Step #6550 - vloerlak supermat

Merk: Rigo Step

59,93 per fles incl. btw

Totaal per fles:
1 liter
Aantal
Maak een keuze

- Verwacht artikel -

Ontvang een email wanneer het product weer leverbaar is
Gratis verzonden!

Levertijd: 1 werkdag
Op werkdagen voor 15u besteld = morgen in huis

PostNL
Bezorging met PostNL
Track & Trace link per mail

Nederland
Land van herkomst: Nederland

 • Beste alternatief
 • Duurzame kwaliteit

Bekijk hier meer producten van het merk Rigo Step
Rigo Step logo
Artikelnummer: 8716544040366

Bekijk alles van Rigo Step >
Bekijk meer: Vloerlak >

Step - vloerlak supermat watergedragen 2-component parketlak, isocyanaat vrij

Watergedragen 2-componenten parketlak, isocyanaat vrij en supermat met een potlife van 72 uur nieuwe vloer kan in 2 a 3 dagen klaar zijn. Geschikt voor zeer intensief belaste vloeren . Toe te passen als aflak op voorbehandelde ondergronden van hout, linoleum, beton, kurk, etc. Maak op onbekende ondergronden altijd eerts een proefvlak. Zie de WERKWIJZER STEP voor uitgebreide verwerkingsinstructies en legenda van symbolen.
 
Step Parketlak Mat 2K #6550 is 2-componenten polyurethaanlaak die erg geschikt is voor zeer intensief belastbare vloeren. De Step parketlakken zijn een nieuwe reeks lakken van Rigostep. Deze lakken kunnen toegepast worden op hout, linoleum, beton, kurk etc. Door de Step Grondlak Naturel toe te passen onder de Step parketakken kunt u op lichte houtsoorten een onbehandeld effect behalen. Dit product is erg makkelijk te verwerken, de kans op aanzettingen is hierdoor minimaal. Step parketlak is verkrijgbaar in Mat, Satijn en Glans. Oppervlaktes die behandeld zijn met één van de Step Parketlakken kunnen worden gereinigd met Step Milde Reiniger #9160.
 
De Step Grondlak heeft ongeveer een verbruik van 1 liter grondlak op 8m2. De Step grondlakken zijn naar 1 uur handdroog en na 2 tot 3 uren overlakbaar. Dit geldt bij 20 graden celcius en 65% luchtvochtigheid.
 
De eerste laag Step parketlak 2K Mat heeft ongeveer een verbruik van 1 liter lak op 10m2. De Step lakken zijn naar ongeveer een 1 uur handdroog en na 3 tot 4 uur overlakbaar. De geldt net als bij de grondlak bij 20 graden celcius en 65% luchtvochtigheid.
De tweede laag Step parketlak 2K mat heeft ongeveer een verbuik van 1 liter lak op 12m2. De droging geldt het zelfde als de eerste laklaag mat.
 
Schudt de Step parketlak mat altijd grondig voorgebruik. Giet ongeveer de helft van de lak door een lakzeef in uw lakbak. Sluit de verpakking en schudt de flacon opnieuw. Giet vervolgens het restant in de lakbak. Controleer altijd of er restanten in de flacon zijn achtergebleven. Alles wat in de Step lak zit, heeft namelijk zijn eigen functie.
 • 2-componenten Poly-urethaan Parketlak.
 • Meng de verharder eenvoudig in door A en B te schudden.
 • Potlife A+B = 72 uur in gesloten verpakking.
 • Eventueel eerst een STEP Grondlak aanbrengen voor makkelijk aanzetvrij werken.
 • STEP Parketlak 2K kan ook direct op kaalgeschuurd eiken hout (of andere lichte houtsoorten).
 • SYSTEEM: 3 lagen STEP Parketlak 2K of 1 laag STEP Grondlak en 2 lagen STEP Parketlak 2K.
 • Droogtijd 2-3 uur tussen de laklagen.
 • Eventueel tussenschuren met p120 voor de laatste laag.
 
EINDGEBRUIKER:
 • STEP Parketlak 2K Mat is mooi mat.
 • STEP Parketlak 2K is extreem slijtvast.
 • Geschikt voor zeer intensief gebruikte oppervlakken.
 • STEP Parketlakken zijn zodanig ontwikkeld dat de vloer geen plastic-achtig uiterlijk krijgt.
 • Onderhoudsvriendelijk: dweilen met een Milde Reiniger volstaat.
 • Geschikt voor vloerverwarming.

Productspecificaties Step #6550 - vloerlak supermat - 1 liter

Werkwijzer_STEP.pdf
Productblad_STEP_Parketlak.pdf
SDS_ STEP_Parketlak_2K_.pdf

Wat is het voordeel van een potlife van 72 uur van de STEP Parketlak 2k?
Het grote voordeel is dat je veel minder afval en verlies hebt, je hoeft namelijk niets van het gemengde product weg te gooien en kunt het gemengde product 72 uur lang gebruiken. Ook kun je de rollers, kwast, lakbak en plastic bak hergebruiken. Ons advies is om gebruikte producten af te dekken en/of af te sluiten.  
 
Wat ‘doet’ de verharder van de STEP Parketlak 2k?
De isocyanaatvrije verharder:
- gaat pas ‘verharden’ als het water is verdampt, dit is na ongeveer 3 tot 4 uur. 
- de viscositeit van het gemengde product loopt na verloop van tijd op, hieraan kun je zien dat er een reactie plaats vindt.  
- door gebruik van een verharder worden de bestendigheden beter.  
 
Het gemixte product moet met de dop erop bewaard worden. Dit in tegenstelling tot een verharder met iscocyanaat, hier moet de dop juist vanaf want isocyanaat reageert met water en daardoor wordt er druk opgebouwd indien de flex afgesloten blijft. Omdat de nieuwe verharder geen isocyanaat bevatten wordt er ook geen druk opgebouwd en kan de fles/can worden afgesloten.  
 
De potlife van de STEP Parketlak 2k is 72 uur. Is dit nog van invloed op het polijsten wat na 3 tot 4 uur gebeurt?
Nee, 3 tot 4 uur na het aanbrengen van de lak kan er gewoon gepolijst worden.  
 
Als je geen verharder in een STEP Parketlak 2k product gebruikt, droogt de lak dan wel?
Ja, het product droogt wel maar is minder bestendig dan de 2k.  

Kun je meer verharder dan de hoeveelheid verharder die in de pouch zit toevoegen aan de STEP Parketlak 2k?
Ja, het heeft alleen geen toegevoegde waarde, de verharder is precies afgepast op de hoeveelheid product. Door meer verharder toe te voegen wordt de vloer niet ‘harder’.  
 
De vloer vertoont na het lakken met STEP strepen en aanzetten. Waar komen die strepen vandaan en hoe los ik het op?
De laklaag heeft niet voldoende kunnen vloeien. Dit kan gebeuren door een te snelle droging. Oorzaken van een te snelle droging zijn: een te dun aangebrachte laklaag of externe omstandigheden zoals een te warme vloer. Om de strepen te verwijderen zal de hele vloer opnieuw geschuurd moeten worden en opnieuw worden afgelakt met voldoende laagdikte en de juiste droogomstandigheden. Zie voor een correcte werkwijze de STEP Werkwijzer.

Moet ik tussen de lagen schuren?
Ja met korrel 120p voor de laatste laag.
 
Kan je het product naar verhouding gebruiken, dus half blik/fles met half verharder en blijft de verharder dan nog goed na openen?
De verharder is beperkt houdbaar na opening. De harder reageert op vocht: bij de pouche goed de lucht eruit knijpen. 
 
De vloer vertoont na het lakken met STEP strepen en aanzetten. Waar komen die strepen vandaan en hoe los ik het op?
De laklaag heeft niet voldoende kunnen vloeien. Dit kan gebeuren door een te snelle droging. Oorzaken van een te snelle droging zijn: een te dun aangebrachte laklaag of externe omstandigheden zoals een te warme vloer. Om de strepen te verwijderen zal de hele vloer opnieuw geschuurd moeten worden en opnieuw worden afgelakt met voldoende laagdikte en de juiste droogomstandigheden. Zie voor een correcte werkwijze de STEP Werkwijzer.
 
Een met STEP gelakte vloer heeft niet de gewenste glansgraad. Hoe los ik dit op?
Je kunt de vloer polijsten en vervolgens een nieuwe laklaag aanbrengen in de gewenste glansgraad.

Moet ik tussen de lagen schuren?
Ja met korrel 120p voor de laatste laag.
 
Ik zie overal strepen op mijn vloer. Hoe kan dat?
Als de vloer met een gewone zeep of allesreiniger wordt schoongemaakt kan dit resten achterlaten. Deze resten kunnen gaan opglanzen. Ons advies is om de vloer schoon te houden met STEP Milde Reiniger. 

Kan je een pas gelakte vloer afdekken met een "ademende" stucloper?
Dit kan wel voor een paar uur. Langer is ten zeerste af te raden. De lak heeft zuurstof nodig om goed uit te harden. Als de vloer toch afgedekt is en de vloer schade heeft, kan hij gepolijst worden en opnieuw voorzien worden van een laklaagje. 

Films
Andere uitvoeringen

- Verwacht artikel -

Rigo Step

PARKETLAK EN VLOEROLIE Het maken van watergedragen lakken voor parket, meubels en kurk hebben we ontwikkeld tot een specialisme. Maar naast lakken, maken we ook vloerolie en dekkende kleursystemen. RIGO Verffabriek is de enige Nederlandse producent van dit type producten. Het brengen van innovaties als onzichtbare lak of overlakbare kleurolie zijn niet alleen grote ontwikkelingen voor de branche, maar vinden we ook gewoon hartstikke leuk om te doen. Juist omdat we de producten en de markt heel goed kennen, is het ook gelukt om vloerproducten te maken die uitzonderlijk makkelijk aan te brengen zijn. Ondersteuning van onze technisch adviseurs bieden we je graag.

Rigo Step
Vraag hier een offerte aan voor grote aantallen, producten met bedrukking of een speciaal project:

Bedrijfsnaam: Voornaam*: Achternaam*: E-mail adres*: Telefoonnummer*: Gewenste hoeveelheid*: Indicatie leverdatum: Bericht:

Vloerenleggers

Totaal 4 vakmannen en -vrouwenPagina 1 van 1
Al Decor
Al Decor is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het leggen van parketvloeren, met name in bamboeparket in al zijn variëteiten. Door de diversiteit en hoogstaande kwaliteit en het feit dat het e.. Bekijk profiel pagina

Flierveld
2151 LE Nieuw Vennep
0252531903
JustIN Parketvloeren
JustIN Parketvloeren, een jong en ervaren bedrijf met een vakkundige, gediplomeerde parketlegger. Wij zijn gespecialiseerd in het werken met bamboe, hier hebben wij jaren ervaring in, in al .. Bekijk profiel pagina

Gaffelstraat 42
1445 HS Purmerend
0299-406748
LEKA Parket
LEKA Parket is specialist in het leggen van houten vloeren (tevens traditionele vloeren), schuren, renoveren en onderhoud van diverse houten vloeren. Met jarenlange ervaring in vloermontage kan LEKA P.. Bekijk profiel pagina

Pijlspits 5
6034 PD Nederweert Eind
Van t Pad Woning- en Projectstoffering
Ruim 8 jaar is van ’t Pad Woning- en Projectstoffering al gevestigd in IJsselstein.  Wij werken voor particulieren en bedrijven. Onze vloeren liggen onder andere in hotels, scholen, kantoo.. Bekijk profiel pagina

Ringoven 38
3402 SC IJsselstein
030 751 96 04

Step #6550 - vloerlak supermat

Stel hieronder een vraag over dit product of geef je mening! Zo help je meteen iedereen die op zoek is naar een goed duurzaam alternatief.

Maak een keuze*:
Naam*: E-mail adres*: Reactie*:Er zijn meerdere manieren om een houten vloer af te werken. Lak, olie, was, hardwasolie, zeep. In dit artikel de verschillende manieren om een vloer af te werken en hun eigenschappen.

Olie

Olie is een middel om de vloer mee te voeden. Het zorgt ervoor dat vuil en andere vloeistoffen niet meer in het hout kunnen trekken. Olie is makkelijk aan te brengen met de hand of machine. Het is mogelijk een olie vloer extra te beschermen met een was of zeep laag.   

De belangrijkste eigenschappen

 • Accentueerd de houtnerf
 • Matte uitstraling
 • Voedend
 • Niet laag vormend
 • Aan te kleuren met pigmenten
 • Optioneel af te werken met een vloerwas
 • Optioneel af te werken met een zeeplaag 


Voordelen

 • Krassen minder zichtbaar 
 • Oplosmiddelvrij verkrijgbaar
 • Makkelijk plekken bijwerken zonder overgang
 • Makkelijk onderhoud


Nadelen

 • Trekt eerder vuil aan, omdat het niet laagvormend is. (Het is mogelijk de vloer afwerken met was of zeep om dit te vookomen. 


Vloerwas

Vloerwas wordt altijd gebruikt in combinatie met een olie. De olie zorgt voor de voeding van het hout, terwijl de was op de oppervlakte ligt en zorgt voor een extra beschermlaag. Vloerwas heb je in 2 uitvoeringen: Harde was (zonder oplosmiddelen) Vloeibare was (vaak met oplosmiddelen). 

De belangrijkste eigenschappen: 

 • Laag vormend
 • Licht glanzend (zijdglans)
 • De vloerafwerking oogt 'boller' en 'voller'
 • Accentueerd de houtnerf minder dan alleen olie
 • Niet aan te kleuren (Een kleur aanbrengen kan wel in de olie laag)

Voordelen

 • Oplosmiddelvrij (harde was)
 • Trekt minder vuil aan doordat het laagvormend is
 • Makkelijk onderhoud

Nadelen

 • Moeilijker bij te werken zonder overgang

 

Hardwasolie

Zoals de naam al doet vermoeden is hardwasolie een combinatie van was en olie. Hardwas olie heeft de voedende eigenschappen van olie en de laagvormende eigenschappen van was. 

De belangrijkste eigenschappen: 

 • Laag vormend
 • Meer glanzend dan een enekele was-afwerking
 • De vloerafwerking oogt 'boller' en 'voller'
 • Accentueerd de houtnerf minder dan alleen olie
 • Aan te kleuren met pigmenten

Voordelen 

 • Trekt minder vuil aan doordat het laagvormend is
 • In 1 behandeling verwerkbaar (2 lagen bij bepaalde houtsoorten) 

Nadelen

 • (licht) oplosmiddel houdend
 • Moeilijker bij te werken zonder overgang

 

Lak

Lak is een harde toplaag die wordt aangebacht op het hout. Lak zorgt voor een extra bescherming tegen vlekken en vuil, maar is wat krasgevoeliger en minder makelijk bij te werken. 

De belangrijkste eigenschappen: 

 • Laag vormend
 • Licht glanzend tot glanzend
 • Accentueerd de houtnerf niet
 • Niet altijd aan te kleuren (soms een extra kleurlaag aanbrengen voor het lakken)

Voordelen 

 • Trekt minder vuil aan doordat het laagvormend is
 • Zeer beschermend tegen vloeistoffen
 • Zeer makkelijk onderhoud
 • Bescherming van de houtenvloer tegen krassen

Nadelen

 • (Licht) oplosmiddel houdend
 • Kan krassen
 • Vaak 2-3 behandelingen nodig
 • Niet bij te werken bij slijtage plekken (overgangen zijn altijd zichtbaar)

 

Houtzeep

Houtzeep is niet veel meer dan een oplossing van water en zeep. Houtzeep is bedoeld om het hout te voeden en is niet laag vormend. 

De belangrijkste eigenschappen: 

 • Niet laagvormend
 • Het oppervlakte oogt heel mat (als pas geschuurd)
 • Accentueerd de houtnerf niet (verbleekt deze zelf een beetje)
 • Alleen aan te kleuren in een white wash

Voordelen 

 • Makkelijk aanbengen
 • Zeer makkelijk onderhoud (het houtzeep zelf)
 • Houtzeep kan makelijk worden verwijderd met water (voor evnentueel daarna te behandelen met bv olie)
 • Slijtage plekken makkelijk bij te werken

Nadelen

 • Niet 100% vlekbestendig 
 • Uiterlijk is iets waar je van moet houden

 

De prijs van de verf is afhankelijk van de gekozen kleur. Wanneer je een kleur selecteert wordt de prijs automatisch aangepast. Bij elke kleur staat de prijsgroep vermeld. Wanneer je op een kleur klikt, zie je direct de prijs.

Bekijk hier de prijzen per kleurgroep

Kies een kleur
Rood
Oranje
Geel
Groen
Blauw
Paars
Bruin
Grijs
Wit