img

Basis leem bigbag S2

Merk: Tierrafino

€ 169,50 €338,80 per stuk incl. btw Aanbieding: 50% Korting

Totaal per stuk:
1200 kg
Aantal
Maak een keuze
Dit product wordt apart verzonden door
Centraal magazijn

Verzendkosten: € 56,00 p/st
Bij dit product zijn altijd verzendkosten van toepassing

Levertijd: 3 werkdagen
Kies zelf je bezorgdatum

Duitsland
Land van herkomst: Duitsland

Bekijk hier meer producten van het merk TierrafinoTierrafino logo
Artikelnummer: 2700000043967

 • Aardvochtig 
 • Base S2 universeel

De strovezel in basisleem wordt gebruikt om het bij dikkere lagen meer samenhang te geven, sterker te maken.
Dus als je dikkere lagen basisleem gaat aanbrengen, dan neem je die met stro.
Ga je een dunnere laag basisleem aanbrengen, dan neem je die zonder stro en ook met een kleinere korrel.
Soms wordt basisleem zonder strovezel ook gebruikt in een pizza-oven. Als de stro in de leem in brandkamer zit, dan verbrandt het.


Pleisterwerk Tierrafino New Base is een leem waarmee gestuct kan worden en harder is dan de gewone base met stro en is dus overscilderbaar en geschikt is voor gebruik in het interieur en muurverwarming. Tierrafino New Base bestaat uit de natuurlijke grondstoffen zand, klei.

 • Geheel vrij van schadelijke stoffen
 • Damp-open
 • Al het afval dat vrijkomt tijdens de productie kan worden herbruikt
 • Kan onbeperkt worden gerecycled omdat er zich geen lijm bevindt in de leem
 • Werkt in droge toestand schimmeldodend en is anti-statisch
 • Draagt bij tot een goede vocht- en warmteregulatie van het binnenhuisklimaat

Verbruik:

Tierrafino Base wordt geleverd in zakken van 25 kg, big-bags of in silo's.

 • 25kg Tierrafino New Base: Bij een dikte van 1 cm = 1.5 m2
 • 1.200kg Big Bag Tierrafino New Base: Bij een dikte van 1 cm = 70 m2
 • 15.000kg Silo Tierrafino New Base: Bij een dikte van 1cm = 900 m2

Tot nu behoorden onze soorten basisleem tot de S I drukvastheid-klasse. In de laatste twee jaar hebben wij de samenstelling zo weten te veranderen dat de vier soorten na uitgebreid testen tot de S II klasse behoren!De nieuwe recepturen leiden tot een hardere basisleem met een minder gevoelig oppervlak, een verbeterde hechting aan de ondergrond en het beter kunnen verspuiten met machines. De nieuwe Base S II is duidelijk smeuïger in de verwerking, het laat zich beter glad pleisteren en het oppervlak is compacter en fijner.

 

Product informatie

TNO-Tierrafino.pdf
productblad BASE nl -QR 8-16 M11.pdf

Leem heeft bijzondere kwaliteiten. Het is dampdoorlatend en kan daardoor vocht en warmte reguleren. Een vochtige ruimte zal minder klam aanvoelen omdat een teveel aan vocht geleidelijk door de leem wordt opgenomen en pas weer afgescheiden wordt als de ruimte droger is. Het proces van opnemen en afscheiden geldt ook voor warmte. Leem blijft koel in de zomer en warm in de winter. Des te groter de massa leem, des te groter dit regulerende effect zal zijn.

Aanbrengen

Tierrafino Base kan worden aangebracht op ondergronden zoals bakstenen muren, riet (bij riet stro bijmengen), steengaas of stuukcanet. Tierrafino Base hecht zich mechanisch aan de ondergrond. De voorwaarde voor een goede hechting is dat er een ruwe ondergrond moet zijn.

Bij gladde ondergronden zoals gipsplaten, gladde bakstenen, prefab-beton en verf voorbehandelen met Tierrafino Contact, een kwartshoudende primer. Naden met bewapeningsweefsel voorbehandelen.

Tierrafino Base is bijzonder geschikt voor het uitvlakken van een ongelijkmatig oppervlak. Vaak kan dit met een laag Base worden gedaan, maar het is ook mogelijk meerdere lagen aan te brengen. Afhankelijk van uw wensen kunt u door telkens een laag van 1 cm op te brengen diverse nieuwe vormen creeren in uw huis, zoals rondingen in hoeken van muren en plafonds.

Afwerking

In de meeste gevallen wordt een wand van Tierrafino Base afgewerkt met een afwerking die, net als Base, ademend is. Hiervoor kan men een leemfinish of een ademende verf zoals leemverf gebruiken. Afwerking zonder kleur is ook mogelijk door de Base een glad gepleisterde afwerking te geven of te schuren. Deze afwerkingen worden op dezelfde manier verkregen als bij Tierrafino Finish. Ook wordt Base pleisterwerk op dezelfde wijze onderhouden als Tierrafino Finish. Wanneer er wordt gekozen voor een afwerking van Tierrafino Base is het natuurlijk belangrijk welke kleur deze bezit. Omdat Base pleisterwerk eigenlijk niet als afwerking wordt verwerkt heeft het standaard de kleur die het heeft bij het winnen ervan. Het wordt dus niet met andere kleurlemen volgens een recept op een standaard kleur gemengd.

Akoestische eigenschappen

De gemiddelde nagalmtijd wordt door schuurwerk (grof) verkort. Zie voor verdere informatie OMEGAM-rapport van 26-02-1993.

Samenstelling

Tierrafino Base bestaat uit zand, leem en soms stro t/m 30 mm.

Brandveiligheid

Brandwerendheid van een gestuukte leemwand op riet bedraagt conform TNO NEN 6069 (28mm leemlaag) 125min. Lees het Tierrafino TNO Rapport voor details over de sterke brandvertragende kwaliteiten van leem op riet, verwerkt in een plafond onder een houten vloer.

NB:

 • Tierrafino Base is niet bestand tegen mechanische beschadigingen en stromend water. Ontstane beschadigingen kunnen wel eenvoudig worden gerepareerd
 • Tierrafino Base is niet geschikt voor toepassing op permanent vochtige wanden. Bij vochtige wanden dient men een voorzetwand te creeren
 • De minimum verwerkingstemperatuur van Tierrafino Base is +5 ºC

 

Milieu informatie

Tierrafino Base hecht zich mechanisch aan ondergronden, niet chemisch. Er is geen sprake van afgifte van schadelijke stoffen naar het binnenmilieu toe.

 

Films
Andere uitvoeringen

Basis leem Deco bigbag - Oker
350,90

Basis leem Deco bigbag - Wit
Basis leem Deco bigbag - Wit
Uitvoering: Wit - met stro
653,40

Basis leem Deco bigbag - Rood
532,40

Basis leem S2 - Bigbag met stro
Basis leem S2 - Bigbag met stro
Uitvoering: S2 - met stro
350,90

Basis leem S2 - Bigbag
20% korting
Basis leem S2 - Bigbag
Uitvoering: S2 - Universeel
270,83 € 338,80

Basis leem - Deco bigbag - Wit - zonder stro
Basis leem - Deco bigbag - Wit - zonder stro
Uitvoering: S1 - wit zonder stro
653,40

Tierrafino

Tierrafino is een Nederlandse producent, die diversen leemproducten levert, zoals leemstuc en leemverf. Door de natuurlijke samenstelling geeft leem een prachtig natuurlijk en rustiek resultaat, met kleuren die alleen de natuur kan maken.

Tierrafino
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen of voor een speciaal project:

Aannemersprijs
Ben je een aannemer met Kvk en BTW nummer, vraag dan hier een offerte aan. Je ontvangt binnen 24 uur een prijsopgave.

Bedrijfsnaam*: Naam*: E-mail adres*: Telefoonnummer: Gewenste hoeveelheid: Indicatie leverdatum: Bericht:

Verwarmings installateurs

Totaal 1 vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 1
Xavi Natural Building
Xavi Eco Natural Building is sinds 2006 in Amsterdam gevestigd. Het bedrijf dat is opgericht en gerund wordt door Xavi Rodriguez (Vigo, Spanje, 1970) heeft zich volledig toegewijd tot duurzame bouwpr.. Bekijk profiel pagina

Balistraat 116
1094JV Amsterdam

Beoordelingen van klanten, reacties, vragen en antwoorden

Reactie


Vocht is in dit geval een probleem , want als het vochtig wordt is de kans groot dat de leem eraf valt of verkruimelt. De bigbags worden met een kooiaap geleverd en kunnen overal buiten gezet worden maar niet in een garage daar is hij (kooiaap) te groot voor

rob bos
Algemene vraag


Wij zijn bezig met de bouw van een klein boerderijtje en zijn nu aanbeland bij de afwerking van de binnenzijde van de halfsteens muren. Het plan is om daar direct basisleem op aan te brengen zonder verdere afwerking. Het oppervlak van de binnenzijde van de muren is ca. 40m2. De onderzijde van de muren liggen iets onder het maaiveld en het risico voor vochtdoorslag is daarbij aanwezig. Kan de leem daar tegen of moet er nog iets op de onderzijde van de muren worden aangebracht om schimmelwerking te voorkomen? Verder nog een vraag mbt het afleveren van de big bags. Hoe wordt de leem bij mij thuis afgeleverd? heeft de vervoerder een vorkheftruck bij zich opdat de leem van de vrachtauto in mijn garage worden geplaatst of wordt het gewoon naast de vrachtauto gezet?

René van den Berg
Reactie


Dan zou ik kiezen voor de nieuwe variant zonder stro, deze kun je eindeloos bewaren. Stro kon nog wel eens gaan schimmelen, en bij deze nieuwe base kan dat niet meer.

Rob Bos
Algemene vraag


Dag, Ik wil onze woonkamer (muren en plafond) stucen met leem waarvoor ik circa 70m2 nodig voor heb. Later in de verbouwing hebben wij meer leem nodig voor de andere muren. Mijn vraag is hoe lang ik deze leem kan bewaren. Kunnen de big bag's buiten (afgedekt met landbouwplastic) staan? En hoe lang blijft dit goed? En in het geval van bijvoorbeeld muizen die hun holletje hierin maken, heeft dat effect op de leem? Vriendelijke groet,

floor
Reactie


Nou dank voor de tip je hebt helemaal gelijk. Het was foutief op de site geplaatst . Ik heb de vierkante meters en het verbruik aangepast. 1 zak van 25 kg is goed voor ca. 1,5 m2, de big-bag van 1200 kg is goed voor 70m2. Dit alles bij een dikte van 1 cm.

Rob Bos
Algemene vraag


Twee vragen over de hoeveelheid leem per m2 bij een aanbreng laag van 1 cm dik. De 1200 kg big bag kan 60m2 bedekken als een laagdikte van 1cm wordt aangebracht. Dit houdt in dat per m2 20 kg leem nodig is. Immers is de som 1200/60, 20. Klopt dit cijfer? Dit lijkt mij veel. Een andere vraag betreft het verschil in benodigde kg per m2 bij de 25 kg zakken en de 1200 kg zakken. Bij de 25 kg zak is er 25/1.6 = 15.6 kg per m2 nodig. Bij de 1200kg zak is 20kg leem per m2 nodig. Dit suggereert dat de inhoud van de 25 kg zak een hogere soortelijke massa heeft. Ik vindt een afrondings verschil van circa 25% tussen de big bag en 25 zak nog al veel. In afwachting op de antwoorden verblijf ik. Bij voorbaat dank. Met vriendelijke groet, Rudy

Rudy
Reactie


Dit is mogelijk, maar wel veel werk. Je zult de stuc een aantal keer opnieuw moeten bevochtigen en glad stijken met bijvoorbeeld een spons. De leemverf kan er overheen, een laag fixatief is wel aan te raden om te gebruiken als impregneermiddel. Groet Bart

Eco-Logisch
Algemene vraag


Mijn vriend en ik willen de wanden in onze woning alleen met base leem zonder stro afwerken (1a2cm), kan dat net zo strak eruit zien als normale stuc? Kan de base leem gewoon met leem verf afgewerkt worden? Moeten we ergens rekening mee houden? Dankjewel alvast!

