Potgrond

Merk: Bio-Kultura

€ 8,- per zak incl. btw
Aantal
Maak een keuze
De bezorgkosten voor deze producten zijn € 30,00
Gratis verzonden vanaf € 500,-

Levertijd: 3 werkdagen

Nederland
Land van herkomst: Nederland

Bekijk hier meer producten van het merk Bio-KulturaBio-Kultura logo
Artikelnummer : 8717953014740

Deze biologische potgrond bestaat puur en alleen uit organische grondstoffen en bevat geen bijbemesting in de vorm van bijvoorbeeld korrels. De hoofdbestanddelen zijn;

  • Biologische organische mest
  • Kokosvezels
  • Schorscompost
  • Baltisch veen
Het tuinturf gehalte, wat in de meeste potgronden het hoofdbestanddeel is, is om ecologische redenen vervangen. Deze potgrond is uitgebreid getest op vaste plantenkwekerij van Houtum te Doorn

Product info

De biologische potgrond van Bio-Kultura heeft een aantal voordelen. De potgrond geeft langdurig zijn voedingstoffen vrij gedurende één groeiseizoen waardoor het niet noodzakelijk is om een bijbemesting te geven. De potgrond heeft tevens een hoog humusgehalte waardoor hij na één jaar ook nog zijn waarde heeft voor de tuin. De biologische potgrond is een uitstekend product waar de bewuste tuinier veel plezier aan zal beleven.

Potgrond, wat is het en wat zit er in…
Bij Bio-Kultura krijgen wij zowel vanuit de hobbytuinders als de professionele kwekers veel vragen over het onderwerp ‘potgrond’. Want wat is potgrond nou eigenlijk, en heel belangrijk, wat zit er allemaal in? Turf in de potgrond roept tegenwoordig veel weerstand op in Nederland. Het is immers vanuit duurzaam perspectief geen goede basis voor een potgrond. Het afgraven van turf brengt immers schade toe aan natuur en milieu. Maar het kan ook anders…
 
Een plant wordt lang niet altijd geplant in de volle grond. Veelal komt deze te staan in een pot of bak. Vanzelfsprekend is dit dus geen natuurlijke omgeving voor de plant. Daarom is het van groot belang dat deze in een uitgebalanceerde potgrond komt te staan die is samengesteld uit duurzame ingrediënten. Langdurige voeding, luchtigheid en waterhuishouding zijn hierin bijvoorbeeld zeer belangrijke aspecten. Vanuit die behoeften hebben wij op onze kwekerij jaren geleden al een biologische potgrond ontwikkeld waar wij professioneel mee kunnen kweken.
 
Naast turf zit er in veel potgrondsoorten vaak bloedmeel, beendermeel en verenmeel (korte en snelle voedingsbron voor de plant). Deze ingrediënten dragen niet veel bij aan bovengenoemde aspecten. Daarnaast vinden wij deze ingrediënten niet passen in een biologisch product. Ze worden echter wel toegestaan.
Wij hebben daarom gekozen voor een biologische mestcompost, gemaakt van dierlijke mest. Ook hebben wij een plantaardige voedingskorrel in de potgrond verwerkt die gemaakt is van zeewier en algen.
 
De potgrond van Bio-Kultura is zo samengesteld dat de plant (zowel binnen als buiten) een jaar lang zichzelf kan ontwikkelen en kan groeien en bloeien. Belangrijke aspecten hierin zijn de mogelijkheid tot ontwikkeling van een sterk en goed wortelstelsel en een rustige en evenwichtige groei met een rijke bloei. Hiervoor moet de potgrond luchtig zijn en goed vocht vasthouden en afgeven. Daarnaast is de beschikbaarheid van voeding belangrijk. Uitgangspunt bij de potgrond die wij hebben samengesteld is dat de voeding beschikbaar moet zijn als de plant daarom vraagt.
 
Wij maken geen gebruik van laagveen of tuinturf. Dit om ecologische redenen. Deze producten dragen normaliter zorg voor het vasthouden van vocht. Wij hebben deze producten vervangen door verschillende compost soorten. Wel hebben we een klein percentage (15%) veenmos toegevoegd, wat bijdraagt aan het vochtvasthoudend vermogen. Er lopen momenteel proeven om in Nederland veenmos te gaan kweken. Wat dit ingrediënt meer ecologisch verantwoord maakt.
 
Ingrediënten van de potgrond zijn;
Boomschorscompost, cocosvezel, mestcompost (paardenmest), veenmos, lavameel, plantaardige voedingskorrel en kalk.
 
Waarvoor gebruik je het;
Het oppotten van binnen- en/of buitenplanten en zaaien. Toevoegen van extra voeding is niet nodig.

Extra info

Andere uitvoeringen

2000L Potgrond in bigbag
2000L Potgrond in bigbag
Uitvoering: Bigbag 2000 liter
279,99

Bio-Kultura

De grond van Bio-Kultura geeft langdurig zijn voedingstoffen vrij gedurende één groeiseizoen waardoor het niet noodzakelijk is om een bijbemesting te geven. De grond heeft tevens een hoog humusgehalte waardoor hij na één jaar ook nog zijn waarde heeft voor de tuin. Kortom: een uitstekend product waar de bewuste tuinier veel plezier aan zal beleven.

Bio-Kultura
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Totaal vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 0

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Heel Goed


Ben begonnen met kleine moestuin en wilde de biologische zaden niet in gewone potgond zaaien omdat ik de samenstelling daarvan niet ken/vertrouw. Ben blij op internet jullie bedrijf te hebben gevonden.

Grace 11-6-2012 08:51:34
Heel Goed


In mijn makkelijke moestuin, gevuld met deze potgrond, groeien al meteen de eerste kleine plantjes! Ben tevreden met de aarde!

Lisa 16-6-2011 20:53:17

Potgrond

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*: