1 April - Isolatie van Mensen Haar

1 April - Isolatie van Mensen Haar

 
1 april!
"Ik heb nog wel een zak haar in de schuur staan" 
 
" Kunnen jullie geen hondenhaar gebruiken?"

"Ik heb alle kappers in het dorp gevraagd om mee te doen" 

Zomaar een paar reacties op onze oproep van vorige week, om haar op te sturen voor ons experiment waarin we van mensenhaar isolatiemateriaal zouden gaan maken.

Dat we zoveel leuke reactie zouden ontvangen had ik nooit gedacht. En ik ben zeer vereerd dat velen van jullie mijn nieuwe coupe goed vinden staan! Ook reacties van praktische aard, zoals de brandbaarheid van haar en manieren om het effectief in te zamelen kwamen tot ons. 

Dat veel mensen dachten dat we echt isolatiemateriaal van haar gingen maken, bleek wel omdat onze oproep online is verschenen op verschillende websites. En natuurlijk hebben we meerdere enveloppen met haar ontvangen! Iedereen bedankt voor alle leuke reacties.

Maar... 1 april!
Na 1 jaar enthousiast werken bij Eco-Logisch heb ik een nieuwe baan gevonden. Het leek mij erg leuk om in die laatste werkweek even een geintje uit te halen. En eerlijk is eerlijk, ik blijf benieuwd waarom er geen isolatiemateriaal bestaat van mensenhaar. Enkele mensen vroegen al naar de brandbaarheid van schapenwol. Het is misschien goed om te weten dat schapenwol lastig in brand te krijgen is. Het verkoolt, maar verspreidt het vuur niet. Of dat ook zo werkt met mensenhaar, durf ik niet met zekerheid te zeggen. Een ander lastig punt is dat mensenhaar als isolatiemateriaal een vrij onprettig en gevoelig idee is. Ook is het natuurlijk de vraag hoe al dat haar verzameld zou kunnen worden, zonder dat het milieu door het transport alsnog wordt belast. Misschien is het uiteindelijk niet eens rendabel. Maar na zoveel reacties zou je het bijna echt gaan onderzoeken!
En die foto dan? 
Deze foto is wel echt. Ik heb mijn haar in een staart gedoneerd aan Stichting Haarwensen zodat er een pruik van kan worden gemaakt. Kinderen die kaal zijn of worden, kunnen dan zonder kosten voor de ouders een mooie pruik krijgen en met die volle haardos door het leven gaan. Een mooie gedachte. Al het bruikbare haar dat we hebben ontvangen sturen we natuurlijk op1 
Een heel fijn Pasen nog!

Groetjes,
Michelle

p.s. zelfs de Telegraaf heeft onze oproep opgepikt! (maar dan wel als een goede 1 april grap!.)