Mar
Heel Goed


supersnel. goede telefonische ondersteuning, levering op de gewenste plek.

mark
Reactie


Het behang zal eerst moeten worden verwijderd. De Leem is zo nat en zwaar dat het anders met behang en al naar beneden komt. Groet Bart

Eco-Logisch
Heel Goed


hallo kan het ook in een bestaande woning uit 1930 waar eerst behang op de muur zat en waarschijnelijk ook saus onder zit. bij voor baat dank

gerard
Reactie


Je kunt leem 3 cm dik opzetten, maar aanbrengen gaat altijd in lagen van ca. 1-1,5 cm. Het is niet moeilijk en het grote verschil met bijvoorbeeld gips is dat je lang de tijd moet nemen. Dit heeft als voordeel dat iemand met weinig ervaring het ook kan leren. De moeilijkheid blijft natuurlijk dat het strak opzetten van een 3cm stuc laag best wat ervaring vereist. Groet Bart

Eco-Logisch
Algemene vraag


Ik zou graag mijn huiskamer willen stucen met leem, hoe dik kan je de laag opzetten?? Ons oude huis is nogal onregelmatig dus op sommige plekken moet er wel 3 cm op. En hoe moeilijk is het om te doen als je enige ervaring hebt met gewoon gips?? Bij voorbaat dank.

Marion Dijkhuizen
Heel Goed


vlotte bezorging volgens afspraak. Geplaatst op de plek waar ik het wilde hebben. Goede telefonische ondersteuning en advies van een medewerker.

Mark Langerwerf
Reactie


Het ligt een beetje aan de situatie, maar je zult de stopcontacten een stukje naar voren moeten halen, door deze bijvoorbeeld te monteren op een stuk gipsplaat o.i.d. Vervolgens kun je met de base om het stopcontact geen stucen, zodat deze in de leemlaag komt te liggen.

Eco-Logisch
Algemene vraag


Ik overweeg de grote muren met Base te doen, maar hoe kun je het beste omgaan met stopcontacten?

annet
Reactie


Je kunt de basisleem met gewone stuc afwerken of met leem Finish (ook helemaal glad te krijgen). Je kunt ook een dunnere laag basisleem aanbrengen, en dan zakken van 25kg gebruiken. Echter, hoe dunner de laag is, hoe minder het geluidsreducerende effect zal zijn.

Jeroen
Heel Goed


Goedendag, Ivm met ruimtegebrek kan ik mijn nieuwe slaapkamer niet isoleren (geluid) met een extra wand. Daarom overweeg ik de wanden 1x extra met basisleem te stuken omdat dit geluidvibraties zou reduceren. Twee vragen: - Kan ik hierna met een gewone stuc over de leemlaag heen om het geheel goed glad te krijgen. - Is het nodig de leem te stuken tot een dikte van 1 cm. In het laatste geval ben ik bijna verplicht om 1200 kg te kopen en dan blijf ik met heeeeeeeeel veel materiaal zitten. De oppervlakte is +/- 22 m2. Mvg, Anke

Anke
Reactie


Van ons helaas niet.. je kunt kijken op de website van de leverancier: www.tierrafino.nl

Eco-Logisch
Algemene vraag


Hallo, Ik woon in de Dordogne. Is er hier in de buurt ook een distributie plaats? Vriendelijke groet, Menno.

Menno
Reactie


Voor een badkamer kun je qua verf het beste Keim Biosil gebruiken. Dit is een zeer damp-open verf die bovendien schimmelwerend werkt. Op een wandverwarming kun je het beste de leemfinish gebruiken. Deze geeft een mooi glad uiterlijk en is ook damp-open. Wat betreft de tadelakt, let op: Deze heeft een zeer stabiele ondergrond nodig. (beton, gips blokken of 2 lagen fermacel, dubbel en dwars verlijmd. De kans is groot dat de boel anders krom trekt en de tadelakt barst. Groet Bart

eco-logisch
Heel Goed


we willen muurverwarming plaatsen op pavatex platen en daarop leem zetten. Welke afwerking kunnen we dan gebruien in een badkamer? (verf,...) De douche en de spatwand van het bad gaan we H2O panel voorzien met tadelakt, maar wat moeten we voorzien op de rest van de kamer. Gaat de leemlaag + een verf niet het probleem hebben dat de leemlaag het vocht door de verflaag heen gaat zuigen. En welke awerkingslaag is bestandtegen de muurverwarming? (barsten) Welk dampopen verf is waterafstotend/dampopen/elastisch genoeg om tegen een muur met leem en muurverwarming aan te brengen?

walter vaes

Basis leem bigbag S2

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Kies een kleur

Deze verfkleuren worden gemaakt met natuurlijke pigmenten. Afhankelijk van de gebruikte pigmenten kan de prijs verschillen.

Klik op de kleur om deze te bestellen en de prijs te zien.Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit