontstaan zijn namelijk niet schadelijk. Groet Bart

Eco-Logisch 11/7/2011 12:30:54 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Het gebruik van de emmers bevalt tot nu toe erg goed. Wat de bokashi in de tuin gaat doen, daarvoor moeten we volgend jaar nog even afwachten. Ik vraag me nog wel af of je het afgetapte vocht kunt bewaren (in een afgesloten fles) om het, indien nodig, te gebruiken. En zo ja, hoelang je het dan kan bewaren.

Gea van Wijk 11/4/2011 12:00:51 PM

ecologisch
Reactie

Er is een serie geweest, waar 1 rubber ring bij het kraantje is geleverd ipv 2 stuks. Wanneer je mij je adresgegevens mailt, sturen we een nieuw exemplaar op. Groet Bart

Eco-Logisch 8/16/2011 9:51:02 AM

Reactie

ik vergat nog te vermelden, dat ik iedere dag vocht aftap, maar hij lekt daarna nog steeds terwijl ik de kraan goed dichtgedraaid heb.

Gery Morrenhof 8/15/2011 7:46:14 PM

Reactie

Na een snelle levering is de eerste emmer nu na ruim anderhalve week vol.Jammer genoeg is hij niet helemaal dicht, want hij lekt iedere dag een beetje bruin vocht. Hoe kan ik dat verhelpen?


Gery Morrenhof 8/15/2011 7:43:39 PM

Geen mening

Ik heb de eerste emmer nog niet helemaal vol. Vocht is er nog niet vrijgekomen dus mijn ervaringen zijn wat summier.
De levering was echter prima en snel.
Kan binnenkort meer zeggen hoe het totale product me bevalt


Marleen 6/18/2011 11:02:41 AM

ecologisch
Reactie

Nee, er is geen maximum termijn aan verbonden. De suggestie van het schroefdraad heb ik voorgelegd aan de leverancier, bedankt!

Jeroen 6/17/2011 10:30:34 AM

Reactie

eigenlijk valt er nog niets te melden; wij hebben niet zoveel groenafval, dus de B-emmer raakt nog niet vol. Vraag: is er een maximum termijn verbonden aan de tijd dat het materiaal in de B-emmer kan blijven of kan het net zolang erin gehouden worden totdat deze vol is en daarna nog 2 weken 'rijpen'?
Dank voor de nieuwe kraan die we hebben gekregen; ik heb geen reactie gezien op mijn suggestie om de schroefdraad hiervan wat langer te maken tot tenminste de moer er helemaal opgeschroefd zit.

k.abel 6/17/2011 10:02:46 AM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Ben nu drie weken fanatiek aan het fermenteren en ben heel blij met de emmers. Gelukkig geen lekkende kranen ofzo, en ook helemaal geen stank. Denk alleen dat ik nog een beetje te veel starter gebruik, dat gaat er wat rap doorheen.
Geeft mij een heel goed gevoel om geen voeding meer weg te gooien: in plaats daarvan komt dat nu ten goede aan onze moestuin. En het is echt niet heel veel werk! Ik denk dat ik dit vol ga houden en hoop dat meer mensen het gaan doen.

Joyce van den Ende 6/9/2011 10:15:54 AM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

ik gebruik de bokashiemmers nu ruim twee jaar met heel veel plezier. ik gooi alleen rauw groen afval erin en koffiedik soms (die gooi ik meestal los in de tuin) , ik heb een stadstuin en geen ruimte om een gat te graven dus ik gooi de emmer na een paar weken in de tuin onder een boom en gooi daarop wat aarde tegen de stank. na nog een paar weken strooi ikde aarde met de stukken meloenschil en avocadopitten e.d. er nog herkenbaar i, rond de planten. na een week zie ik er al niks meer van, de wormen trekken het onder de grond.de planten doen het er goed op, ik heb geen stank. en snij de sinasappelschillen enzovoort ook niet klein en toch is het resultaat prima.

mariska van der willigen 6/8/2011 2:57:39 PM

ecologisch
Reactie

Dit gaat onze kennis helaas te boven om goed te kunnen beantwoorden. Wij denken dat het geen kwaad kan en je het gewoon kunt gebruiken, maar wellicht kan een lezer met kennis van zaken hier op reageren......?!

Jeroen 6/6/2011 5:17:37 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Bijna een half jaar lang gebruik ik de bokashi emmers en ik ben erg tevreden. Ik woon in de stad zonder tuin. Toch lukt het tot nu toe om al mijn compost kwijt te raken aan bloembakken.
Tot nu toe heb ik behalve met de kraantjes geen problemen gehad. Het rubbere ringetje van het kraantje heb ik aan de andere kant van de emmer bevestigd waardoor het nu niet meer lekt.

Zojuist maakte ik de emmer open om mijn gft afval weg te gooien. Nu ondekte ik een paar witte wormen aan de binnenkant van de deksel. Twee dagen geleden heb ik een nieuwe emmer gepakt om aan een nieuwe batch te beginnen. Vandaag heb ik de emmer voor het eerst weer geopend. Heb ik iets fout gedaan door de emmer misschien niet goed luchtdicht af te sluiten oid? Kan ik deze bokashi nog gebuiken of is het niet meer goed? De bokashi ruikt verder niet anders dan normaal.

Alvast bedankt!

Mina 6/3/2011 1:36:04 PM

ecologisch
Reactie

Als het alleen gaat om het rubber, dan ik deze ook gratis nasturen. Ik ontvang dan graag de adresgegevens per mail, dan stuur ik het op. Groet Bart

Eco-Logisch 5/23/2011 2:58:34 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Is het mogelijk om onderdelen van het systeem na te bestellen? Het gaat om het kraantje dat ik zou willen vervangen.

Met vriendelijke groet,

Ed Rothfusz

Ed Rothfusz 5/23/2011 9:34:04 AM

sterOffsterOnsterOnsterOn
Goed

Lastig dat er geen goede gebruiksaanwijzing bij zit. Over hoe hij in elkaar zit en wat je erin doet en hoe fijn het materiaal moet zijn.
Verder nog niet genoeg ervaring. Ben wel blij dat ik zo mijn afval kan verwerken.

w. van dijk 5/14/2011 10:18:21 AM

sterOffsterOnsterOnsterOn
Goed

Bevalt prima, nog even afwachten hoe de compost er uit komt.

Kees 4/27/2011 4:35:34 PM

ecologisch
Reactie

Klopt! Excuses, blijkbaar heeft de leverancier er te weinig bij gedaan. Ik stuur je twee ringen toe!

Jeroen 4/7/2011 1:31:46 PM

Reactie

er zit per emmer 1 rubberring bij dus ik begrijp dat ik 2 ringen tekort kom?

Aaf 4/7/2011 12:34:21 PM

ecologisch
Reactie

Hallo Aaf, zitten er bij de kraantjes 2 rubberringen per kraantje of maar 1?
Het moeten er namelijk 2 zijn!

Jeroen 4/7/2011 9:50:15 AM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Bij het kraantje is hij lek dat is jammer en verder ben ik net begonnen

Aaf Bos 4/6/2011 8:37:24 AM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

beste M.M. op het forum is iemand die op zoek is naar een extra bokashi emmer. misschien kunnen jullie samen iets regelen?

jip van eco-logisch 3/19/2011 3:01:18 PM

Reactie

Inmiddels gebruik ik de emmer(s) al helemaal niet meer en heb spijt van mijn bestelling. In de keuken vond ik het veel te onhandig en omslachtig en later toen de kompost in de tuin kwam heeft het wekenlang gruwelijk gestonken. Dus dat was de foute aankoop. (En ook nog wel erg duur voor wat er geboden wordt.)Ik moet nog bedenken wat ik nu met die 2 te dure emmers moet.

M.M. 3/18/2011 8:15:50 AM

sterOffsterOnsterOnsterOn
Goed

De Bokashi emmers zijn makkelijk in gebruik. Het resultaat moet ik nog afwachten, want ik heb nu pas een emmer vol. Geen last van de luchtjes als de emmer goed wordt afgesloten. Ook heb ik nog geen last van 'lekkende kraantjes' zoals ik in sommige reacties lees.

Marleen 3/12/2011 5:09:50 PM

ecologisch
Reactie

Hallo Leo, de Bokashi fermenteert het GFT-afval en composteert het niet zoals de wormen doen. De eventuele lucht afsluiting speelt bij mijn weten geen rol bij het fermentatie proces. Groet Bart

Eco-Logisch 2/24/2011 5:44:06 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Informatieve site. Ikk zit echter met een vraag: Ik heb wat ervaringen gehad met de wormtoren, maar die waren niet positief. De wormen konden de aangeleverde GFT niet aan , en het was nogal bewerkelijk. Er kon lucht bij(een aeroob proces)
Het werken met bokashi is anaeroob(zonder toevoeging van zuurstof) met een luchtdichte afsluiting. Hoe belangrijk is dit ?
Graag een reactie.
Leo Hovens

Leo Hovens 2/18/2011 12:25:39 PM

ecologisch
Reactie

Hallo Marc, er horen inderdaad 2 ringetjes per kraantje op te zitten. Ik stuur ze na!

Jeroen 2/3/2011 8:19:48 AM

sterOffsterOffsterOnsterOn
Gaat wel

De levering was prima. Binnen drie dagen had ik de twee emmers in huis.
Net als Jan Hoogeveen vind ook ik het vervelend dat het kraantje lekt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik voor deze prijs niet alleen een goed gestylde emmer, maar ook goed functionerende emmer verwacht.
Bij een vriend van me werden de emmers geleverd, met de kraantjes er los bij. Daar zaten twee rubber ringetjes bijgeleverd. Na montage had hij geen problemen. Bij mij zaten de kraantjes er al op, maar met slechts 1 rubber ring. Ligt daar de oplossing? Dan zie ze graag tegemoet.

Marc 2/2/2011 4:31:53 PM

ecologisch
Reactie

De emmers zijn alleen per set van twee stuks te bestellen. Blijkbaar sluit de rubber afdichtring van het kraantje niet goed af. We hebben reservekraantjes liggen, dus je kunt er een komen halen.

Jeroen 1/26/2011 12:44:24 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Nu bijna drie weken in gebruik en het bevalt prima, perfect voor een kleine stadswoning! En wat een vermindering van huisvuil levert het op.
Twee vragen: zijn de emmers ook per stuk leverbaar? De eerste emmer was nl. na precies twee weken (tot de rand toe) vol, maar het ziet ernaar uit dat de tweede emmer ruim binnen de twee weken vol raakt.

Van een emmer blijft het kraantje lekken, langs de wand van de emmer bij de afsluiting. Wat is daaraan te doen?

Jan Hoogeveen 1/26/2011 10:15:11 AM

ecologisch
Reactie

Klopt inderdaad zie: http://www.wormery.nl/

Eco-Logisch 1/13/2011 2:30:08 PM

Geen mening

ergens heb ik gelezen dat dergelijke emmers ook gebruikt kunnen worden voor compostering door middel van speciale wormen. Klopt dat? en hoe zou dat dan werken?

e.van Kalken 1/13/2011 1:09:53 PM

sterOffsterOnsterOnsterOn
Goed

We hebben de emmers ontvangen, prima bezorging en boekje er bij voor meer informatie, leuk.
De eerste emmer is vol en ik draai al af en toe aan het kraantje of er iets uitkomt maar ik moet meer geduld hebben geloof ik.
Het zal misschien ook te maken hebben met de temperatuur die nu vrij laag is buiten.
Tot nu toe zijn we tevreden maar kan er nog niet veel over zeggen hoe het is als de 2 weken voorbij zijn.
De fruitvliegjes en de vieze geur van de oude bak zijn in ieder geval weg dus we hebben al 1 doel bereikt.

Groeten Zaza


Zaza  10/23/2010 3:08:49 PM

ecologisch
Reactie

Jazeker, met koffie filter en al!

Eco-Logisch 10/5/2010 11:28:54 AM

Algemene vraag

Is het ook mogelijk om koffie prut in de Bokashi emmer te doen?

Zaza  10/4/2010 7:42:41 PM

ecologisch
Reactie

Geachte mevrouw/meneer,

Achter de schroef waarmee u de kraan opend en sluit zit nog een schroef.
't is heel goed mogelijk dat die los is.

Als dat ook niet het geval neem dan even contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
EM Agriton BV


Rinie Pen-Eisses


EM Agriton BV 8/3/2010 8:06:00 AM

sterOffsterOffsterOnsterOn
Gaat wel

de Bokashi keukenemmer lekt; dwz dat ondanks het feit dat het kraantje er goed opgeschroefd zit er toch vocht weglekt

Depoorter 8/2/2010 10:57:20 AM

sterOffsterOnsterOnsterOn
Goed

Twee emmers gekocht; bij eentje heb ik waarschijnlijk het losse kraantje te strak vast proberen te draaien, waardoor de plastic schroefdraad doordraaide en kraantje nu lekt; dus daarop moet je extra letten, niet te vast draaien! De andere bokashi werkt heel goed en hebben al een paar keer vocht kunnen aftappen en bij de koolplanten en tomatenplanten in de tuin gedaan.

Jaap 7/17/2010 2:58:30 PM

ecologisch
Goed

Hallo Marcel,

Het is een uitstekend idee om de inhoud van bokashi keukenemmer te verwerken in het compostvat.
Door de vele effectieve micro-organismen die verwerkt zijn in de emmer ent je deze weer in je compostvat en mag je stellen dat je nu je eigen compost versneller het gemaakt. je hoeft het er niet door te roeren je mag de emmer elke keer gewoon er bovenop storten en weer een nieuwe laag tuinafval op storten.
Wel is het zo dat Bokashi meer voedingsstoffen bevat dan compost.
Dus als je bokashi wil gebruiken om te bemesten kan je beter de bokashi rechtstreeks in de bodemverwerken.
In de professionele land- en tuinbouw wordt maar 4000 kg bokashi per hectare gebruikt terwijl men om dezelfde voedende waar te verkrijgen ca. 15.000 - 20.000 kg compost per hectare gebruikt.


Rinie Pen-Eisses 7/14/2010 3:40:30 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

De emmers en toebehoren zijn allemaal goed uitgevoerd en makkelijk in het gebruik. De resultaten laten nog even op zich wachten omdat de emmer nog niet vol is en nog niet 14 dagen heeft ingewerkt. Daarom heb ik nog geen verslag over het resultaat van het proces van de bokashi. De geur van het afval is inderdaad aangenaam, dit in tegenstelling tot mijn vorige verzamelbak, dat was weerzinwekkend. Grote vooruitgang dus.

M.Michel 6/25/2010 10:45:00 AM

Algemene vraag

Is het mogelijk en/of aan te raden om de inhoud van de Bokashi emmer na 2 weken fermenteren over te doen in een compostvat om daar te mengen met tuinafval, in plaats van in te graven in de grond? Op deze manier kan er toch keuken- en kook-afval in het compostvat zonder stankoverlast, en de inhoud van de Bokashi emmer krijgt zo de kans om te composteren; het eindprodukt kan direct over de tuin verspreid worden.
Of is dit een te simpele gedachte en kunnen beide systemen niet worden gecombineerd?

Marcel 6/22/2010 4:04:24 PM

ecologisch
Reactie

Dank voor de reactie en het enthousiasme! Groet Bart


Eco-Logisch 6/9/2010 1:05:20 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Door de bokashi keukenemmer is ons huisvuil drastisch terug gelopen. Eveneens vind ik het formaat van de keukenemmer een geweldige uitvinding voor een klein huishouden en kleine stadstuin. We zijn er zo enthusiast over dat we het al onze vrienden aanprijzen. Ik weet dat een van onze vrienden bij u inmiddels ook een bokashi-zet heeft besteld.

Annelie David 6/9/2010 12:50:05 PM

ecologisch
Reactie

Hoi Liesbeth, de Bokashi-emmer is bij een klein tuintje wel te gebruiken. Let wel op, het gft-afval verteerd niet in de emmer, dus de hoeveelheid gft afval (een volle emmer) moet je telkens wel kwijt kunnen. (dit dien je te begraven, zodat het uiteindelijk verteerd) Voor een balkon of een paar plantenbakken is het niet geschikt. Gras kun je ook in de emmer gooien. De starter kun je niet overal kopen. Kijk voor de verkooppunten op de site van Bokashi. Bestellen via de webwinkel kan natuurlijk altijd. Groet Bart

Eco-Logisch 5/20/2010 4:47:19 PM

Algemene vraag

Deze emmer lijkt een ideale oplossing voor een stadswoning met klein tuintje. Wat ik me wel nog afvraag:
Kan je al het eindproduct kwijt in een (piep)klein tuintje of in de bloembakken, of moet je toch nog gft-afval laten ophalen?
Als je de emmer hebt leeggemaakt, maak je hem dan best schoon voor je opnieuw begint of net niet?
Kan er behalve keukenafval ook tuinafval in? (vb gras)
Kan je de Bokashi-starter makkelijk overal kopen?

Liesbeth

Liesbeth 5/12/2010 4:40:22 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Ideaal! Heb de emmer nu twee weken in gebruik. Staat gewoon in het keukenkastje, ernaast een afsluitbare strooibus met starter. Totaal geen stank, deze zomer ook geen fruitvliegjes en alle organische afval wordt ter plekke gerecyceld. Ik tap sinds een paar dagen ook vocht af, ben benieuwd hoe de kamerplanten hierop groeien...

Suzanna 4/19/2010 9:30:16 AM

ecologisch
Reactie

Je doet vrij lang met een zak starter. Per keer gebruik je een klein handje starter. Er zitten ongeveer 30 handjes in een zak. Een keer overslaan is geen probleem. Groet Bart

Eco-Logisch 3/29/2010 9:48:15 AM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Beste,
Hoe lang doe je ongeveer met zo'n zakje bokashi starter? en kan het kwaad als ik een paar dagen geen afval heb (en er dus geen starter bij doe)?
hartelijk dank voor uw antwoord!
Met vriendelijke groet,
Mae

Mae 3/27/2010 1:11:31 PM

Algemene vraag

Het gaat allemaal prima tot nu toe, alleen heb ik nog niet kunnen ontdekken of je ook restjes van maaltijden kunt toevoegen, gekookte groenten bijv.

Tineke 3/2/2010 10:35:57 AM

ecologisch
Algemene vraag

Het materiaal van de emmer is "co polymer polypropylene"
40% van de emmer is van gerecycled plastic. Hier worden geen symbolen voor afgegeven.
Hoop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

Met vriendelijke groet,
EM Agriton BV

Rinie Pen-Eisses

Rinie Pen-Eisses 2/10/2010 8:35:15 AM

Algemene vraag

Kunt u misschien aangeven van welk soort plastic (HDPE,PS,PP, etc.) de bokashi emmer en deksel gemaakt zijn? Of welke recycling symbolen (met een nummer) op de emmer en de deksel staan?


Christiaan 1/31/2010 11:06:01 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Ik ben blij dat ik nu eindelijk de Bokashi emmer heb besteld. De eerste is nu vol en wordt nu dagelijks afgetapt. Ben benieuwd of de bananenschillen en sinaasappelschillen goed verteren.
Minpuntje: Van één van de emmers liet het kraantje los, weet niet of ik het niet goed had aangedraaid. Het voelt alsof de bevestiging niet heel stevig is, nog even afwachten.

Jacqueline 1/12/2010 10:20:57 AM

ecologisch
Reactie

Het is inderdaad voor je planten, maar er wordt beweert (ik weet niet of daar onderzoek naar gedaan is) dat EM (o.a. bokashi) werkt tegen heel veel dingen en kwaaltjes. Zoek maar eens op EM in google.

Eco-logisch 12/28/2009 12:20:37 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

D de Calonne gebruikt Bokashi vocht tegen een chronisch verstopte douche, en dat het niet werkt. Zou dat moeten werken dan? Het is toch voor je planten?

Marleen 12/27/2009 9:23:44 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

we hebben de Bokashi emmer en starter in goede orde ontvangen.
We hebben een hard plastic "curver' bak bij de Blokker gehaald om de starter in te doen.
Zo blijft de starter lang goed en is het makkelijk om er zonder knoeien iedere keer een schepje uit te halen.

We verzamelen groente en fruitafval in een bakje op het aanrecht en dat gaat aan het einde van de dag in de Bokashi emmer die een plekje heeft gekregen in een keukenkastje onder het aanrecht.
Verder is het allemaal heel eenvoudig.
We zijn opgetogen over deze manier van behouden van voedingsstoffen.
Een beetje cradle to cradle in ons eigen huis :-)


Heidi 11/25/2009 10:05:46 AM

Reactie

De Bokashi emmer is netjes, en snel verstuurd, ik had m de volgende dag al.(betaling via Ideal)
Een echte reactie over het product zelf heb ik niet, omdat dit een kadootje voor m,n Natuurfreak moeder was :-)
Tot zover was ze er wel erg blij mee,,. of t ook werkt weet ik niet.

A.Schouten 11/13/2009 6:58:27 PM

sterOffsterOnsterOnsterOn
Goed

Behalve wat problemen met lekkende kraantjes, werkt de Bokashi emmer met starter precies zoals het moet. Na 2 weken een mooie witte schimmellaag in de eerste bak, en het rook naar zuurkool. Er is geen kind aan.

Heb alleen nog niet gemerkt dat het bokashi vocht enig invloed heeft op mijn chronisch verstopte douche.

D de Calonne 11/10/2009 1:11:30 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Doorgaan met ontwikkelen, voor een compostbak ook voor tuin afval.

hans de boer 11/10/2009 11:20:56 AM

ecologisch
Reactie

De afmeting van de emmers is 31x27x35cm.

Jeroen 10/29/2009 11:13:08 AM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

wat is het formaat van de emmers? het lijkt mij een prima voorbewerking voor de composthoop

anuschka 10/29/2009 10:52:20 AM

ecologisch
Algemene vraag

De inhoud wordt een soort zuurkool zolang dat in de afgesloten emmer zit verandert het niet van kleur of stuctuur en blijft het dus goed. Er kan een flinke witte schimmel laag op komen maar dat zijn goede schimmels.

Het voorstel wat u doet om het met tuinaarde/potgrond te mengen is ook een uitstekende toepassingsmogelijkheid.
In de vollegrond vindt men na 6 tot 8 weken niets meer terug maar in bijv. een cementkuub met potgrond en de inhoud van 1 emmer zal het ca. 6 maanden duren voordat het volledig is op genomen. Deze grond kunt u dan weer gebruiken om planten te bemesten maar u kunt er ook rechtstreeks planten op/in planten.

Rinie Pen-Eisses 3/31/2009 12:18:13 PM

Algemene vraag

Wat gebeurt er als je de volle emmer langer dan 2 weken laat staan? Maakt dat wat uit?
Kun je de bokasi ook mengen met potgrond/tuinaarde en in een emmer verder laten veranderen in aarde?

A. van Kuilenburg 3/26/2009 4:53:22 PM

ecologisch
Reactie

Er is geen grote emmer voor buiten te koop. Je kunt dan beter gebruik maken van een composthoop. Je moet inderdaad een volle emmer 2 weken laten staan, gewoon binnen of op bijvoorbeeld het balkon. In de tussentijd gebruik je de andere emmer. Alles wat ook in de normale groene bak gaat kan ook in deze bak. Bovengenoemde dingen vallen hier allemaal onder. Het antwoord op de vraag van dhr. Baas:

Dat er geen vocht afkomt, kan tijdens de wintermaanden heel goed.

Meestal is het organisch afval wat men er in doet in deze periode niet erg vochtrijk, Kool, aardappelschillen, brood, etc.. het duurt dan gewoon wat langer voor je iets af kunt tappen soms wel tot 3 of 4 weken.

In de zomer maanden als je veel sla, tomaat, komkommer etc.. eet komt er meer vocht af. Soms wel al na 1 dag.

Als je Witte schimmels ziet dan zijn dat de goede, net zo als die van brie of camembert.

Zolang de emmer goed afgesloten blijft en je bij opening geen rottingslucht ruikt gaat het goed!

Je moet er alleen geen bedorven producten is doen zoals blauw verschimmeld brood of kaas.

Meestal doet men er ca. 2 weken over om eerste emmer te vullen waarna men die weg zet en verder gaat met het vullen van de tweede emmer.

Als de tweede emmer vol is neem je de eerste emmer mee de tuin in en werkt het afval (wij noemen het nu bokashi) ca. 10 -15 centimeter diep onder.

De bokashi is weinig tot niet van kleur of structuur verandert omdat het een soort van zuurkool is geworden.

Als je van witte kool, zuurkool maakt zal het er na een jaar nog steeds het zelfde uitzien, als positief effect van de fermentatie zijn alle voedingsstoffen nog behouden.

Dit is met de bokashi uit de emmer exact het zelfde door de fermentatie zijn alle voedingsstoffen behouden en de bokashi is licht verteerbaar geworden voor de wormen, aaltjes, springstaarten en mijten.


eco-logisch 2/24/2009 1:34:48 PM

Algemene vraag

1 Is er ook een grotere emmer voor buiten te koop waar ook tuinafval in kan?
2 Moet je de volle emmer 2 weken laten staan, dan legen (hoe bewaren) en schoonmaken(?) en weer opnieuw gaan vullen tot hij vol is en de 2 weken weer ingaan? En dan in die 2 weken een andere emmer vullen? Of steeds bij blijven vullen en van onderaf weghalen?
3 Wilt u uw antwoord op de vraag van F.Baas ook op de site plaatsen?
4 Mag er in: sinaasappelschillen, eierdoppen, kaaskorsten, koffiefilters, notendoppen?
5 Hoe klein moeten de stukjes zijn?

T.Kenis 2/23/2009 6:05:07 PM

ecologisch
Goed

Geachte meneer Baas,

Mijn excuus voor deze zeer late reactie.
Maar door een verkeerde instelling zijn alle berichten die naar het e-mail adres nederland@em-natuurlijk-actief gestuurd of door gestuurd zijn niet doorgekomen.

Ik ga ervan uit dat u reeds antwoord hebt gekregen op uw vraag.
Mocht dat niet zo zijn en u als nog een antwoord willen ontvangen neemt u dan gerust wederom contact met ons op.

Met vriendelijke groet,
EM Agriton BV

Rinie Pen-Eisses
06-52007257
rpen@agriton.nl

Rinie 2/11/2009 8:32:34 PM

sterOnsterOnsterOnsterOn
Heel Goed

Ik gebruik enkele weken de bokashi-emmer. Ik heb het gedaan zoals aangegeven. Maar er komt geen druppel vocht uit. Na 2 weken fermenteren was de deksel aan de binnenzijde wel nat, maar er zat ook schimmel op de bovenlaag. Doe ik iets fout?

Felix Baas 11/11/2008 11:03:24 AM

ecologisch
Reactie

Hallo Angela,
Inprincipe is dit mogelijk, maar als je dit doet kweek je niet alleen de "goede" bacterieën op, maar ook de slechte die zich op bijvoorbeeld in dierlijk afval bevinden. (bijvoorbeeld salmonella) Door iedere keer, of in ieder geval 1 keer per dag, een klein beetje starter toe te voegen aan de bokashi emmer zorg je ervoor dat er geen stank ontstaat en geen verkeerde bacterieën.

eco-logisch 8/14/2008 3:53:21 PM

Algemene vraag

Heb je die starter tarwezemelen altijd nodig?
Of gebruik je het alleen de eerste keren dat je bokashi maakt, en gebruik je later je zelfgemaakte compost als starter voor een nieuwe emmer?
(Net zoiets als hoe ze vroeger steeds een restje yoghurt gebruikten om nieuwe yoghurt te maken).

Angela 8/13/2008 9:27:01 PM

ecologisch
Heel Goed

Dit betreft het totale startpakket. 2 emmers en 1 zak starter

eco-logisch 1/17/2008 5:44:04 PM

Algemene vraag

Betreft het hier een afzonderlijke emmer, of het Bokashi startpakket met twee keuken emmers, bokashi starter, en toebehoren?

Bij voorbaat dank,
Dennis


Dennis 1/17/2008 5:26:49 PM

Verstuur dit artikel als e-mail of deel het op je sociale netwerk

Vergelijkbare producten

Het hout dat voor deze snijplanken gebruikt wordt is afkomstig van de door Natuurmomumenten beheerde Gooise bossen
€ 60.50
Het hout dat voor deze snijplanken gebruikt wordt is afkomstig van de door Natuurmomumenten beheerde Gooise bossen
€ 40.62
Het hout dat voor deze snijplanken gebruikt wordt is afkomstig van de door Natuurmomumenten beheerde Gooise bossen
€ 45.70

Het hout dat voor deze snijplanken gebruikt wordt is afkomstig van de door Natuurmomumenten beheerde Gooise bossen
€ 50.78
Dunne stofdoeken. Ideaal om mee af te stoffen en voor het poetsen van schoenen, meubels, auto-interieur, etc
€ 2.02
6 kommetjes in de kleuren van de regenboog. 100% biologisch afbreekbaar, doch sterk genoeg voor bijvoorbeeld hete chinees
€ 29.95

Deze Super Salade Bowl is een mooie en milieuvriendelijke verschijning op de eettafel
€ 14.96
Deze Super Salade Bowl is een mooie en milieuvriendelijke verschijning op de eettafel
€ 15.25
Deze sfeervolle broodmand is van geperste mais- en bamboe vezels, waardoor hij licht van gewicht is en bij het servies past
€ 12.95

De Raw Earth collectie heeft een aardse uitstraling, en is gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe en mais
€ 11.19
Een bord, soepkom en beker uit de Raw Earth collectie van Zuperzozial. 100% biologisch afbreekbaar
€ 19.95
Gebruik in de keuken en met de afwas of andere klusjes waar je handen vies van worden deze milieuvriendelijke FSC gekeurde handschoenen van natuur latex
€ 4.36

Prachtige set messen 2 stuks voor in de keuken, een bijzonder mooi setje messen van 19 cm lang RVS met beukenhouten handvat
€ 13.50
Mooie citrus pers gemaakt van FSC gekeurd hout
€ 4.95
Deze katoenen tas is een 100% organische vervanger van de plastic tas. Compact, lichtgewicht en met een ronde onderkant
€ 5.00

Deze katoenen tas is een 100% organische vervanger van de plastic tas. Compact, lichtgewicht en met een ronde onderkant
€ 5.00
De Brussels Infinity collectie van Greenpan heeft een veilige antiaanbaklaag en is energiebesparend!
€ 48.00
De Brussels Infinity collectie van Greenpan heeft een veilige antiaanbaklaag en is energiebesparend!
€ 54.99

De Brussels Infinity collectie van Greenpan heeft een veilige antiaanbaklaag en is energiebesparend!
€ 67.00
De Brussels Infinity collectie van Greenpan heeft een veilige antiaanbaklaag en is energiebesparend! deze maakt lekkere pannekoeken
€ 68.99
Dit hoogwaardige bakpapier is ongebleekt, volledig chloor en gifvrij. Heeft een laagje natuurlijke siliconen voor het gebruiksgemak
€ 3.99

De Raw Earth collectie heeft een aardse uitstraling, en is gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe en mais
€ 11.19
Hou gemakkelijk een oogje in het zeil om overbodig energieverbruik van de koelkast of vriezer te voorkomen
€ 7.49
Set van een vork en een lepel ontworpen om salades mee te eten. Gemaakt van natuurlijke grondstoffen zoals bamboe en mais
€ 8.95

6 kopjes in de kleuren van de regenboog. 100% biologisch afbreekbaar, doch sterk genoeg voor bijvoorbeeld kokende thee
€ 20.50
Maak zelf de perfecte thee door middel van dit unieke kantelsysteem.
€ 20.28
Deze afwasborstel met verwisselbare borstelkop is voor 86% van gerecycled materiaal gemaakt
€ 2.53

Deze zakafsluiters zijn gerecycled, bijna onverwoestbaar, en handig (vooral om voedsel vers te houden)
€ 2.34
Superzacht, sterk, vuil-absorberend en van 97% gerecycled materiaal
€ 2.29
Schoudertas gemaakt van gerecyclede theezakken waar thee in werd vervoerd. Met verstevigde bodem en handgrepen. De makers uit India zijn eerlijk betaald voor hun harde, mooie werk.
€ 7.64

Boodschappentas gemaakt van gerecyclede theezakken waar thee in werd vervoerd. Met verstevigde bodem en handgrepen. De makers uit India zijn eerlijk betaald voor hun harde, mooie werk.
€ 5.00
Maak zelf de perfecte thee door middel van dit unieke kantelsysteem,begiet de thee aan de ene kant en drink aan de andere
€ 20.28
Ecozone is op basis van natuurlijke schoonmaakmiddelen gemaakt en daarom geschikt voor alle koffiezetapparaten.
€ 6.44

Drie zakjes om een waterkoker, of strijkijzer, te ontdoen van kalkaanslag. Zonder giftige chemicalien
€ 3.22
Handig en effectief reinigingsblok om allerlei hardnekkige vlekken mee te verwijderen. Werkt met water
€ 9.00
Deze producten zijn op basis van natuurlijke schoonmaakmiddelen, en verwijderen kalk op alle apparaten die intensief in contact komen met water
€ 17.98

2 afwasborstelkoppen van 100% gerecycled materiaal.
€ 3.35
Verwijdert moeiteloos zelfs de ergste aangekoekte en ingebrande resten in de oven, de grill of op de kookplaat
€ 17.25
Dit hoogwaardige bakpapier is ongebleekt, volledig chloor en gifvrij. Heeft een laagje natuurlijke siliconen voor het gebruiksgemak
€ 3.50

Sponsje met handige handgreep waar precies zoveel afwasmiddel uitkomt als nodig is!
€ 2.83
Staalborstel met handige handgreep waar precies zoveel afwasmiddel uitkomt als nodig is!
€ 2.99
Schuur sponjes (medium groen) die je op en af klikt van de steel van de afwasborstel die heel makkelijk te vullen is met afwasmiddel
€ 2.77

Staalborstels die op het handvat kunnen klikken van de afwasborstel die via de steel met afwasmiddel te vullen is.
€ 2.99
Ben je van plan om koekjes te gaan bakken Met deze stempel laat je zien dat jouw koekjes voor een geliefde zijn en met liefde gemaaakt.
€ 13.50
Deze katoenen tas is een 100% organische vervanger van de plastic tas. Compact, lichtgewicht en met een ronde onderkant
€ 5.00

Chloor en fosfaat vrije vaatwasmachine tabletten hebben een oplosbaar laagje, waardoor u het tablet niet eerst uit de verpakking hoeft te halen
€ 7.80
Aardappel dunschiller Dit mes is geschikt voor kleine werkjes in de keuken zoals als aardappels schillen met een handvat van duurzaam beukenhout
€ 9.95
Dit mes met flesopener is geschikt voor alle karweitjes in de keuken met een handvat van duurzaam beukenhout en een goede kurkentrekker
€ 25.00

Prachtig geschenk met 4 verschillende messen voor in de keuken bestaand uit een groente mes, dunschiller, fruit schilmesje en een bijzonder mooi mes
€ 30.00
Maak zelf de perfecte thee door middel van dit unieke kantelsysteem.
€ 19.95
Maak zelf de perfecte thee door middel van dit unieke kantelsysteem.
€ 19.95

Maak zelf de perfecte thee door middel van dit unieke kantelsysteem.
€ 19.95
Complete set van waterfilters en drie navullingen. Ideale voor op vakantie als je het water toch niet helemaal vertrouwt.
€ 19.99
De unieke combinatie tussen hete, circulerende lucht en een perfecte temperatuur zorgen ervoor dat u gezonder kunt frituren, grillen, bakken, braden en roosteren.
€ 120.00

Koffiezetter Isolatie DeLuxe 10 tot 12 koppen koffie Met de RVS dubbelwandige isoleer kan blijft uw koffie langer warm en vers
€ 59.99
Met deze stijlvolle 2 Go blender maak je de heerlijkste sapjes en lekkere soep. Klik je drinkbeker op de blender en mix rechtstreeks in het flesje.
€ 39.99
Waterdichte bloempot die je zelf in deze sierlijke vorm moet vouwen. Gemaakt van compleet biologische steenpapier. Ook leuk om als vaasje voor andere spullen te gebruiken.
€ 16.50

Waterdichte bloempot die je zelf in deze sierlijke vorm moet vouwen. Gemaakt van compleet biologische steenpapier. Ook leuk om als vaasje voor andere spullen te gebruiken.
€ 16.50
Waterdichte bloempot die je zelf in deze sierlijke vorm moet vouwen. Gemaakt van compleet biologische steenpapier. Ook leuk om als vaasje voor andere spullen te gebruiken.
€ 16.50
Afval scheiden doe je al, maar het is altijd gedoe met zakken en dozen. Maak het jezelf dan nu makkelijk met dit handige, prachtig-ogende systeem!
€ 64.95

Afval scheiden doe je al, maar het is altijd gedoe met zakken en dozen. Maak het jezelf dan nu makkelijk met dit handige, prachtig-ogende systeem!
€ 119.95
Prachtig gemaakt deze Fairtrade en Gots gecertificeerde thee doeken ( 2 stuks) van Biologisch katoen
€ 14.99
Koelkast Led lamp E14 kleine fitting cool white met een alarm, als de deur te lang openstaat gaat het lampje flikkeren en na 15 sec gaat er een alarm af
€ 8.49

Afval scheiden doe je al, maar het is altijd gedoe met zakken en dozen. Maak het jezelf dan nu makkelijk met dit handige, prachtig-ogende systeem!
€ 159.95
Afval scheiden doe je al, maar het is altijd gedoe met zakken en dozen. Maak het jezelf dan nu makkelijk met dit handige, prachtig-ogende systeem!
€ 199.95
Vervang je keuken doekjes en poetsdoeken met deze eco-vriendelijke, herbruikbare, wasbare, bamboe doeken op de rol
€ 13.50

Van het gas af en water besparen door alleen het water te verwarmen dat je verbruikt. De verwarmer warmt het water dat binnenstroomt direct op voor gebruik.
€ 85.00
6 kommetjes in de kleuren van de regenboog. 100% biologisch afbreekbaar, doch sterk genoeg voor bijvoorbeeld hete chinees
€ 20.00
6 bekers in de kleuren van de regenboog. 100% biologisch afbreekbaar, doch sterk genoeg voor bijvoorbeeld kokende thee
€ 39.95

6 eierdopjes in de kleuren van de regenboog. Zijn 100% biologisch afbreekbaar en erg stevig. Zo smaakt een bio eitje nog lekkerder
€ 12.95
Sterke lepels met een aardse uitstraling. Gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe en mais
€ 12.00
Sterke vorken met een aardse uitstraling. Gemaakt van natuurlijke materialen zoals bamboe en mais
€ 9.95

Stijlvolle rechthoekige prullenbak met extra breed voetpedaal en dubbele kunststof binnenemmers om afval te scheiden. Is ook makkelijk te legen.
€ 135.33
Stijlvolle rechthoekige pedaalemmer met sterk pedaal en driedubbele binnenemmers om afval gemakkelijk te scheiden. De prullenbak is in een handomdraai te legen.
€ 94.99
Stijlvolle rechthoekige pedaalemmer met sterk pedaal en duo kunststof binnenemmers om afval te scheiden. De emmers zijn makkelijk te legen.
€ 59.00

Stijlvolle rechthoekige prullenbak met extra breed voetpedaal en dubbele kunststof binnenemmers 2 x 30L om afval te scheiden. Is ook makkelijk te legen.
€ 107.30
Emaillen pannen roepen herinneringen op aan grootmoeders tijd. Ze worden nog steeds gemaakt en als groenste manier van koken gebruikt. Een emaillen pan gaat een leven lang mee
€ 24.45
Emaillen pannen roepen herinneringen op aan grootmoeders tijd. Ze worden nog steeds gemaakt en gebruikt in de huidige eigentijdse keukens. Een emaillen pan gaat een leven lang mee
€ 33.59

Emaillen cakevormen zijn niet poreus en behouden de pure smaak van je gebak. Een emaillen vorm of pan gaat een leven lang mee.
€ 37.85
Emaillen cakevormen zijn niet poreus en behouden de pure smaak van je gebak. Een emaillen vorm of pan gaat een leven lang mee.
€ 50.60
Emaillen pannen roepen herinneringen op aan grootmoeders tijd. Ze worden nog steeds gemaakt en gebruikt in de huidige eigentijdse keukens. Een emaillen pan gaat een leven lang mee
€ 37.85

Emaillen pannen roepen herinneringen op aan grootmoeders tijd. Ze worden nog steeds gemaakt en gebruikt in de huidige eigentijdse keukens. Een emaillen pan gaat een leven lang mee
€ 45.54
Emaillen pannen roepen herinneringen op aan grootmoeders tijd. Ze worden nog steeds gemaakt en gebruikt in de huidige eigentijdse keukens. Een emaillen pan gaat een leven lang mee
€ 81.84
Bijzondere suiker/melkpot gemaakt van afvalkurk en porselein. Haal de kurk van de pot af om suiker of melk in grote of kleine hoeveelheden te strooien.
€ 13.25

Prachtige en sterke snijplank van bamboe. Met anti=slip hoeken zodat de snijplank stabiel en op zijn plek blijft staan tijdens het snijden.
€ 9.95
Prachtige en sterke snijplank van bamboe. Met anti=slip hoeken zodat de snijplank stabiel en op zijn plek blijft staan tijdens het snijden.
€ 9.95
Prachtige en sterke snijplank van bamboe. Met anti=slip hoeken zodat de snijplank stabiel en op zijn plek blijft staan tijdens het snijden.
€ 9.95

Prachtige en sterke snijplank van bamboe. Met anti=slip hoeken zodat de snijplank stabiel en op zijn plek blijft staan tijdens het snijden.
€ 9.95
Voeg het blokje toe aan warme of koude vloeistoffen zoals b.v thee of gekookt water om het water te vitaliseren en te balanceren,wordt ook in de broekzak gedragen voor dranken
€ 27.95
Stop deze disc bij je fruit, brood of andere voedselwaren om ze langer lekker vers te houden. Daarmee voorkomen we een hoop voedselverspilling.
€ 8.99

Stop je fruit of andere voedselwaren in de zak om ze langer lekker vers te houden. Daarmee voorkomen we een hoop voedselverspilling.
€ 9.98
Stop je fruit of andere voedselwaren in de zak om ze langer lekker vers te houden. Daarmee voorkomen we een hoop voedselverspilling.
€ 11.74
Bijzondere wijnkoeler gemaakt van afvalkurk en porselein. Haal de kurk van de pot af om de gekoelde wijn in grote of kleine hoeveelheden te schenken.
€ 87.99

Een greenpan van superieure kwaliteit met Thermolonlaag zonder schadelijke stoffen om egaal je hapjes te bakken zonder dat ze blijven kleven aan de pan
€ 107.50
Een greenpan van superieure kwaliteit met Thermolonlaag zonder schadelijke stoffen om egaal je hapjes te bakken zonder dat ze blijven kleven aan de pan
€ 122.50
Fraaie slanke keukenweegschaal met verlichte display. Inclusief aquatronic functie voor het meten van vloeistoffen in ml.
€ 34.90

Fraaie slanke keukenweegschaal met verlichte display. Extra precies, meet zelfs in halve grammen!
€ 29.95
Deze drie-delige luxe prullenbak van metaal maakt scheiden nog makkelijker. Inclusief geurfilter tegen vieze luchtjes.
€ 298.99
25 volledig composteerbare afvalzakken van ieder 8 liter. In deze zakken kan je jouw GFT-afval thuis verzamelen en vervolgens samen weggooien
€ 3.35

20 volledig composteerbare afvalzakken van ieder 10 liter. In deze zakken kan je jouw GFT-afval thuis verzamelen en vervolgens samen weggooien
€ 5.12
Met deze snackschaal gemaakt van bamboe en porselein, presenteer je de lekkerste borrelhapjes op een eigenwijs leuke manier.
€ 7.99
Met deze snackschaal gemaakt van bamboe en porselein, presenteer je de lekkerste borrelhapjes op een eigenwijs leuke manier.
€ 19.99

Met deze snackschaal gemaakt van bamboe en porselein, presenteer je de lekkerste borrelhapjes op een eigenwijs leuke manier.
€ 17.99
Met deze saladeset gemaakt van bamboe en porselein, presenteer je de lekkerste salades op een eigenwijs leuke manier.
€ 35.39
Met deze spatels kan je heerlijk opscheppen. Gemaakt van duurzaam bamboe, met luxe uitstraling
€ 3.50

Met dit dienblad bezorg jij een lekker ontbijtje op bed. Het dienblad is open te klappen zodat hij goed blijft staan.
€ 17.29
Mooie en strakke snijplank gemaakt van oersterk bamboe. Prachtig afgewerkt en met handig handvat aan einde.
€ 3.70
Mooie snijplank die broodkruimels direct voor je opvangt. Inclusief broodmes zodat je vers brood goed kunt snijden.
€ 12.69

Mooie theedoos met zes vakjes zodat je de lekkerste thee op een natuurlijke manier opbergt en presenteert.
€ 17.99
Deze GOTS-gecertificeerde katoenen tas is een handige vervanger van de plastic tas. Compact, lichtgewicht, sterk en met een ronde onderkant
€ 5.00 per st.
Bokashi-starter zijn tarwe-zemelen met Effectieve Micro-organismen geactiveerd, die het fermentatie proces starten in de bokashi.
€ 5.95

Het hout dat voor deze snijplanken gebruikt wordt is afkomstig uit de door Natuurmomumenten beheerde Gooise bossen
€ 53.39
Schoudertas gemaakt van gerecyclede theezakken waar thee in werd vervoerd. Met verstevigde bodem en handgrepen. De makers uit India zijn eerlijk betaald voor hun harde, mooie werk.
€ 6.00
Ben je van plan om koekjes te gaan bakken Met deze stempel laat je zien dat jouw koekjes homemade zijn.
€ 13.50

Het hout dat voor deze snijplanken gebruikt wordt is afkomstig van de door Natuurmomumenten beheerde Gooise bossen
€ 36.55
Wok Geen schadelijk PFOA zoals bij reguliere anti-aanbakpannen doorsnee 32 cm en met 1 beweging groente draaien
€ 77.50
Zuiver, grofkorrelig vacuumzout voor het regenereren van de ionenwisselaar in de afwasmachine
€ 3.71

Winkeltas gemaakt van gerecyclede theezakken waar thee in werd vervoerd. Met verstevigde bodem en handgrepen. De makers uit India zijn eerlijk betaald voor hun harde, mooie werk.
€ 9.50
De Velvet collectie van Greenpan heeft een veilige antiaanbaklaag en is energiebesparend!
€ 29.95
Met deze 3 tassen wordt het recyclen van plastic,papier en blik leuk!
€ 12.15

Deze bamboe Sushi schaal wordt met de hand van platte stroken bamboe gemaakt,Er wordt gebruikt gemaakt van een niet-toxische,duurzame afwerking
€ 18.20
Met de hand gemaakt van restjes bamboe-hout. Verkrijgbaar in blanco of caramel kleur
€ 40.67
Maak zelf de perfecte thee door middel van dit unieke kantelsysteem.
€ 20.28

Met de hand gemaakt van restjes. Verkrijgbaar in blanco of caramel kleur
€ 25.36